Stue i Provence -stil: 80 designideer

Stue i Provence -stil: 80 designideer

Provence er en destination, der kom til os fra den solrige og hyggelige franske provins og er opkaldt efter regionen med samme navn. Provence adskiller sig fra den klassiske landstil i elegance og fra den sædvanlige rustikke stil – i elegance.

Funktioner i Provence -stilen

Strømmen begyndte at dukke op i det 17. århundrede, i modsætning til byklassicisme. Det fortyndede hverdagens stress og jag og bragte harmoni og ro ind i det. Flere og flere velhavende borgere foretrak et behageligt hus i provinserne. Lethed, lys, åbent rum og raffinement – alt dette er de vigtigste egenskaber ved Provence, som har overlevet til vores tid..

Stuen i Provence -stil er hjemmets perfekte hjerte. Det er behageligt at tilbringe aftener i det og invitere gæster. Funktionalitet og praktisk er harmonisk kombineret med kreativ romantik. Nu er det et af de mest populære og kraftfulde alternativer til kold hi-tech og lakonisk minimalisme..

Provence -regionen er berømt for sine fabelagtige landskaber, duftende urter, det azurblå hav og den lyse sol. Det var disse kvaliteter, der påvirkede dannelsen af ​​de vigtigste interiørtrends..

Karakteristiske træk ved Provence -stilen:

– Let, pastelfarvet finish;

– Naturmaterialer og naturlige teksturer;

– Masser af træ;

– Loftsbjælker;

– Friske blomster og blomsterpynt;

– Masser af lette tekstiler og indretning;

– Luftige flæser og blonder;

– Porcelæn og keramiske småting.

Provence er bedst egnet til et landsted. Det har både atmosfæren og evnen til helt at planlægge renoveringer og møbler helt fra bunden, uden at tilpasse sig udviklerens layout. Men selv i lejligheden kan du udstyre dit eget solrige hjørne og genskabe den autentiske ånd i den franske provins der. Der er et plus for små lejligheder: Provence udvider rummet visuelt, gør det let og luftigt, bedre end de fleste andre stilarter.

Stue design i Provence -stil - Funktioner Stue design i Provence -stil - Funktioner Stue design i Provence -stil - Funktioner

Farveløsninger

Provence tolererer ikke for lyse farver. Disse er dæmpede, fastholdte, men meget lyse nuancer. Hvid og beige, mælkeagtig, oliven, lavendel, himmelblå og turkis bruges aktivt. Varme farver inkluderer lys sennep, okker, terracotta og pastellgul. Marine nuancer og endda tilbehør er i brug: skaller eller fiskegrej. Solrige blomstrende enge og det azurblå hav udelukker ikke, men komplementerer hinanden harmonisk.

Hvid stue i Provence -stil

Hvid og dens variationer er altid det bedste valg til små stuer, der mangler dagslys. For Provence -stilen er hvid helt indfødt. Møbler ser særligt imponerende ud på baggrund af lyse vægge, gulv og loft. Træets tekstur fremstår endnu bedre og mere tydeligt, og selv de mest sarte og lyse nuancer bliver lysere og mere udtryksfulde..

Den ægte konge i den hvide Provence -stue er bleget ældet træ. Det er velegnet til gulve og møbler. Og for at elementerne ikke smelter sammen til et solidt array, kan du vælge træ af forskellige sorter og teksturer og fortynde alt med originale beslag og tekstiler.

Hvid stue i Provence -stil - Indretning Hvid stue i Provence -stil - Indretning

Stue i Provence -stil i pastelfarver

Pastel er et andet element i Provence. Når du vælger en sådan skala til stuen, skal du tage højde for, at alt design skal være blødt, luftigt, let. Provence bruger altid komplekse multikomponenter og fortyndede nuancer. Selv hvid er mere en farve af elfenben eller vanilje. Passer perfekt til kølige blågrå, romantisk askerose eller varme pulverformige toner.

Stue i Provence -stil i pastelfarver - Indretning Stue i Provence -stil i pastelfarver - Indretning

Blå og lavendel stue i Provence -stil

Havblå og duftende lavendel er en af ​​de afgørende egenskaber ved Provence. Lavendeltekstiler med en ru struktur ser smuk ud. Og i et landsted i en usædvanlig farve kan du roligt male selv vinduesrammen og skodder. Blå er skånsom, vasket ud, ikke for mættet. Det bringer en behagelig kølighed til rummet. Dæmpet turkis ser godt ud, og lyseblå vægge er en af ​​de mest almindelige løsninger..

Blå og lavendel stue i Provence -stilGrøn stue i Provence -stil

Grønne nuancer bruges hovedsageligt i tekstiler eller til at skabe accenter. Det er ikke en rig urte- eller sur salat, men derimod en delikat oliven. Et interiør baseret på naturlige materialer og teksturer kan ikke undvære en af ​​de mest naturlige farver. Green in Provence er et kratt, duftende nåle og vinstokke. Det bruges mest aktivt i blomsterpynt på vægge, malerier, gardiner, polstring og puder..

Grøn stue i Provence -stilStue i Provence -stil i lyse farver

Selvom Provence ikke tåler for mættede og prangende farver, er der stadig et sted for lyse farver. Normalt er det varme nuancer: sennep, terracotta, solsikkegul, mursten rød. Men disse farver kan ikke være grundlæggende. De bruges kun til at give stuen lidt hygge, interessant farve og varme. Det kan være lille tilbehør, puder, blomstermaleri.

Stue i Provence -stil i lyse farver - Indretning Stue i Provence -stil i lyse farver - Indretning

Finisher og materialer

Hovedmaterialet er træ i enhver af dets variationer. Mindre almindeligt anvendt er natursten, rå let mursten, keramik. Glas, krom og plast findes næsten aldrig.

Interiør i Provence-stil kan minde om klassikere. Brugt træ af værdifulde arter, afrundede møbler, symmetrisk arrangement. Disse er to eller tre farver med en brun eller terracotta bund. Traditionel Provence er lettere og lettere. Det giver mulighed for kurvemøbler og tilbehør, dekorative kurve og hyggelige puder, blomsterarrangementer i yndefulde vaser og stueplanter i keramiske krukker..

Etage

Provence trækker sig mod naturlige teksturer. Gulvet er traditionelt af træ. Bleget træ eller ubehandlet ruplade ser godt ud. Indlagt parket er også velegnet. Hvis dit budget er stramt, vil du måske se på laminatgulve. Moderne efterligninger af træ er næsten lige så gode som udseende og kvalitet, men de er meget mere overkommelige. Og til et afslapningsområde er en hyggelig creme eller kaffetæppe velegnet..

Provence Style Living Room Design - Gulvfinish

Vægge

Væggene er oftest dækket med maling. Disse er lyse og varme nuancer af hvid, creme og beige, bløde pastelfarver. Der bruges dekorativt gips med en delikat tekstur. Papirbaggrunde bruges sjældnere. Normalt er dette tapet med et blomster- eller blomstermønster. De er velegnede til at skabe en accentvæg. Det er godt, hvis deres ornament ekko tekstilet..

Den lyse baggrund fortyndes med keramiske dekorationer, fotografier, malerier og spejle i sofistikerede eller omvendt ru rammer.

Stue design i Provence -stil - Vægdekoration Stue design i Provence -stil - Vægdekoration

Loft

Loft i Provence – klassisk, hvidpudset. Hvis layout og højde tillader det, installeres grove træbjælker. Hvis rummet er lille, skal loftet være en naturlig forlængelse af væggene. Så ser det højere ud, og på sin neutrale baggrund ser en spektakulær lysekrone endnu mere interessant ud..

Provence stil stue design - Loft dekoration Provence stil stue design - Loft dekoration

Stue møbler

Provence -møbler er både funktionelle og yderst dekorative. Dette er ikke kun vintage og ikke-standardiserede former, men også fraværet af unødvendige detaljer. Ældre eller gamle headset malet i lyse farver er i brug. Garderober og natborde er altid pæne, men de ser ud til at have tjent mere end en generation.

Antikviteter er højt respekteret her. Men selv nye møbler kan få et lurvet look. Træfacader er dekoreret med maleri og decoupage. Du kan endda gøre dette på egen hånd..

Et interessant træk er pejsen, som bliver det ideelle centrum for en hyggelig stue i Provence-stil. Den kan placeres mod en væg eller mellem vinduer, og en sofa og lænestole kan placeres ved siden af ​​den. Polstrede møbler – runde, yndefulde, med dekorative armlæn. Sådan et rekreativt område er en drøm, der går i opfyldelse.

Stue design i Provence -stil - Møbler Stue design i Provence -stil - Møbler Stue design i Provence -stil - Møbler

Belysning

Lysets overflod er et af hovedtrækkene i Provence. Store vinduer slipper solens stråler ind. Kunstig belysning vælges i det mest behagelige og naturlige område. Det skal være fraværende og diskret.

I en sådan stue bruges spotlights på sjældne niveauer sjældent, så du skal tænke over belysningen i hver zone. Men i Provence kan du trygt hænge smarte dekorative lysekroner, installere høje gulvlamper og sconces med stofskærme.

En fed løsning er en lysekrone i smedejern eller bronze. Hun bliver uundgåeligt hovedelementet i rummet. Der er også enklere muligheder: aluminium og messing. Et stilfuldt træk er en kombination af metal og keramik. Smede lysestager er også et smukt tilbehør. Hovedelementerne ved smedning i Provence -stil er blade, vinstokke og bundter, blomster.

Stue design i Provence -stil - belysning Stue design i Provence -stil - belysning Stue design i Provence -stil - belysning

Indretning og tekstiler

Tekstiler er det vigtigste tilbehør i Provence. Det er smukke og dekorative gardiner med dikkedarer, tyl, en overflod af puder, mens der ikke bruges noget overflødigt. Hver detalje har sin egen rolle og betydning. Provence er lethed og luftighed. Han tolererer ikke overflod og hober sig op.

Betrækning af polstrede møbler kombineres med dekorative puder og gardiner. Udover blomstermotiver bruges ofte plaid og striber..

Der lægges særlig vægt på dekorative beslag. Træ udskæringer og smarte smedede dele er velkomne. Disse er skabshåndtag, polstrede møbelben og andre elementer..

Stue design i Provence -stil - Indretning og tekstiler Stue design i Provence -stil - Indretning og tekstiler Stue design i Provence -stil - Indretning og tekstiler

Lille stue i Provence -stil

Det tilrådes at dekorere en lille stue i Provence -stil i lyse farver uden fængende kontraster. Hvide vægge er i harmoni med crememøbler. Følelsen af ​​lethed og luftighed tilføjes af sarte blå nuancer. Kolde farver er også en god mulighed for solrige værelser. Spejle i elegante dekorative rammer vil bidrage til at øge pladsen. En lille stue skal have så lidt dikkedarer som muligt. Al indretning er funktionel.

En praktisk løsning til små kvadrater er at kombinere tilstødende rum. For eksempel kan en lille stue i Provence -stil kombineres med et køkken, et andet rum, som denne særlige stil er ideel til. Det store spisebord er omgivet af elegante polstrede stole. Hvis det ønskes, kan du erstatte det med et sofabord og lænestole. En vintage skænk ville være passende, med en hjemmesamling af porcelæn udstillet bag glasdørene. Det sværeste er at vælge husholdningsapparater. Men du kan altid komme ud af situationen på grund af dekorative paneler, nicher og indbygget udstyr..

Lille stue i Provence -stil - Indretning Lille stue i Provence -stil - Indretning

Provence stil stue design – foto

Vi tilbyder dig et stort udvalg af friske fotoideer til indretning af et stueinteriør i Provence -stil til stemning og inspiration! Glad udsigt!

Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto Indretning i Provence -stil stue - foto