Koreansk gran (80 fotos): typer og pleje

Koreansk gran (80 fotos): typer og pleje

Koreansk gran kan med rette kaldes en skønhed med fantastiske dekorative data. Af plantens navn bliver det klart, at Korea er sit hjemland, nemlig dets sydlige højland. Dette er et stedsegrønt træ med en tæt, luksuriøs krone. Kogler har et ret originalt udseende, væsentligt forskellige fra gran i deres cylindriske form og violet-lilla palet. De ubestridelige fordele omfatter en vedvarende syrlig aroma, der har helbredende egenskaber – dette er et ægte lagerhus af stoffer, der dræber patogene mikrober.

De vigtigste typer koreansk gran

Til dato kendes omkring 50 sorter af koreansk gran, der er repræsenteret som dekorative dværgsorter, hvis højde ikke overstiger en halv meter og høj. De er forenet af pyramideformede kroneformer, der spreder grene med ovale kegler. Følgende sorter skiller sig ud fra de mest dyrkede:

Aurea – et lille træ med en kanonisk krone. Unge skud er gyldne, og voksne nåle har en rig grøn farve. En mellemstor gran når en højde på halvanden meter i en alder af ti år;

Piccolo – en endnu mindre sort, hvis højde på stammen ikke overstiger 35 cm i moden alder, men kronen vokser op til 1,5 m. Planten er en glimrende mulighed for landskabet i alpine bakker;

Brevifolia – en langsomt voksende slægt, som i en alder af ti når et mærke på 1 m. Frodige grene prale af skinnende grønne nåle og små lilla kogler;

Taiga – en miniaturevariant, der tilhører krybekategorien. Det er ret efterspurgt inden for havebrug. Træets højde overstiger ikke 1/3 m, og kronen forgrener sig i diameter lidt mere end en halv meter. Planten har en original lysegrøn farve med en mærkbar blålig farvetone;

Diamant – en af ​​de mest værdifulde reliktkulturer. Planten er et lille pudeformet træ med en blandet palet – den øverste del er dækket med grønne nåle, og den nederste er sølv.

Ud over de betragtede sorter dyrkes mange andre arter i europæiske lande, for eksempel Tordis, Pandekage, Blue Hit osv., Med fotos af dem kan findes i det yderligere fotogalleri.

Koreansk gran - hovedtyper Koreansk gran - hovedtyper Koreansk gran - hovedtyper

Korrekt pleje af koreansk gran

Det er slet ikke svært at skabe gunstige betingelser for planten. Det er vigtigt at vælge et passende sted til plantning, overvåge jordens tilstand, dens fugtighed og periodisk løsne den. For at danne en smuk korrekt krone i koreansk gran er det nødvendigt at fjerne beskadigede og tørrede grene i tide. Overholdelse af nogle af nedenstående regler hjælper med at undgå sygdomme..

Belysning

Koreansk gran tilhører temmelig skygge-tolerante afgrøder, men det er stadig bedre at plante den i godt oplyste områder. Planten har brug for delvis skygge i de første leveår, og derefter kan den transplanteres til åbne områder uden at være bange for at være i direkte sollys.

Koreansk granpleje - belysning Koreansk granpleje - belysning

Temperatur

Selvom den er hjemmehørende i troperne, har dens vækst højt i bjergene påvirket dens evne til at modstå store sæsonbestemte temperatursvingninger. De fleste sorter af planten er frostbestandige, kan tåle vinterfrost ned til -28C, og nogle endda op til -35C. Undtagelsen er unge eksemplarer, som er i læ for vinteren de første par år..

Koreansk granpleje - temperatur Koreansk granpleje - temperatur

Fugtighed

Planten føles mere behagelig under forhold med høj luftfugtighed, derfor om sommeren, når der ikke er regn i lang tid, ud over vanding, er det nødvendigt at fugte kronen mindst en gang om ugen. Jordens sump har en negativ indvirkning på kulturudviklingen. For at undgå dette, selv under plantning, er det nødvendigt at tilvejebringe et drænlag af høj kvalitet og mulch jorden.

Koreansk granpleje - fugtighed Koreansk granpleje - fugtighed

Vanding

I efteråret og foråret perioder vandes koreansk gran med jævne mellemrum, når muldjorden begynder at tørre ud, generelt har afgrøden nok nedbør. I den varme sommer er rigelig vanding af 20 liter vand pr. Kopi hver uge nødvendig. En ung plante har også brug for hyppigere drikke i løbet af den første måned efter plantning. På dette tidspunkt vandes det hver dag..

Koreansk granpleje - vanding

Gødning og fodring

De første to år efter plantning behøver koreansk gran ikke yderligere gødning – den har nok nærende jord. I fremtiden, hvert forår, er det nødvendigt at anvende mineralgødning i en kompleks sammensætning til jorden. For i nogen grad at fremskynde plantens vækst er det nødvendigt at drysse muld med muld med et lag på ca. 5 cm med tilsætning af tørv og savsmuld.

Koreansk granpleje - gødning og fodring Koreansk granpleje - gødning og fodring

Skadedyr og sygdomme

En hyppig årsag til koreansk gran sygdom er pludselige temperaturspring, når nåle falder af, tab af dekorativitet. Nogle gange fører dette endda til irreversible konsekvenser. Planten kan forstå forskellige former for råd, der skyldes forkert levevilkår.

Meget mere skade på planten er forårsaget af skadedyr, for eksempel bladlus og deres larver, der lever af nåletræssaft. Hermes sygdom manifesteres af en hvid blomst på nålene. Også møll og silkeorm udgør en fare, i hvilken ødelæggelse af hvilken behandling af planten med insekticider hjælper..

Koreansk gran - Skadedyr og sygdomme

Sådan transplanteres koreansk gran

Ændringen af ​​plantens bopæl udføres om foråret, når knopperne endnu ikke har blomstret. For at gøre dette er det nødvendigt at forberede en landingsgrav på forhånd, ikke dybere end 80 cm. Et par spande vand hældes i det, og et drænlag af murbrokker eller knust mursten hældes i det. Separat skal du forberede jorden ved at blande ler, tørv, sand- og humusmasser, savsmuld og opløselig mineralsk gødning tilføjes også her.

Med denne jord fyldes plantegraven halvdelen af ​​dybden, der dannes en lav høj, som træet er installeret på. Rødderne skal omhyggeligt spredes rundt om højen og dækkes med jord. I dette tilfælde skal rodkraven forblive synlig over jorden. Plantepladsen vandes grundigt og mulkes.

Sådan transplanteres koreansk gran Sådan transplanteres koreansk gran Sådan transplanteres koreansk gran

Reproduktion

Koreansk gran formerer sig sikkert derhjemme. For at gøre dette skal du bruge en af ​​flere metoder..

Koreansk granformering med frø

Dyrkning af granplanter fra frø er en af ​​de vanskeligste måder. Først og fremmest skal plantemateriale hentes, og ofte flyver frøene simpelthen ud af modne kogler. Det er nødvendigt at tage den stadig uåbnede kegle, tørre den, udtrække frøene og sende dem til lagdeling på et koldt sted. Materialet sås i det første årti af april, og bedet er dækket med folie, hvilket skaber et drivhus. Når de første skud vises, skal beskyttelsen fjernes. Havebedet vandes regelmæssigt, luges og løsnes. Transplantation til et permanent sted udføres om et år.

Koreansk granformering med frø Koreansk granformering med frø

Reproduktion af koreanske granstik

Skæring af koreansk gran er en ret populær metode blandt gartnere, selvom den har en lang varighed af roddannelse. Årlige skud på højst 8 cm vælges som materiale. De skal rives af, så et fragment af modertræet forbliver (hæl).

Inden plantning behandles stiklinger med et fundament for at udelukke mulige infektioner. Det er også tilrådeligt at sterilisere jordblandingen i en halv time i ovnen. Stiklinger plantet i en beholder er dækket med folie eller glas. I overvintringsperioden omarrangeres sengen i en kælder med lav temperatur, og om foråret efterlades den i frisk luft. Rooting finder sted tidligst i det andet år.

Reproduktion af koreanske granstik Reproduktion af koreanske granstik

Reproduktion af koreansk gran ved lagdeling

Denne metode betragtes som en af ​​de enkleste. Den nederste linje er, at du skal grave lidt i en af ​​træets nederste grene og rette det i en forberedt grøft. Rooting finder sted inden for to år. En interessant kendsgerning er, at granen på denne måde kan formere sig uden menneskelig indgriben – det er nok til, at kvisten kommer i kontakt med jorden. Ulempen ved denne metode er risikoen for tab af en kegleformet krone af den nyfremstillede kultur..

Reproduktion af koreansk gran ved lagdeling

Koreansk gran – foto

Koreansk gran har et særligt sted inden for landskabsdesign. Dens egenskaber som langsom vækst (ca. 5 cm om året) og dekorativitet på ethvert tidspunkt af året gør det muligt at bevare de ønskede landskabssammensætninger i lang tid. Dens forskellige sorter er perfekte til landskabspleje forstæder tilstødende territorier, de kombineres med succes med både nåletræ og løvfældende træer og buske. Fotogalleriet fortæller dig mere om granen. Glad udsigt!

Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto Koreansk gran - foto