Funktionel løsning: hvordan man vælger den rigtige bordplade i akrylsten?

Sjæleland

Sjælfuldt land i en kombineret køkken-stue

Kunstige materialer vinder selvsikkert terræn fra naturlige materialer. For det første er de mere overkommelige, og deres udseende på grund af brugen af ​​moderne teknologier er ganske præsentabel. For det andet kendetegnes kunstige analoger af naturlige strukturer ved meget bedre forbrugeregenskaber og holdbarhed. Når det kommer til bordplader i akryl, er dette præcis tilfældet. Lad os finde ud af hvorfor – yderligere.

Klassikere er altid fremragende

Klassikere er altid fremragende: i ethvert miljø, i enhver tandem

Hvad er det?

Akryl er en kunstig sten, der er meget udbredt til fremstilling af bordplader til køkkensæt. Derudover skabes forskellige detaljer og interiørartikler fra det – vindueskarme, vægpaneler, dræn, dræn. Dette er muligt på grund af enkelheden ved behandling af en sådan sten, limning uden sømme..

På en note! Materialet blev opfundet tilbage i 1960 af specialister fra den industrielle virksomhed “Korian”. Indeholder akrylharpikser, natursten i form af chips eller mineraler, i nogle tilfælde pigmentadditiver.

Lakonisk design i en moderne stil

Lakonisk design i en moderne stil

Moderne køkken

Snehvidt køkken i moderne stil

Faktum! I første omgang var akryl ikke planlagt til industriel brug, kunstige knogler skulle laves af det, hvilket indikerer en temmelig høj styrke af materialet.

15

Raffineret Art Deco i køkkenet i et privat hjem

Raffineret Art Deco i køkkenet i et privat hjem

Fremstillingsprocessen ved første øjekast kan virke enkel, men faktisk er det en kompleks teknologisk operation. Produktionsprocedure:

 1. Udarbejdelse af formular til det fremtidige produkt. Det er omhyggeligt poleret for at fjerne enhver ujævnhed. Derudover kræves en belægning med en særlig forbindelse, som reducerer vedhæftningen til formen til nul..
 2. Derefter fremstilles en blanding af komponenterne i dette kunstige materiale. Alle komponenter blandes grundigt for at opnå deres interaktion med hinanden.
 3. Det næste trin er at hælde i en form og derefter hærde..
 4. Det sidste trin er slibning for at give overfladen et bedre udseende.

Farverig eklektisk

Farverig eklektisk stil

Mørk blank akryloverflade i monokrom

Mørk blank akryloverflade i monokrom

Mere om sammensætningen

Sammensætningen af ​​dette materiale bør overvejes detaljeret. Hver producent holder sammensætningen af ​​sin sten hemmelig, og det vil ikke være muligt at undersøge den grundigt, men generelt indeholder alle disse kunstige produkter:

 1. Cirka 70% mineralske fyldstoffer, inklusive naturstenflis. De giver øget hårdhed.
 2. Fra 30% til 40% – akryl- og polyesterharpikser, som er bindemidlet.
 3. Ikke mere end 1% – farvepigmenter, hvilket gør produkterne ret forskellige. Dette opnås ved brug af farver af forskelligt spektrum, størrelse og form..

Let køkken-alrum i en diskret stil

Let køkken-alrum i diskret stil med en ø-bordplade

Da sammensætningen kan indeholde akryl- eller polyesterharpikser, er der en opdeling i de tilsvarende stentyper, selvom forbrugerne kender alle disse materialer under det generelle navn.

Så hvis akrylharpikser bruges som bindemiddel, opnår sammensætningen termoformabilitet. Det vil sige, at den under indflydelse af temperatur kan gives en bred vifte af former. I hverdagen siger de, at sådan en sten kan bukkes. Dette er nyttigt, hvis du skal give overfladen en afrundet, buet form..

På en note! Hvis bindemidlerne er polyesterharpikser, vil sådan akryl ikke bøje, og det er denne akryl, der oftest bruges til fremstilling af bordplader (ikke mindst på grund af den mere overkommelige pris).

Ejendomme

Det er vigtigt at lære om dets vigtige og nyttige forbrugeregenskaber, før du bruger akryl i hverdagen. På grund af den særlige produktionsteknologi er stenens struktur homogen, tæt og vigtigst af alt ikke porøs. Dette sikrer let vedligeholdelse af bordpladen – den kan let vaskes, den er ikke bange for fugt.

Bordplader i dæmpede Tiffany -farver

Bordplader i dæmpede Tiffany -farver

Vigtig! På grund af den specielle struktur af akryloverfladen er det muligt at opretholde hygiejne, fjerne mikrober og forhindre deres ophobning. Skimmelsvamp dannes ikke på bordpladen, den er mere modstandsdygtig over for snavs.

Eklektisk køkkenø

Eklektisk køkkenø

Usædvanlig bordplade med funktionelle buede hylder

Usædvanlig bordplade med funktionelle buede hylder

Et andet træk ved fraværet af porer er ikke-farvning med specifikke væsker. Selvom der spildes noget meget farvestrålende på en sådan overflade, vil der ikke være nogen pletter fra det. Særpræget kvalitet – styrke og holdbarhed.

Råd! På grund af den omhyggeligt udarbejdede sømløse teknologi vil det ikke være svært at samle en bordplade af individuelle elementer. Desuden kan eventuelle skader og ridser fjernes ved slibning og polering..

Håndværker stil

Håndværker stil

15

Fordele og ulemper

Akryl har en række fordele og ulemper.

For og imod
Stor imiteret sten til en mere overkommelig pris Spor af mekanisk belastning vises hurtigt på akryl – udskæringer, buler, ridser
Konstruktionens ensartethed i hele tykkelsen, hvilket gør det muligt at reparere ved slibning og polering Syrer, der rammer overfladen, er i stand til at tære den, så de skal håndteres forsigtigt
Hygiejne – bakterier trænger ikke ind i materialets tykkelse, der dannes ikke skimmel på det Lav varmebestandighed – at sætte varmt på en sådan bordplade frarådes stærkt
Velegnet til dannelse af ikke-standardiserede former: bøjninger, cirkler. Det vil sige, at det er muligt at tilpasse projektet Hvis overfladen er stærkt beskadiget, er det ikke muligt at gendanne den på egen hånd, du bliver nødt til at betale specialister, hvis tjenester ikke er billige
Problemfri teknologi – samlingerne og limning af to elementer kan slibes omhyggeligt, hvilket gør dem usynlige, overfladen vil være komplet Installation er ret kompliceret, kun en specialist kan gøre det
En lang række farver og mønstre, der kan skabes med pigment. I løbet af driftsårene ændres dens lysstyrke ikke.
Akryl er varmt at røre ved, hvilket ikke kan siges om natursten. Dette kunstige materiale har en tendens til at varme op til stuetemperatur
Mindre reparationer i forbindelse med polering kan udføres i hånden
Akryl er helt miljøvenligt og sikkert for mennesker.

Pastell minimalisme for elskere af roligt interiør

Pastell minimalisme for elskere af roligt interiør

Vigtig! Bordpladen er lavet af akryl i størrelsesordenen mindst 3 uger.

15

Korrekt pleje

Det er ham, der skal sikre bordpladens holdbarhed i køkkenet. Vi husker de grundlæggende regler:

 1. Brug ikke aggressive kemiske rengøringsmidler, slibemidler.
 2. Mad skal kun skæres på et skærebræt..
 3. Brug særlige coasters til varme retter. Hvis overfladen kommer i kontakt med en varm gryde eller gryde, forringes den..
 4. Du skal også være forsigtig med mekanisk belastning – der kan sidde buler på overfladen.
 5. Brug ikke hårdt belagte svampe.

Klassisk køkken

Klassisk køkken

13

Farvepalet

Når du vælger en bestemt farve til bordplader i akryl, skal du huske på, at det vil påvirke værtindenes stemning. Mere specifikt:

 • Beige toner skaber hygge, blødhed og et miljø, der bidrager til kommunikation.
 • Lyse farver er lige hvad du har brug for til et ungdomskøkken og til en værtinde, der elsker eksperimenter. Men det er værd at forstå, at en for lys bordplade kan irritere over tid. Glem ikke, at den ikke er købt i 1 år..
 • Mørke nuancer demonstrerer ejernes status. Men husk, at en mørk farve indsnævrer rummet, for et sådant rum har du brug for god belysning..

Elegant landskøkken med bordplade i sten

Elegant landskøkken med bordplade i sten

Akryl til bordplader er en af ​​de mest bekvemme muligheder, da den er holdbar og praktisk. Selvfølgelig skal du lære at håndtere dem, ellers bliver du nødt til at blive en fast kunde hos virksomheder, der er involveret i deres restaurering..