Rund seng i soveværelset: 80 fotos og ideer

Rund seng i soveværelset: 80 fotos og ideer

En rund seng er en værdig designer soveværelsesdekoration, der ser temmelig usædvanlig og original ud. I modsætning til de sædvanlige rektangulære strukturer fungerer det som et vovet, iøjnefaldende møbel. Strukturelt kan en sådan seng præsenteres i forskellige fortolkninger, størrelser og stilarter, hvilket giver mulighed for en række designideer. For at forstå fordele og ulemper ved en rund seng foreslår vi, at du gør dig bekendt med dens hovedtyper og interessante ideer til placering i stilfulde soveværelser..

Funktioner i en rund seng

Når du køber en rund seng i et soveværelse, er det vigtigt at tage hensyn til dens temmelig overordnede dimensioner, der er velegnede til rummelige værelser. På trods af dette er stedet at sove ikke så fantastisk, især for et ægtepar, så første gang skal du vænne dig til den nye form. Bemærk, at en seng med en diameter på mindre end 2 m er egnet til et børneværelse, en to-meters seng er til en person, og hvis sengen købes til et ægtepar, er det nødvendigt at vælge en model, hvis diameter vil være omkring 2,8 m (svarende til en almindelig to meter bred seng).

Det er vigtigt at vælge og placere en rund seng korrekt i interiøret, så det “smelter” ind i interiøret. Rummet skal have elementer af lignende form – små møbler (runde lænestole, puffer, sofabord), et lignende design af et loft i flere etager, et rundt tæppe, lamper og indretning.

Rund seng i soveværelset - Funktioner

Typer af runde senge i soveværelset

Selvom en rund seng betragtes som en nyskabelse i vores interiør, er der i dag allerede mange fortolkninger af den – den kan blive en stilfuld dekoration og bære en række nyttige funktioner, være hovedelementet i en vuggestue eller et soveværelse for voksne.

Sofa seng

En meget praktisk model, der perfekt kan dekorere interiøret i ikke kun et soveværelse, men også en stue, og til en studiolejlighed bliver en uundværlig mulighed. Fordelen ved sengen er, at den består af separate sektioner, som, når den er foldet, vil give ejerne en rummelig rund seng. Det kan også let skilles ad – ved at fjerne et par segmenter får du en halvcirkelformet sofa, sæder og en blød puf eller et rundt sofabord (afhængig af modellen). Transformerende senge har også andre mekanismer, der let gør dem til foldede sofaer – udtræk, foldning osv..

Typer af runde senge i soveværelset - Sovesofa Typer af runde senge i soveværelset - Sovesofa

Rund seng “minimalisme”

En minimalistisk seng, ligesom andre interiørartikler, skal have klare, diskrete konturer. Dette design indebærer ikke et storslået design og indretning. Faktisk er dette en podiebase med næsten fuldstændig fravær af et hovedgærde, fodbræt. Siderne kan være ganske små, men skuffer vil være meget passende i en minimalistisk rummelig seng. Den største præcision gælder også for sengelinned, der vil være monokromatisk i farven på det omgivende miljø..

Typer af runde senge i soveværelset - Rund seng Typer af runde senge i soveværelset - Rund seng

Rektangulær seng på en rund podie

I rummeligt interiør kan du oftest finde en seng på en podie, som kan være et par titalls centimeter høj eller være meget større. Det fungerer som et vigtigt dekorativt element, der giver interiøret en særlig moderne atmosfære. Nogle gange kan sådanne designs omfatte nicher og skuffer. En rektangulær seng på et rundt podie er en bekvem mulighed for dem, der ønsker en særlig seng i soveværelset, men er vant til at sove på en standard seng. Hvis du køber en madrasstopper, der matcher podiets farve, kan en sådan designfunktion ikke skelnes eller bevidst fremhæves med en kontrastfarve på sengetæppet.

Typer af runde senge i soveværelset - Rektangulær seng på et rundt podie Typer af runde senge i soveværelset - Rektangulær seng på et rundt podie

Flydende seng

Det usædvanlige moderne design af den “flyvende” seng vil øjeblikkeligt gøre det indre af soveværelset originalt og usædvanligt. Sådanne former med et forklædt fastgørelsessystem dukkede op for ikke så længe siden, men de begrundede sig med deres pålidelighed og skønhed. Rammen til et sådant produkt er tæt fastgjort til væggen, og den nederste del er ofte udstyret med skjult belysning, hvilket i mørket skaber følelsen af, at sengen flyder på en sky. Sengen ser moderne, alsidig ud. En ulempe er, at rummet under det er tydeligt synligt, så du kan ikke bruge det til at gemme dimser. Selvom denne kendsgerning kan kaldes et plus, da soveværelset ikke vil være rodet.

Typer af runde senge i soveværelset - flydende seng Typer af runde senge i soveværelset - flydende seng

Seng med sengegavl og kofangere

Muligheden for en seng med alle slags kofangere findes ofte i interiøret. Siderne har forskellige former, afhængigt af formålet, de kan bære en stilistisk belastning, skabe et originalt billede. Sengegavlen er et dekorativt element, der ikke kun kan have de mest uventede former eller perfekt understrege stilen, men også blive en omfangsrig beholder med hylder til sengetøj. Også senge suppleres ofte med en behagelig saks og banketter..

Typer af runde senge i soveværelset - Seng med sengegavl og sider Typer af runde senge i soveværelset - Seng med sengegavl og sider

Hængende seng

En interessant mulighed, der kom til os fra asiatiske lande. Sengens lette konstruktion er udstyret med kraftige kabler, der kan modstå op til flere hundrede kilo. Ved hjælp af dem er sengen monteret på loftsoverfladen, mens den har et fastgørelsespunkt. Her er det nødvendigt at tage højde for, at lofterne skal være høje i lejligheden; en sådan model vil ikke fungere for små rum. Basen består af en rund ramme, dækket med slidstærkt stof, hvorpå der ligger en let madras ovenpå. En hængende seng bruges oftest til aften afslapning og meget sjældnere som en seng til at sove. Det kan placeres på terrassen, dækket med en baldakin, hvilket gør det til et hyggeligt hus.

Typer af runde senge i soveværelset - Hængende seng Typer af runde senge i soveværelset - Hængende seng

Rund håndvask seng

Designer usædvanlige modeller kan ofte lide moderne ungdom, fordi sådanne designs gør sengen til en rigtig rede. Skalleformer kan være både traditionelle og avantgarde. Interessante modeller udvikles med indbygget synlighed af stjernehimmelen, akustisk system, belysning. Vaskesengen bliver en ægte dekoration af soveværelsets interiør og et ideelt sted til afslapning..

Typer af runde senge i soveværelset - Seng med rund håndvask Typer af runde senge i soveværelset - Seng med rund håndvask

Rund seng med flere funktioner

I soveværelset kan sengen ud over sengens hovedformål udføre yderligere funktioner og have en rummelig opbevaring, et sengegavl med skuffer, en drejeskive. Interessante ungdomsmodeller udstyret med et indbygget lydsystem.

Typer af runde senge i soveværelset - Rund seng med forskellige funktioner Typer af runde senge i soveværelset - Rund seng med forskellige funktioner

Rund seng i vuggestuen

Børn vil helt sikkert lide den runde sengemodel, som kan vælges til både piger og drenge. I pigernes soveværelser er hun ofte udstyret med en baldakin, som gør det muligt for en ung dame at føle sig som en rigtig prinsesse..

Typer af runde senge i soveværelset - Rund seng i vuggestuen Typer af runde senge i soveværelset - Rund seng i vuggestuen

Rund seng i forskellige stilarter

Valget af modeller med rund seng kan begrænses til klassisk interiør, hvor et sådant møbel sandsynligvis vil være upassende. Men moderne tendenser fra denne form vil gavne, især hvis du vælger det rigtige polstring, ekstra elementer og sengetøj.

Moderne

Style antager tilstedeværelsen af ​​buede, flydende linjer, komfort og mangel på symmetri, så en rund seng med et originalt designergavl kan være en god mulighed. Det vil blive suppleret med små møbler designet i samme design – stole, puffer, et lille bord.

Rund seng i soveværelset i forskellige stilarter - Moderne

Techno, hi-tech

Her foretrækkes asketiske modeller uden indretning og sider. En “flydende” seng med belysning vil se særligt godt ud i disse retninger..

Rund seng i soveværelset i forskellige stilarter - Techno, hi -tech

Orientalsk

I denne retning kan man ikke undvære en storslået baldakin – det er ham, der højst sandsynligt vil formidle ånden i den østlige romantik. Dette design vil med succes blive suppleret med bløde dekorative puder..

Rund seng i soveværelset i forskellige stilarter - orientalsk stil

Provence

En rund seng med sengegavl med smedejernselementer er bedst egnet til et fransk soveværelse interiør. Det samme sengebord i metal, en baldakin med et sart lille mønster og en lille puf vil perfekt supplere sammensætningen.

Rund seng i soveværelset i forskellige stilarter - Provence

Skandinavisk

Tilstedeværelsen af ​​naturlige materialer, der er iboende i retningen, afspejles i sengens design, suppleret med pelsdyner. Hovedtrækket er en stærk base, der understreger alvoret i den nordlige stil.

Rund seng i soveværelset i forskellige stilarter - skandinavisk stil

Rund seng: ideer til placering

Vi sagde tidligere, at en rund seng fylder meget, så den kan installeres i et rummeligt værelse. Et vigtigt punkt er placeringsvalget. Den ideelle mulighed er midten af ​​rummet, hvor det vil se perfekt ud, grænsende til luksus og ekstravagance.

Sengen bliver det dominerende element i den centrale del af et firkantet værelse eller helt fri for møbler. Det er ofte installeret på et podium og hæver det over det omgivende miljø. I hjørnet af rummet kan du placere en seng udstyret med ryg og et kulformet natbord. Denne mulighed vil i høj grad spare plads og dekorere interiøret..

Hvis rummet har et ekstra opbevaringsrum, er dette ideelt til installation af en rund seng. I dette tilfælde kan du vælge en seng uden ekstra brædder og piedestaler. Hvis sengen delvist rager ud over nichens område, kan du smukt slå den med dekorative elementer, symmetrisk arrangerede små møbler (natborde, puf osv.).

Rund seng i soveværelset - Ideer til placering Rund seng i soveværelset - Ideer til placering

Sengelinned til rund seng

Når du køber en rund seng, skal du sørge for at købe det passende linned. For små modeller, mindre end 2 m, fungerer almindelige dobbeltsæt muligvis, men de hængende ender af lagen og dynebetræk skaber ikke det bedste look. Da sådanne sæt er til salg til en ret høj pris, kan skræddersyning til ordre være den bedste løsning. Når du vælger et stof, er det bedre at foretrække groft calico, satin, hør, og du skal nægte sådan en romantisk, men glat silke, da lagen ikke kan fastgøres med madrassens hjørner og om morgenen bare fold i folder.

Rund seng til soveværelse - Sengelinned Rund seng til soveværelse - Sengelinned

Rund seng i soveværelset – foto

De bedste moderne modeller af runde senge kan undersøges detaljeret i vores fotogalleri. Her vil du blive bekendt med forskellige muligheder for enkle og multifunktionelle senge, deres placering i interiør. Glad udsigt!

Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto Rund seng i soveværelset - foto