Tapet til soveværelset: 65 smukke ideer

Tapet til soveværelset: 65 smukke ideer

Tapet er en økonomisk og bekvem mulighed for at dekorere vægge i et soveværelse. En lang række mønstre og teksturer giver dig mulighed for at bruge dem i enhver indretning, skabe interessante kombinationer og usædvanlige visuelle effekter. Hvordan man vælger det rigtige tapet til soveværelset, vil blive diskuteret i denne artikel..

Typer af tapet til soveværelset, deres fordele og ulemper

Tapet af papir

Tapet lavet af almindeligt blankt eller mat papir er opdelt i enkeltlag – simplex samt to -lags – dupleks. Førstnævnte er billigere, sidstnævnte er mere holdbare og mindre revet af mekanisk belastning.

Den største ulempe ved papirtapet er skrøbelighed. De mister hurtigt deres æstetiske udseende under påvirkning af fugt, støv og fade i solen. I betragtning af de lave omkostninger ved sådan efterbehandling kan du forny interiøret fuldstændigt hvert 2-3 år..

Dette er en enkel og billig mulighed til omindretning af midlertidige boliger, vandrerhjem, lejede lejligheder samt i nærvær af små børn, der nogle gange elsker at tegne på væggene. Fotovæg-papir tilhører også denne type..

Tapet af papir til soveværelset

Vinyl tapet

PVC tapet består af en papir- eller tekstilbase og et plastholdigt ansigtslag, som kan være glat, præget (silketryk), opskummet, blankt, mat eller kombineret.

Ulempen ved at bruge polyvinyl er, at dette materiale består af syntetiske harpikser og ikke tillader vægge at trække vejret (tillader ikke vanddamp og luft at passere igennem). Første gang efter limning – sådan tapet kan udstråle en plastik lugt. I soveværelset er dette et væsentligt problem, fordi soveværelset skal være godt ventileret..

De positive sider af PVC tapet er deres høje æstetik, holdbarhed, lange levetid (10-15 år), muligheden for omlakering, vådrensning fra støv og gode lydisolerende egenskaber..

Vinyl tapet til soveværelset

Ikke-vævet tapet

Det er en fleksibel to-lags bane af sammenvævede cellulosefibre. På grund af sin mikroporøse tekstur er disse tapeter miljøvenlige og klæber godt til enhver overflade. Reparationsprocessen gøres lettere ved at påføre klæbemidlet direkte på væggen. Tekstureret ikke-vævet tapet uden vinylsprøjtning er velegnet til maling.

Ikke-vævet tapet til soveværelset

Tapet i tekstil

Stofbetræk er en interessant løsning til et soveværelse, men det skal huskes på, at væggene skal støvsuges hver måned eller to. Støv ophobes især hurtigt på luftige syntetiske stoffer (fløjl, filt, velour). Moderne tekstilbaggrunde har som regel en tæt base, hvilket gør limning lettere, men det er stadig ret svært at arbejde med dem. Overdreven mængde lim, der absorberes i stoffet, kan permanent efterlade grimme pletter på det. Fordelen ved denne efterbehandlingsmulighed kan betragtes som et luksuriøst udseende og god lydisolering (ved brug af skumforet tapet).

Tekstil tapet til soveværelset

Glas fiber

Gennemsigtig, meget tynd, men hård, glasfiber tapet klæber let til vægge og kan holde op til 30 år. Du kan male dem op til 10 gange, hvilket giver dig mulighed for hurtigt at opdatere det irriterende design. En kæmpe fordel ved en sådan finish er glasdugens miljøvenlighed, fordi der kun bruges naturlige råvarer til produktionen – kvartssand, ler, sodavand og silikater.

Glas tapet til soveværelset

Tapet til soveværelset afhængigt af stilen

For at skabe et harmonisk interiør skal væggenes design svare til den valgte designretning. Det er bedst at vælge tapet, der matcher i tekstur og farve med møbler, tekstiler, vinduer, døre.

Moderne stil

Til et soveværelse i jugendstil er glat, almindeligt tapet velegnet. Lyse og blanke vil gøre rummet visuelt mere rummeligt, og matte vil tilføje hygge. Den moderne stil giver også mulighed for pæne monokrome tegninger, grafik, abstraktioner – men ikke som en kontinuerlig belægning, men kun i form af en accent.

Tapet til soveværelset i en moderne stil Tapet til soveværelset i en moderne stil

Klassisk stil

Denne stil kombinerer oldtidens monumentalitet med renæssancens udsøgte luksus. Et ægte kongeligt soveværelse kan indrammes med tapet i varme hvide nuancer (cremet, creme, elfenben, lys beige) med gyldne eller sølv blomsterornamenter, gips stuk eller relief i blødt læder.

Tapet til soveværelset i klassisk stil

Provence

Den romantiske stemning i Sydfrankrig er repræsenteret af pastelfarver (lysegrå, lyserød, mynte, lilla, mælkeagtig) og små blomsterprint mod deres baggrund. For at rummet ikke skal være ensformigt, skal dele af tapet med mønstre skiftes med monokrome, samt holde balancen ved valg af tekstiler.

Tapet til soveværelset i stil med Provence Tapet til soveværelset i stil med Provence

Skandinavisk stil

Naturlige vintertoner – snehvide, skinnende sølv, gennemsigtig blå, lysegrå, lysegrøn – hjælper med at genskabe den iskolde friskhed i Nordeuropa. For at gøre soveværelset mere behageligt kan du bruge tapet, hvis tekstur ligner linned bleget i solen eller lyse råbrædder i en kold skygge..

Tapet til soveværelset i skandinavisk stil Tapet til soveværelset i skandinavisk stil

Japansk stil

Det indre af soveværelset, der minder om den stigende sols land, kan dekoreres ved hjælp af bambusbaggrunde, tapeter med tegninger af hieroglyffer, kirsebærblomster, bambusblade, ventilatorer samt tapet. Paletten af ​​nuancer til den japanske stil er ret bred – fra sort og hvid, grå, træagtig, halmtoner til gylden, hot pink og rød.

Tapet til soveværelset i japansk stil

Art Deco

Til denne stil er tapeter med abstrakte og blomstermønstre i temmelig mættede, men rolige farver perfekte. Ofte bruges grå med en blanding af andre nuancer, sort, hvid, bordeaux, beige og blå. For visuelt at øge rummet i Art Deco kan du bruge holografiske billeder og optiske illusioner.

Tapet i soveværelse i art deco -stil

Tapetfarve til soveværelset – hvilken man skal vælge?

Når du vælger tapet til et soveværelse, er det meget vigtigt at overveje visse farveers indflydelse på den menneskelige psyke. Aktive farver som orange og rød er bedst at efterlade til køkkenet eller spisestuen. Gul, lysegrøn, fersken – kan gøre nordsiden varmere. Og for at “køle” det sydlige soveværelse lidt – det er værd at dekorere væggene i grønne og blå nuancer. Monokrom (hvid, grå, beige) kan bruges uden begrænsninger, men sort, mørk lilla og chokolade skal håndteres forsigtigt – de absorberer lys, reducerer plads og kan nogle gange gøre et værelse til en slags fangehul.

Hvidt tapet

Hvidt tapet i soveværelset er en gennemprøvet klassiker. Alle møbler, lyse eller pastelmønstre vil altid se passende ud mod en lys baggrund, det vil understrege skønheden i malerier, fotografier og anden indretning.

Hvidt tapet i soveværelset Hvidt tapet i soveværelset

Pastel tapet

Tapet i en blød palet af lyserøde, blå, grønne, gule, beige og lavendel nuancer er den perfekte løsning til et romantisk soveværelse. Dette design vil virkelig appellere til alle beundrere af let, luftigt interiør..

Pastel tapet i soveværelset Pastel tapet i soveværelset

Grå tapet

Neutral grå tapet er den bedste løsning til et højteknologisk, moderne, minimalistisk lofts soveværelse. I kombination med sorte eller mørkeblå møbler og strenge linjer får du et funktionelt mandligt interiør; hvid glans og sølvkrøller – en mulighed for en elegant dame; lyse gule, lyserøde, grønne accenter på en grå baggrund – til et ægtepar.

Grå tapet i soveværelset Grå tapet i soveværelset

Blå tapet

Nuancer af himmel og vand virker beroligende på en person, så de er perfekte til et soveværelse. Blå tapeter kan kombineres med hvid, grå, beige, lilla, mørkebrun, samt suppleret med fototapet.

Blåt tapet i soveværelset Blåt tapet i soveværelset Blå tapet i soveværelset

Kombination af tapet i soveværelset

Kombinationen af ​​mønstrede og monokromatiske tapeter tæt på farverne vil diversificere dit interiør og opnå visse visuelle effekter. Korrekt valgt vægdekoration vil gøre soveværelset interessant og hyggeligt. Der er flere måder at kombinere på – lodret, vandret, geometrisk, samt indsatser og nicher.

Lodret

Det kan være en veksling af striber fra gulv til loft – lys og mørk, mat og blank, trykt og monokrom. Nogle gange er der et andet design af individuelle vægge eller delvise skillevægge. Lodrette accenter får rummet til at se højere ud.

Lodret kombination af tapet i soveværelset

Vandret

Med denne kombination af tapet kan du oprette smukke kanter samt visuelt udvide væggene. Kontrast og vandrette linjer bruges bedst til at forstørre smalle områder.

Vandret kombination af tapet i soveværelset Vandret kombination af tapet i soveværelset

Geometrisk

Indsæt tapet i soveværelset i ødelagte hjørner er en usædvanlig måde at skabe et eksklusivt interiør på. Du kan også bruge applikationsteknikken og vedhæfte dine yndlingspapirfragmenter til hoveddekorationen..

Geometrisk kombination af tapet i soveværelset

Indsæt

En indsats er et kontrastfragment af enhver form, som regel adskilt af en improviseret ramme – gips, polyurethan, metal, træ eller simpelthen malet.

Indsæt - en kombination af tapet i soveværelset

Niche

Forskellen mellem en væg og en fordybning i den er let at understrege, hvis deres farver og teksturer adskiller sig fra hinanden. I en niche kan du lime fotovægspapir, efterligning af murværk, mønstret blank eller monokromatisk mat indsats.

Niche - kombination af tapet i soveværelset Niche - kombination af tapet i soveværelset

Tapet til et lille soveværelse / soveværelse i Khrushchev

Et problem typisk for de fleste sovjetiske lejligheder er deres lille størrelse. Imidlertid er soveværelsets lille størrelse mere sandsynligt et plus end et minus: det sparer efterbehandlingsmaterialer, forenkler reparationer, og atmosfæren viser sig at være mere romantisk. Hovedreglen er ikke at overbelaste interiøret med store elementer og mættede farver..

Tapet til soveværelset i Khrushchev er bedre at vælge lys, pastel, med et lille kedeligt mønster og reflekterende detaljer. Et helt blank lærred vil afsløre alle ujævnhederne i væggene, men kombinationen af ​​en mat baggrund og spejlmønstre tværtimod vil skjule dem..

Tapet til et lille soveværelse Tapet til et lille soveværelse Tapet til et lille soveværelse

Tapet til soveværelset – foto

Vores fotogalleri indeholder illustrative eksempler på, hvordan forskellige typer tapet kan se ud i det indre af et soveværelse. Her er monokromatiske muligheder, stribet, med et geometrisk mønster, blomsterornamenter, tapet og alle mulige andre kombinationer. Blive inspireret!

Lys tapet til soveværelset i en moderne stil Grønt tapet i soveværelset Tapet med blomsterpynt til soveværelset Øko-stil soveværelse tapet Tapet med en vandret stribe til soveværelset Blomstret tapet til soveværelset i Provence -stil Klassisk stil soveværelse - tapetkombination Tapet til soveværelset i engelsk stil Blomstret tapet til soveværelset Tapet til soveværelset Tapet til soveværelset i klassisk stil Pink tapet til piges soveværelse Kombination af tapet i et klassisk soveværelse Moderne fotomalerier til soveværelset Tapet i soveværelse i art deco -stil Lys tapet til et lille soveværelse Tapet til soveværelset Tapet til soveværelset i stil med minimalisme Grå tapet til soveværelset Tapet i soveværelse i amerikansk stil Lys beige tapet i soveværelset Originalt tapet til soveværelset i en moderne stil Brun tapet til soveværelset Brun tapet i soveværelset Blå og hvidt tapet i soveværelset Eklektisk hvidt tapet til soveværelset Stribet tapet til et soveværelse i en moderne stil Brun og hvid tapet i soveværelset Fototapet med billedet af bjerge i soveværelset Klassisk stribet tapet til soveværelset

Video: Tapet i det indre af soveværelset – aktuelle ideer