Savjeti protiv dosade: Ovako možete uživati ​​u svakoj minuti slobodnog vremena

Često se kaže da vrijeme leti. Pa ipak nam se s vremena na vrijeme dogodi da sjedimo na kauču potpuno bezvoljni i dosadni i da zapravo ne znamo što možemo učiniti. Zvuči li vam poznato? Ponekad to naravno može biti zato što ste previše umorni i iscrpljeni i jednostavno vam je potrebno drijemanje kako biste ponovno izgradili vlastite rezerve energije. No ako to nije slučaj, za vas imamo nekoliko prilično učinkovitih savjeta protiv dosade. Možda vam sve ovo nije prikladno. Ali možete jednostavno eksperimentirati s tim i vidjeti koji su savjeti najbolji da odagnate dosadu.

Savjeti uredničke ekipe Freshideen protiv dosade

slušanje glazbe slušalice savjeti protiv dosade

Slušajte, čitajte, raspravljajte ….

Zapravo, i na internetu i u stvarnom životu. Osim uzbudljivih foruma za raspravu i smiješnih aplikacija za zamjenu lica, postoji niz opcija. Možda možete pokrenuti vlastiti blog ili dobiti novu inspiraciju na Instagramu. Danas je svijet toliko umrežen da se na internetu uvijek može pronaći nešto novo i uzbudljivo.

Rijetko vam može dosaditi aromatična šalica kave i prijenosno računalo

savjeti za kupnju na mreži protiv dosade pijte kavu

A što kažete na dobru, pravu knjigu koju zaista možete osjetiti prstima. Možda će nekima zvučati staromodno, ali tiskane knjige se još uvijek vraćaju i nastavljaju uživati ​​u velikoj popularnosti. Jer ako sve drugo ne uspije i baterije su prazne ili nema prijema, jednostavno više nema interneta … Ali stara dobra knjiga ostaje vjerno uz nas i uvijek nam pravi društvo.

Čitanje knjiga ponovno je tu

čitanje knjige savjeti protiv dosade

A kako bi bilo pisati i razmišljati? Na primjer, možete napisati svoje misli ili izraditi popis obaveza digitalno ili na starinski način na papiru. Tako ih možete kasnije ponovno pročitati i razmisliti o njima ili navesti važne zadatke prema prioritetu. Osim omiljene glazbe i audio knjiga, križaljke su naravno odličan način da provedete vrijeme, a uzbudljivih aktivnosti, poput igranja s Playstation 3 ili X-Box 360, već neko vrijeme ima u izobilju.

Samo u miru organizirajte svoje dnevne zadatke!

savjeti protiv dosade pišite na popis stvari

Isključite i pospremite

Umjesto da sjedite dosadno, možda je vrijeme da temeljito očistite svoja četiri zida ili jednostavno raščistite ormar. Jer poslije se osjećate lakše i nekako zadovoljnije. Stare i neupotrebljive stvari jednostavno moraju otići. Ovo je bolji način za praćenje stvari i izbjegavanje skladištenja stvari koje samo skupljaju prašinu ili nepotrebno zauzimaju vrijedan skladišni prostor. Usput, jeste li već čuli za “Konmari metoda“čuo?

Samo brisanje namještaja može nam pomoći da se osjećamo bolje

pospremanje čišćenja savjetima sustava protiv dosade

Svakako će vam trebati nekoliko savjeta za pospremanje …

savjeti protiv dosade očistite ormar

Ostvarite DIY projekte

Neki od najboljih savjeta protiv dosade obično su oni koji potiču našu kreativnost i inspiraciju. U Freshideenu ćete pronaći brojne zanatske ideje s uputama i slikama koje je vrlo lako kopirati. Bez obzira na to volite li rukotvorine s drvetom, papirom ili plastikom ili više volite recikliranje, svatko od vas će zasigurno pronaći nešto prikladno za sebe. Također možete napraviti mnogo darova za gotovo svaku prigodu. Imamo cijeli niz ideja za darove za Božić, rođendane, Uskrs i vjenčanja, kao i romantične ideje iznenađenja za nove i vječno zaljubljene.

Originalni zanatski projekti koje ćete oponašati odagnat će dosadu

diy projekti zanatske ideje savjeti protiv dosade

Uključite se dobrovoljno

Za vas koji zapravo niste tip hobista, društvena aktivnost koja izgleda više prema vani može biti prava stvar. Što kažete na primjer na volontiranje? Srećom, u ovoj zemlji ih ima dosta. Caritas, Crveni križ, Oxfam, Greenpeace, Weltladen – sve su to velike mogućnosti za bavljenje smislenim zanimanjem koje ne samo da tjera dosadu, već će vam donijeti i više unutarnjeg zadovoljstva i zanimljive kontakte.

Kao volonter u Weltladenu možete puno naučiti i dobro se zabaviti

weltladen savjeti za volonterski rad protiv dosade

Pustite se i…. meditirati!

I znate što? Možda biste na problem s dosadom trebali gledati drugačije. Ne stavljajte se pod stres i samo se prepustite. Prvo iskoristite dosadan trenutak i pokušajte se opustiti, osjetiti usporavanje i uživati ​​u njemu. To najbolje funkcionira s dobro uspostavljenim tehnikama opuštanja, poput svjesnosti ili autogenog treninga, ili s meditacijom i jogom – ovisno o vašem stanju i osobnim preferencijama.

Meditaciju možete prakticirati praktički bilo kada i bilo gdje

tehnika meditacije opuštanje tehnički savjeti protiv dosade

Ljubitelji trčanja mogu imati koristi od toga čak i ako im je dosadno

sportski savjeti za trčanje protiv dosade

Dakle, ne dajte priliku svom slabijem sebi i saznajte koje su vam aktivnosti najzabavnije. Posebno ga koristite kad god vam dosada pokuša ući.

Život je prekratak da bi vam bilo dosadno. Nadamo se da ćete uživati ​​isprobavajući naše savjete protiv dosade!

Potražite zabavne ili korisne ponude na internetu

savjeti protiv dosade tipkajući prijenosno računalo

Što kažete na neku cool aplikaciju za ljepotu, na primjer?

savjete o ljepoti aplikacije protiv dosade

Ili s novom aplikacijom za zamjenu lica?

face swap app savjet protiv dosade u dvoje

Ili možda već imate sjajne ideje za svoj blog?

savjeti protiv dosade napišite blog