10 sjajnih savjeta koji vam mogu ublažiti želju za lutanjem

Jedva da ste se vratili s godišnjeg odmora ili dužeg putovanja i osjećate želju da ponovno istražite nove stvari. Mnogi od nas vrlo dobro poznaju osjećaj: lutanje! Ponekad je toliko neizdrživo da se teško možete koncentrirati na svakodnevni život. Lijepa sjećanja na prethodne avanture s putovanja neprestano se pojavljuju, a melankoličan stav osvaja um. Nažalost, nije uvijek moguće potražiti lutanje. Ili trenutno ne možete uzeti toliko slobodnog vremena ili vam ponekad nedostaje novca. Ovih 10 savjeta mogu vam ublažiti lutanje u takvim slučajevima. Pokušati! Barem vam pričinjavaju puno zadovoljstva i daju vam dobro raspoloženje. Obećano!

Strastveni avanturisti mogu se čak i tetovirati protiv lutanja

Ideje za tetovaže Wanderlust wanderlust

# 1 Osvježite uspomene na odmor

Najbolji način za to je da pogledate svoje sjajne fotografije i video zapise s odmora. Još bolje ako ih imate na umu cijelo vrijeme. U tu svrhu možete, na primjer, sami dizajnirati kreativni fotozid ili napraviti uzbudljivu putnu kutiju u koju možete staviti svoje omiljene fotografije s putovanja i složiti ih sa suvenirima..

Zatim ih možete držati pokraj kreveta i gledati ih u miru i tišini. Prilikom projektiranja fotozida jednostavno možete pustiti mašti na volju i stvoriti je poput karte svijeta ili bilo kojeg foto kolaža. Osim toga, dnevnici o putovanjima ili časopisi s bilješkama savršeni su za snimanje vaših avanturističkih avantura u slikama te zapisivanje i osvježavanje prema vašoj želji.

Lanac svjetla i nekoliko predmeta za putovanje pružit će još više olakšanja lutanju

zidne dekoracije foto zidne ideje za lutanje

# 2 Isplanirajte svoje sljedeće putovanje

Čak i ako je vaš sljedeći odmor još daleko, možete ga polako početi planirati. To također pomaže protiv lutanja i to aktivno. Samo odvojite vrijeme da na internetu istražite više o svom odredištu putovanja i otkrijete nove znamenitosti ili događaje koje ćete tada posjetiti na licu mjesta. Također možete koristiti konvencionalne karte ili turističke vodiče i bilježiti. Što god želiš.

Planiranje zajedničkog putovanja još je zabavnije

ideje za planiranje putovanja

# 3 Inspirirajte se putopisnim blogovima i časopisima

Srećom, ovih dana postoji ogroman izbor inspirativnih blogova i časopisa o putovanjima koji vam neprestano daju nove ideje za buduće destinacije za odmor. Nema ničega čega nema. Svaki put možete krenuti na potpuno drugačije avanturističko putovanje. Zahvaljujući prekrasnim fotografijama i detaljnim informacijama, čak možete i zamišljeno putovati dok čitate, što također um puno pomaže u borbi protiv akutne lutanja.

Globetrotteri i digitalni nomadi rado će vam pomoći

Wanderlust Ideja za opremanje interijera

# 4 Postanite fotograf divljih životinja u svom lokalnom području

Ponekad nam je blago pred očima. Samo ga trebamo percipirati. Čeznete li za prekrasnim krajolicima i prirodom, bilo bi vam od velike pomoći izaći u neposrednu blizinu sa svojim fotoaparatom. Možda se u blizini vašeg grada nalazi veća šuma ili planinski lanac, ili ste jedan od sretnika i živite tik uz more. Uronite u ulogu fotografa i uživajte u neusporedivoj ljepoti prirode. Jer ovo se ne može naći samo na drugom kraju svijeta, već i ovdje, pred vašim vratima.

Slavite prekrasnu prirodu!

lutanje želju za slikanjem u parku

# 5 biti turist u svom gradu

Zašto ne? Jednostavno se družite s gomilom turista u svom gradu ili istražite stambena područja ili muzeje koje nikada ili rijetko posjećujete. Donesite svjesnu odluku da podignete pogled dok šetate pješačkom zonom. Iznenadit ćete se koliko detalja i prekrasnih ukrasa niste nikada primijetili. Ako pogledate grad u kojem već dugo živite, iz druge perspektive možete promijeniti scenografiju i pomoći u borbi protiv lutanja.

Također možete snimiti mnogo uzbudljivih fotografija tijekom obilaska grada

wanderlust tip istražite vlastiti grad

# 6 Idite na tečaj jezika ili plesa

Jezik i glazba također su definitivno neki od naših najboljih savjeta protiv lutanja. Ove dvije komponente neki su od najjačih instrumenata izražavanja u kulturi i stoga su duboko ukorijenjeni u emocionalnom svijetu. Kad naučite strani jezik, odmah se uranjate u novi, nepoznati svijet i kad plešete otvara vam se duša. Ljuljate se u ritmovima udaljenih zemalja i na taj način izravno osjećate temperament dotičnih sunarodnjaka. Sjajno!

Latinoamerički plesovi među najpopularnijima su

Salsa pleše protiv lutanja

# 7 Napravite svoj omiljeni popis pjesama pjesama Wanderlust

Prikladne pjesme, koje se za vas smatraju pjesmama s putovanja ili odmora, također pružaju brzo olakšanje. Možda su to tradicionalne pjesme na drugom jeziku, romantične instrumentalne pjesme ili najnoviji ljetni hitovi. To samo vi sigurno znate. Sastavite takav popis za reprodukciju i reproducirajte ga kad god osjećaj postane nepodnošljiv ili kad za to imate vremena i mogućnosti.

Samo si tu i tamo odvojite malo vremena!

lutanje slušati glazbu

# 8 Dopustite sebi da se razmazite kulinarskim delicijama

Vjerojatno već imate omiljeni talijanski ili autentični indijski restoran u gradu u kojem živite. Dobra strana kuhinja uvijek čini čuda za nas. Samo zakažite sastanak s prijateljima na marendi ili isplanirajte romantičnu večeru uz svijeće za dvoje. Naravno, možete isprobati i ukusan recept kod kuće i pozvati svoje najmilije. Zajedničko kuhanje također stvara pozitivne emocije i veselo raspoloženje, koje su definitivno odličan lijek za lutanje i općenito protiv lošeg raspoloženja.

Tematski rasporedite stol tako da odgovara hrani

wanderlust dojenje marenda s prijateljima

# 9 Integrirajte začine i arome u svakodnevni život

Naše nepce i nos naši su najbolji saveznici što se tiče lutanja. Najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da impulsi koje ti organi šalju u naš mozak stižu na odredište mnogo brže i intenzivnije od onih u našem želucu, na primjer. Svi znaju fenomen da samo jedna aroma ili komad kolača može probuditi čak i duboko skrivena sjećanja iz našeg djetinjstva koje svjesno više nismo imali.

Oslonite se na čudesni svijet začina!

lutanje savjeti začini i arome

# 10 Posjećujte međunarodne večeri ili druge događaje

Osobito veliki gradovi često imaju raznolik spektar međunarodnih događaja koji vam mogu uvelike utažiti želju za lutanjem. Često ih organiziraju veleposlanstva, sveučilišta ili škole jezika. Osim toga, platforme poput Meetupa ili Couchsurfinga organiziraju redovita okupljanja za iseljenike i druge strastvene putnike na kojima možete upoznati kozmopolitske i pozitivne ljude. Multikulturalna atmosfera i uzbudljive putopisne priče na ugodan način potaknut će vašu želju za lutanjima i ujedno ublažiti nesnosnu lutanje.

Saznajte gdje i kada se takvi sastanci organiziraju u vašem području

couchsurfing protiv lutanja

Isprobajte ove korisne savjete protiv lutanja koliko želite i pogledajte koji vam najbolje odgovara. A tko zna, možda biste pomislili na još mnogo toga.

Kutija lutalica također je izvrsna ideja za poklon vašem dragom

dizajn kutije lutanja

Stvorite šarene časopise s oznakama koji igraju ulogu dnevnika putovanja

wanderlust tips bullet journal

U ovom se slučaju također preporučuju projekti Wanderlust u okvirima za slike

blagdanski okviri za slike tinker with wanderlust

I kreativni memorijski fotozid uvijek je dobra ideja

tinker kreativni fotozid sa lutnjom

Zadovoljite svoju želju za lutanjima, ali je nikada nemojte potpuno izbrisati, jer sljedeće putovanje zasigurno dolazi!

vintage dekor ideje wanderlust