Glas trapper: alt hvad du behøver at vide om installation og betjening

Glastrappe i det indre af et privat hus

Glastrappe i det indre af et privat hus

Et vigtigt element i bygninger i flere etager og i flere etager er trappen, som giver mulighed for at flytte fra et rum til et andet. Desuden skal det ikke kun være funktionelt, men også æstetisk. Stiger kendetegnes ved form og materiale. Men de vigtigste indikatorer, de burde have, er stadig sikkerhed. I dag vinder gennemsigtige glasmodeller mere og mere popularitet. Deres hovedtræk er naturligvis æstetik. En sådan trappe kan let passe ind i absolut ethvert interiør, uanset stil..

Hvid i moderne design

Hvid i moderne design

Skemaer

Før installationen fortsættes, er det naturligvis værd at tage stilling til designet. Udseendet afhænger primært af formen. Der er 4 hovedtyper, som vi vil overveje mere detaljeret..

 1. Marchering – det mest enkle og bekvemme for en person, består af flere marcher, er lige eller vender. Deres størrelse og struktur afhænger af egenskaberne ved mellemgulvet.. Trin lavet af blåt glas og LED -belysning

  Trin lavet af blåt glas og LED -belysning

  Moderne køkken-alrum interiør

  Moderne køkken-alrum interiør

 2. På boltene skaber det en unik effekt både hvad angår design og funktionalitet. Med den korrekte struktur er en sådan trappe stabil nok til at modstå regelmæssig massebevægelse mellem etager. I dette tilfælde bliver processen til noget usædvanligt, da en slags følelse af at flyde i luften vises. Fordelene omfatter kompakthed. Men der er også en ulempe, som børnefamilier bedst tager hensyn til. Det er sikkert for en voksen, der modigt koordinerer sine bevægelser. Men hvad angår børn, bør du ikke vælge denne mulighed for at flytte dem mellem etager..
 3. Konsol – kan forestilles som den mest originale, men samtidig er de ikke særlig funktionelle. Den ene side af deres trin hviler mod væggen, og den anden hænger i luften. Denne effekt vil helt sikkert blive værdsat af æstetikere. Men de er kun velegnede til bachelorlejligheder eller små studier. I kontorer og boliger, hvor der er en konstant bevægelse mellem husets højder, vil de ikke vare længe. Og fraværet af hegn reducerer pålideligheden af ​​en sådan stige.. fjorten
 4. Skrue har sine egne ulemper og fordele. Det er alsidigt med hensyn til at vælge et rum til placering. I et lille rum vil denne trappe være den bedste løsning. Hun har alt det nødvendige sikkerhedsudstyr. Men det skal bemærkes, at en sådan struktur har flere ulemper forbundet med at bremse bevægelsen fra en højde af huset til en anden. Samtidig reduceres muligheden for at flytte omfangsrige genstande til et minimum..

Elementerne

Enhver trappe består af to hoveddele:

 • Trin. Dette er den vigtigste funktionelle del af strukturen. Der gælder særlige krav for dem. Over hele området skal deres tykkelse være den samme, og overfladen skal være uden dråber..

Glastrin ser meget stilfulde ud

Glastrin ser meget stilfulde ud

 • Ikke alle typer hegn er tilgængelige. Det sikrer sikker bevægelse. Højden er indstillet efter ergonomiske standarder, som er 90 cm.

Smuk kombination af træ og glas på en pastel baggrund

Smuk kombination af træ og glas på en pastel baggrund

Glasrækværk - sikkerhed og skønhed rullet sammen

Glasrækværk – sikkerhed og skønhed

Vigtig! Gelænderet skal bruges til installation i beboelsesbygninger, hvor der er tilvejebragt bevægelse af børn eller ældre, hvis koordinering af bevægelser kan blive forringet, så de har brug for et ekstra gelænder til at flytte..

Alle disse dele eller kun en af ​​dem er lavet af glas. Fra ovenstående punkt er det allerede blevet bestemt, at det afhængigt af formen kan være ramme- og rammeløst. Men i det andet tilfælde kræves særlige beslag..

Metalramme er den mest almindelige mulighed

Metalramme er den mest almindelige mulighed

Den vigtigste faktor i oprettelsen af ​​ethvert projekt er sikkerhed. Først og fremmest afhænger det af materialets kvalitet og selve samlingen..

Valg af materialer

Når du opretter en interlevel -forbindelse fra glas, kan en ramme eller andre fittings bruges. De er grundlaget for sikker brug..

På en note! Mere holdbar i brug er metal eller træ. Men de bruges oftest til enheden til marcherende modeller. Hvis du vil skabe effekten af ​​fuldstændig gennemsigtighed, kan du bruge specielle glasholdere, som efter installationen bliver næsten usynlige..

Brugen af ​​glas og metal i indretning vil bidrage til at understrege den moderne stil.

Brugen af ​​glas og metal i indretning vil bidrage til at understrege den moderne stil.

Trapper skal ikke kun være smukke, men også sikre

Stiger skal ikke kun være smukke, men også sikre

Men for installationen er det ikke nok at købe kun de midler, hvorfra fremstillingen vil blive udført. På grund af designets kompleksitet bør du ikke selv foretage installationen, da sikkerheden afhænger af den – din og dem omkring dig. Det er bedst at kontakte en specialist til dette formål, da visse færdigheder og specielt professionelt udstyr er påkrævet til arbejde..

Interessant! Indtil for nylig syntes fremstilling af strukturer fra triplex umulig. Spørgsmålet var, at denne mulighed var for skrøbelig og farlig. Selv de tykkeste prøver kunne ikke modstå tunge belastninger. Ikke desto mindre arbejdede designerne vedholdende på denne version. Som et resultat har ingeniører fundet en glimrende løsning og udviklet gennemsigtige plader, der er modstandsdygtige over for stress..

fjorten

Til arrangementet bruges en glasart kaldet triplex. I sammensætning ligner det almindeligt glas, men adskiller sig i sin struktur, hvilket gør triplex mere stabil og forstærket. Det bruges til både trin og hegn. Men i dette tilfælde er materialet kendetegnet ved sin tykkelse..

På en note! Til hegn kan du tage tyndere plader, trinene er lavet af tykkere prøver, som består af flere lag forbundet med polymerlim. Som et resultat er pladernes tykkelse 40 mm..

Glastrappen roder ikke op i rummet og skaber effekten af ​​lethed

Glastrappen roder ikke op i rummet og skaber effekten af ​​lethed

Spektakulær ramme i rustfrit stål

Spektakulær ramme i rustfrit stål

Når du køber monteringsværktøjer, skal du være opmærksom på, hvilke elementer det er beregnet til. Til støtte kan den være mere gennemsigtig og have en anden struktur. Trinnene er belagt med en speciel belægning, der forhindrer glidning, hvilket giver et ekstra beskyttelsesniveau.

Installation funktioner

Ved montering er det vigtigt at nøje følge instruktionerne. For at sikre pålidelighed er det bedst at kontakte specialister, især hvis projektet ikke giver mulighed for tilstedeværelse af en ramme.

Råd! Hvis kun enkelte elementer er gennemsigtige, kan du prøve at samle det selv ved hjælp af rammen de midler, der er velkendte at arbejde, såsom jern eller træ. Men stadig skal du til arbejde købe specielt udstyr, især til at opdele arket i plader. Eller du kan købe allerede afskårne emner af trin eller gelænder. Vær meget opmærksom på fastgørelseselementer!

fjorten

Udnyttelse

Glas trapper passer perfekt ind i ethvert interiør. Eksperter anbefaler sandelig ikke at kombinere dem med trævægsbeklædning, da de har forskellige termiske egenskaber. På grund af deres funktionalitet og styrke kan triplexstrukturer installeres i bygninger med forskellige strømningsniveauer af mennesker, der bevæger sig mellem fly.

Interiøret i et privat hus i stil med moderne klassikere

Interiøret i et privat hus i stil med moderne klassikere

Behageligt køkken i loftstil

Behageligt køkken i loftstil

På en note! Høj grad af miljøvenlighed gør det muligt at bruge dem i indkøbs- og underholdningscentre, kontorbygninger og beboelsesbygninger.

Design forslag

Glasstrukturer i sig selv ser temmelig usædvanlige ud. Men du kan også dekorere dem yderligere og skabe et mere imponerende design, f.eks. Ved at vælge ark i forskellige farver. Det er også muligt at anvende et farvet glasmønster. Har du den økonomiske mulighed, kan du kontakte producenten og lægge ethvert billede, mønster eller anden indretning mellem lagene..

fjorten

Råd! Den mest almindeligt anvendte og enkleste mulighed for at dekorere og skabe en unik effekt er at installere en baggrundsbelysning. Indbyggede spotlights, især ved brug af plader i forskellige farver, skaber en unik effekt.

Produktion

Takket være udseendet på markedet af materialer som triplex er designprojekter, der indtil for nylig virkede fantastiske, blevet virkelige og fuldt funktionsdygtige. Med sin hjælp er det muligt at samle usædvanlige modeller af forbindelser mellem etager, som ikke kun tillader at forbinde to etager i en bygning, men også supplerer designideen. Afhængigt af materialetype bruges det til fremstilling af trin, gelænder eller begge dele på samme tid..

Den eneste ulempe ved sådanne strukturer er deres høje omkostninger. Med hensyn til styrken og stabiliteten har de ingen særlige klager..