Älä usko silmiäsi: yli 60 upeaa optisten harhakuvitusten sisätilojen toteutusta

Olohuone, jolla on epätavallinen tilavuusvaikutus seinään

Olohuone, jolla on epätavallinen tilavuusvaikutus seinään

Nykyaikaiset sisustussuunnitelmat liittyvät erottamattomasti tilan laajentamistarpeeseen, koska useimmat huoneistot eivät voi ylpeillä riittävästi tilaa. Huoneen laajentaminen purkamalla seinä ei ole aina mahdollista ja melko työlästä. Tässä tapauksessa voit selviytyä tehtävästä optisten illuusioiden avulla, jotka muun muassa auttavat luomaan alkuperäisen sisustuksen.!

Epätavallinen sisustus, jossa on vaikea navigoida missä missä

Epätavallinen sisustus, jossa on vaikea navigoida

Mielenkiintoinen värimaailma seinillä

Upea värimaailma seinillä

Trompleuil

  • Ranskasta käännetty trompe l’oeil -efekti tarkoittaa vain optista harhaa, kun todellisuuden vääristymä luodaan. Tämän tekniikan ansiosta mikä tahansa litteä kuva voidaan muuttaa kolmiulotteiseksi kuvaksi. Niin vanha tekniikka kuin maailma tarjoaa paljon mahdollisuuksia, joiden avulla voit nähdä perspektiivin, jossa katseesi lepäsi aivan äskettäin tyhjää seinää vasten..

Digitaalinen tulostus voi täydentää huonetta, jossa on puuttuvia elementtejä: pystyttää kaaria, maalata ikkunan upealla näköalalla tai tehdä palatsin aitauksen tavallisesta ovesta.

Mielenkiintoinen käytävän sisustus

Tyylikäs käytävän sisustus

Sama käytävä eri kulmasta

Sama käytävä eri kulmasta

Mielenkiintoinen fakta! Ja vaikka paavin Carlon tulisija, joka on tuttu kaikille lapsuudesta lähtien, voidaan pitää yhtenä ensimmäisistä esimerkkeistä optisista illuusioista, “petoksen” tekniikan tekijä sisätiloissa kuuluu Rembrandtin oppilaalle, hollantilaiselle taidemaalarille Hoogstratenille..

Kun hän oli valinnut itselleen tavan toistaa todellisia sävellyksiä avaruudessa, hän maalasi kuvia trompe l’oeil -tyyliin ja käytti aktiivisesti tätä tekniikkaa työskennellessään tilojen anfiladeilla ja alkovilla. Todellista keksijää on kuitenkin mahdotonta vahvistaa, koska taiteen realismia käytettiin jopa antiikin aikana..

Vaikuttavimmat esimerkit sisustuksessa:

  • Jäljitelmät. Valtava kirjasto, kiviseinä tai tiilimuuraus myydään nyt rullina. 3D -tekniikan avulla voit ostaa minkä tahansa sisustuksen kuluttamatta paljon aikaa ja rahaa, koska vintage -tukkien kuvan kiinnittäminen asuntoon on paljon helpompaa kuin todellisten asentaminen. Ja ne näyttävät erittäin realistisilta..
  • Naamiointi. Banaali ovi voi myös yllättää toiminnallisuudellaan, jos teet siitä kaapin elementin tai naamioit seinäkoristeeksi poistamalla kaikki verhoukset.

Kaunis tapetti kylpyhuoneessa

Kaunis tapetti kylpyhuoneessa

Väri antaa seinälle tilavuuden

Väri antaa seinälle tilavuuden

  • Optiset harhat. Pop -taiteen ystävät voivat luoda lumoavia aaltoja, siksakkeja tai spiraaleja millä tahansa tasolla. Koristeilla on ainutlaatuinen kyky luoda mikä tahansa geometrinen muoto suorista seinistä.
  • Trompe l’oeil huonekalut. Ilmassa kelluva sänky tai pöytä tulee varmasti sisustukseksi. Ja pehmeä sohva, joka näyttää marmorijalustalta, voi tehdä roiskeen.
  • Fake sisustus. Väärällä takalla tai väärennetyillä palkeilla on vain koristeellinen tehtävä, mutta ne pystyvät helposti ja nopeasti luomaan kodin kaupunkiasuntoon.

17

Valkoinen väri, runsaasti valoa ja peilit tuplaavat tilan

Valkoinen väri, runsaasti valoa ja peilit tuplaavat visuaalisesti tilan

Luonnonvalo katossa

Luonnonvalo katossa

Värilliset illuusiot

Värivalikoiman kanssa työskentely on yksi sisustussuunnittelun perustekijöistä. Perustiedot kunkin sävyn ominaisuuksista mahdollistavat kaikkien käytettävissä olevien tekniikoiden tehokkaan soveltamisen tulevaa projektia suunniteltaessa. Lisäksi värien käsittely ei vaadi suuria kustannuksia, koska tavallinen tapetti ja maali voivat luoda sisustuksen ja muuttaa kaikkia kolmea ulottuvuutta paremmaksi..

Vain ihmiset, joilla on hyvä vestibulaarinen laite, voivat elää tällaisessa värimaailmassa.

Vain ihmiset, joilla on hyvä vestibulaarinen laite, voivat elää tällaisessa värimaailmassa.

Kun ensimmäinen huone on pieni huone, ensimmäinen askel on siirtää seinät visuaalisesti toisistaan ​​ja laajentaa tilaa. Tätä varten käytetään onnistuneesti vaaleita kylmiä sävyjä – helmi, vaaleanvihreä tai harmaansininen. Toisaalta suuriin huoneisiin sopivat syvät lämpimät ja pastellivärit..

3D -tehosteet lattialla

3D -tehosteet lattialla

Pienen huoneen suunnittelussa on myös vältettävä kaikkia tummia sävyjä, kuten mustaa, ruskeaa tai syvänpunaista. Mutta neutraali harmaa ja vihreä eivät vaikuta tilan havaintoon, ja niitä voidaan käyttää suunnittelussa keskikokoisen huoneen sisustuksessa..

Neuvoja! Keltaisen sävyn käyttö lattiassa saa huoneen näyttämään aurinkoisemmalta. Tämä etu luo kuitenkin visuaalisesti epävakaan tuen..

Kuvioidut illuusiot

Optiseen harhaan käytetään usein vaaka- tai pystyviivoja. Vaakasuorat raidat voivat venyttää huonetta hieman, kun taas pystysuorat raidat lisäävät korkeutta. Siksi, kun valitset yhden tai toisen vaihtoehdon, sinun on otettava huomioon lähtötiedot.

Neuvoja! Älä käytä poikittaisia ​​viivoja, jos katot ovat matalat, koska katto putoaa laajemman tilan mukana..

Mielenkiintoinen portaikko toiseen kerrokseen

Mielenkiintoinen portaikko toiseen kerrokseen

Pienet sisustuselementit voivat visuaalisesti laajentaa tilaa ja tehdä siitä suuremman. Siksi suuria huonekaluja ja tarvikkeita käytetään vain sopivassa huoneessa. Pienessä makuuhuoneessa valtava sänky näyttää erittäin tilavalta ja rikkoo kaikkia mahdollisia mittasuhteita.

Neuvoja! Jos haluat tehdä huoneesta korkeamman, lattia, jossa on runsas väri tai kontrastikuvio, on erinomainen tekniikka..

Peiliä pidetään hyvänä tekniikkana optisen harhan luomiseksi. Heijastustoiminnon ansiosta pinta hämärtää rajat ja tyhjä seinä muuttuu loputtomaksi tilaksi. Lähes jokainen suunnittelija käyttää tätä temppua sisustaessaan pieniä huoneita..

Neuvoja! Kuvion tai koristeen käyttö sisustuksessa mahdollistaa myös työskentelyn optisen harhan kanssa. Suuret kuvat pienentävät aina visuaalisesti tilaa – muista ottaa tämä huomioon sisustusta koristettaessa.

17

Kevyitä illuusioita

Oikea valaistus auttaa luomaan tilan visuaalisen korjauksen. Kattoon rakennetut valaisimet voivat visuaalisesti lisätä huoneen korkeutta ja luoda modernin tyylikkään muotoilun. Yhtä mielenkiintoisia temppuja ovat kiiltävän pinnan toteuttaminen, peilien tai pistevalon käyttö..

Pieni kylpyhuone, jossa on kaareva katto

Pieni kylpyhuone, jossa on kaareva katto

Neuvoja! Alhaisten kattojen osalta ei ole suositeltavaa kerätä monitasoista kattoa ja monimutkaisia ​​rakenteita. On myös syytä luopua massiivisesta kattokruunusta, jotta se ei herätä huomiota. Riittää ripustaa siististi ja kevyesti.

Tällainen valaistus nostaa kattoa

Tällainen valaistus nostaa kattoa

Jopa seinän ja alakulmien valaiseminen pienillä lampuilla auttaa visuaalisesti laajentamaan tilaa. Jos haluat saada päinvastaisen vaikutuksen ja kaventaa tilaa, riittää valaista yläkulmat.

Ikkuna kattoon -efekti

Ikkuna kattoon -efekti

Neuvoja! Valon leikin avulla voit laajentaa tilaa visuaalisesti valaisemalla kolme seinää. Jos tummennat kaukaisen seinän, saat mielenkiintoisen vaikutuksen, ja suorakulmaisen huoneen leveys näyttää hieman suuremmalta.. 

Avaruuden kaavoitus värin kautta lisää tilavuutta tilaan

Avaruuden jakaminen värin mukaan antaa avaruudelle kolmiulotteisuuden