Sininen taustakuva sisätiloissa: 85 valokuvaideaa aristokraattiseen ympäristöön

Safiiriväri olohuoneen sisustuksessa

Safiiriväri olohuoneen sisustuksessa

Sinistä väriä rakastavat paitsi psykologit, myös monet nykyaikaiset suunnittelijat, joten tänä vuonna sininen tapetti tuli sujuvasti muotiin. Jotta harmonia säilyisi eikä kotisi muuttuisi kiinteäksi jäätiköksi tai hukuttaisi sisätilaa “syvänsiniseen mereen”, johtavat sisustajat jakavat kokemuksensa ja hyödyllisiä vinkkejä.

Olohuoneen sininen väri voidaan laimentaa vastakkaisilla sävyillä - vaaleanpunainen, valkoinen ja muut.

Olohuoneen sininen väri voidaan laimentaa vastakkaisilla sävyillä – vaaleanpunainen, valkoinen ja muut.

Klassinen ruokasali tummansinisellä tapetilla

Klassinen ruokasali tummansinisellä tapetilla

Sininen tapetti, jossa kukkakuviointi ja kultaiset verhot sisätiloissa

Sininen tapetti, jossa kukkakuviointi ja kultaiset verhot sisätiloissa

Väri, muotoilu ja psykologia

Psykologit suosittelevat jatkuvasti sinisen taustakuvan liimaamista ainakin yhteen huoneeseen. Valokuvia tällaisista sisätiloista löytyy kaikkialta – toimistotiloista tyylikkäisiin olohuoneisiin ja jopa keittiöihin, ja useimmiten näet ruokasalin, taivaansiniset tai merenvihreät seinät lastenhuoneissa. Miksi?

Sininen tapetti näyttää kauniilta klassisessa kylpyhuoneessa

Sininen tapetti näyttää harmoniselta klassisessa kylpyhuoneessa

Sininen on rauhan personifikaatio, se tuo rauhan, mutta tämä väri ei ole niin yksinkertainen, koska sillä on rikas sävypaletti. Oikein käytettynä eri ilmenemismuodoissaan he voivat vaikuttaa ihmisten psykologisiin asenteisiin..

Esimerkiksi rikkaat ja tummat sävyt auttavat vankkaa ajatteluprosessia, ne poistavat ahdistusta, liiallista emotionaalisuutta ja virittävät mitattuun elämäntapaan. Liian vaikuttavat ihmiset, pitkäaikainen mietiskely, tummansininen voi kuitenkin johtaa sujuvasti masennukseen, minkä vuoksi turvaudumme muiden sävyjen lisäelementtien käyttämiseen, jos valitsemme sisustuksen sinisen taustakuvan. Valokuvat olohuoneista, makuuhuoneista ja lastenhuoneista osoittavat, että se laimennetaan muilla sävyillä vähintään puoleen..

Klassinen olohuone maalaistalossa: sininen tapetti kultaisilla koristeilla ja tammikalusteet

Klassinen olohuone maalaistalossa: sininen tapetti kultaisilla koristeilla ja tammikalusteet

Azure-, koboltti- tai laimennettuja indigo -versioita pidetään neutraalimpina; ne pystyvät pitämään toiveet ja kunnianhimoiset normaalina ilman, että ne tasapainottavat negatiiviseen suuntaan. Tämän tai toisen vaihtoehdon valinta on tehtävä talon omistajien luonteen perusteella.

Koboltti -tapetti yhdessä ruokasalin seinistä

Koboltti -tapetti yhdessä ruokasalin seinistä

Sininen tapetti ja huoneet

Pohjimmiltaan ei ole yhtä tiukkaa syytä, joka toimisi rajoituksena ja veto -oikeutena sisätilojen seinien siniselle taustakuvalle. Valokuvat kaikentyyppisistä huoneista, joissa on siniset seinät, esitetään johtavien sisustajien valikoimassa. Tärkeintä on oppia selkeästi yhteensopivuusperiaatteet ja jakaa sävyt kauniisti huoneiden tarkoituksen mukaisesti..

Olohuone

Kaikki sävyt ovat sopivia täällä mieltymystesi mukaan, mutta on olemassa muutamia tärkeitä kohtia..

Huomioitavaa:

 • Olohuone on suurin huone, ja siksi tummat sävyt näyttävät siinä erityisen kauniilta, jotka eivät aina sovellu pieniin huoneisiin. Voit käyttää taustakuvia turvallisesti indigo-, ruusukukkansinisessä, koboltti-, safiiri- jne..

Vinkki: jos luonnonvalo ei riitä, kannattaa harkita keinovalaistusta, jotta seinät “kimaltavat”.

 • Taustakuva on korreloitava oikein huonekalujen värin kanssa, yhdessä tapauksessa paletin sattuma toimii mielenkiintoisena tekijänä, joka yhdistää sisustuksen, ja toisessa voi tulla se pieni pisara, joka pilaa ” tynnyri hunajaa “. Jos seinillä on paljon sinistä, sohvan ja nojatuolien tulisi olla erivärisiä, ja linkkinä on järkevää heittää pari ruusukukkansinistä tyynyä niiden päälle..

Älykäs yhdistelmä tapetteja ja huonekalujen värejä: sininen raidallinen tapetti ja huonekalujen verhoilu

Älykäs yhdistelmä tapetteja ja huonekaluvärejä: sininen raidallinen tapetti ja huonekalujen verhoilu

 • Siniset piirustukset on valittava suoraan suhteessa huoneen mittoihin sen periaatteen mukaan, että mitä suurempi se on, sitä suurempi koriste. Mutta jos olohuone on täynnä ulkonemia tai kapeita, on parempi jättää tällaiset alueet yhdellä värillä, koska tässä tapauksessa suuret kuvat antavat päinvastaisen vaikutuksen..

Vinkki: jos olohuoneessasi on kapealla puolella, on parempi ottaa yksi sävy, mutta yhdistää taustakuvan rakenne, esimerkiksi seinien pääalue voi olla kuvioilla ja kapealla on tavallinen.

 • Siniset taustakuvat näyttävät parhaalta nykyaikaisissa tyyleissä, ääritapauksissa ne voidaan siirtää uusklassismiin, mutta sitten ne on laimennettava ainakin kullauksella.
 • Vaaleat huonekalut, joissa on pieniä saman sinisiä elementtejä verhoilussa, on yhdistetty kauniisti tummansinisiin sileisiin seiniin..

Klassinen olohuone, jossa on tummansininen tapetti ja valkoiset huonekalut

Klassinen olohuone, jossa on tummansininen tapetti ja valkoiset huonekalut

 • Näyttää mielenkiintoiselta lisätä toinen väri perussiniseen sävyyn, joka vastaa sitä yhteensopivuussääntöjen mukaisesti. Tämän seurauksena saat analogian mustavalkoiselle yksiväriselle.

Makuuhuone

Sininen tapetti makuuhuoneessa ei ole intohimoinen huone, vaan pikemminkin autuuden ja rauhan asuinpaikka, eräänlainen ilo hermostuneille hermoille ja hieman murtunut psyyke. On kuitenkin syytä lisätä siniseen kullan ja vaalean beigeen väliin päiväpeitteissä ja verhoissa, koska saamme täysin tyylikkään palatsibudoarin 1700 -luvun lopulta. Tuolloin aatelisto käytti aktiivisesti safiirin ja indigon sävyjä antautumalla uusiin suuntauksiin ja korvaten klassisen viininpunaisen syvän sinisellä sekä tylsillä ruskean sävyillä.

Sininen tapetti, jossa tumma iso painatus klassisessa makuuhuoneen sisustuksessa

Sininen tapetti, jossa tumma iso painatus klassisessa makuuhuoneen sisustuksessa

Ne, jotka haluavat sydämelleen rakkaan Provencen tyylin, voivat käyttää vaaleimpia sävyjä yhdistämällä ne lumivalkoisiin huonekaluihin, kattoihin ja verhoihin..

Isännät, jotka ovat antaneet sydämensä modernille sisustukselle, voivat järjestää itselleen korkean teknologian tilaa sisältävän makuuhuoneen. Voit tehdä tämän käyttämällä joitain sinisiä sävyjä tummimmasta vaaleimpaan, laimentamalla ne läpinäkyvästä muovista tai lasista valmistetuilla osilla sekä kromielementeillä ja -liittimillä..

Kaunis sininen tapetti unikoilla sopii hyvin sisustukseen tyylikkäästi

Kaunis sininen tapetti unikoilla sopii hyvin Provence -tyyliseen sisustukseen

Jos yhdistät tumman ruiskukansinisen taustakuvan vaaleisiin mattoihin, verhoihin tai päiväpeitteisiin, voit tuoda huoneeseen skandinaavisen tyylin muistiinpanoja..

Lapset

Sininen päiväkodissa on minkä tahansa psykologin unelma ja melkein klassikko; poikien vanhemmat rakastavat erityisesti tällaisia ​​taustakuvia. Kuitenkin nykyään sukupuolten väliset värierot ovat lähes poistuneet, ja tytöt rakastavat myös sinisiä sävyjä makuuhuoneissa. Tällaiset taustakuvat auttavat lapsia selviytymään vaikeammasta murrosvaiheesta helpommin ja edistävät ajatteluprosessia ja akateemista menestystä. Voidaan yhdistää valkoiseen, kultaiseen, beigeen.

Yhdistelmä näyttää mielenkiintoiselta, jos esimerkiksi asetat tyylikkään kuvan yökaupungista sinisillä sävyillä yhdelle suurimmista seinistä ja liimaat sinne ja siniseen raidalliseen taustakuvaan muun huoneen päälle.

Jos lapsi on pieni ja hän on kyllästynyt miettimään meren rauhallista leikkiä, voit lisätä kirkkaan keltaisia ​​ja vihreitä aksentteja lisäämällä auringon ja trooppisten kämmenten elementtejä “maisemaan”. Voit kirjaimellisesti luoda nuket tai kuvitteellisesti – laittaa kanarianmaton tai kelta -vihreän päiväpeitteen tai ripustaa hauskoja verhoja näiden värien yhdistelmällä.

Mielenkiintoinen maisema sängyn lähellä: sininen taustakuva, jossa pilviä, lintuja ja peili auringon muodossa

Mielenkiintoinen maisema sängyn lähellä: sininen taustakuva, jossa pilviä, lintuja ja peili auringon muodossa

Tiedetään, että lähes jokainen tyttö rakastaa vaaleanpunaisia ​​sävyjä ja ruusuja, ehkä se on löytö jollekin, mutta nämä värit ja kukat näyttävät hyvältä sinisellä taustakuvalla. Sisustuksen yhdistämiseksi voit ripustaa samat ilmaverhot ja satiinisen päiväpeitteen.

Sininen taustakuva: valokuva keittiön sisätiloista

Sinisen keittiön taustakuva on sopiva, kaunis ja myös käytännöllinen; raitoja tai tahroja ei näy niissä. Ne voidaan valita missä tahansa muunnelmassa minkä tahansa kuvan kanssa ja yhdistää mihin tahansa – korkean teknologian huonekaluista provinssin söpöihin, valkoisiin puukaappeihin ja penkkeihin..

Sininen kukka -taustakuva ja valkoiset huonekalut nuhjuisessa tyylikkäässä keittiössä

Sininen kukka -taustakuva ja valkoiset nuhjuiset tyylikkäät keittiökalusteet

Pääasia on tieto – tiedetään varmasti, kuinka voimakkaasti sininen väri psyykkisesti vähentää ruokahalua. Jos olet aikuinen, joka pyrkii harmoniaan ja terveellisiin elämäntapoihin, tämä on juuri sitä! Mutta jos sinulla on pieniä lapsia, jotka jo syövät huonosti, on parempi käyttää mahdollisimman kevyitä ja laimennettuja sävyjä..

Sininen auttaa jakamaan keittiön vyöhykkeisiin: koristamaan ruokailutilan sinisellä

Sininen auttaa jakamaan keittiön vyöhykkeisiin: koristamaan ruokailutilan sinisellä

Vinkki: jos keittiösi on jaettu vyöhykkeisiin, joista toisessa on ruokasali, klassinen sisustus sopii parhaiten – yhdistelmä rikas sinistä puuta. Voit käyttää osittaista liittämistä – puulevyjä alhaalta ja keskeltä ylöspäin – sinistä taustakuvaa.

Tummansininen tapetti keittiössä

Keittiön tummansininen taustakuva voidaan laimentaa vaalealla keittiösarjalla ja valkoisilla kattoilla

Tutkimus

Näyttää siltä, ​​että sininen on ihanteellinen taustakuva toimistossa, koska psykologit väittävät sen stimuloivan rauhallista ajattelua ja henkistä toimintaa yleensä..

Koboltin väri toimiston sisätiloissa voidaan laimentaa kirkkaalla sisustuksella kukkien, hahmojen, kirjojen muodossa

Koboltin väri toimiston sisätiloissa voidaan laimentaa kirkkaalla sisustuksella kukkien, hahmojen, kirjojen muodossa

Mutta on vielä yksi ominaisuus – se rentouttaa, ja täällä kaikki riippuu sen luonteesta, joka harjoittaa liiketoimintaa tällaisessa toimistossa. Sanotaan, että se on ihanteellinen tiedemiehelle, filosofille, runoilijalle ja proosakirjailijalle, mutta se rauhoittaa liikemiesten riskialttiita impulsseja, jotka usein johtavat ja voittavat liiketoimintansa virheen partaalla.

Siksi kannattaa kiinnittää huomiosi joka tapauksessa neutraalimpiin sinisiin versioihin ja ottaa käyttöön taustakuvia, jotka ovat lähempänä meren aaltoa tai melkein harmaita paletissa, mikä asettaa sinut liike -elämän tunnelmaan..

Neutraalin sinisen valitseminen toimistoosi on oikea päätös

Neutraalin sinisen valitseminen toimistoosi on oikea päätös

Käytävä ja käytävä

Koska nämä ovat asunnon osia, joihin valo putoaa minimiin, teoriassa sinun pitäisi unohtaa tummat ja kylläiset värit. Joskus tämä sääntö oli luja, mutta tänään rikkomme rohkeasti stereotypioita. Jos haluat safiirikäytävän, jota pitkin perheen muotokuvat tai epätavalliset maalaukset ripustetaan kullattuihin kehyksiin, galleria on!

Maalaukset ja sisustus näyttävät kauniilta tavallisen sinisen taustakuvan taustalla

Maalaukset ja sisustus näyttävät kauniilta tavallisen sinisen taustakuvan taustalla

Loppujen lopuksi elämme täydellisen sähköistymisen aikaa ja voimme järjestää alakaton kirkkailla LED -valoilla. Jos järjestät ne puoliympyrään tai aaltoon ja jaat ne vyöhykkeisiin, saat epätavallisen valaistuksen ja säästät energiakustannuksia..

Jos todella haluat palatsiklassikoita, voit ripustaa saman etäisyyden riviä identtisiä “puoliksi antiikkisia” lamppuja, mutta lampuilla kynttilöiden sijasta, ja yhdistää kaiken tämän kauneuden yhdellä kytkimellä.

No, jos olet modernin kannattaja, kontrastipeli auttaa sinua jälleen. Sininen ja valkoinen, matta ja kiiltävä – onnistuneella yhdistelmällä nämä kaksi väriä tekevät ihmeitä jopa yksinkertaisimmalla käytävällä..

Vastakkainen olohuone: tummansininen painettu tapetti ja kulta sisätiloissa

Vastakkainen olohuone: tummansininen tapetti, jossa painatus ja kulta sisätiloissa

Kun olemme käsitelleet taustakuvia ja niiden yhdistelmää huonekalujen, valaistuksen ja koriste -elementtien kanssa, palataan yhteen keskeiseen yksityiskohtaan, johon puhuimme ohimennen, mutta emme ole vielä kiinnittäneet täysimääräistä huomiota. Katsotaanpa tarkemmin verhoja harmoniassa sinisen sisustuksen kanssa.

Verhot siniseen taustakuvaan

Sininen taustakuva on erityinen ja herkkä asia, Itse asiassa sillä ei ole väliä, millaiseen huoneeseen ne liimataan, tässä on tärkeämpää yleinen sopusoinnussa olevien esineiden kanssa. Siksi verhon valinnan tärkein kriteeri on värien yhteensopivuus. Miten valita? Se on yksinkertaista, aloitamme lähtötiedoista..

Beige verhot ja sininen tapetti - klassinen yhdistelmä makuuhuoneessa

Beige verhot ja sininen tapetti – klassinen yhdistelmä makuuhuoneessa

Vaihtoehtoja verhojen valintaan:

 • Jos taustakuvassa on kultaa, valitse kermanvärinen tylli, jossa on silkki -viivakirjonta,
 • Kun ympärillämme on tasainen sininen, työskentelemme kontrastina ja “elvytetään”, mikä tarkoittaa, että ripustamme valkoisen tyllin. Lentävä “hopea” näyttää myös erittäin omaperäiseltä, monet suunnittelijat kutsuivat tätä yhdistelmää jaloksi tyylikkääksi, joka korvasi tavallisen “kullan” ja beige..
 • Jos sininen taustakuva on jo puoliksi laimennettu eri värillä, esimerkiksi puolet seinistä on valkoisia ja puolet kobolttia, voit parantaa sinistä ja ripustaa valkoista tylliä raskailla verhoilla vastaamaan olemassa olevaa taustakuvaa.
 • Jos harkitsemme vain toiminnallisuutta, kannattaa harkita lämpimien ja kylmien vuodenaikojen esiintymistä alueellasi. Siellä, missä aurinko paistaa ikuisesti, tummansiniset verhot sopivat erinomaisesti silmiesi irtautumiseen auringosta. Maissa, joissa on ankarat talvet, ne voivat luoda kosteuden ja toivottomuuden tunteen. Tässä tapauksessa on parempi ottaa lentävä kevyt ilmava tylli vastaamaan huonekalujen verhoilun lämpimiä sävyjä. Muuten on olemassa vaara, että joudut jatkuvaan melankoliaan..

Sininen taustakuva: valokuva - ruudulliset verhot ja sininen kukkakuvioinen taustakuva näyttävät kauniilta huoneen sisätiloissa

Ruudulliset verhot ja sininen kukkakuvioinen taustakuva näyttävät kauniilta huoneen sisätiloissa.

 • Yleisiä hyväksyttäviä värejä yhdessä sinisen taustakuvan kanssa ovat valkoinen, beige, keltainen, oranssi, vaaleanpunainen, joskus punainen. Tärkeintä on yhdistää nämä elementit oikein kaikkiin sisätilojen yksityiskohtiin. Esimerkiksi jos sinulla on siniset seinät, joissa on ohut punainen raita, samanlainen huonekalujen verhoilu ja oranssit verhot, tämä ei ole enää tyylikäs sisustus. Älä eksy niin kauas jo olemassa olevasta puna-sinisestä “duetosta”.

Sininen taustakuva sisätiloissa ei ole helpoin materiaali aloittelijalle suunnittelussa. Tämä on valoisa, mutta erittäin vaarallinen maailma, josta voi tulla kaunis satu, kosminen odysseia … Joten voit tulla naurun huoneeksi, sinun pitäisi tehdä pieni virhe värimaailmassa tai liioitella aksentteilla ja lisäyksillä yksityiskohdat. Älä kuitenkaan pelkää tätä “itsepäistä”, ja taitava käsittely, sininen väri voi paitsi yllättää, myös luoda viihtyisyyttä, antaa psykologista mukavuutta vieraiden omistajille. Riittää, kun tutustut yksinkertaisiin sääntöihin ja noudatat kokeneiden sisustajien neuvoja, jotka tulevat aina apuun..