Hygge osjećaj za više topline i udobnosti kod kuće

Danski koncept hyggea brzo je stekao popularnost i proširio se kao nova filozofija sreće ne samo u Europi i Sjevernoj Americi, već i diljem svijeta. Stvoriti higijenski osjećaj kod kuće sada znači napuniti svoja četiri zida ugodnom intimnošću i zadovoljstvom. Također se smatra protuotrovom za moderni i visokotehnološki život. Hygge govori o razvijanju osjećaja sreće, prijateljstva i blagostanja u svakodnevnom životu. Uz pomoć ovog koncepta načina života pokušava se pronaći dublji smisao u običnom životu i uspostaviti smislena, svjesna veza sa svijetom. Hygge se ne odnosi na velike geste, već na uživanje u malom luksuzu svaki dan kako biste osjetili osjećaj bliskosti, udobnosti i srodstva.

Pa, prije nego što dođe zimska hladnoća, najbolje je vrijeme da se osjećate ugodno kod kuće i tamo proširite osjećaj opuštenosti, baš kao što to čine Danci! Rado ćemo vam pokazati kako se to može učiniti pomoću nekoliko savjeta!

Hygge je danska životna filozofija za tople obiteljske odnose, sreću i zadovoljstvo u svakodnevnom životu

 hygge osjećaj

 • Više hygge osjećaja u vlastitom domu

Kako biste u svakodnevnom životu mogli osjetiti više higijenskog osjećaja, razmislite o sljedećim idejama:

 1. Provedite više vremena s prijateljima i obitelji.

Svi znamo da nas dobar provod s dragim osobama čini sretnima.

No, kada ste zadnji put sjedili za velikim stolom sa svim svojim najmilijima i dijelili smiješne i zabavne priče do ranih jutarnjih sati? Smijati se, šaliti se i piti domaći jabukovač s bliskim prijateljima i obitelji – to je hygge! Jamči vam nezaboravne trenutke s dragim osobama!

 Sjednite ispred pucketave otvorene vatre i osjećajte se potpuno opušteno

ohrabriti žive ideje i način života

 1. Sjednite kraj plamteće vatre

Malo stvari izaziva osjećaj ugode i topline, više od pucketanja vatre u najhladnijim mjesecima. Za stvarno ugodnu vatru, naravno, trebate koristiti pravo drvo. Doista, u domaćoj atmosferi definitivno bi trebao postojati hrpa drva za ogrjev koja se u svakom trenutku može baciti u vatru.

 Otkrijte čar jednostavnih stvari u životu

hygge stilu u dnevnoj sobi

 1. Neka stvari budu jednostavne.

Zašto biste satima sjedili u kuhinji mučeći se kroz knjige recepata za pripremu kompliciranih jela? Učinite to na danski način i skuhajte jednostavnu hranu, bila to zagrijavajuća juha ili jednostavno pečena piletina, uvijek se odlučite za nešto ukusno što se može skuhati uz minimalan napor.

Volite li jesti ribu? Tada znate dobar ukus!

Hygge danska živa sreća

 1. Ugasite svjetla i umjesto toga koristite svijeće.

Danci vole svijeće, a i mi volimo. Treperavi plamen stvara prolazan sjaj i čak i najtamnijoj prostoriji daje ugodan osjećaj. No, upozorite, bolje je ne koristiti mirisne svijeće, jer ništa nije umjetno u tipičnoj atmosferi higijene – čak ni svijeće. Pčelinji vosak je najbolji.

 Ukrasite svijećama i stvorite ugodnu atmosferu

Ukrasite svijećama kako biste stvorili ugodnu atmosferu

 1. Ukrasite u zatvorenom i na otvorenom

U tvrtki Freshideen vjerujemo da se sretan i zdrav život mora živjeti usred prirode. Ali ponekad je vani previše hladno da biste izašli u šetnju. Kako bi se tome suprotstavili, Danci su razvili sjajne ideje za širenje više topline i prirodne udobnosti u vašem domu. Oni su veliki obožavatelji unošenja prirode u kuću: pomislite na izložene kamene zidove, drvene podove, velike drvene stolove i naravno trupce koji se u svakom trenutku mogu baciti na otvorenu vatru.

Čak i mali elementi doprinose higijenskoj atmosferi

hygge-idees-deco

Hygge osjećaj za tijelo

 1. Pecite kruh sami

Svježe pečeni kruh širi prekrasnu aromu koja nas podsjeća na stare, rustikalne kuće. Pečenje kruha ima i druge prednosti. S jedne strane, miješenje tijesta može imati vrlo opuštajući učinak na tijelo i dušu. S druge strane, domaći kruh, izvađen ravno iz pećnice i ukusno pojest s obitelji i prijateljima, jedna je od najjednostavnijih životnih radosti.

 Piti kakao, ljenčariti i čitati uzbudljivu knjigu – tako Danci žive!

Hyggeov koncept Danaca

 1. piti kakao

Možete li i dalje uživati ​​u nečem ukusnom u užem krugu? Da naravno! U vrućoj pećnici možete pripremiti mirisne tople napitke, na primjer kakao. Polako promiješajte aromatični napitak i oplemenite ga pravom čokoladom, vrhnjem i mlijekom. Zatim uživajte u malim gutljajima iz velike šalice. Osim kakaa, u ugodnom dnevnom boravku možete pripremiti mirisni biljni čaj i popiti ga s prijateljima. To je dobro za tijelo i dušu!

Kad je vani hladno vrijeme, ljudi vole popiti nešto toplo kod kuće

Hygge - ugodne ideje za ukrašavanje

– Hygge za način života bez stresa

Naša treća skupina pametnih savjeta uključuje ideje koje jamče način života bez stresa u hladnim zimskim mjesecima. Što još možete učiniti za sebe i svoje najmilije kako bi se svi osjećali sretno?

 1. Često izlazite i tražite kontakt s prirodom

Zimi je hladno i tmurno. Ali to ne znači da morate ostati zatvoreni u vlastitoj kući. Hygge osjećaj znači postići ravnotežu u svakodnevnom životu i voditi dobar, zdrav život. Zato je kontakt s prirodom apsolutno presudan u danskom načinu života. Duga šetnja vani po vjetru i kiši definitivno je dobra za vas. Uzmite topli šal i pustite vjetar da vam promiješa kosu – to je također 100% higijena! Zatim dođite kući i uživajte u šalici vrućeg kakaa sjedeći na sofi!

 Nakon duge šetnje po snježnoj oluji, možete uživati ​​u toplom napitku kod kuće

Hygge

 1. Pročitaj knjigu

Iako hygge uključuje osjećaj bliskosti i zajedništva, ipak možete sjediti sami i prepustiti se potpunom opuštanju. Ovdje dolazi u pitanje samo nekoliko stvari. Jedan od njih je da se zavučete pod toplu deku i pročitate uzbudljivu knjigu. Naš savjet: Molimo vas da ne koristite elektroničke uređaje, već pravu knjigu! Čak i tipičan miris papira daje vam osjećaj hyggea!

Topla deka i uzbudljiva knjiga ponekad su dovoljni da se opustite i zaboravite stres svakodnevnog života

Hygge se osjeća kao kod kuće

 1. Odbacite mobitel!

Kao što smo već naglasili, hygge osjećaj je toplina i ugodnost, bliskost s prirodom i radost u jednostavnim stvarima. Teško je pronaći zajednički nazivnik za dinamiku svakodnevnog života u velikom gradu. Kako biste zaista smanjili stres, jednostavno morate barem neko vrijeme bez modernih uređaja. Zato sklonite mobitel i uživajte u osjećaju potpunog nesmetanja!

Slijedite gore opisane savjete i osigurajte ugodniji osjećaj u svakodnevnom životu! To vam iskreno želimo!

 Hyggeov način života je tako lijep!

Hygge stil života

Hyggelig život

 Jednostavno namješten i pun osjećaja higijene!

Drvene zidne obloge

Drvo i mekane tkanine zrače toplinom i Danci ih preferiraju

Drvene police drveni stol

 Hygge osjećaj znači toplinu i ugodu kod kuće

Hygge osjeća toplinu i udobnost kod kuće sretan