Lille soveværelse (90 fotos): designideer

Lille soveværelse (90 fotos): designideer

Et lille soveværelse er ikke en grund til fortvivlelse, fordi dette værelse ikke er beregnet til overdådige banketter og mødegæster. Det skal være så hyggeligt og behageligt som muligt, give mulighed for vidunderligt at slappe af og flygte fra den daglige stress og jag. Soveværelsets små dimensioner kan vendes til et betydeligt plus, hvis du nærmer dig designet korrekt, ordner dekorationen korrekt, vælger møbler og indretning. Hvordan gør man det? Vi vil tale om dette i dagens artikel og også give vores læser mulighed for at se mange eksempler på succesrige designløsninger..

Hvor skal man begynde at renovere et soveværelse?

Når du planlægger en renovering, er det værd at evaluere layoutet af soveværelset. Hvis rummet har en loggia, kan det tilsluttes fællesrummet i soveværelset, isoleret, dekoreret med en buet åbning og bruges i fremtiden som et fuldgyldigt funktionelt område ved at installere et klædeskab, toiletbord, et par af lounger.

Et soveværelse kan have en vægniche, som også med succes kan bruges til at installere en seng – så kan resten af ​​rummet bruges til at udstyre andre områder, for eksempel en stue. En anden mulighed er at udstyre et omklædningsrum i en niche. Under alle omstændigheder får du ekstra ledig plads i rummet..

I den indledende fase er det vigtigt at udarbejde en plan for placeringen af ​​møbler for at organisere belysningen korrekt. Ud over lysekronen kan du installere spotlights, sconces nær sengen, belysning på toiletbordet osv. Efter at have gennemført de elektriske ledninger kan du håndtere overfladebehandling, installere indvendige genstande.

Design af lille soveværelse - hvor skal renoveringen påbegyndes Design af lille soveværelse - hvor skal renoveringen påbegyndes

Farveløsninger til et lille soveværelse

Til soveværelset skal du vælge en farve baseret på personlige præferencer og konceptet med den valgte stil. Hver person opfatter denne eller den palet forskelligt: ​​for nogen er det mere behageligt at være i et snehvidt sengekammer, og nogen vil foretrække et elegant burgunder eller mørkebrunt design. Til fordel for hvidt er dets evne til at udvide rummet, at give rummet ekstra lys. For at atmosfæren ikke bliver som en hospitalsafdeling, introduceres halvtoner, lyse accentelementer i designet.

Den mest acceptable og alsidige er soveværelsets beige farve. Han er i stand til at have en beroligende effekt på den menneskelige psyke, stille og give et varmt hjemmemiljø. Kohler er i perfekt harmoni med ethvert andet farvespektrum, så det vil ikke være svært at finde en ledsager til ham. Den bedste ledsager er brun, som kan herske i møbler, tekstiler eller dekorationer..

Pastelfarver som blå, lyserød, lysegrøn, citron er heller ikke ualmindelige for et lille soveværelse. I alliance med en hvid palet og mønstrede lærreder skænker de atmosfæren med lethed og luftighed, og hvis du kombinerer dem med deres mørke undertoner i deres spektrum, kan du skabe en romantisk ramme..

Især omhyggeligt skal du introducere den røde palet. Ifølge psykologer kan en stor mængde af det forårsage ubehag og irritation. Det skal bare kombineres med hvide, beige nuancer eller vælge mørkere farver til dekoration – burgunder, terracotta osv..

Grå er en neutral tone, mod hvilken ethvert møbelsæt og tekstiler ser godt ud. Derudover kombinerer farven godt og har for nylig vundet den største popularitet i moderne interiør..

Design af lille soveværelse - farver Design af lille soveværelse - farver Design af lille soveværelse - farver

Finisher og materialer

Soveværelset er et af de rum, hvor mikroklimaet ikke undergår ændringer: der er ingen høj luftfugtighed, temperaturfald, børn spiller ikke sjov, så du kan vælge materialer, der kun er baseret på dine egne sympati og selvfølgelig økonomiske muligheder.

Etage

De mest populære materialer til efterbehandling af gulvet i et lille soveværelse er laminat, parket og linoleum. Det er ret varme betræk, som du kan gå på uden sko, og tilføje et ekstra blødt tæppe ved sengen..

Også i denne kategori kan tilskrives gulvtæppet på markedet i en bred vifte. For visuelt at forstørre overfladen kan du vælge et materiale med et diagonalt mønster eller lægge et plankedæksel på denne måde..

Design af lille soveværelse - Gulvafslutning Design af lille soveværelse - gulvafslutning

Vægge

En bred vifte af materialer kan bruges til væggene i soveværelset: overflader males, klistres over med almindeligt og mønstret tapet, trimmes med dekorativt gips og PVC -paneler. Ofte kombineres materialer, hvilket fremhæver accentzoner. Oftest dekorerer de væggen i sengens hoved: dekorative buer lavet af gipsplader, fototapeter med billeder af landskaber, blomster samt stof, læderlærred indrammet med udsøgte rammer, lister ser smukke ud her.

Design af lille soveværelse - Vægdekoration Design af lille soveværelse - Vægdekoration

Loft

De enkleste måder at dekorere loftet på i et lille soveværelse er kalkning og maling samt tapetsering – sådant arbejde kan udføres uafhængigt uden involvering af specialister. Mere moderne og praktiske muligheder er gipsplader og stretch -lærreder, som kan være blanke eller matte.

Den første understøttes af, at glansen på loftet har en reflekterende effekt og visuelt øger arealet. Men i soveværelset kan denne effekt skabe unødvendige flimmer, så den er ikke egnet til alle. Trinede gipsplader, der skitserer sovepladsen, ser også smukke ud – elskere af privatlivets fred kan desuden udstyre dem med en baldakin.

Design af lille soveværelse - Loftsfinish Design af lille soveværelse - Loftsfinish

Møbler til et lille soveværelse

Et lille værelse kræver minimale møbler, så det er bedre at bruge multifunktionelle genstande, især hvis soveværelset også er et arbejdsværelse eller en stue. Et godt valg kan være en transformerende seng, der kan foldes ind i et klædeskab eller har mange nicher, skuffer, udtrækssystemer. Store opbevaringssystemer kan udstyres rundt om sengegavlen ved hjælp af hele det ubrugte vægplan, og de indbyggede udtræksfly fungerer som sengeborde.

Design af små soveværelser - møbler Design af små soveværelser - møbler

Belysning og indretning

For et lille soveværelse er blødt diffust lys den bedste mulighed. Du kan installere en lysekrone i midten af ​​loftoverfladen og placere en lampe eller en gulvlampe ved siden af ​​sengen. Hvis der er andre væsentlige genstande i rummet, for eksempel et toiletbord eller garderobe, har de også brug for ekstra belysning..

Den trinvise loftkonstruktion er udstyret med en LED -strimmel, der skaber effekten af ​​en flydende overflade. Denne teknik er også effektiv til ophængte sengestrukturer. Hvis du tænder hver lyskilde separat, hjælper det med at skabe det mest behagelige miljø afhængigt af situationen.

I et lille soveværelse er det ikke nødvendigt at overanvende indretningen – ekstra elementer vil skabe en rodet effekt, og rummet ser endnu mindre ud, end det virkelig er. Giv denne rolle til tekstiler, dekorationsfunktioner, brug fototapet, omfangsrige PVC -lærreder, tapet med udskrifter osv. For at genoplive interiøret kan du installere en eller to grønne urtepotter, hænge et billede, paneler, familiebilleder på væggen og Brug også objekter i interiøret, der matcher designstilen.

Design af lille soveværelse - belysning og indretning Design af lille soveværelse - belysning og indretning

Interiør stilarter

Valget af stil til et lille soveværelse er baseret på ejernes personlige præferencer. Hver stil er smuk på sin egen måde og er i stand til at skænke rummet hygge, skønhed og orden i detaljer. Vi foreslår at overveje de mest populære designløsninger i dag..

Lille soveværelse i stil med minimalisme

Navnet på stilen taler for sig selv. I det indre er der en begrænsning i bogstaveligt talt alt: et minimum af maling, interiørartikler, indretning. En undtagelse er belysningssystemet, som skal rumme et væld af lysarmaturer på forskellige niveauer. Præference gives til en hvid, grå eller beige palet, funktionelle møbler med klare geometriske konturer, spejloverflader.

Lille soveværelse i stil med minimalisme - Indretning Lille soveværelse i stil med minimalisme - Indretning

Lille soveværelse i skandinavisk stil

Den skandinaviske stil er ikke ringere i sværhedsgrad, men har sine egne udtalte etniske egenskaber. Det barske nordlige klima fik folk til at designe opholdsrum i en hvid palet, som er i stand til at give rummet ekstra lys. Der er en bevidst ruhed i overfladefinishen – let slidte gulve, pudsede vægge og lofter uden forudgående perfekt justering. En særlig komfort skabes af træoverflader på møbler og gulve, tæpper, tæpper, levende urtepotter i interiøret.

Lille skandinavisk soveværelse - Indretning Lille skandinavisk soveværelse - Indretning

Lille soveværelse i øko-stil

For nylig kan øko -stil kaldes en af ​​de mest populære, og det er fuldstændig berettiget – bygader i armeret beton tvinger os til at bringe mindst et stykke natur ind i vores hverdag. De naturlige toner og materialer, som retningen antyder, er bedst egnet til et lille soveværelse. Friske urtefarvestoffer, der bruges til dekoration og tekstiler, balancerer den mentale tilstand og får en person til at føle sig som i moderens natur.

Eco Style lille soveværelse - Indretning Eco Style lille soveværelse - Indretning

Lille soveværelse i klassisk stil

Uanset hvilke nyheder det nyskabede interiør er fuld af innovationer, vil klassikerne altid have deres fans. Det er ikke underlagt tid, så et respektabelt interiør vil altid være bedst.

Her ekko bløde nuancer af hvid, creme, pink harmonisk med gylden-sølv mønstre, udskæringer og gipslister, der skaber en majestætisk atmosfære af paladset. Frodige lysekroner, hovedgærder i læder, elegante udskrifter, kalkmalerier på væggene – disse detaljer vil understrege retningen og forædle det indre af soveværelset betydeligt..

Lille soveværelse i klassisk stil - Indretning Lille soveværelse i klassisk stil - Indretning

Indretning af et lille soveværelse – foto

Afslutningsvis foreslår vi at besøge vores fotogalleri, hvor forskellige designmuligheder for et lille soveværelse præsenteres. Vi håber, at disse projekter vil inspirere til nye og interessante løsninger. Glad udsigt!

Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto Indretning af et lille soveværelse - foto

Video: Lille soveværelse – Interiørideer