Stue design 16 kvm. (70 billeder)

Stue design 16 kvm. (70 billeder)

Hallen er centrum for ethvert hjem, hvor de slapper af med familien og tager imod gæster. Derfor er udformningen af ​​stuen 16 kvm. skal implementeres på en sådan måde, at den både udtrykker stil og bekvemmelighed. Her kan du frit legemliggøre alle dine ideer. Desuden er designprojektet for dette værelse ikke begrænset til de funktionelle krav, der pålægges resten af ​​værelserne..

Valg af interiørstil

Begyndende at skabe et design til en stue med et areal på 16 kvm, skal du beslutte dig for den generelle stil, du vil arbejde i. I øjeblikket er der mange af dem. Valget afhænger af visse funktioner i rummets rum, herunder størrelsen og antallet af vinduer, antallet af mennesker, der bor i huset, samt de individuelle ønsker fra lejerne i lejligheden..

Stue 16 kvm. i en moderne stil

Denne interiørstil kendetegnes ved funktionalitet, enkelhed og minimalisme af former. Den moderne stue på 16 kvm. ikke plads til ekstra møbler. En enkel finish ville være passende her, men en gennemtænkt indretning i farve og form, der ideelt set fuldender det samlede indtryk af rummet..

Alt dette vil spare plads samt skabe effekten af ​​et rummeligt og lyst værelse, som er perfekt til en lille stue..

Stue 16 kvm. i en moderne stil - Indretning Stue 16 kvm. i en moderne stil - Indretning

Stue 16 kvm. i klassisk stil

Komfort og hygge forbliver altid tidløs. Symmetrisk arrangerede objekter, møblernes lakoniske skønhed, kendetegnet ved linjer og proportioner, samt naturlige materialer til efterbehandling – det er de parametre, der sætter tonen for det klassiske interiør..

Stuen er 16 kvm. massive gardiner med lambrequins og tyl, samt dekorative puder med blomster- og damastmotiver, passer perfekt til den traditionelle stil. Foretrukne materialer til møbler og dekorative elementer – naturligt træ, bronze, sten.

Stue 16 kvm. i klassisk stil - Indretning Stue 16 kvm. i klassisk stil - Indretning

Stue 16 kvm. kolonistil

Kolonial stil er en interessant kombination af et rationelt og lakonisk vest med et farverigt og eksotisk øst. For at skabe et stue design i denne stil, opgive pragmatisme og klart afgrænset rum..

Vægge skal males i lyse farver, mens parketplader eller fliser med efterligning af ru sten eller mursten er velegnede til gulvet. Det er bedre at vælge møbler med mørke, der skygger for væggenes lyse baggrund, detaljer. Brug håndlavede eller håndlavede møbler. Her kan du vise fantasi og originalitet: det er passende at vælge sofaer og lænestole med detaljer i form af elefanter, løvepoter samt med billeder af skildpadder og krokodiller.

Den orientalske stil vil manifestere sig i iørefaldende dekorative elementer i form af malerier, vaser, figurer, lamper. Interiøret i stuen i kolonistil vil blive afsluttet med et farverigt tæppe med orientalske og plantemotiver..

Stue 16 kvm. Colonial - Indretning Stue 16 kvm. Colonial - Indretning

Stue 16 kvm. i popkunstens stil

Ekstraordinære personligheder vil helt sikkert foretrække popartens originale stil. Det er ham, der skal male din 16 meter lange stue i iørefaldende farver og muntre dig op efter en hård dag. Popkunst er et udbrud af følelser og lyse farver, et fantasispil, ikke-trivielle former og et nyt liv for gamle ting.

Møblerne er valgt lyse, kontrasterende, iørefaldende og vovede i en minimalistisk stil. Det er helt upassende at bruge et stort antal omfangsrige genstande. Puffer, farvede sofaer, lave borde – arranger det hele i en kaotisk rækkefølge og skab effekten af ​​et let kreativt rod.

Det vigtigste sted her er indretningen. Mal vintage -genstande i neonfarver, dekorér vægge med stenciler og collager, og hæng 3D -malerier, billeder med optiske illusioner for en psykedelisk effekt. Dekorative ting kan koste en krone og stadig skabe en fortryllende effekt. Materialet kan være blyanter, plastflaskehætter, plastik eller folie. Man skal kun tænde fantasien, da helt almindelige genstande får en ny betydning..

Stue 16 kvm. i popartens stil - Indretning Stue 16 kvm. i popartens stil - Indretning

Stue 16 kvm. i stil med minimalisme

Fordelen ved en minimalistisk stil til en lille stue er, at hovedvægten her er på den visuelle udvidelse af rummet. Hovedtrækkene er lige linjer og vinkler, parallelle og vinkelrette former.

Metal og glas er relevante materialer til møbler, gulve og vægge. De vil forbedre belysningen og visuelt udvide rummet. Når du vælger møbler, skal du foretrække multifunktionelle muligheder. Hvad angår dekorative elementer, skal de være meget lakoniske og monokromatiske, og deres tilstedeværelse skal være minimal. Giv præference for monokrom, når du løser farveproblemer.

Stue 16 kvm. i stil med minimalisme - Indretning Stue 16 kvm. i stil med minimalisme - Indretning

Stue farvepalet

En vigtig komponent i opfattelsen af ​​stuen er et behageligt farveskema. Hvis du allerede har valgt en bestemt stil i interiøret, skal du starte direkte fra det. Samtidig er der nogle rentable farveskemaer, der passer godt ind i mange designprojekter:

Hvid stue 16 kvm.

Muligheden med en hvid stue passer bedst til et lille værelse, hvilket skaber effekten af ​​rummelighed, lethed og renlighed. Hvid er alsidig, så hvis du vælger den som hovedfarve, kan du nemt bestemme resten af ​​møblerne. Derudover vil det blive det ideelle grundlag for næsten enhver indretning – fra klassisk til moderne..

Hvid stue 16 kvm. - Indretning Hvid stue 16 kvm. - Indretning

Beige stue 16 kvm.

Beige paletten er også en tidløs og alsidig farveløsning. Bløde nuancer hjælper med at gøre din 16-meters stue hyggelig. Derudover er den beige palet rig på toner, der er meget lette at arbejde med, selv for amatører af designbranchen..

Nuancer af beige er perfekte til mindre værelser, der er placeret på nordsiden, og genskaber en varm og hyggelig solrig effekt. Beige palet kombineres positivt med bløde nuancer af grønt, orange, blåt.

Beige stue 16 kvm. - Indretning Beige stue 16 kvm. - Indretning

Grå stue 16 kvm.

Sortimentet af gråtoner er utroligt alsidigt og neutralt. Grå kan let kombineres med lyse toner, hvis du vil skabe en rolig og fredelig atmosfære i stuen, samt med lyse og iørefaldende nuancer til spektakulære accenter..

Det skal tages i betragtning, at det meste af den grå palet er kendetegnet ved en kold tone, så det er passende at kombinere sådanne farver med varme nuancer: som en mulighed skal du bruge træmaterialer til gulvet, møbler eller dekorative elementer.

Grå stue 16 kvm. - Indretning Grå stue 16 kvm. - Indretning

Blå stue 16 kvm.

Blå pletter ser meget inspirerende ud i det indre af den 16 meter lange stue, som vil passe perfekt ind i den færdige hvide bund. Dybe nuancer af denne farve i form af dekorative elementer og møbler ser godt ud i kolde toner..

Denne serie er især relevant og original, og kan desuden bringe friskhed og mystik i det dybblå hav til salen..

Blå stue 16 kvm. - Indretning Blå stue 16 kvm. - Indretning

Kontrasterende kombinationer

For interiører i en moderne stil, pop art -stil samt nogle variationer af kolonialen, vil det være passende at vælge kontrasterende farvekombinationer. Overgangene fra lyse til mørke nuancer ser i sig selv meget interessante ud, og ved at tilføje et par lyse accenter (eller mange, hvilket er mere relevant for pop art -stilen), får stuen et særligt spektakulært look. Men du skal være forsigtig med at vælge farver, fordi de først og fremmest skal kombineres med hinanden..

Stue design 16 kvm. - Kontrasterende kombinationer Stue design 16 kvm. - Kontrasterende kombinationer

Stue efterbehandling 16 kvm..

Udsmykningen og dekorationen af ​​vægge, gulv og loft vil danne fundamentet for det fremtidige interiør. Derfor er det ekstremt vigtigt at udføre arbejdet korrekt. Nedenfor er de grundlæggende retningslinjer for dekoration af indendørs overflader..

Etage

Til efterbehandling af gulvet i stuen 16 kvm. der er en række forskellige gulvbelægninger: parket, laminat, tæppe, linoleum og endda fliser. Du kan vælge den indstilling, du kan lide, der passer ind i den overordnede idé om interiøret.

Det er vigtigt at tage højde for, at gulvets farve ikke skal være for mørk – det er bedre at vælge en lys farve eller at matche væggene, men et par nuancer mørkere. Undtagelsen i dette tilfælde er det med vilje kontrasterende interiør..

Den diagonale måde at lægge laminat eller parketgulv på, samt brugen af ​​diagonale mønstre af linoleum og tæppe, vil bidrage til visuelt at øge rummet i rummet. Hvis et velbevaret trægulv forbliver i stuen, kan du desuden forlade det ved at udsætte det for behandling med en skraber og derefter lakere.

Stue design 16 kvm. - Gulvbehandling Stue design 16 kvm. - Gulvbehandling

Vægge

Væggene i stuen kan indrettes afhængigt af beboernes personlige præferencer og den valgte stil i interiøret. Dette kan være maleri eller tapetsering. Hvis du beslutter dig for at vælge maleri, skal du sørge for at udjævne overfladerne. Når du vælger tapet, skal du bemærke, at vandrette linjer visuelt vil udvide rummet, mens lodrette linjer øger dets højde..

At dekorere alle vægge med tapet med store billeder er upassende for enhver stil. Det er bedre at bruge tapet fra en samling, og kun en af ​​dem skal have tapet med et stort mønster..

Stue design 16 kvm. - Vægdekoration Stue design 16 kvm. - Vægdekoration

Loft

Ved dekoration af loftet i en stue med et areal på 16 kvm..

Det er bedre at afholde sig fra indviklede multi-level vedhængsmuligheder her. Mens store designs med indbyggede lamper langs rummets omkreds hjælper med at dekorere rummet uden at overvælde området.

Et godt valg ville være et blankt strækloft med omkredsbelysning eller blot at male med halvblank eller blank maling. Naturligvis, før du maler, skal du sørge for at udjævne loftsoverfladen.

Stue design 16 kvm. - Loftsdekoration Stue design 16 kvm. - Loftsdekoration

Indretning og tekstiler

Med hensyn til udsmykningen af ​​stuen på 16 kvm, her er det først og fremmest at bygge videre på den valgte stil. For eksempel, når du indretter en stue i en minimalistisk eller højteknologisk stil, er indretningen slet ikke passende her, eller den skal være meget streng og lakonisk. Popkunst dikterer sine egne regler: Vælg prangende og vovede dekorative elementer i neonfarver, brug collager og gengivelser af Andy Warhols malerier. Sort / hvide fotografier og malerier, plakater er perfekte til loftsstilen. Sådanne detaljer understøtter også det glamourøse design. For at fuldende billedet af etniske og koloniale interiører er det nødvendigt at vælge animalistiske og etniske motiver og indretningsposter, der svarer til det generelle tema – masker, malerier, figurer, lamper, tæpper. Tekstiler af puf og møbler skal overlappe med gardiner og tæpper..

Hvis du vil gøre din 16-meters stue lysere og mere rummelig, skal du foretrække lette gennemsigtige gardiner. For at genskabe en hyggelig, mystisk og spændende atmosfære skal du vælge gardiner lavet af tykke materialer i mørke farver, såsom fløjl.

Stue design 16 kvm. - Indretning og tekstiler Stue design 16 kvm. - Indretning og tekstiler

Stue møbler 16 kvm..

Kendetegnende for enhver stue er en behagelig og stor sofa. Hvis du ønsker det, kan du også vælge matchende stole til dette møbel. For ikke så længe siden var det sædvanligt at bruge en række volumetriske stativer, skabe og møbelvægge i lokaler til at modtage gæster, men i dag er dette ikke længere relevant, de forsøger ikke at overbelaste boligarealet. Det er bedre at sætte et interessant sofabord foran sofaen; en lille kommode i den krævede stil vil også være passende.

For at placere møblerne korrekt i stuen skal du skitsere på et stykke papir. Variationer i arrangementet kan være helt forskellige, så det er værd at tage udgangspunkt i rummets hovedformål..

Hvis stuen fungerer som et rum for familie- og venlige møder, gør et standardarrangement det, og hvis rummet får funktionen som en spisestue eller et soveværelse, er det værd at opdele rummet i forskellige zoner og baseret på på dette, begynde at arrangere.

Stue møbler 16 kvm. Stue møbler 16 kvm. Stue møbler 16 kvm.

Belysning og belysning

Det generelle lys er ansvarlig for hovedbelysningen i rummet og leveres af lysekronen og spotter på loftet. Det skal belyse hele rummet godt, og det skal samtidig ikke være for lyst. Afstanden mellem gulvet og bunden af ​​lysekronen kan være mindst 2 m. Undtagelsen er lysekronens placering over sofabordet, her er en afstand på 1,5 m passende.

Indstil accenter og belys separate områder af boligarealet på 16 kvm. stand til lokal belysning: væg-, gulv- og bordlys. Det vil skabe en dæmpet lyseffekt, hvis hovedlyset virker for lyst..

Stue design 16 kvm. - Belysning og belysning Stue design 16 kvm. - Belysning og belysning

Stue design 16 kvm. – Foto

Du kan gøre dig bekendt med et stort antal muligheder for halldesign i vores fotogalleri. Her er interiøret i forskellige stilarter og farver, som vil tilskynde dig til interessante ideer til design af en stue på 16 kvm. Glad udsigt!

Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto Indretning af stuen 16 kvm. - Foto

Video: Stue 16 m2 – indretning