Trin til verandaen: alt om deres struktur og hvordan man beregner dimensionerne

Udsmykningen af ​​hovedindgangen er en vigtig del af boligens yderside

Udsmykningen af ​​hovedindgangen er en vigtig del af boligens yderside

Verandaen fungerer som et must-have-element i ethvert hjem. Han får ikke kun en æstetisk, men også en funktionel rolle. Det er altid placeret på et iøjnefaldende sted, så dets design skal fuldt ud opfylde mange krav: styrke, let gang, attraktivt udseende. Da løvens andel af private huse er bygget ved hjælp af en kælder, er der et strengt behov for at tilføje en veranda med trin. Inden for rammerne af dette materiale vil funktionerne ved brug og fremstilling af trapper blive undersøgt i overensstemmelse med alle sikkerhedsstandarder og parametre. Vi vil overveje teknologierne og normerne til opførelse af trappeplads med egne hænder samt stifte bekendtskab med overflod af former og former for design af disse strukturer.

Brug af de samme materialer i konstruktionen af ​​huset og verandaen

Brug af de samme materialer i konstruktionen af ​​huset og verandaen

15

Beregning af dimensionelle kriterier

For at få indgang og udgang til at virke behagelig for de fleste besøgende i huset, er det værd at foretage beregninger korrekt for at bestemme designparametrene. For at løse disse problemer er det værd at være opmærksom på de grundlæggende standardparametre:

 • indikator for højden på verandaens trin;
 • trin bredde faktor;
 • den vinkel, hvormed marchen hældes.

Trappens farvepalet kan skille sig ud fra strukturens hovedområde.

Trappens farvepalet kan stå i kontrast til bygningens hovedfarve.

Det er vigtigt, at stigen er behagelig til at løfte en person med enhver skostørrelse. I denne henseende bør dens bredde være fra 25 cm. Som en behagelig mulighed for at løfte er højdeindikatoren fra 12 cm.

Med hensyn til hældningsvinklen spiller den også en vigtig rolle. Trappen bør absolut ikke være for stejl, da stigningen langs den vil være vanskelig og traumatisk. Vinklen skal være mellem 25 ° og 45 °.

Kreative trin i en moderne bygning

Kreative trin i en moderne bygning

Materialer til fremstilling af trapper

Til konstruktion af en trappe af høj kvalitet bruges forskellige materialer, der tilbydes til salg på traditionelle og originale måder. De fleste virksomheder er klar til at tilbyde færdige løsninger, men hvis du vil skabe noget attraktivt og spare penge, kan du selv begynde at bygge strukturen.

Her er nogle af de vigtigste materialer, der bruges til at lave verandaer:

 • træ;
 • metal;
 • beton;
 • mursten eller fliser.

Et accentelement af indretning i gården

Et accentelement af indretning i gården

15

Hver af disse materialetyper har sine egne positive og negative sider..

Funktioner af trapper i træ

Hvis du vil understrege de økologiske egenskaber ved et hus af naturligt træ eller tømmer, samt for at sikre sikkerheden ved ideel energi, kan du roligt bruge træ. Dette materiale har mange synlige fordele, der består i et gunstigt udseende, muligheden for at skabe varme, hygge og komfort. I butikker og byggemarkeder i dag kan du finde dette materiale i et stort antal varianter og en bred prisklasse..

På en note! Blandt kategorierne er prestigefyldte nåle af eg, bøg og fyrretræ. Men verandaen på bunden af ​​træet er sårbar over for nedbør og ekstreme temperaturer, derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at udføre behandling med en særlig imprægnering.

Den originale trætrappe bliver højdepunktet i forstæderne

Den originale trætrappe bliver “højdepunktet” i forstæderne

Metalprodukter – styrke og stil i en flaske

De har den bedste holdbarhed, deformationsbestandighed og er i stand til at modstå kolossale belastninger. Produkter kan installeres uden grundlæggende lægning.

Vigtig! Hvis vi overvejer de største ulemper, er de, at materialet er udsat for korrosion. Under konstruktionsprocessen skal strukturen derfor behandles med en speciel forbindelse, der kan modstå rust. Under drift skal denne struktur også tones og udføres periodisk..

Metalkonstruktionen giver en behagelig og sikker indgang til verandaen

Metalkonstruktionen giver en behagelig og sikker indgang til verandaen

Murstensprodukt – en hyldest til holdbarheden

Dette er den mest pålidelige og stabile løsning, fordi dette materiale er holdbart, evnen til let at udholde miljøets indflydelse og andre faktorer. Hvad angår omkostningerne, er murstensprodukter dyrere end træprodukter, og det vil tage meget mere tid at bygge. Når det kommer til trin, er det værd at foretrække klinkerstrukturer, der har et mere attraktivt udseende..

Teglsten med virkning af alderdom

Teglsten med virkning af alderdom

Konkrete variationer – komfort og enkelhed for alle

Hvis du foretrækker en massiv monolitisk type gulvbelægning, anbefales det at bygge trin til verandaen. De fremstilles ved at hælde mørtel i en speciel forskalling. Med hensyn til omkostninger og mængde arbejde, der skal udføres, kan disse trin sammenlignes med trækonstruktioner. Deres fæstning er høj nok.

Den oprindelige udførelse af en betontrappe

Den oprindelige udførelse af en betontrappe

WPC -produkter – et tegn på modernitet

WPC er en træ-polymer komposit, der fungerer som en værdig erstatning for træ. Produkter, der er skabt på grundlag af dette materiale, er ikke udsat for revner sammenlignet med andre typer råvarer. De absorberer heller ikke fugt, glider ikke og kræver ikke yderligere behandling og maling..

Finesser ved konstruktion af strukturer

Det er værd at overveje nøje valg af materiale og form på verandaen og trin, fordi det er direkte faktorer, der påvirker komforten. Designet skal være i harmoni med huset og ikke krænke facadens enhed og den overordnede stil.

Den naturlige faktor og brugen af ​​naturlige farver spiller en nøglerolle, som kan understrege husets design og dets traditionelle stil..

Råd! Det er værd at bemærke det vindende udseende af kombinationen af ​​lyse og mørke nuancer til trinene. Produkter kan dekoreres med forskellige skær og andet originalt tilbehør.

Trappen i træ passer perfekt ind i bygningens stil

Trappen i træ passer perfekt ind i bygningens stil

Sandsynlige produktformer

Formen kan være absolut hvilken som helst, spændene laves ofte i forskellige variationer:

 • rektangel;
 • trapezformet;
 • halvcirkel.

13

I praksis kan andre ekstraordinære muligheder også bruges. Det er muligt at udstyre indgangen til huset ikke kun fra den ene side. Nogle kreative ejere bygger måske trapper med to forskellige flyvninger. Og hvis du tilføjer gelænder til rammerne for dette design, bliver stedet mere bekvemt for familier med børn og ældre..

Stilfuld veranda dekoration vil blive kendetegnende for dit hjem

Stilfuld veranda dekoration vil blive kendetegnende for dit hjem

Funktioner ved konstruktionen af ​​en trappe i beton: trin for trin instruktioner

 1. Forskalling er konstrueret af bjælker og brædder, hvorefter opløsningen efterfølgende hældes.
 2. Armeringsprocessen finder især sted i et bundt af armeringsstænger, som vil fungere som grundlaget for trinene.
 3. Processen med at betonere en struktur involverer at hælde den gennem beton.
 4. I slutningen af ​​tørringsprocessen fjernes forskallingen, specialisten begynder processen med at vende mod den færdige trappe.
 5. Savrensning og grundning skal foretages inden belægning med materiale. Dette vil give et godt greb..

Konstruktion af betontrappe

Konstruktion af betontrappe

Sådan bygger du en trappe i træ?

 1. Udarbejdelse af et projekt med bestemmelse af trinens størrelse og andre parametre.
 2. Forberedelse af brædder op til 60 mm i tykkelse, samt forberedelse af søm, niveau, hammer, sav, bearbejdningsværktøjer.
 3. Savning af strengen, vedhæftning af den direkte til konstruktionen og monteringsdele.
 4. Installation af gelænder og markiser.

Trækonstruktion til et privat hus

Trækonstruktion til et privat hus

Således fungerer trin til gaden som det vigtigste element i huset. De gør indgangen smuk og så praktisk som muligt for værter og gæster. Som et resultat vil dit hjem blive smukt og det mest gæstfrie, hvis du er kompetent i deres design..