Soveværelsesdesign i Provence -stil: 65 fotoideer

Soveværelsesdesign i Provence -stil: 65 fotoideer

De, der har rejst til Frankrig, vil aldrig glemme skønheden i provinsbyerne med deres fantastiske landskaber, målte livsstil og charmerende hjem. Men du kan tage et stykke af denne æstetik med dig ved at oprette et soveværelse i Provence-stil. Det er en trend inden for interiørdesign, der udgør rustik skønhed, antik luksus og også er ideel til indretning af personlige rum. Hvordan kan dette gøres? Lad os se nærmere på!

Funktioner i Provence -stilen

Tror ikke, at den landlige oprindelse i Provence gør denne stil provinsiel. På trods af sin tilsyneladende enkelhed er den luksuriøs raffinement og låner nogle elementer fra klassikerne..

Stilen er præget af en blød pastelpalet, hvis nuancer ser ud til at være falmet i solen, antikke eller specielt ældede møbler samt en overflod af indretning og ornamenter. Interiøret skal se så naturligt som muligt ud uden at skabe en følelse af rod.

Selvfølgelig er det bedre, at interiøret i hele hjemmet er indrettet i Provence, men selv i det modsatte tilfælde er det soveværelset, der kan gøres til en undtagelse. Dette er dit personlige rum, der ikke kræver en demonstration til gæsterne. Derudover er stilen ideel til folk, der ønsker at skabe den nødvendige atmosfære til afslapning, afslapning og inspiration..

Soveværelsesdesign i Provence -stil - funktioner Soveværelsesdesign i Provence -stil - funktioner

Farvespektrum

Du bør nøje overveje valget af farve til soveværelset i Provence -stil. Paletten skal være så naturlig og rolig som muligt. Det er bedre at foretrække pastelfarver, men selvom det bliver nødvendigt at introducere lyse detaljer, så prøv at vælge mere falmede, falmede muligheder.

Provence stil hvidt soveværelse

En klassisk og alsidig løsning, der ser godt ud i soveværelser med store vinduer. I dette tilfælde er selv træmøbler malet hvide, hvis tekstur er let synlig gennem lagene af maling, hvilket skaber en smuk effekt. Farven kombineres med alle pastelfarver og fungerer som en gunstig baggrund for dem. For at bringe en mere romantisk og feminin atmosfære kan du tilføje lilla, lyserøde accenter og for en mere diskret grå eller blå..

Provence -stil hvidt soveværelse design Provence -stil hvidt soveværelse design

Beige soveværelse i Provence -stil

Denne farve er velegnet til monokrome designs, hvor accenter varierer i lysstyrke og mætning, men ikke i spektrum. Det vil sige, at det beige soveværelse indeholder en kombination af creme, pulveriseret, valnød, lysebrun og andre nuancer, der skaber en følelse af volumen i interiøret. En sådan løsning vil bringe en blid, rolig atmosfære i rummet, men det kræver omhyggeligt valg af indretning..

Provence stil beige soveværelse design Provence stil beige soveværelse design

Blå soveværelse i Provence -stil

En skygge forbundet med en kølig havbrise og lyse sommerhimmel passer godt ind i et soveværelse-design i Provence-stil. Det er så naturligt og roligt som muligt, perfekt til at dekorere et mere maskulin interiør. Kombinerer godt med hvidt.

Provence -stil blå soveværelse design

Lysegrønt soveværelse i Provence-stil

Der er ikke mere naturlig farve, som i soveværelset har en positiv effekt på den menneskelige psyke. Derudover fungerer lysegrønt som finish som en god baggrund for planter og blomster, og uden dem er det svært at forestille sig den provencalske stil.

Lysegrønt soveværelsesdesign i Provence-stil Lysegrønt soveværelsesdesign i Provence-stil

Lyserødt soveværelse i Provence -stil

Du kan bruge både kolde og varme nuancer af lyserød, især når du dekorerer interiøret i et børns soveværelse eller et værelse til en romantisk pige. For ikke at overdrive det med ømhed, kombiner pink med hvid..

Provence stil pink soveværelse design Provence stil pink soveværelse design

Soveværelse dekoration

Efterbehandlingsmaterialer spiller en central rolle i Provence. Den optimale løsning til nuancer er, når gulvet er flere nuancer mørkere end væggene, og væggene er mørkere end loftet. Men dette er ikke en streng kanon, men en anbefaling. Først og fremmest skal du fokusere på interiørets størrelse og layout..

Etage

Et trægulv, lyst parket eller en mere budgetmulighed – et laminat, der efterligner træ – vil harmonisk passe ind i et soveværelse i Provence -stil. Ikke alle har råd til at købe naturmaterialer, så der er ikke noget skamfuldt ved at dvæle ved kunstige, men højkvalitetsbaser. De kan være dækket med burlap tæppe eller endda tæppe i hele området.

Provence Style Soveværelse Design - Gulvfinish

Vægge

Dekorativt gips, gips eller støbning bruges ofte til at dekorere væggene i et soveværelse i Provence -stil. Hvis murværket er i god stand, kan du lade det stå og male hvidt over det. Malede vægge ser godt ud. For en mere hyggelig atmosfære er tapet med blomstermønstre velegnet..

Soveværelsesdesign i Provence -stil - Vægdekoration Soveværelsesdesign i Provence -stil - Vægdekoration

Loft

Bjælker af mørkt eller lyst træ ser autentiske ud. Kun denne løsning er ikke egnet til alle interiører. Til små soveværelser i Provence-stil med lavt til loftet anbefales det at blive på et fladt, helst hvidt gulv..

Soveværelsesdesign i Provence -stil - Loftsdekoration Soveværelsesdesign i Provence -stil - Loftsdekoration

Soveværelsesmøbler i Provence -stil

Det er bedre at indrette soveværelset som et hvilested og afslapning med et minimalt sæt af de mest nødvendige møbler, så intet forstyrrer søvnen. Fokuser primært på rummets dimensioner – under alle omstændigheder skal der være ledig plads.

Seng

Hovedkomponenten, soveværelsets kompositionscenter skal svare til Provences stil, hvis du vil opnå denne effekt. Rammen kan være lavet af træ, tilstedeværelsen af ​​et smedet hovedgærde med bløde former er tilladt. Mest sandsynligt vil næsten hele sengen blive gemt bag omfangsrige sengetæpper og puder, der fungerer som hovedindretningen. Baldakiner hjælper også med at skabe det ønskede billede..

Soveværelsesmøbler i Provence -stil - Seng Soveværelsesmøbler i Provence -stil - Seng

Skab

Det skal selvfølgelig være så rummeligt som muligt, men i tilfælde af Provence – også være opmærksom på møblernes dekorative egenskaber. Vintage garderober med buede ben eller med udskåret facade er bedst egnet til soveværelset. For mere praktiske formål kan du købe en stiliseret garderobe – de er kompakte, men meget funktionelle.

Soveværelsesmøbler i Provence -stil - Garderobe Soveværelsesmøbler i Provence -stil - Garderobe

Teknik

Du skal være forsigtig med udstyret: det er svært at montere en tv -skærm, computer eller stereoanlæg i Provence for ikke at forstyrre den samlede sammensætning. Moderne teknologi ser fremmed ud, så det er bedre at skjule det for eksempel i et skab.

Soveværelsesmøbler i Provence -stil - Teknik

Yderligere elementer

Hvis pladsen tillader det, kan du passe andre ting ind i soveværelset: stiliserede natborde ved siden af ​​sengen, en lille sofa uden ryg, en elegant lænestol.

For et soveværelse i Provence-stil, som omfatter et arbejdsområde, kan du placere de passende møbler bag en skillevæg eller placere det så langt som muligt fra rekreationsområdet. Udstyrsanbefalinger er standard – diskret klassiker, hvidmalet.

Soveværelsesmøbler i Provence -stil - Yderligere varer Soveværelsesmøbler i Provence -stil - Yderligere varer

Indretning

Dekorationer i et provencalsk interiør spiller en lige så vigtig rolle. Og selvom stilen er meget glad for forskellige indretninger, er det vigtigste, når du dekorerer, ikke at overdrive det med detaljer..

Vær særlig opmærksom på tekstiler. Det skal være lavet af naturlige stoffer, såsom bomuld eller hør, helst med blomstermotiver. Denne løsning er velegnet til et design, hvor dekoration og møbler ser mere tilbageholdende ud..

Både klassiske gardiner og gardiner med mere komplekse gardiner ser godt ud: Østrigske eller franske. Det vigtigste er, at de ikke er en hindring for naturligt lys. Ren tyl, taget op i bunden, tilføjer en følelse af lethed. Under alle omstændigheder skal du fokusere på det overordnede design..

Da sengen er centrum for opmærksomheden, bør sengetøj og sengetæppe være hovedfokus. Klare denne mission perfekt – naturmateriale, dekoreret med ornamenter, blondeindlæg eller flæser.

En række porcelænsfigurer, impressionistiske malerier og spejle i trærammer, duge, vaser samt blomster er velegnede som en lille indretning til et soveværelse i Provence -stil..

Soveværelsesindretning i Provence -stil Soveværelsesindretning i Provence -stil Soveværelsesindretning i Provence -stil

Korrekt belysning

I Provence bruges kun traditionel belysning, og mere moderne og komplekse typer vil simpelthen ikke passe ind i interiøret. I midten af ​​soveværelset på loftet er der en voluminøs lysekrone, helst smedejern. Da ingen bruger stearinlys som hovedlys i dag, vil pærer, der efterligner deres form, se meget stilfulde ud..

Det betyder dog ikke, at stearinlys ikke kan placeres andre steder, f.eks. På et natbord eller en hylde. Dette vil skabe en romantisk atmosfære om aftenen..

Du kan også vælge gulvlamper eller bordlamper med blomsterskærm. For et soveværelse i Provence -stil vil sådan enkel belysning være nok..

Soveværelsesdesign i Provence -stil - Korrekt belysning Soveværelsesdesign i Provence -stil - Korrekt belysning

Design af et lille soveværelse i Provence -stil

Selvfølgelig elsker Provence plads og frihed, men du skal ikke opgive stil, hvis du bor i en lille størrelse. Ved at følge et par regler kan du ikke kun undgå rod, men også visuelt øge pladsen..

Til at begynde med skal du holde dig til et let farveskema, mens du vælger nuancer af forskellig lysstyrke for at øge følelsen af ​​volumen. Det er bedre, hvis indretningen af ​​soveværelset er monokromatisk – i stedet for lyse mønstre skal du vælge skønheden i materialets tekstur.

Placer derefter kun de mest nødvendige møbler – en seng, et klædeskab og et par små ting vil være nok. Hvis dette ikke virker, skal du kun vælge kompakte eller rummelige modeller.

Vær mere behersket med hensyn til indretning: overflod af detaljer knuser kun rummet. For eksempel vil flere udskæringer, men mindre ornamentik udvide området..

Glem ikke høje spejle. Til et lille soveværelse i Provence -stil er en glidende garderobe med en spejlet facade velegnet, som udfører flere funktioner på én gang.

Design af et lille soveværelse i Provence -stil Design af et lille soveværelse i Provence -stil

Soveværelsesdesign i Provence -stil – foto

Som du kan se, er det ikke så svært at dekorere et soveværelse i Provence -stil, fordi det har et sæt specifikke regler og egenskaber. Men det betyder ikke, at du ikke behøver at bruge fantasi. Fotografierne fra det udvalg, vi har samlet, belyser fuldstændigt de mange forskellige løsninger. Glad udsigt!

Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto Indretning af soveværelse i Provence -stil - foto

Video: Soveværelse i Provence -stil – designideer