Gardiner til soveværelset: 80 fotoideer

Gardiner til soveværelset: 80 fotoideer

At føle sig tryg og alene er måske et af hovedønskerne for enhver ejer af en lejlighed eller et hus, især når det kommer til personlige rum. Det element, der spiller en central rolle i at skabe denne følelse, samt isolere beboerne fra omverdenen, er gardinerne i soveværelset, hvis valg ikke bør udskydes til sidste øjeblik. Vi vil fortælle dig, hvordan du ikke går tabt i hele sortimentet og køber tekstiler, der er ideelle til dit design..

Typer gardiner til soveværelset

Gardiner er ikke bare et lige lag på vinduet, der beskytter mod nysgerrige øjne. De kan variere i form, volumen, størrelse, skabe lyse accenter i interiøret eller supplere dets minimalistiske look. Fransk, japansk, klassisk … Hvilken mulighed at vælge? Lad os gå igennem de mest populære typer og prøve at finde ud af, hvordan de ser ud i soveværelset..

Franske gardiner

En type gardin, hvis tekstiler matches og skaber mange afrundede folder langs hele længden. Effekten opnås ved at bruge snore inde fra stoffet, der går gennem løkkerne. Sådanne gardiner i soveværelset ser meget højtideligt ud, især i kombination med mønstret materiale. Hvis du vælger et let gennemskinneligt stof, kan du opnå effekten af ​​luftighed eller kombinere det med et mere massivt.

Franske gardiner til soveværelset

Østrigske gardiner

Denne type gardin har ligheder med franskmændene, mens den har en mere behersket indretning. I den sænkede form er de vandrette folder kun placeret langs den nederste kant og efterlader den øvre del lige. Elegant, men alligevel lakonisk.

Østrigske gardiner til soveværelset Østrigske gardiner til soveværelset

Romerske gardiner

På trods af sin antikke oprindelse ser romerske persienner i soveværelset ganske moderne og praktiske ud. Dette er en strimmel stof strakt over en struktur, der er installeret ved vinduet.

Romerske persienner er faste, lodret justerbare. For dem bruges ofte tætte uigennemtrængelige tekstiler, som pålideligt beskytter rummet mod sollys..

Romerske persienner til soveværelset Romerske persienner til soveværelset

Japanske gardiner

De er flere rektangulære lige lærreder, der er fastgjort med stive skær fra bunden, hvilket forhindrer dannelse af folder. De kan være med ensidig eller central glidning. Japanske gardiner ligner en stor skærm, der passer perfekt ind i soveværelsets minimalistiske interiør..

Japanske gardiner til soveværelset Japanske gardiner til soveværelset

Rullegardiner

En praktisk type gardiner til soveværelset, hvis stof er viklet på en speciel rulle. Takket være denne mekanisme kan sagen rettes i enhver position og justere lysniveauet i rummet, som du ønsker. Både almindelige tekstiler og stoffer med et elegant mønster vil se godt ud..

Rullegardiner til soveværelset

Klassiske gardiner

Den mest almindelige mulighed, som er to lige stoffer med en centeradskillelse. På trods af det tilsyneladende enkle udseende kan sådanne gardiner dekoreres med ethvert mønster eller tilbehør, hvilket skaber et unikt design i soveværelset..

Klassiske gardiner til soveværelset Klassiske gardiner til soveværelset

Gardintyper efter monteringsmetode

Et mere iøjnefaldende, men ikke mindre vigtigt punkt, hvis forståelse af funktionerne i høj grad vil forenkle valget af ideelle gardiner – metoden til fastgørelse til gesimsen. Ifølge dette kriterium kan flere typer skelnes.

Gardiner i soveværelset med slips

Fastgjort til gesimsen ved at binde bånd eller en snor rundt om strukturen. Bedre til tyndere tekstiler, men bredere striber anbefales til tykkere stoffer. Store buer hjælper med at skabe et luftigt design, der er relevant for børns soveværelser. Fordelen ved udsigten er fraværet af fremmede lyde, der normalt opstår, når man kører langs gesimsen.

Gardiner i soveværelset med slips Gardiner i soveværelset med slips

Gardiner i soveværelset med øjer

Den øverste del af gardinerne indeholder øjenringe, der bæres over gardinstangen. Fordelen ved udsigten er usynligheden ved fastgørelsesmetoden, som i nogle tilfælde visuelt kan øge strømninger eller skabe en følelse af enhed i lærredets kunstneriske sammensætning. Derudover opnås selv folder ved hjælp af øjer. Dens tæthed reducerer slid på stoffet.

Gardiner i soveværelset med øjer Gardiner i soveværelset med øjer

Gardiner i soveværelset på snoren

Snoren er en lommetunnel i den øverste del af stoffet, hvori gesimsrøret indsættes. De kendetegnes ved deres stilhed og pæne udseende. De betragtes som en slags lige gardiner, der danner lette folder..

Gardiner i soveværelset på snoren

Gardiner i soveværelset med fletning

I modsætning til den tidligere version er denne karakteriseret ved hyppige lodrette folder, som giver produktet dynamik og pragt. Effekten opnås med indsyede snore, der trækker sammen. I dette tilfælde anbefales det at vælge et stof, der er bredere end det brugte vinduesrum, da gardinerne ved montering kan blive halvanden til to gange mindre.

Gardiner i soveværelset med fletning

Gardiner i soveværelset på ringe med tøjklemmer

Denne type findes i interiøret i mange lejligheder. Gardinerne er fastgjort til gardinstangen takket være særlige ringe med tøjnåle, der strækker sig ud over stoffet. Den mest praktiske mulighed for soveværelsesgardiner, som ikke kræver yderligere installationsindsats. Skaber et klassisk design, der passer til forskellige stilarter.

Gardiner i soveværelset på ringe med tøjklemmer Gardiner i soveværelset på ringe med tøjklemmer

Hvilket stof der skal stoppes?

Selvfølgelig er det bedre at foretrække naturlige materialer, især i soveværelset. Bomuld og linned har en behagelig tekstur og åndbarhed. Men et sådant valg er mere egnet til lejligheder på nordsiden, da lærredet brænder hurtigere ud under påvirkning af solen. Du kan desuden bruge persienner eller rullegardiner.

Men man bør ikke rabat gardiner lavet af kunstige materialer – de er ikke kun praktiske, men også præget af en stor variation. For eksempel har polyester en lang række teksturer. Taffeta skaber en let fornemmelse og er velegnet til omfangsrige gardiner. Viskose ser luksuriøs og vaskbar ud. Organza er den perfekte løsning til et luftigt, lyst soveværelse interiør.

Med hensyn til indretning på det moderne marked kan du finde en lang række muligheder – fra enkle mønstre til tekstiler med komplekse tryk. I soveværelset, prøv at bruge almindelige lysgardiner, der hjælper med at skabe en rolig atmosfære..

Stof til gardiner i soveværelset Stof til gardiner i soveværelset Stof til gardiner i soveværelset

Sådan vælger du gardinens stil til soveværelset?

Soveværelsets stil spiller en vigtig rolle ved valg af den rigtige mulighed for gardiner. Når alt kommer til alt, hvis du i rummets design fulgte en bestemt retning, skal du følge den i hver detalje..

Klassiske gardiner til soveværelset

På trods af sin tradition mister den klassiske stil ikke sin popularitet i dag. I denne løsning spiller gardiner en vigtig rolle i at skabe et luksuriøst såvel som hyggeligt design..

Ifølge reglerne bruges to niveauer af stof: et tæt lærred med et blomstermønster, under hvilket et gennemsigtigt slør. Bedst egnet til netop dette interiør – fransk eller østrigsk.

Det er ønskeligt, at gardinernes farveskema er lyst, pastelfarvet, ligesom interiøret selv. I soveværelset skal hvert element fremme afslapning og god søvn. Hvis der bruges flere farver i rummet, skal du styres af sengetæppet..

Gardiner i klassisk stil til soveværelset Gardiner i klassisk stil til soveværelset

Moderne gardiner til soveværelset

Denne stil har ingen klare grænser og regler. Efter det skal du fokusere på generelle designprincipper, ikke være bange for eksperimenter eller usædvanlige kombinationer..

Klassiske gardiner er velegnede, hvis lyse accent er farve, samt et interessant mønster. Romerske, japanske typer vil passe i kombination med et langt gardin i en anden nuance.

Moderne gardiner til soveværelset Moderne gardiner til soveværelset

Gardiner i Provence -stil til soveværelset

Provence -stil i soveværelset elsker hygge og rustik charme, derfor er gardiner det uundværlige element. Kig efter lyse, luftige stoffer eller tekstiler med blomstermønster. Den gode gamle celle ser også godt ud, især hvis sådant materiale allerede er blevet brugt i interiøret, for eksempel som et sengetæppe på en seng, dug.

Farvepaletten skal ideelt set matche det overordnede design og skille sig ud på grund af den sarte tekstur og yndefulde folder.

Gardiner i Provence -stil til soveværelset Gardiner i Provence -stil til soveværelset

Gardiner til soveværelset i stil med minimalisme

Når man nævner en minimalistisk stil, kan spørgsmålet opstå: hvorfor er gardiner her? Design involverer jo et begrænset sæt varer, der kun tjener praktiske formål. Men i et privat rum som et soveværelse er gardiner mere en nødvendighed end en dekoration..

Gardiner bør ikke indeholde teksturer, men være lavet i hvid, grå eller sort. Et simpelt klassisk gardin, rullegardiner samt romerske persienner vil være nok til at skabe den ønskede effekt.

Gardiner til soveværelset i stil med minimalisme Gardiner til soveværelset i stil med minimalisme

Yderligere kriterier ved valg af gardiner

Soveværelsesgardiner er ikke kun en dekorativ komponent. De tjener praktiske formål, samtidig med at privatlivet bevares. Relevant for dem, der bor i stueetagen, eller hvis vinduer er placeret tæt på nabohuset. Derfor bruges om aftenen tætte stoffer og i dagtimerne – lyse gennemsigtige tulles..

Hvis du ikke er bange for nysgerrige øjne, skal du være opmærksom på, hvor vinduet åbner. Solsiden kan medføre nogle gener for lejerne. En god mulighed i dette tilfælde er romerske eller japanske gardiner, som pålideligt vil beskytte soveværelset mod overdreven lys..

Når alle praktiske spørgsmål er løst, kan du koncentrere dig om dekorative. For at gøre dette skal du bruge tekstiler med mønstre eller købe ekstra tilbehør, f.eks. Tag fat i gardinerne med kvaster eller en lambrequin.

Vær opmærksom på dimensionerne på rummet og lofterne. I et interiør med et stort område vil enhver løsning se harmonisk ud, men små soveværelser kræver en særlig tilgang. Det samme gælder væggenes højde – dem, der er mere end et par meter, kan bruges til at fremvise smukke mønstre på tekstiler..

Yderligere kriterier ved valg af gardiner til soveværelset Yderligere kriterier ved valg af gardiner til soveværelset

Gardiner til et lille soveværelse

Soveværelser, der ikke har en imponerende mængde kvadratmeter, og der er flest af dem i vores huse, er meget krævende i forhold til vinduesdesign. Gardiner i dette tilfælde bør ikke forstyrre indtrængen af ​​naturligt lys, men ansvarligt opfylde missionen om en skillevæg mellem den indre og ydre verden..

Når du vælger, skal du fokusere på lyse nuancer, selvom dit design indeholder to niveauer af gardiner. Ideel, hvis farveskemaet vil være tæt på væggenes dekoration, da lyse detaljer kan øge følelsen af ​​rummets grænser.

I særligt alvorlige tilfælde er det bedre at gøre med almindelige tekstiler. På samme tid vil romerske, rulle- og andre typer gardiner, der ikke skaber et stort antal folder, se godt ud i et lille soveværelse..

Loft gesimser vil bidrage til at visuelt øge lave lofter. Og selve stoffet i dette tilfælde skulle nå gulvet, selvom denne løsning kan virke upraktisk for nogle. Lodrette linjer vil forstærke den ønskede effekt, og et lakonisk look vil skabe en stilfuld atmosfære..

Gardiner til et lille soveværelse Gardiner til et lille soveværelse Gardiner til et lille soveværelse

Soveværelse gardiner – foto

Det bedste af alt er, at forskellige løsninger til vinduer ikke bliver demonstreret med ord, men med fotografier. Vi har udarbejdet et lyst udvalg med alle slags gardiner til soveværelset, blandt hvilke du helt sikkert finder det rigtige. Blive inspireret!

Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto Gardiner til soveværelset - foto

Video: Gardiner til soveværelset – ideer 2017