Ideje za spavaću sobu temeljene na Feng Shui doktrini

Svima nam je potreban savršen noćni san. Tijekom noći punimo novu energiju i budimo se živahni i dobro raspoloženi. Ovo je najbolji način za početak novog dana. Zato je dobar san svima posebno važan. Kako biste se pravilno odmorili, potreban vam je pametno osmišljen i skladan ambijent u spavaćoj sobi. Kako to možete stvoriti, pokazali smo u našem prvom postu o maticama i vijcima ideja za spavaću sobu po Feng Shuiju. Tamo naši vjerni čitatelji mogu dobiti osnovne informacije o upotrebi Feng Shui pravila za dizajn spavaće sobe. U današnjem članku želimo nastaviti temu ideja Feng Shui spavaće sobe i više se usredotočiti na moguće greške u dizajnu soba. Naravno, dobit ćete i praktične savjete kako izbjeći takve greške kako biste uživali u uravnoteženom ambijentu u vlastitoj spavaćoj sobi.

Svi se trebaju osjećati mirno i uravnoteženo u spavaćoj sobi

Ideje za spavaću sobu feng shui

Primjena Feng Shui pravila i sjajnih ideja za spavaće sobe temeljenih na kineskoj filozofiji života mogle bi vašem osobnom životu dati snažan poticaj. Možda vas ta misao već nosi, zar ne? Pratite nas i čitajte dalje kako biste saznali kako možete povećati svoju povoljnu energiju!

U nastavku ćemo vam prvo pokazati kako pravilno postaviti krevet. Tek tada bacamo pogled na ove stvari kojima nije mjesto u spavaćoj sobi po feng shuiju. Na kraju ćete se zasigurno osjećati obogaćenim ovim pametnim Feng Shui savjetima za dizajn spavaće sobe i poželjet ćete koristiti mnoge ovdje opisane ideje za spavaću sobu u svojoj spavaćoj sobi.

Pametne ideje za spavaću sobu uključuju najbolji red i savršenu higijenu u ovom vrlo važnom i vrlo osobnom prostoru

Ideje za spavaću sobu najbolje naručuju savršenu higijenu

  • Pametne ideje za spavaću sobu temeljene na Feng Shuiju: odaberite pravi položaj kreveta

Vrata su velika stvar u umjetnosti Feng Shui dizajna interijera i simboliziraju toliko mnogo stvari. Općenito, važno je držati krevet što dalje od vrata. Stručnjaci za feng shui preporučuju postavljanje kreveta tako da spavate glavom do vrata, a ne nogama. Ukratko, krevet ne smije biti u liniji vrata. Inače bi u sobu moglo dotjerati previše chi energije, više nabijene u smjeru kreveta. Snažan protok chi -a mogao bi izazvati zdravstvene probleme i u najgorem slučaju uzrokovati probleme sa srcem.

U savršenoj Feng Shui spavaćoj sobi krevet ne smije biti u liniji vrata

Ideje za spavaću sobu prema feng shuiju

Krevet mora biti udaljen najmanje jedan i pol metara od prozora

Ideje za spavaću sobu feng shui

Također se pretpostavlja da bi krevet trebao biti udaljen najmanje jedan i pol metara od prozora, inače bi chi energija mogla lako istjecati. Stručnjaci upozoravaju da se ne preporučuje postavljanje kreveta ispod prozora. To vam može postupno iscrpiti osobnu energiju jer prozor ne nudi ni podršku ni zaštitu. Pokušajte odabrati najbolje mjesto za krevet u odgovarajućoj prostoriji. Pravilnim položajem kreveta izbjeći ćete napetost i nervozu u svojim osobnim odnosima.

Dodatni savjet: Ne stavljajte krevet ispod grede. Prema općem feng shui pravilu, preporuča se ne postavljati krevet izravno ispod grede. To može dovesti do osjećaja pritiska koji može poremetiti san i naštetiti vašem zdravlju.

 Postavljeno uzglavlje izvrsna je ideja za dizajn spavaće sobe

Uzglavlje savršene ideje za spavaću sobu

  • Još nešto o krevetu za spavanje prema Feng Shui pravilima

Nije potrebno spominjati da je krevet najvažniji komad namještaja u svakoj spavaćoj sobi. Ne samo da je njegov položaj od temeljne važnosti za naše zdravlje, za unutarnji mir i ravnotežu, već postoje i drugi zahtjevi koje krevet po feng shuiju treba zadovoljiti. Prvo počinjemo s tim Uzglavlje. Noću je vašem tijelu potrebna dobra zaštita i sigurna udobnost da se odmori od posla i dnevnog stresa te oslobodi svih loših emocija. Feng Shui preporučuje uporabu čvrstih uzglavlja izrađenih od drveta. Dobro podstavljeno uzglavlje mnogi prihvaćaju dobro jer čini najbolje iz oba svijeta – blago je i podržava.

 Udoban madrac jamči vam potrebnu udobnost za spavanje

Ideje za spavaću sobu s madracem

Za to vrijedi Feng Shui Maratze su također jasno definirani. Njihova je kvaliteta osobito važna jer što se bolje odmarate noću, to ste bolje pripremljeni za svoj dan. Pametno odaberite madrac i pobrinite se da ga čvrsto prianjate i potičete dobar san. Nikada ne kupujte rabljeni madrac jer to nije samo izrazito nehigijenski. Vjeruje se da se na njemu nakupila energija prethodnih vlasnika i da u osnovi nemate pojma kakva bi to energija mogla biti. Izbjegavajte krevete i madrace koji se sklapaju u zidove jer su obično neugodni i nisu zdravi za vaše tijelo.

 Ispod kreveta mora biti najmanje 30 cm slobodnog prostora kako bi Chu energija mogla slobodno teći

Ideje za krevet za spavanje

Onda je to Visina kreveta Prema Feng Shui doktrini, vrlo je važno za zdrav san. To omogućuje nesmetan protok energije ispod kreveta. Stoga pazite da vaš krevet bude dovoljno visok, najmanje 30 cm od poda, kako bi protok energije mogao slobodno kružiti. Kreveti na platformi ili oni s prostorom za odlaganje ispod madraca loša su Feng Shui odluka jer ne ostavljaju nikakav prostor ispod kreveta. Tamo chi energija ne može teći, što može dovesti do raznih problema.

Eklektika je apsolutno nemoguća u spavaćoj sobi Feng Shui

Ideje za spavaću sobu eklektične

  • Ono što nije dopušteno u spavaćoj sobi po feng shuiju?

Kao što smo aludirali na početku ovog članka, postoje neke greške u dizajnu spavaće sobe koje nažalost čini većina vlasnika kuća. Ovdje se usredotočujemo na njih i pokazujemo vam koji objekti uopće nemaju mjesta u skladno opremljenoj spavaćoj sobi. Prvo, morate pokušati izbjeći nered i potpuno gomilanje predmeta ili odjeće. Previše nereda znači da chi energija ne može cirkulirati u vašoj spavaćoj sobi, što može uzrokovati ljubavne i zdravstvene probleme. Provjerite je li područje oko vašeg kreveta čisto i bez ostataka.

 U spavaćoj sobi po feng šuiju ne bi trebalo biti poremećaja.

Ideje za uređenje spavaće sobe po feng šuiju

Također je dobro znati da knjige mogu biti posebno snažan izvor nereda. Previše knjiga koje leže okolo može poremetiti mir i tišinu vaše spavaće sobe. Učinivši da soba izgleda ovako, čini se da je to mjesto za rad. U spavaćoj sobi dopušteno je nekoliko knjiga, ali ne više! Knjige bi općenito trebale biti smještene na drugom mjestu u kući.

Molim vas, nema televizora u spavaćoj sobi!

Ideje za spavaću sobu Feng Shui ne propisuje televiziju

Televizori su nezdrav dodatak većini soba; Ne samo da stvaraju štetna magnetska polja koja ometaju san. Također vas odvraćaju od ideje feng shui spavaće sobe da bi ovo trebao biti prostor za opuštanje. Dakle, u vašoj spavaćoj sobi nema mjesta za TV, imajte to na umu!

To se odnosi i na radne stolove. Rad na računalu u spavaćoj sobi nije dobra ideja prema Feng Shui pravilima. Ako imate ograničen životni prostor, bilo bi poželjno prekriti prijenosno računalo maramom ili krpom kada se ne koristi.

 U spavaćoj sobi dizajniranoj prema Feng Shuiju ne smije biti kućnih biljaka

Ideje za spavaću sobu po feng šuiju nisu sobne biljke

Yang je vrlo aktivni princip svemira, okarakteriziran kao muški i povezan s nebom, toplinom i svjetlošću. Vjeruje se da biljke imaju obilje onoga što ih čini neprikladnima za spavaću sobu. Vaša velika energija i unutarnja aktivnost mogu vam oduzeti miran mir. Zato bi bilo puno bolje izvaditi sve sobne biljke i izrezati cvijeće iz sobe. Ako ih želite držati u svojoj spavaćoj sobi, pokušajte ih držati izvan vidokruga dok ste u krevetu.

 Izbjegavajte ogledala u spavaćoj sobi.

Ogledalo u spavaćoj sobi feng shui

Stručnjaci za feng shui upozoravaju da ogledala u spavaćoj sobi mogu izazvati nesanicu i pozvati nevjeru u sobu. Ogledala se također smatraju previše energičnim za takav opuštajući prostor. Ako su ogledala potrebna, stručnjaci predlažu da se postave iza vrata ormara.

Vodeni elementi poput fontana i akvarija ne pripadaju spavaćoj sobi Feng Shui

Akvarij na zidu spavaća soba po feng shuiju

Uklonite iz spavaće sobe sve predmete koji sadrže ili predstavljaju vodu. To uključuje akvarije, vodene fontane i slike jezera ili rijeka.

Feng Shui upozorava da se na njih gleda kao na negativne elemente te bi mogli dovesti do mogućeg financijskog gubitka ili pljačke. To nitko ne želi, zar ne??

Slijedite naše praktične savjete i kreativne ideje za spavaću sobu i dizajnirajte svoj osobni prostor kao pravu oazu opuštanja! Naš urednički tim želi vam puno zabave i uspjeha!

Učenje Feng Shuija pomaže vam stvoriti opušten ambijent kod kuće!

Feng Shui spavaća soba