Stue design 15 kvm. (+80 foto)

Stue design 15 kvm. (+80 foto)

På trods af det generelle ønske om plads, er mange ejere nødt til at beskæftige sig med dimensioner af Khrushchevs. Den gode nyhed er, at moderne design tager sig af ikke -standardiserede rum, hvilket beviser, at selv de kan være komfortable, æstetiske eller funktionelle – bare skal være kloge med designet. I dag vil vi overveje designmuligheder for en stue på 15 kvm, der berører spørgsmålene om stil, layout og indhold.

Interiør stilarter

Når designere har 20 eller flere kvadratmeter til rådighed, er valg af stil kun begrænset af smag og budget. Men når du beskæftiger dig med et lille område, skal du omhyggeligt vælge retninger, der ikke vil skade interiøret, og fremhæve dets mangler.

Denne opgave forenkles ved, at stilarter i deres moderne forståelse ikke har klare grænser og kanoner, de er ofte sammenflettede eller modtagelige for ændringer. Lad os prøve at finde ud af, hvordan de følgende fem populære løsninger passer ind i en 15-meters stue..

Stue 15 kvm. i stil med moderne klassikere

Den rige dekorativitet og pomp i den klassiske stil er ikke så relevant i dag, og i små rum vil det se helt upassende ud. Derfor anbefales det at vende sig til en moderne fortolkning af retningen, som anvender separate kunstneriske teknikker til at opnå det ønskede klassiske billede..

Designet af stuen bør domineres af naturlige nuancer og naturlige materialer: træmøbler, bomuldspolstring, dekorative stenbelægninger. Samtidig er der normalt en streng emnesammensætning i rummet, som er bygget op omkring et centralt objekt – en sofa eller pejs..

Stue 15 kvm. i stil med moderne klassikere - Indretning Stue 15 kvm. i stil med moderne klassikere - Indretning

Stue 15 kvm. i provencestil

Typisk kræver interiør i Provence -stil rummelighed, men denne følelse kan efterlignes med de lyse nuancer, der er karakteristiske for retningen, samt rigeligt naturligt lys. Charmen ved de franske landsbyer lader en hyggelig, blid atmosfære ind i stuen af ​​enhver størrelse.

Ud over pastelpaletten, som om de var brændt ud i solen, vil træmøbler malet hvide, hvorigennem basens tekstur er synlig, se autentiske ud. Det overordnede billede vil blive suppleret med tekstiler med blomstermønster og grønne planter. For at undgå at forvirre rummet med detaljer, er det bedre at begrænse dig selv til kun det mest nødvendige headset..

Stue 15 kvm. Provence -stil - Indretning Stue 15 kvm. Provence -stil - Indretning

Stue 15 kvm. i stil med minimalisme

Stilfilosofien er baseret på beundring af tomhed og “tavs” æstetik. Den optimale løsning til en stue på 15 kvadratmeter, hvis hovedmålet er at skabe visuelt rum og samtidig bevare maksimal funktionalitet. Ofte i et sådant interiør bruges transformatormodeller, som gør det muligt rationelt at bruge hver kvadratmeter..

For et sådant rum kan du vælge et lyst farveskema og fortynde det med kontrasterende kombinationer, hvis det ønskes. Den dekorative komponent er belægningens tekstur, genstanders former og linjer samt deres kompositoriske harmoni. Det er bedre at skjule alle ting bag facaderne på skabene..

Stue 15 kvm. i stil med minimalisme - Indretning

Stue 15 kvm. i skandinavisk stil

Denne retning ligner minimalisme, som blev “drysset” med sne og “dækket” med et uldtæppe. Emnets lakoniske indhold skyldes opmærksomheden fra de rationelle indbyggere i de nordlige lande på komfortens og indre indhold af objekter, som slet ikke kræver ekstern dekorativitet.

Forbindelsesleddet mellem alle elementerne i rummet er den hvide farve i finishen, som ideelt kombineres med overfladen af ​​naturligt træ samt sorte, grå nuancer..

Stue 15 kvm. i skandinavisk stil - indretning Stue 15 kvm. i skandinavisk stil - indretning

Stue 15 kvm. hi-tech

Hi-tech eller højteknologi forveksles ofte med futurisme, selvom fyldningen af ​​et sådant rum ikke går ud over vor tids grænser. Når man tror på den moderne industris resultater, bruges kunstige materialer med forbedrede egenskaber, ergonomiske møbler og moderne apparater ofte i interiøret. På samme tid er hi-tech ikke bange for sort, et stort antal blanke overflader samt genstande af usædvanlige former..

For en lille stue vil en sådan løsning hjælpe med at dekorere et begrænset område komfortabelt og funktionelt og rumme alle de nødvendige ting.

Stue 15 kvm. i højteknologisk stil - Indretning Stue 15 kvm. i højteknologisk stil - Indretning

Farveløsninger

Korrekt udvalgte farver kan forvandle et værelse i enhver størrelse, hvilket giver det lys og rummelighed. Dette valg afhænger selvfølgelig af mange faktorer, der ikke umiddelbart kan tages i betragtning, men følgende farveindstillinger passer perfekt ind i en stue med et areal på 15 kvadratmeter..

Lyse nuancer

Hvid, beige, grå er alsidige nuancer, der kan kombineres med enhver farve uden frygt. Men i mellemstore interiører kan deres sammenvævning være en reel redning, især som efterbehandling af belægninger..

Stue design 15 kvm. - Lyse nuancer Stue design 15 kvm. - Lyse nuancer

Pastel nuancer

Hvis det naturlige lysdesign virker lidt kedeligt, kan du vende dig til pastelpaletten. “Fortyndede” derivater fra mere mættede farver vil diversificere den lille 15 meter lange stue og skabe en forårsstemning.

Stue design 15 kvm. - Pastel nuancer Stue design 15 kvm. - Pastel nuancer

Lyse accenter

En anden måde at lyse op på et diskret interiør er at tilføje nogle lyse detaljer til det. En lys baggrund vil kun få dem til at skille sig ud og understrege positivt. Ofte er disse accenter i stuen puder, sofabetræk, tæppe, lysekroner eller planter..

Stue design 15 kvm. - Lyse accenter Stue design 15 kvm. - Lyse accenter

Afslutter en 15-meters stue

Stuenes design, komfort og dens holdbarhed afhænger af beklædningens materiale. Men før du vælger en base, skal du sørge for, at flyforholdet mellem flyene er korrekt. Så gulvet er normalt det mørkeste, væggene er flere nuancer lysere, og loftet i dette tilfælde skal være det letteste. Andre muligheder er også gældende, men det er denne kombination af toner, der bedst opfattes af menneskelig bevidsthed..

Etage

Stuen er det mest uhøjtidelige område af huset, som ikke stiller særlige krav til dekoration. Hovedkriteriet er visuel appel, daglig praktisk og naturligvis omkostningerne ved dækning..

Baseret på dette er den bedste mulighed parket eller laminat. Med deres hjælp kan du efterligne træ, som er forbundet med hjemmekomfort, og ikke bekymre dig om at opdatere overfladen i mange år..

Mindre almindeligt er fliser eller porcelæn stentøj – for eksempel hvis stuen kombineres med køkkenområdet. I dette tilfælde kan du lægge et tæppe på gulvet, hvilket giver den mest behagelige bevægelse..

Stue design 15 kvm. - Gulvbehandling Stue design 15 kvm. - Gulvbehandling

Vægge

Det anbefales at vælge en ensfarvet belægning eller en mulighed med subtile mønstre, der ikke tiltrækker opmærksomhed. Maling er stadig den mest overkommelige løsning, men dens anvendelse kræver perfekt flade vægge..

For ikke-boligområder kan du endda købe vinyl tapet, som ikke anbefales til brug i soveværelset eller vuggestuen. Ikke-vævede sorter er sikre, men papirsorter er velegnede til dem, der ofte ønsker at skifte design..

Det er bedre at inkorporere usædvanlige dekorationsideer kun på den ene væg, mens resten forsigtigt vil balancere skillevæggen.

Stue design 15 kvm. - Vægdekoration Stue design 15 kvm. - Vægdekoration

Loft

Hvis højden på væggene i stuen tillader det, er det værd at stoppe ved standard spændingsstrukturer på et niveau, der vil skjule loftets, kommunikationens og de indbyggede lamperes ufuldkommenheder. I det modsatte tilfælde – du kan kun begrænse dig selv til kit og maling.

Stue design 15 kvm. - Loftsdekoration Stue design 15 kvm. - Loftsdekoration

Møbler og apparater

Desværre er stuen 15 kvm. møbelindhold omfatter kun de mest nødvendige ting. Denne liste indeholder en sofa, sofabord og opbevaringsplads, men den kan ændres eller suppleres afhængigt af behovene, antallet af indbyggere samt rummets geometri..

Det er tilladt at købe en sofa med op til fire sæder, men selv dette tal er nogle gange meget. Alternativt – en kombination af en minisofa med lænestole i siderne. Den mest rationelle løsning er at købe en hjørnemodel, som sparer plads ved at bruge en inaktiv zone..

Sofabordet er en valgfri vare. Det er lettere at bygge en sammensætning omkring det eller samle et stort firma. Men hvis du begrænser dig selv uden denne detalje, vil foldesofaens placering være mere behagelig..

Den traditionelle minivæg kan udskiftes med et indbygget skab, og tv-skærmen kan monteres på væggen. At følge disse retningslinjer hjælper dig med at rumme flere objekter, samtidig med at du sparer plads til bevægelse..

Stue design 15 kvm. - Møbler og apparater Stue design 15 kvm. - Møbler og apparater Stue design 15 kvm. - Møbler og apparater Stue design 15 kvm. - Møbler og apparater

Stue 15 kvm. – layout muligheder

Et komfortabelt interiør er baseret på planlægningsfasen, som afhænger af antallet af emner, stueens geometri, placeringen af ​​vinduerne og andre specifikke detaljer. Men generelt er der flere standardindstillinger, der maksimerer brugen af ​​det medfølgende område..

1. Værelset er opdelt i tre hovedområder: en sofa til modtagelse af gæster og afslapning, et område med opbevaringsområder og en tv -skærm og et læseområde. I dette tilfælde vil det være muligt at rumme alt det nødvendige sæt, herunder en foldesofa, et bærbart bord, hylder til husholdningsartikler.

2. I midten er der en sofa, flere lænestole og et bord. Væggene er optaget af kompakte skabe og apparater. Velegnet til stuer med en firkantet form.

3. Ejere af rektangulære rum har råd til at bruge zoneprincippet. For eksempel er der på den ene side et opholdsområde, som er adskilt fra arbejdsområdet ved hjælp af reoler eller bagsiden af ​​sofaen..

Indretning af stuen 15 kvm. mange og alle er ganske behagelige, hvis du korrekt nærmer dig organisationen af ​​boliger.

Stue design 15 kvm. - Layout muligheder Stue design 15 kvm. - Layout muligheder Stue design 15 kvm. - Layout muligheder Stue design 15 kvm. - Layout muligheder Stue design 15 kvm. - Layout muligheder

Indretning og belysning

Det første dekorative element, der kommer til at tænke på, når man nævner stuen, er pejsen. Skal jeg bruge det i et værelse med begrænset plads? Designere anbefaler at blive på kunstige, kompakte muligheder, der giver den ønskede komfort, men ikke vil tage meget plads. Desuden kan et sådant objekt tvinges frem af fotografier eller bøger..

Rummets hoveddekoration kan være tekstiler: uanset om det er en pude, polstring, tæppe eller tæppe. Et stof med et mønster vil være passende i et interiør med almindelige vægge..

Glem ikke vægmalerier. Favorit stramt kan bruges som en farvepalet og låne farvekombinationer derfra.

Designerlamper har brede dekorative muligheder, og belysning på flere niveauer vil kun understrege interiøret. For eksempel en central lysekrone, indbyggede apparater, gulvlamper ved siden af ​​en sofa eller en lampe – denne kombination vil gøre dit ophold i stuen behageligt og hyggeligt..

Stue design 15 kvm. - Indretning og belysning Stue design 15 kvm. - Indretning og belysning Stue design 15 kvm. - Indretning og belysning Stue design 15 kvm. - Indretning og belysning

Stue design 15 kvm. – Foto

Vi håber, at det lykkedes os at bevise, at stuen med et areal på 15 kvm. Er et alsidigt lærred til interessante ideer. Flere virkelige projekter og smukke realiseringer – i vores udvalg af fotos. Nyd din visning og inspiration!

Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto Indretning af stuen 15 kvm. - Foto