Strækloft i soveværelset (65 billeder)

Strækloft i soveværelset (65 billeder)

Ved design af interiøret i dag lægges der stor vægt på en så tilsyneladende iøjnefaldende detalje som loftet. Ud over standardspartlen, som ikke stærkt skjuler fejlene, har ophængte strukturer en lang række visuelle muligheder. Installation tager ikke meget tid, men ikke alle ejere kan tage stilling til design og tekniske spørgsmål. Vi vil forsøge at åbne hemmeligheds -sløret ved at tale om stræklofter i soveværelset – et værelse, hvor alle detaljer betyder noget.!

Typer af stræklofter

Et strækloft er en type ophængt struktur, der indeholder specielle profiler med lærreder knyttet til dem. På trods af sin enkelhed adskiller dets ydre og tekniske egenskaber sig i følgende funktioner.

Varianter efter materiale

Den vigtigste funktion, du skal være opmærksom på, når du vælger et strækloft til et soveværelse, er lærredets materiale. De er fremstillet af polyvinylchlorid (PVC) film eller stof.

Vinylbaseret film svejset fra separate strimler. Installationsprocessen kræver forberedelse og en særlig enhed – en varmepistol, hvormed rummet opvarmes til 60 grader. Under sådanne forhold strækkes filmen, hvorefter den trækkes over rammen..

I sig selv har PVC -film forskellige overflader, men de mest almindelige muligheder er blanke, matte og satin, som er velegnede til forskellige designløsninger..

Ulemperne ved denne type er en mærkbar sømlinje, især med en blank finish samt lav modstandsdygtighed over for mekanisk belastning og høje temperaturer..

Stretch lofter er mere stabile end den tidligere type, danner ikke sømme, men samtidig kendetegnes de ved en høj pris. Det er begrundet i gode egenskaber: styrke, miljøvenlighed, smuk tekstur og en række farver..

Det menes, at sådanne lofter “ånder”, hvilket er vigtigt for et behageligt ophold i soveværelset. Desuden kan de farves, mens PVC -film skal opdateres, når design ændres. Men i tilfælde af oversvømmelse vil det ikke være muligt at returnere det originale udseende til kluden fra stoffet..

Når du vælger et materiale til et strækloft, skal du således starte fra budgettet, den ønskede visuelle effekt og forholdene i rummet..

Strækloft i soveværelset Strækloft i soveværelset

Varianter efter konstruktionstype

Alle former for stræklofter fastgøres ved hjælp af en baguette – en profil, der er installeret omkring rummets omkreds. Hver konstruktionstype giver dig mulighed for at oprette lofter i forskellige former og designs.

Enkelt loft. Den enkleste version af “første sværhedsgrad”. Men dette er belægningens skønhed og praktisk. Det er billigere i form af penge eller kræfter, har en længere levetid og er også let at vedligeholde. Velegnet til minimalistisk, lille interiør, hvor der ikke er behov for at fokusere på den øverste del af rummet. Men selv i det modsatte tilfælde – du kan vælge lyse farver, fotoprint eller materialer med forskellige teksturer.

Lagtaget loft. Det andet og efterfølgende niveau opnås ved hjælp af gipspladestrukturer eller strækstofprofiler. Yderligere niveauer er originale øer med lige, geometriske, buede former, der skaber komplekse krøllede og farvesammensætninger.

Lydisoleret loft. En ægte frelse fra støjende naboer ovenfra, som altid hopper og kaster tunge ting på gulvet. Et lag polyesterfiber er monteret mellem skillevæggen og spændingsbanen, hvilket skaber en hindring for fri bevægelse af akustiske vibrationer, der beskytter mod uønsket støj.

Det er ikke svært at vælge din mulighed. For eksempel til et rummeligt soveværelse i en moderne stil er strukturer på flere niveauer egnede, som desuden udfører funktionen af ​​visuel zonering, opdeler rummet i et soveområde og en arbejdsplads. I et værelse med lavt til loftet er det bedre at nægte lydisolering, som vil “stjæle” væggenes højde.

Strækloft i soveværelset Strækloft i soveværelset

Fordele og ulemper

Hver type stræklofter har sine egne positive og negative sider, men vi vil forsøge at opsummere oplysningerne og advare om de mulige konsekvenser af forkert installation.

Fordelene ved stræklofter i soveværelset omfatter:

– Lang levetid, som varierer fra 10 til 15 år, men i praksis kan det være længere, især når man køber materialer af høj kvalitet. Overfladen af ​​produkter falmer ikke over tid, og stof kan endda males igen med maling. Den eneste betingelse er regelmæssig pleje..

– Miljøvenlighed. Og det gælder ikke kun stoftyper: Moderne PVC -film, hvis de er fremstillet i overensstemmelse med verdensstandarder, er sikre for helbredet, og denne indikator spiller en vigtig rolle i det rum, hvor personen er mest sårbar – i soveværelset..

– Evne til at skjule overfladefejl eller tekniske strukturer. Dette er fordelen og hovedfordelen ved alle nedhængte lofter frem for andre former for finish, som stræklofter klarer perfekt..

– Hurtig installation, som ikke tager mere end 5-6 timer – bare en rekordtid! Det vil tage endnu mindre for strukturer på et plan, uden at skulle rense rummet for byggeaffald.

– En række designs – alle former for farver, teksturer, mønstre, der passer ind i næsten ethvert soveværelse. Blanke overflader med mønstre eller monokromatiske belægninger bruges i moderne stilarter, men for klassikerne er et glat mat lærred egnet, og måske endda et fotoprint med loftet i Det Sixtinske Kapel.

Derudover vil jeg gerne bemærke de vigtigste “fordele” ved PVC -film – lave omkostninger og evnen til at bevare fugt. Ulemper på baggrund af fordele ser ikke så skræmmende ud, desuden varierer de afhængigt af materialet.

Måske har nogen hørt historier om, hvordan den enkle bevægelse af høje møbler førte til tårer i loftet, eller hvordan en champagnekork ved et uheld brød igennem et tyndt materiale. Disse “gyserfilm” refererer til PVC -film, som ikke er særlig stærk. For at undgå ubehagelige situationer skal du vælge stofindstillinger..

Det samme gælder for fuldstændig tæthed, som på den ene side redder fra oversvømmelsen og på den anden side ikke lader luft komme ind i rummet. At købe stof vil fratage dig den første fordel og løse den anden ulempe..

Men de fleste af historierne er forbundet med konsekvenserne af forkert installation: sagging, “kollaps” osv. For at undgå ubehagelige resultater er det bedre at henvende sig til fagfolk for at få hjælp, da det er vigtigt at tage højde for enhver nuance under installationen, hvilket ligger uden for begyndere..

Strækloft i soveværelset - Fordele og ulemper Strækloft i soveværelset - Fordele og ulemper Strækloft i soveværelset - Fordele og ulemper

Valg af loftsdesign

Efter at have behandlet de tekniske problemer kan du gå videre til den eksterne variation af stræklofter til soveværelset og deres designmuligheder.

Almindelige stræklofter

Et simpelt glat loft i en farve er ikke begrænset til fantasi eller budget, men en stilfuld løsning til næsten ethvert interiør, der giver visuel renlighed og rummelighed i rummet. For en forandring vælges blanke overflader, der ligesom et spejl afspejler rummet. Matt vil tilføje sværhedsgraden af ​​en klassisk eller skandinavisk stil.

Almindelige stræklofter i soveværelset Almindelige stræklofter i soveværelset

Stræklofter med tegninger

Mulighederne for fotoudskrivning er ikke begrænsede: det kan være realistiske blomster, stjernehimmel eller dagtimerne. Abstrakte mønstre vil se meget passende ud i soveværelset, hvormed du kan efterligne moderne og orientalske stilarter..

Stræklofter med tegninger i soveværelset Stræklofter med tegninger i soveværelset

Stræk loftfarve til soveværelse

Når vi vender direkte til soveværelset, bemærker vi, at loftets farve spiller en af ​​nøglerollerne i rummets design. For at gøre dette anbefales det at vælge en farveindstilling blandt dem, der præsenteres nedenfor..

Neutral skala

“Lakoniske” farver vil ikke tiltrække for meget opmærksomhed til den øverste del af rummet, så de harmonisk supplerer hinanden. Disse nuancer omfatter traditionel hvid, stilfuld grå og sart beige. Deres største fordel er, at de let kan kombineres med næsten alle indvendige farver, idet de er en universel løsning..

Strækloft i soveværelset - Neutral skala Strækloft i soveværelset - Neutral skala

Pastel nuancer

En lille variation vil hjælpe med at bringe en rolig pastelpalet i, der matcher skyggen af ​​et element i interiøret eller er i overensstemmelse med det. Således vil loftet i soveværelset få en mere udtalt karakter og samtidig bevare dets “usynlighed”.

Strækloft i soveværelset - Pastel nuancer Strækloft i soveværelset - Pastel nuancer

Lyse farver

Ikke kun et produkt på flere niveauer hjælper med at fokusere opmærksomheden på strækloftet i soveværelset, men også brugen af ​​lyse mættede farver, der er afbalanceret med hvidt i interiøret..

Strækloft i soveværelset - Lyse farver Strækloft i soveværelset - Lyse farver Strækloft i soveværelset - Lyse farver

Stræk loftsbelysning: muligheder

Belysning i soveværelset skal planlægges på forhånd, da det efter installation af strækloftet vil være problematisk. Til at begynde med bør du være opmærksom på valget af lamper, især til PVC -film. Faktum er, at dette materiale er ret sart og ikke tåler høje temperaturer, så det er uønsket at købe glødelamper og halogenlamper. LED eller energibesparende typer er mere at foretrække.

Flere belysningssystemer kan bruges til stræklofter. For det første er den traditionelle lyskilde en lysekrone, som giver diffust lys. Dette er vigtigt i soveværelset for at skabe en afslappende atmosfære, samt for at understrege tegningen af ​​lærredet, hvis nogen..

For det andet opnås en interessant effekt ved belysning omkring loftets omkreds. Det eneste negative er, at det klart skitserer rummet, hvilket er uønsket for værelser med et lille område..

For det tredje er spotlights over hele overfladen velegnet som en alternativ belysning. Men de kan installeres lokalt eller i form af geometriske former..

En anden original løsning, der er ideel til et soveværelse, er “stjerneklar himmel” -systemet. Men installationen kræver yderligere forberedelse: mange lyskilder er installeret bag det perforerede lærred, og selve billedet projiceres på filmen..

Stræklofter med belysning i soveværelset Stræklofter med belysning i soveværelset - Stjernehimmel Stræklofter med belysning i soveværelset

Strækloft til et lille soveværelse

Stræklofter installeres lidt til skade for væggenes højde, og du bliver nødt til at klare det. Desuden er loftet i små soveværelser den del, der visuelt kan reducere rummet, hvis du ignorerer følgende anbefalinger.

Hovedreglen er at vælge lyse neutrale farver, der ikke skaber grænser i rummet. Det er bedre at dvæle ved en enkel form på et niveau og tage PVC-film med en glanseffekt som et materiale, der ser ud til at fortsætte højden af ​​lofterne i sin refleksion. I stedet for massive lysekroner – et punktbelysningssystem, der danner et blødt diffust lys.

Selvfølgelig kan du helt undvære stræklofter, hvis du er bange for at “tage væk” ekstra kvadratmeter, men i nogle tilfælde er det simpelthen nødvendigt: med en ujævn overflade, ekstern kommunikation eller specifikke designbehov. Men hvis du stopper ved et simpelt, minimalistisk udseende, behøver du ikke bekymre dig om rummets område..

Strækloft til et lille soveværelse Strækloft til et lille soveværelse Strækloft til et lille soveværelse Strækloft til et lille soveværelse

Stræklofter i soveværelset – foto

Vi håber, at vores materiale har hjulpet dig med at forstå funktionerne i stræklofter. For at demonstrere den visuelle variation i løsninger og hvordan de ser ud i det indre af et soveværelse med virkelige eksempler, har vi udarbejdet et farverigt udvalg af fotografier. Glad udsigt!

Brun strækloft i soveværelset - foto Trykt strækloft i soveværelset - foto Blankt strækloft i soveværelset - foto Blå stræklofter i soveværelset - foto Grønne stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Beige blankt strækloft i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Hvidt blankt strækloft i soveværelset - foto Matte stræklofter i soveværelset - foto Hvidt mat strækloft i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Brun blankt strækloft i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Sort strækloft i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Hvidt mat strækloft i soveværelset - foto Blåt strækloft i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stræklofter i soveværelset - foto Stofloftloft i soveværelset - foto Hvidt strækloft i et lille soveværelse - foto

Video: Strækloft i soveværelset – ideer og design