Prirodniji materijali i tkanine u dizajnu interijera

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera

Pogledajte prirodne materijale iz nove perspektive!

Naš tim svježih ideja voli pomno pratiti promjenu stilova i nove trendove. Dnevni boravak u holivudskom stilu ispod dokaz je da se “Shine” već mnogo sezona opet naziva “najboljim izborom”.

Do prije nekoliko godina ponavljanje geometrijskih uzoraka, lakiranog namještaja, elegantnog cvijeća i obilje sjajnih površina smatralo se vrhunskim idealima za dizajn interijera. [prema DKOR Interiors preko Houzza]

Radilo se o oživljavanju holivudskog stila u punom sjaju. Sada se ovaj stil vratio i, kao i uvijek, mnogi entuzijasti posvetili su mu se. No, dizajn interijera poprimio je potpuno drugačiji karakter u posljednjih nekoliko sezona … [prema CB2]

Prirodniji materijali i tkanine u dizajnu interijera

prirodni materijali i tkanine u ružičastom dizajnu interijera

U mnogim aspektima čini se da je hladna jednostavnost nova “normalnost”. Kao na gornjoj slici, često se koriste svijetle boje i geometrijski uzorci. Imate bogatstvo prirodnih materijala. Ljudi vole koristiti metal, kamen i drvo. Često se inspiracija za stil temelji na materijalu. Bez obzira radi li se o limu, mramoru ili drvu, sami materijali su “zvijezde”. Često dominiraju unutar minimalističkog stila.

Na primjer, privjesna svjetla s kupolom, trokutasti stolovi i svijećnjaci u obliku cilindra mnogo su popularniji od brojnih ukrasnih oblika. Stoga se pozornost usmjerava na promjenu mramora, sjaj bakra i zrna drveta.

To je novi pristup koji zaslužuje drugi pogled. O tome govori današnji članak!

metal

Metal sja i ako ste mu dali zanimljive oznake, može izgledati formalno, pa čak i teško. Suvremena dizajnerska rješenja stoga se odriču složenosti oblika kako bi doista zasjale.

Bakrene svjetiljke na slici ovdje su djelo dizajnera Toma Dixona

Prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera sjaje bakrenim sjajem

Nalaze se na listama želja mnogih ljudi. Djelo ima osebujan izgled samostalno ili u skupinama!

Ovdje vidimo zidna svjetla u cijelosti izrađena od lima

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera žarulja za zidnu svjetiljku

Izrađene su od ručno izrađenog lima s prirodnim, mat sjajem. Ovdje prevladavaju obline i mnogi okrugli oblici.

U sljedećem primjeru nismo štedjeli na metalnim naglascima

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera zidni kauč na sat

 Pojavljuju se i u namještaju i u priboru poput satova. Ovdje vidimo rad dizajnerske tvrtke CB2, koji se sastoji od sirovog željeza i uključuje neke slojeve aluminija.

drvo

Drvo je materijal prisutan u gotovo svim stilovima dizajna. Koristi se u modernoj i tradicionalnoj opremi. Svjetlo od drvenog furnira uključuje bazu prekrivenu furnirom od pravog drveta i ima prirodnu rukom ispisanu površinu. Jednostavno šik!

Mnogi od najtraženijih komada drva uključuju podebljane geometrijske oblike

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera sjajno sjaje

 U studenom prošle godine tvrtka “Design This” dodala je u svoj asortiman ovu viseću svjetiljku koju možete vidjeti u nastavku.

Karakter privlačnog dizajna dodatno je upečatljiv toplinom drveta i napetošću pametne geometrije

Prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera geometrijski oblici

Tvrtka “Retauration Hadrware” svojim radom “Geometrijski oblici u Cloche Natural” svjetla pozornice usmjerava na ljepotu geometrije drveta.

Uključuje replicirane vintage geometrijske modele u napuhanom staklu

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera geometrijske linije

kamen

De Steineov odvažni karakter ne može se zanemariti. Prirodni uzorci su od žilica mramora do povezivanja agata toliko poželjni da se njihova struktura čak imitira u mnogim tekstilima. No, ostanimo prvi put uz stijene …

Kamena kupola ostavlja trajan dojam u slučaju svjetiljki s CB2 ovdje

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera kameni privjesak

 Meki bijeli mramor, izložena žarulja i susjedno srebro zajedno čine moćnu kombinaciju.

West Elm nedavno je pokazao novu seriju kamenih gumba za koje su mnogi rekli da oduzima dah. Također pogledajte ručke od ahata u svijetlo sivoj boji.

Ovdje možete vidjeti „gumbe od ahata u zelenoj boji, koji stvaraju živahan kontrast komadu namještaja od drveta

prirodni materijali i tkanine u uređenju interijera

Pogledajte kako mineralne trake izgledaju doista hrabro u odnosu na lakšu mineralnu bazu. Rezultat je bio drveni ormarić s kamenim blokovima na koji su bili pričvršćeni gumbi i ručke. Prirodni materijali posebno su sjajni.

Kamen je također utjecao na uzorke naših tekstura, murala i umjetnosti

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera hvataljka komoda

Ovaj umjetnički prikaz prirodnih materijala iz “Ferm Livinga” djelo je Christine Krogh i tiskan je na komadu breze od 13 mm.

Promatrajte učinak kombinacije mramornih žila i drvenog zrna

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera teksture drveni kamen

Dolazimo do kraja našeg članka. Ovim putem želim vas ponovno podsjetiti da neki od najpopularnijih komada uključuju njihove kombinacije. Na primjer, mramor se susreće s drvetom u tvornici ovdje pod nazivom “Mramor + drvena ploča”.

Idealan je za posluživanje sira i drugih ukusnih predjela

prirodni materijali i tkanine u dizajnu interijera mramorno drvo

Povratak prirodnih materijala donio je i novi val dizajnerskih ideja koje se pojavljuju na web stranicama poput ove iz Etsyja.

Mnogo je DIY projekata koji su se pojavili i koje karakteriziraju drvene, metalne i kamene površine. Ako želite postići odvažan izgled, ne zaboravite da se komadi u boji i geometrijske figure mogu izvrsno uklopiti u pozadinu. Ovom jednostavnošću također možete stvoriti referencu na holivudski stil!