Kankaatapetti seinille: kaikki mitä tarvitset lämpimään ja hieman vintage -sisustukseen

Sitruunatekstiilitaustakuvat uusklassisessa olohuoneessa

Sitruunatekstiilitaustakuvat uusklassisessa olohuoneessa

Huoneiden seinien koristelu kangastapeeteilla oli vain muutama vuosikymmen sitten, vaikka ne itse ilmestyivät paljon aikaisemmin kuin perinteiset paperikappaleet. Nykyään tällaisista taustakuvista on tullut välttämätön osa upeaa, tyylikästä ja ylellistä kotia..

Lakoninen ja yksinkertainen pellava -taustakuva

Lakoninen ja yksinkertainen pellava -taustakuva

Kangastaustakuvan ominaisuudet

Mikään muu taustakuva ei anna huoneelle niin paljon kodikkuutta ja lämpöä kuin tekstiilit, ja tuhannet ihmiset ympäri maailmaa käyttävät tällaista koristeellista seinäpäällystä koteihinsa ja huoneistoihinsa. Tähän on looginen selitys..

Linnut ja karmiininpunaiset värisävyt tuovat lämpimän ja eloisan klassisen tunnelman

Linnut ja karmiininpunaiset väriaksentit tuovat lämpimän ja eloisan klassisen tunnelman

Tekstiilitaustakuvat ovat perintöä aikoinaan suosituilta kuninkaallisilta verhoilta, tyylikkäiltä matoilta, kauniilta kuninkaallisten sängyn katoksilta ja kangasverhoilulta salaisissa budooirissa. Ja jopa renessanssin aikana heitä alettiin pitää yhtenä tärkeimmistä ylellisyyden ja rikkauden merkeistä. Siksi vain aatelisilla, aatelisilla ja kuninkailla oli varaa koristella makuuhuoneiden, olohuoneiden ja juhlasalien seinät samettien ja brokaatien avulla..

Mutta tuolloin lahjakkaat käsityöläiset loivat tällaiset tuotteet vain käsin käyttäen kalleimpia ja harvinaisimpia materiaaleja. Meidän aikanamme tekstiilitaustakuvia valmistetaan erikoisteknologialla teollisella tavalla, joten niistä on tullut helpommin väestön saatavilla..

neljätoista

Upea ratkaisu seinien koristeluun nuhjuisessa tyylikkäässä makuuhuoneessa

Upea ratkaisu seinien koristeluun nuhjuisessa tyylikkäässä makuuhuoneessa

Mielenkiintoista! Yleisin kuvio tekstiileissä on liljojen kuva. Tämä symboli kuuluu kuninkaalliseen perheeseen.

Moderni olohuoneen suunnittelu

Moderni olohuoneen suunnittelu

Siksi, kuten kuninkaiden ja kuninkaiden päivinä, tekstiilitaustakuvia pidetään välttämättömänä osana upeaa, vaikuttavaa sisustusta..

Tärkeä! Ne eivät ole vain esteettisesti miellyttäviä, vaan myös takaavat erinomaisen äänen ja lämmöneristyksen. Tämä on mahdollista materiaalin rakenteen vuoksi.

Lajikkeet

Kangastaustakuva – kaksikerroksinen. Alempi kerros on paperia tai kuitukangastausta ja ylempi kerros lankoja, jotka on maalattu tarvittavalla värillä ja liimattu yhteen, tai kokonaisia ​​kangasleikkeitä. Riippuen siitä, mistä pohjakerros koostuu, kangastaustakuva jaetaan yleensä kahteen tyyppiin:

  • paperipohjainen: ympäristöystävällinen, hengittävä, edulliseen hintaan. Niiden haittapuoli on kyvyttömyys kestää kosteutta;
  • kuitukangas, joka antaa kankaan ylemmälle lujuudelle, kestävyydelle ja kiinteälle tilavuudelle.

Rohkea eklektika olohuoneen sisustuksessa

Rohkea eklektika olohuoneen sisustuksessa

neljätoista

Kuitukankaat tapetti

Kuitukankaat tapetti

Lisäksi tekstiilitaustakuvat jaetaan päällismateriaalin tyypistä riippuen myös tyyppeihin:

Taustakuvan tyyppi Kuvaus
Liinavaatteet  Ne perustuvat pellavalangoilla varustettuun paperiin..
Juutti Juuttikierteistä tehdyt taustakuvat voivat piilottaa epätasaisuudet seinän pinnalla, kun taas ne näyttävät hyvältä maalaismaiseen tai luonnon tyyliin suunnitellussa huoneessa.
Silkki Hieno sisustusvaihtoehto. Ne eivät haalistu suorassa auringonvalossa ja ovat kestävimpiä.
Jakardi Se perustuu akryyliin. Tällaiset taustakuvat eivät kastu liimasta, eivät rypisty eivätkä liuku seinältä.
Puuvillakangastaustakuva Tavallinen ja usein ilman kuvaa. Edullisin näkymä.
Velour Tapetti samettikuvioilla ja kuvakudoksilla.
"Japanilainen yrtti" Tietotaito. Nämä ovat omaperäisimpiä ja kalliimpia lasikuitu- ja salvia -nippuista valmistettuja kankaita..
Tunsi olonsa Ne ovat peräisin luonnollisesta huopasta ja sen halvoista vastineista, kuten mikrokuidusta, polyesteristä ja propeenista. Ne ovat kosteutta kestävimpiä, joten niitä voidaan käyttää seinien liittämiseen keittiöihin ja jopa kylpyhuoneisiin..

Yhdistelmä huopaa ja veluuria

Yhdistelmä huopaa ja veluuria

Tekstiilitaustakuva itämaisessa olohuoneessa

Tekstiilitaustakuva itämaisessa olohuoneessa

Tyylikäs juutti taustakuva

Tyylikäs juutti taustakuva

On myös saumattomia kangastaustakuvia, joiden avulla voit koristella seinät ilman yhtä saumaa. Ne eroavat toisistaan ​​siinä, että valmistuksen aikana niitä käsitellään lisäksi teflonikyllästyksellä, mikä parantaa kosteudenkestävyyttä..

Hyödyt ja haitat

Tekstiilitaustakuva on paras laadukas seinäpäällyste. Niiden ylivertaista kauneutta ja muotoilua arvostetaan aina, mutta niiden suorituskykyominaisuuksia pidetään myös tärkeinä:

  1. sovelluksen monipuolisuus. Yläkerroksen rikkaiden värien ja erilaisten tekstuurien vuoksi kangastapeetteja voidaan käyttää makuuhuoneiden, toimistojen, olohuoneiden sisätiloissa, kun sisustetaan huoneita yksityisissä taloissa, museoissa ja valtion laitoksissa;
  2. ekologinen puhtaus;
  3. vastustuskyky ulkoisille tekijöille: kosteus, ultraviolettisäteily jne.;
  4. miellyttävän sisäilman ylläpitäminen;
  5. käyttöikä – 10-15 vuotta.

Useiden tyyppien liitäntä

Useiden tyyppien yhdistelmä

neljätoista

Mutta kangastapetin tärkein etu on kauneus ja ylellisyys sekä monipuolinen valikoima malleja..

Huomautuksella! Tällaisen materiaalin ainoana haittana voidaan pitää niiden haurautta ja alttiutta vaurioille. Ne eivät voi ylpeillä hyvillä antistaattisilla ominaisuuksillaan, joten tekstiilitaustakuva on pölyn ja lian kerääntymispaikka, josta on vaikea päästä eroon..

Silkkinen taustakuva kodikkaaseen makuuhuoneeseen

Silkkinen taustakuva kodikkaaseen makuuhuoneeseen

Huomautus! Lähes kaikki tekstiilitapetit eivät ole kosteutta kestäviä eivätkä niitä ole tarkoitettu märkäpuhdistukseen. Vain kuivapesu pehmeällä liinalla tai erittäin hellävarainen imurointi on sallittu.

Mielenkiintoinen vaihtoehto lastentarhalle

Mielenkiintoinen vaihtoehto lastentarhalle

Liimaus: muutama vinkki

Teknologia sisäseinien sisustamiseen kangastapeetilla riippuu niiden pohjan tyypistä, koska täsmälleen miten se määrittää, mikä liimakoostumus tulisi valita: yksi liimatyyppi on tarkoitettu paperipohjaksi ja täysin erilainen kuitukangasta varten.

neljätoista

Huomautuksella! Joitakin vaatimuksia asetetaan myös pinnalle, jolle tällainen tapetti kiinnitetään, mukaan lukien sen kuivuus ja puhtaus..

Jacquard -taustakuva täydentää klassista tyyliä

Jacquard -taustakuva täydentää klassista tyyliä

Neuvoja! Itse tällaisen materiaalin liimausprosessi alkaa leikkaamalla tapettiliuskoja, mutta ei veitsellä, kuten perinteisillä rullamateriaaleilla, vaan yksinomaan saksilla.

Jos tapetissa on paperipohja, se on päällystettävä esivalmistetulla liimalla. Jos se on kuitukangasta, liimaa ei saa levittää tapetille vaan suoraan seinälle. Kiinnitä tapettiliitoksen nauhat liitoskohtaan hyvin varovasti ja yritä estää ylimääräisen liiman putoaminen etupuolelle.