Postavljanje dječje sobe – praktični savjeti i trikovi

dječja soba postavljena nadstrešnica za krevetiće mazne igračke komoda ormar

Što biste trebali uzeti u obzir kada želite opremiti dječju sobu

Uz iščekivanje bebe, soba se također mora postaviti na vrijeme. Mladi roditelji koji čekaju prvo dijete često nisu sigurni što je potrebno u vrtiću i na što treba uzeti u obzir. Dajemo kratak pregled najvažnijih točaka.

Roditelji bi si trebali postaviti temeljno pitanje: Želimo li opremiti dječju sobu namještajem bez štetnih tvari, koji s jedne strane ima višu cijenu, ali s druge strane nije tretiran otrovnim tvarima? Na primjer, namještaj od punog drva vrlo je lijepa alternativa. Ekološki obrađen namještaj obrađuje se samo prirodnim lakovima i bojama te ima odgovarajuću ekološku oznaku. Na klimu životnog prostora također pozitivno utječe prirodno drvo. Visokokvalitetni namještaj izdržljiv je i vrlo robustan te se može kupiti rabljeno ili kasnije ponovno prodati. A budući da djeca brzo izrastaju iz svih svojih stvari, osobito u prvih nekoliko godina, te se moraju kupiti nove stvari, ovo razmatranje vrijedi.

postaviti dječja soba dječji krevet drvene rešetke police za konje komoda ormar ormar tepih zidna naljepnica leptiri

Izbor boje također igra veliku ulogu za malu obitelj. Plava ili ružičasta – vječno pitanje. Ako želite sačekati rod do znanja sa spolom, jednostavno postavite dječju sobu na rodno neutralan način. Mnogi mali detalji u plavoj ili ružičastoj boji ionako će se kasnije dodati kao dar. No, mnogi današnji roditelji to ne cijene i mogu zatražiti od obitelji darove koji su neutralni s obzirom na spol. Tržište nudi veliki izbor prekrasnog namještaja, svjetiljki i zidnih ukrasa, tako da će se mali dječak ili djevojčica ovdje osjećati ugodno.

dječja soba postaviti dječji krevet bijele zelene zidne boje zavjese ormar

Koji namještaj igra važnu ulogu u dječjoj sobi?

Prvih nekoliko mjeseci koji čine Dječji krevetić, stol za presvlačenje i ormar srce su sobe. Ova tri komada namještaja trebaju posvetiti veliku pozornost. Krevet bi trebao biti siguran u svakom pogledu, praktičan za upotrebu i, ako je moguće, također biti izrađen od ekoloških materijala. Klasična kolijevka moguća je prvih nekoliko tjedana ili mjeseci. Doista, lagano ljuljanje smiruje dijete i ovdje može divno spavati. Neki su modeli mobilni i lako se mogu prenijeti iz jedne prostorije u drugu.

opremanje dječje sobe krevet s baldahinom nadstrešnica krevet od bambusa skandinavski dizajn fotelja

Odmah nakon toga krevetić je klasik među krevetićima. Ovdje mališani udobno i sigurno leže. U pravilu se može podesiti visina poda. U prvih nekoliko mjeseci, osobito kada dijete ne može sjediti samo, pod se postavlja u sredinu. Kasnije će se to pomaknuti prema dolje kako dijete ne bi moglo ispasti dok stoji. Šipke nude sigurnost, ali i dobru cirkulaciju zraka. I ovdje je većina kreveta dizajnirana tako da se neke rešetke kasnije mogu ukloniti. Neki krevetići imaju pametnu konstrukciju: mogu se obnoviti i proširiti te iz krevetića za bebe postati krevetić ili čak radni stol. Takav namještaj idealan je za uštedu novca pri novim kupnjama.

Postavljena dječja soba dječji krevetić dječak spava

Stolić za presvlačenje savršen je za svakodnevnu promjenu pelena te za odijevanje i svlačenje djeteta. Od samog početka viši je od ostalog namještaja i s nekoliko ladica nudi dovoljno prostora za košulje, kombinezone i rezervne pelene. Zračni grijač koji je instaliran na sigurnoj udaljenosti dokazao se. Tako se i mali osjeća dobro kad je u pitanju osobna higijena.

  dječja soba postaviti dječji krevetić drveni pretinci tabure diy ideje drvene kutije šperploča zidna dekoracija medvjedi

opremanje dječje sobe dječji krevetić drvo ovalni dizajn pruge tepih pletena stolica okrugla