Očistite tepih sami ili ga očistite: kućni lijekovi za mrlje od tepiha

Trikovi i savjeti za njegu tepiha

Stari dobri tepih – daje dnevnom boravku takav poseban šarm i dodatnu udobnost! Nažalost, više ne sjaji kao nov. Otisci namještaja već se mogu vidjeti, tu i tamo ima i mrlja koje se više ne mogu sakriti ispod sofe. No, prije nego što samo bacite svoj omiljeni tepih i zamijenite ga novim, dajte mu posljednju priliku. Možda mrlje nisu toliko tvrdoglave koliko ste mislili. To bi vas moglo iznenaditi, ali tragovi namještaja također mogu nestati bez traga uz malo truda.

Naravno, možete samo očistiti tepih i nadati se da će se pobrinuti za njega profesionalno čišćenje zasjat će kao nova. Rješenje doslovno može biti u vašim rukama jer možete Očistite tepih sami i vrlo uspješno. To možete učiniti dobro uz nekoliko savjeta i trikova te nekoliko kućnih lijekova.

Očistite tepih sami ili ga očistite?

sami čistite tepihe trikovi za njegu kućanskih predmeta

Redovito usisavanje vrlo je važno za pravilnu njegu tepiha. Ako usisavate tepih jednom tjedno, nećete dati prašini priliku da se zadrži duboko u vlaknima. Naravno, usisna glava usisavača važna je i za optimalnu njegu tepiha. Vakuum četkom mnogo je učinkovitiji u usporedbi s normalnom mlaznicom za tepih.

Redovito usisavanje

očistite tepih sami kućanski predmeti usisajte tepih

Ako redovito usisavate grubu prašinu i prljavštinu s tepiha, vaš tepih može dugo ostati svjež i čist. Međutim, tu i tamo postoje mrlje koje bi trebalo odmah tretirati kako bi se uopće mogle ukloniti.

U specijaliziranim prodavaonicama pronaći ćete brojna kemijska sredstva za čišćenje tepiha, ali ponekad se računa i drugo i nemate vremena kupiti sada pravo sredstvo. U tom slučaju koristite sredstva za čišćenje koja imate pri ruci kod kuće. Niste znali da sljedeći kućni lijekovi također imaju sposobnost čišćenja:

♦ soli

♦ soda bikarbona

♦ sok od limuna

♦ Ocat / octena voda

♦ mineralna voda

♦ Led / kocke leda

♦ krema za brijanje

♦ Sredstvo za čišćenje stakla

Resursi kućanstva čine da mrlje od teških tepiha nestanu 

čišćenje samih tepiha kućanski predmeti njega tepiha

Osnovno pravilo pri uklanjanju mrlja je da se mrlja nikada ne smije trljati ili trljati. Ako je potrebno, mrlju možete samo obrisati.

Savjet: Stavite ručnik na svježu mrlju i prođite čistom vodom kroz njega. To će povući tekućinu s mrlje u ručnik.

Ne bojte se mrlja od crnog vina

sami očistite tepih od kućanskih potrepština

Svaka mrlja se uklanja drugačije.

Mrlje od crnog vina smatraju se posebno tvrdoglavima, ali ako su svježi, mogu se potpuno ukloniti uz pomoć soli za kućanstvo soli. Stavite sol na mrlju i pričekajte da postane crvenkasta. To se događa jer sol upija crno vino. Zatim možete isisati so i ponoviti ovo nekoliko puta dok mrlja od crnog vina potpuno ne nestane.

Mrlje od čokolade uklanjaju se ledom. Hladan led čini da se čokolada smrzne i lako je možete odlomiti s tepiha.

Mrlje od kave uklanjaju se mineralnom vodom ili sodom bikarbonom. Stavite jedan na mrlju i pričekajte da se osuši. Zatim ga samo usisajte.

Mnoge mrlje također se tretiraju limunovim sokom ili octenom vodom. Međutim, ovi kućni lijekovi imaju učinak izbjeljivanja pa ih se stoga smije koristiti samo na svijetlim tepisima.

Sredstvo za čišćenje stakla također može biti vrlo dobar pomoćnik Uklonite mrlje od tepiha biti. Posegnite za njim kad se nosite s tvrdoglavim mrljama.

Sredstvo za čišćenje stakla protiv mrlja sa tepiha

sami čistite tepihe kućanske potrepštine čistite tepihe

Pravo Njega i čišćenje tepiha također ovisi o vrsti tepiha (tepisi od prirodnih vlakana, tepisi od sintetičkih vlakana). Više o načinu liječenja otisaka namještaja saznajte od iskusnih stručnjaka za tepihe, poput onloom.de.

Pjena za tepih također se može zamijeniti pjenom za brijanje

Sami čistite tepih Savjeti i trikovi za kućanske potrepštine