Pametni savjeti za više reda u ormaru

Svi to znamo iz vlastitog iskustva: uspješan radni dan zapravo počinje prije nego što je ormar u spavaćoj sobi pravilno organiziran. Pitanja poput: „Što bih trebala obući danas?“ Ili „Nemam ništa prikladno u ormaru opet“ kvari vam raspoloženje i mogli biste započeti novi dan u pomalo negativnom raspoloženju. To ne bi trebalo biti, jer jutarnje rutine moraju udahnuti radost u životu i entuzijazam za posao. Kako biste svakog jutra mogli pronaći odgovarajuću odjeću za kratko vrijeme, potreban vam je dobar pregled svih stvari u ormaru za spavaću sobu. Možda vam zvuči pomalo nerealno ili previše idealistički, ali to se može učiniti. Samo slijedite ove pametne savjete i stvorit ćete više reda u svom ormaru! To vam može iznimno pomoći da uspješno započnete svaki novi dan. I tada možete i sami osjetiti razliku.

 Ormar u kojem je sve uredno

garderobni ormar najbolji red

Savjet 1: Prvo se mora sve riješiti, pa se onda sredi!

Za većinu ljudi ovo pravilo vrlo dobro funkcionira. Ako u vašem ormaru ima puno nereda, to pomaže! Izvadite sve stvari iz ormara i složite ih točno na vrh bidena. Tada morate početi sređivati.

Sve što vam više ne odgovara ili već nije u modi mora otići! Da, znamo, nitko se ne voli odvajati od svojih stvari. Mnogim ljudima čak je i bolno kada odlažu svoje omiljene stvari. Ali to je nužnost i morate to prihvatiti. Stari odjevni predmeti koji se više ne mogu koristiti stvaraju prostor za nove, trendovske stvari kojima se možete prepustiti. Sigurno želite izgledati elegantno u novoj modnoj sezoni, zar ne??

 Vješalice, ladice, pretinci i kutije uvelike pomažu u stvaranju reda u ormaru.

Tek nakon što ste sredili staru odjeću, sada imate više prostora i možete unijeti bolji red u svoju garderobu. Ponovno sortiranje oduzima isto toliko vremena kao i razvrstavanje, ali postupno pronalazite određenu radost u sređivanju ormara u spavaćoj sobi. Ovdje vrijede neka zlatna pravila. Prvo, sve možete prepustiti vanjskim suradnicima prema teksturama, bojama ili ovisno o godišnjem dobu. Drugi princip za više reda u ormaru kaže: hlače do hlača, košulje do košulje, džemperi do džempera itd. Ali potreban vam je veći ormar kako biste na jednom mjestu imali svu odjeću za četiri godišnja doba. Obično se stvari razvrstavaju prema godišnjem dobu – sad nam je potrebna jesenska i zimska odjeća, odnosno moraju stajati ili visjeti u ormaru svaki dan i spremne za ruku. No, u ožujku moramo ponovno srediti i klasificirati svoju proljetnu i ljetnu odjeću. Pod pretpostavkom da imate dodatni ormar u kojemu možete mjesecima držati ono što je trenutno neupotrebljivo.

Dakle, imate dobar pregled stvari u ormaru za spavaću sobu

Pregled urednog ormara

Savjet 2: Što stvara više reda u ormaru?

To su mali, ali vrijedni pomagači koji stvaraju više reda u ormaru. Prije svega, to su provjerene vješalice za kapute. Možete koristiti masivne i široke drvene vješalice, a ako nema dovoljno mjesta, možete koristiti uske plastične ili metalne vješalice. Ne zaboravite, u specijaliziranim prodavaonicama postoje i posebne vješalice za hlače, na koje možete vrlo jasno objesiti hlače, ovisno o tkanini i boji. Ako zaista imate smisla održavati ormar urednim, odlučite se za manje i veće kutije. Tamo možete pohraniti mnogo malih predmeta – od ručnika do tangi! No ladice su savršeno rješenje za vaše donje rublje, tamo ćete uvijek pronaći dovoljno mjesta za gaćice i grudnjake, dobro sklopljene i uredne koje samo čekaju da ih izvade. Ne morate proći cijeli ormar zbog sitnica, zar ne??

 Sve na svom mjestu! Dakle, u ormaru postoji red!

Dobar pregled garderobe

Savjet 3: Čistoća i red uvijek idu ruku pod ruku, čak i u ormaru

Da, želimo i to naglasiti – ne podcjenjujte čistoću svoje garderobe! U specijaliziranim prodavaonicama dostupni su različiti dezodoransi koje možete koristiti u ormaru. Svi će biti sretni kad svjež miris lavande izađe kad se otvore vrata ormara. Također vam je potrebno učinkovito sredstvo protiv moljaca kako biste bili na sigurnoj strani, tako da malim životinjama uopće nema mjesta u vašem dobro organiziranom ormaru.

 Miris lavande i zaštita od moljaca također su neophodni u garderobi

walk-in ormar lavanda mirisno sredstvo protiv moljaca

Slijedite naše pametne savjete i uštedite si puno vremena i živaca svaki dan! Organizirajte dodatni prostor za pohranu cipela, torbica, kravata i još mnogo toga. Koristite li npr. B. Vakuumski džepovi za zimsku odjeću i možete ih spremiti radi uštede prostora. Samo stvorite najbolji red u svom odjevnom svijetu i osjećat ćete se samopouzdano i zadovoljno!

Povucite daljnju inspiraciju iz naše serije fotografija kako biste pravilno iskoristili raspoloživi prostor u ormaru i činili čuda održavajući stvari urednima. Naš urednički tim to vam želi!

Organizirajte svoju odjeću prema teksturi, boji ili godišnjem dobu!

Odjeća na vješalicama

 Dobro organiziran stalak za cipele izgleda ovako

Schuregal dobro organiziran

Ograda za odjeću moderno je rješenje za male stanove

Skladištenje odjeće u malim stanovima

Moderno rješenje za šipku za odjeću

 Ormar je san mnogih ljudi

Naručite u garderobnom ormaru

 Imajte najbolji pregled odjeće i uštedite živce i vrijeme!

Redoslijed pregleda ormara

 Klizna vrata savršeno su rješenje za zaštitu sve odjeće od prašine

Hodnik ormara s kliznim vratima

Muške košulje i majice morate klasificirati odvojeno

Muške majice majice

 Potkrovlje iskoristite kao dodatni prostor za odjeću i glačanje.

Peglanje svlačionice u potkrovlju