Aria i Avia: Jedinstvena viseća svjetla Zahe Hadid

zaha hadid svjetla u crno -bijeloj tehnici

Upoznajte nevjerojatna privjeska svjetla Zahe Hadid

 Poznata arhitektica Zaha Hadid predstavila je svoje najnovije kreacije Aria i Avia na Milanskom tjednu dizajna 2013. – jednom od najvažnijih svjetskih sajmova namještaja u Milanu. Dva plastična privjeska bila su točnije na sajmu rasvjete Euroluce a izdani su za visoko ocijenjenu talijansku marku Slamp dizajniran.

Aria je viseća svjetiljka koja kombinira dramatične značajke dizajna s imanentnom bestežinskom masom materijala. Očarava promatrača kao skulptura izrađena od svjetla i tehnologije. Svjetiljka je izrađena od Cristalflexa – posebnog, prozirnog materijala koji je razvio i proizveo Bayer Vivak®. Cristalflex je sjajan poput stakla, ali je i dalje vrlo lagan i izdržljiv. Aria ima 50 slojeva tankih pločica ovog modernog dizajnerskog materijala i izgleda tako filigranski i okretno, kao da će poletjeti.

Na taj način izvor svjetlosti iznutra izgleda vrlo mistično kao da je prekriven velom

zaha hadid viseća svjetla arija tamna

Avia Zahe Hadid ima nešto drugačiji karakter. Privjesak izgleda nešto robusnije i ima nepogrešiv asimetrični oblik. Napravljen je od OPALFLEX® -a. To je ekskluzivni, patentirani materijal koji se može reciklirati, mješavina polimera i staklenih kristala. U Slampu je materijal vrlo popularan jer ima sjaj kristala i još uvijek je otporan na lomljenje i svestran. Zaha Hadid planirala je 52 sloja za Aviu. Fluidnost, sklad i dinamika majstorski su utjelovljeni u ovoj veličanstvenoj visećoj svjetiljci.

Avia ovjesna svjetiljka u bijeloj boji

zaha hadid viseća svjetla avia bijela

Asimetrična užarena meduza

zaha hadid plastična i elegantna

Jedinstven dvojac od Cristalflex® i Opalflex®

zaha hadid viseća svjetla duo

Hirovito i nepogrešivo

zaha hadid viseća svjetla aria i avia

Avia i Aria su dostupne u prozirnoj crno -bijeloj boji, a Avia se može naručiti u četiri veličine. S jedinstvenim arhitektonskim svjetlosnim skulpturama Zahe Hadid možete biti sigurni da ste pronašli stilski privlačan pogled.