50 flotte tapetidéer til hallen

50 flotte tapetidéer til hallen

Tapet er en hurtig og relativt billig måde at opdatere dit stueinteriør på. Takket være en lang række nuancer, mønstre og teksturer kan de bruges til at transformere et værelse, visuelt udvide og også gøre det hyggeligt og stilfuldt. For ikke at blive forvirret blandt det enorme sortiment, der præsenteres i isenkræmmere, inviterer vi dig til at gøre dig bekendt med tapettyperne, finde ud af fordele og ulemper ved hvert materiale, læse anbefalingerne og se fotos af de bedste eksempler på stue design ved hjælp af dem.

Typer af tapet til hallen, deres fordele og ulemper

Tapet af papir

Dette er den billigste type tapet. På grund af deres lave omkostninger kan de bruges til at dekorere lejede lejligheder, vandrerhjem eller bare skifte hvert andet til tredje år for nye. Afhængigt af den anvendte papirtype skelnes der mellem matte og blanke produkter..

Tyndt enkeltlags tapet kaldes også simplex, og to-lags tapet, der består af et tæt underlag og en dekorativ forside, er en duplex. Sidstnævnte er mere modstandsdygtige over for at blive våde, så de river ikke så meget under limning og skjuler bedre ujævnhederne i væggene.

Fordelene ved papir tapet er lav pris, miljøvenlighed (de lader luft og mikropartikler af vanddamp passere godt), et stort udvalg af mønstre og farver. Blandt manglerne er det værd at bemærke skrøbeligheden, modtagelighed for mekaniske skader, udbrændthed i solen, samt det faktum, at de ved indsamling af støv ikke egner sig til vådrensning.

Til limning af tapet på papir skal væggene være helt flade.

Papir tapet til stuen

Vinyl tapet

Sådanne tapeter fremstilles ved at påføre et kunstigt materiale – polyvinylchlorid – på en papir- eller stofbase. Det kan være glat, hårdt, opskummet eller præget (silketryk). PVC’s modstandsdygtighed over for fugt gør dette materiale til en optimal base for maling, og dets lave vægt og mekaniske styrke gør det let at fastgøre til vægge. Den høje pris er begrundet i den lange levetid – fra 10 til 20 år, og derudover evnen til at male om (op til 5 gange).

Vinyl tapet er modstandsdygtigt over for fugt, tilstrækkeligt elastisk og holdbart, i stand til at skjule små uregelmæssigheder i væggene. Volumetriske mønstre og smuk tekstur gør dem til en meget æstetisk finish. Ulemperne ved vinyl tapet inkluderer den ubehagelige lugt af plastik (som skulle forsvinde over tid) og det faktum, at de ikke lader luft og damp komme gennem væggene, ikke tillader dem at “ånde”.

Vinyl tapet til stuen Vinyl tapet til stuen

Tapet i tekstil

At bruge tekstiler til at dekorere væggene i gangen er ikke en billig fornøjelse, men deres dejlige udseende er det værd. Linned, satin, silke, fløjl, med fantastisk mønstret sammenvævning af tråde – de gør interiøret virkelig luksuriøst.

Tapeter af stof kræver meget omhyggelig pleje – de skal beskyttes mod UV -stråling og fugt og rengøres omhyggeligt. Miljøvenligheden af ​​en sådan finish afhænger af det valgte materiale, men generelt er tekstiler gode til luftgennemtrængelighed..

Tapet i tekstil til hallen

Glas fiber

De fremstilles ved vævningsmetoden ud fra de fineste glastråde. Resultatet er et meget slidstærkt, gennemskinneligt lærred med et reliefmønster. Sådanne tapeter er fastgjort med stivelsespasta over gipset og kan males igen..

Fordelene ved glasfiber tapet inkluderer miljøvenlighed (de indeholder kun naturlige materialer, såsom kvartssand, kalksten, sodavand, ler), brandsikkerhed (glasfiber smeltetemperatur + 600 ° C), holdbarhed (op til 30 års drift).

Ulemperne er den relativt høje vægt og dårlige valg af teksturer..

Glas tapet til stuen

Det flydende tapet

De kan også tilskrives dekorative plastre, fordi flydende tapet faktisk er en akrylopløsning med tilsætning af naturlige fibre (cellulose, savsmuld, bomuld, silke) og pigment.

Denne type finish giver dig mulighed for at skjule de originale uregelmæssigheder, skabe en interessant tekstur, male væggene med en farvegradient. Flydende tapet er let at påføre og fjerne, har en smuk relief, jævn overfladen af ​​væggene. Du kan tilføje gnistre, små småsten til blandingen.

Ulemperne ved at afslutte med flydende tapet inkluderer lav fugtbestandighed.

Flydende tapet til stuen

Det handler om stil!

Et stort antal tapetvarianter giver dig mulighed for at finde den perfekte løsning til enhver interiørstil. Læs videre for tips om nogle af dem.!

Tapet til stuen i en moderne stil

Modern forudsætter et behersket design i monokrome farver. For en stue i denne stil er almindelig eller tapet med et kedeligt grafisk mønster (rhombusser, cirkler, linjer, abstraktioner) velegnet til efterligning af poleret marmor, metal. Tapet kan være en interessant tilføjelse, der skaber et visuelt perspektiv..

Tapet til stuen i en moderne stil Fototapeter til stuen i moderne stil

Tapet til stuen i klassisk stil

I det klassiske interiør i salen vil lyse tapeter med gyldne eller sølv blomstermønstre se harmonisk ud og gentage strukturen af ​​dyre stoffer (satin, brokade, fløjl), naturlig sandsten, mahogni, blødt læder.

Tapet til stuen i klassisk stil

Tapet til stuen i stil med Provence

For et design i stuen i Provence -stil er det bedre at vælge mat pasteltapet med et lille blomsterprint. Du kan ikke lime dem med et solidt lærred, men indramme dem med monokromatiske skær, der gentager mønstrens farve.

Tapet til stuen i stil med Provence

Tapet til stuen i skandinavisk stil

Hovedmotivet i den skandinaviske stil – snedækkede klipper og gennemsigtige blå fjorde – skal afspejles i væggenes dekoration. Tapet kan være hvidt, lyseblåt, gråt, med abstrakte mønstre.

Fototapeter, der viser et vinterbjerget landskab eller et vandfald, hjælper også visuelt med at udvide stuen..

Fotomalerier til stuen i skandinavisk stil Tapet til stuen i skandinavisk stil

Tapet til stuen i landlig stil

Denne stil er primært kendetegnet ved naturlige materialer. Efterligning af murværk, træplanker eller bjælker, hø, halm – grundlæggende muligheder for land.

En afslappet rustik atmosfære hjælper med at skabe tapet med blomstermønstre i et bur med billeder af kæledyr, fugle, sommerfugle, pastorale scener. Fotoindsatser skal også minde dig om livet uden for byen: en masse sol, himmel, grønne træer, endeløse marker og heste.

Tapet til stuen i landlig stil

Farveløsninger

Hvidt tapet

Hvidt tapet i gangen er en elegant, diskret baggrund for lysere indretning og møbler. De er altid passende, udvider rummet visuelt og giver det et blødt skær..

Hvidt tapet til hallen

Grå tapet

En neutral sølv til grafitpalet er perfekt til både monokrome designs og blødgørende lyse accenter. Stue i gråt vil altid se moderne og sofistikeret ud.

Grå tapet til hallen Grå tapet til hallen

Tapet i pastelfarver

De kedelige, solblegede, blegede farver skaber en meget beroligende atmosfære. Lyseblå, lilla, sand, beige, pink, grønlig – alle kombineres ideelt med hinanden.

Stuen med et sådant tapet vil visuelt virke mere rummeligt..

Tapet i pastelfarver til hallen

Brunt tapet

Brune nuancer er perfekte til et hyggeligt hjemmemiljø. Farven på kaffe og chokolade er i perfekt harmoni med det bløde gule skær, den hvide festlige renhed, den grønne forårs vitalitet samt den himmelske forhøjelse af turkis.

Brun tapet til hallen

Gul tapet

Det giver mening at dekorere hallens vægge i gule toner, hvis vinduer vender ud mod den nordvestlige side. Bananer, citroner, appelsinbaggrunde fylder stuen med varme og lys og giver indbyggerne et godt humør.

Gul tapet til hallen Gul tapet til hallen

Kombination af tapet i stuen

For at stuen ikke keder sig med monotonien, bør forskellige elementer bruges til vægdekoration. En vellykket kombination af almindeligt og mønstret tapet hjælper smukt med at zonere rummet, øge loftshøjden, udvide eller indsnævre visse områder, fremhæve mørke hjørner.

Ved hjælp af denne teknik bør du blive guidet af skygge -kombinationsbordet. Det mest harmoniske look er en ensartet base og mønstre, der gentages i farver på en lysere baggrund. Skinnende udskrifter reflekterer lys og fanger opmærksomhed; linjer forlænger rummet visuelt; store elementer fylder tomrummet i for store sale.

Tapet i hallen kan også kombineres med maleri, dekorativt gips, keramiske fliser, mursten eller murværk, træfiner, kork og plastpaneler. Skårne trærammer, stukstøbning (eller dens efterligning fra polyurethan), nicher af gipsplader hjælper med at fremhæve de mest interessante områder.

Kombination af tapet i stuen Kombination af tapet i stuen

Tapet til en lille stue / hal i Khrusjtjov

Hovedopgaven ved designet af en lille stue i Khrusjtjov er at få rummet til at virke mere rummeligt. Til dette skal tapetet være let, monokromatisk, med et lille pænt mønster og lodrette accenter. Tilføj dybde med fotoindsatser og 3D -optiske effekter.

Hvis tapetet indeholder reflekterende elementer (pailletter, silkemønstre, fluorescerende belægninger), skal du sørge for god belysning – og det vil give rummet en ekstra glans..

Det er bedre at nægte store billeder, volumetrisk relief og lyse kontraster på væggene i en lille hal..

Tapet til en lille stue eller hal i Khrusjtjov

Tapet til hallen – fotoideer

I vores fotoudvalg kan du se, hvordan forskellige tapeter til hallen ser ud i interiøret. Illustrative eksempler på de bedste designløsninger hjælper dig med hurtigt at træffe dit valg og udstyre selv den mindste stue med udsøgt smag.

Tapet med et ornament til hallen i klassisk stil Stribet tapet i det indre af stuen Fototapet til hallen Lilla tapet i det indre af gangen Tapet til stuen i eklektisk stil Blomstret tapet til gangen i Provence -stil Stribet tapet i det indre af stuen Plaid tapet til gangen - skandinavisk interiørstil Pastelfarvet tapet i det indre af gangen Hvidt tapet til stuen i stil med Provence

Video: Tapet i det indre af stuen