43 ideje za paletu boja za spavaću sobu – napravite pravi izbor!

hladna paleta boja spavaće sobe šik kombinacija plavo žuta

Hladna paleta boja spavaće sobe – napravite pravi izbor!

Uvijek smo stajali iza pozicije, što se tiče uređenja interijera kuća, funkcionalnost i oblik su jednako važni. Područja kuće, poput kuhinje i spavaće sobe, prostorije su u kojima je potreba za objektivnošću očiglednija i bitnija nego bilo gdje drugdje.

Novo istraživanje u Velikoj Britaniji o obrascima spavanja i spavaćim sobama otkrilo je neke zanimljive činjenice. Sjene i nijanse koje postoje u vašoj spavaćoj sobi doista mogu utjecati na kvalitetu i trajanje vašeg sna.

Shema slatkovodne plave boje u klasičnoj spavaćoj sobi

cool paleta boja spavaće sobe tirkizno zidno ogledalo voda

Studija na 2.000 kućanstava pokazala je da je plava na vrhu popisa boja koje osiguravaju zdrav i opuštajući san.

Kombinirajte zelenu s drugim živim bojama

hladna paleta boja spavaće sobe trava zeleni zid živahna sjena

Elegantan izgled – tamnoplave nijanse

cool paleta boja spavaće sobe trava zelena duboko plava tamno trendi interijer

Maslene žute zavjese i prekrivači

hladna paleta boja spavaća soba maslac žuto blijed

Blijedozeleni motivi i zidovi

lijepa paleta boja spavaće sobe moderan cvjetni uzorak

Dizajn tapeciranog narančastog kreveta

zanimljiva paleta boja spavaće sobe dječja soba narančasta

Travnato-zeleni ambijent i lijepi cvjetni uzorci

moderna spavaća soba paleta boja zelena krema relax

Narančasti i plavi naglasci u kontrastu su s bijelim interijerom

lijepa paleta boja spavaće sobe narančasto plavi akcenti

Sljedeće boje na popisu su žuta i zelena. Iznenađujuće, smeđa i siva spadaju na dno kataloga korištenih boja jer izgleda da prenose osjećaj depresije i sumraka.

Neka plavetnilo uđe!

Osjećati se pomalo “plavo” možda i nije tako loše kada je u pitanju provođenje više vremena u spavaćoj sobi. Plava i njezine nijanse najbolje su nijanse za spavaću sobu, a u konkurenciji su odmah iza ružičaste. Bijela i plava izvrsna su kombinacija koja se također savršeno uklapa u hladni suvremeni izgled.

Svijetla spavaća soba – cvjetni uzorci na zidovima

hladna paleta boja spavaće sobe plavo smeđi tepih

Elegantna shema boja – plave nijanse i klasični interijer

cool paleta boja spavaće sobe plava tradicionalna shema

Moderna spavaća soba – drveni namještaj

hladna paleta boja u spavaćoj sobi akcenti deko elegantno

Tapeciranje kreveta tamnoplave boje

hladna paleta boja spavaće sobe moderna tamnoplava bijela

Plavi prekrivači sa uzorcima zebre

cool paleta boja spavaće sobe zebra plava tekstura

Elegantna ženska spavaća soba – profinjen ambijent

cool paleta boja spavaće sobe plava zanimljiva

Tamnoplave zavjese i prugasti tepih

cool paleta boja spavaće sobe akcenti neutralni interijer atraktivan

Radost života ljubi sunce

Dok plava može djelovati na nekoliko načina, a dvobojni plavi zidovi savršeno se slažu sa spavaćom sobom, žuta je boja koju morate mudro koristiti. Studija koju je proveo Travelodge pokazala je da je žuta druga najbolja boja nakon plave za dobar san. Dio toga je posljedica vesele i zabavne privlačnosti boje koja kao da “briše” sve brige teškog dana u raditi.

Ljetni namještaj za spavaću sobu sa žutim maslacem

hladna paleta boja spavaće sobe žuto svijetli izgled

cool spavaća soba paleta boja naglasak žuti zid bijela posteljinahladna paleta boja spavaće sobe žuto bijela crna

Neutralni interijeri i spavaće sobe s ljubičastim suncem i paletom boja u velikom žutom području predstavljaju ugodnu i prozračnu privlačnost.Žuta je posebno dobar izbor za male i kompaktne spavaće sobe jer donosi osjećaj vizualne svježine. Naprotiv, pretjerano zlatno ukrašavanje pokazalo se štetnim za dobar san.

Slatki cvjetni uzorci – ženski namještaj u spavaćoj sobi

paleta boja spavaće sobe žuti naglasak neutralna bijelahladna paleta boja spavaće sobe žuti naglasak neutralna bijelahladna paleta boja spavaće sobe žuti naglasak neutralna bijelahladna paleta boja u spavaćoj sobi naglašava privlačno toplohladna paleta boja spavaće sobe žuto cvijeće

Uravnotežene zelene vibracije

Zelena je nijansa koja je univerzalno popularna i pored jedinstvene plave boje jedna je od omiljenih boja vodećih dizajnera. Budući da je zelena sastavni dio prirode, čini se da se osjećamo mnogo ugodnije i mirnije u njezinoj prisutnosti. Zato je jedna od tri najčešće korištene boje u modernim spavaćim sobama. Limeta zelena i svjetlije verzije jabuke zelene u kombinaciji s bijelom i žutom prilično su popularni oblici. Svježe i živopisno, ipak je bolje držati tamnije verzije zelene boje daleko od spavaće sobe.

Minimalistička spavaća soba – svježa paleta boja svijetlih i tamnozelenih nijansi

hladna paleta boja spavaće sobe akcenti zeleno sjenčanjehladna paleta boja u spavaćoj sobi akcenti smeđi okvir krevetacool-spavaća soba-paleta boja-naglasak-krevet na platformihladna shema boja spavaće sobe akcenti smeđi okvir krevetahladna paleta boja spavaće sobe naglašava zeleni zidhladna paleta boja spavaće sobe naglašava zeleni dizajn

Stolno srebro

Ovo je paleta boja koja će zasigurno iznenaditi neke od nas. Spavaće sobe u srebrnim tonovima djeluju prikladno za opušteno drijemanje. Istraživanja pokazuju da oni koji dodaju srebrne naglaske spavaćim sobama uživaju u ukupno 7 sati i 33 minute sna. Iako srebro trenutno nije jako popularna boja među vlasnicima kuća (osobito u usporedbi s prirodnim sivim i smeđim bojama), možda je vrijeme za preispitivanje tog koncepta.

Spavaća soba opremljena srebrnim nijansama – djeluje umirujuće

hladna paleta boja spavaće sobe naglašava sivo srebrohladna paleta boja za spavaću sobu akcenti srebrno crna

Srebro ispunjava sobu značenjem, fascinacijom i energijom, a čini se da ovaj naglašeni dekor u ovoj boji motivira za više pokreta od ostalih! Pa, postoji još jedna boja koja više govori o mršavljenju!

Svjetlucavi ambijent – luksuzna spavaća soba

hladna paleta boja spavaće sobe naglašava nevjerojatna pjenušava svjetlahladna paleta boja u spavaćoj sobi naglašava svijetlo srebrnu bojucool shema spavanja paleta boja akcenti srebrna kombinirana sivasjajni crni namještaj komoda uzglavlje okvir kreveta

Zadovoljstvo svježine naranče

Na dnu našeg popisa danas je živa i šarena narančasta. S dekorom i namještajem koji se sve češće tonira u ovoj pjenušavoj i izvornoj boji u suvremenom stilu, narančasta boja žurno pomiče popularne pozicije. Narančasta pomiješana s malo žute i čisto bijele stil je stil koji se savršeno uklapa u modernu kupaonicu. Osim toga, ova boja se pomiče kako bi pobudila spontanost i sportske vibracije. Narančasta izaziva ugodne i pozitivne misli koje zauzvrat izazivaju lijep san.

Klasičan interijer – tradicionalni ambijent

hladna shema boja spavaće sobe naglašava narančaste zidovehladna paleta boja spavaće sobe akcenti zasićena narančasta

Iako studija postavlja neka zanimljiva pitanja, posebno kada je riječ o sivoj i smeđoj boji za spavaću sobu, ona također potvrđuje da je ljubičasta previše stimulirajuća za mirne sobe. Čini se da crveno i zlato spadaju u istu klasu. Stoga, kad sljedeći put prefarbate sobu, razmislite o bojama koje će vam olakšati um. Ovo je savršen primjer aspekta dizajna interijera koji nadilazi dimenzije koje oko može vidjeti!

Ugodan elegantan dizajn interijera u spavaćoj sobi

hladna paleta boja spavaće sobe s naglašenim narančastim prekrivačimahladna shema boja spavaće sobe naglasak narančasta minimalističkahladna paleta boja spavaće sobe naglašava lagane igrecool spavaća soba paleta boja naglasci uzorak zidne tetovažehladna spavaća soba paleta boja naglašava površinu