Yhden hengen sänky (yli 85 kuvaa): mukava, kompakti ja tyylikäs

Yhden hengen vuode on mukava ja vie vähän tilaa

Yhden hengen vuode on mukava ja vie vähän tilaa

Hyvä yhden hengen vuode takaa terveen, täydellisen unen, joten heräät aamulla elinvoimaisena, raikkaana ja valmiina uusiin saavutuksiin. Tällainen sänky vie vähän tilaa, mutta jos valitset oikein, jokainen neliösenttimetri hyödynnetään..

Hyvä yhden hengen vuode takaa terveellisen ja tyydyttävän unen

Hyvä yhden hengen vuode takaa terveellisen ja tyydyttävän unen

Lastenhuoneen huonekalut, luonnonpuuta

Lastenhuoneen huonekalut, luonnonpuuta

Tyylikkäät ja mukavat yhden hengen vuoteet

Tyylikkäät ja mukavat yhden hengen vuoteet

Yhden sängyn koot: kuinka valita paras

Ensimmäinen asia, joka on muistettava yhden hengen vuodetta valittaessa, on kahden mittajärjestelmän – metrisen ja englanninkielisen – olemassaolo. Eurooppalaisilla valmistajilla kaikki on melko yksinkertaista – he käyttävät tottuneita metrejä ja senttimetrejä. Mutta huonekaluilla, joilla on amerikkalainen syntyperä, voi ilmetä ongelmia, jotka johtuvat pääasiassa pituuden epätarkasta laskemisesta ja yrityksistä yhdistää esimerkiksi amerikkalainen sänky ja eurooppalainen patja. Täsmällisen, millimetristä millimetriin pääsemiseksi sattuma on lähes mahdotonta.

Yhden hengen sängyn pituuden laskemiseen käytetään yksinkertaista kaavaa – henkilön korkeus plus 10-13 cm, koska miehen keskimääräinen korkeus on 178 cm, yhden hengen sängyn vähimmäispituuden tulisi olla 190 cm, siksi optimaaliseksi pituudeksi katsotaan 200-210 cm. Nyt leveydestä – uskotaan, että 60 cm leveä sänky riittää mukavaan ja mukavaan nukkumiseen. Lisää 10 cm tähän ja saamme pienimmän sallitun leveyden yhden hengen vuoteesta – 70 cm.

Ja jos sängyn pituudessa ei ole monia muunnelmia, leveydellä on enemmän kuin tarpeeksi, on vaihtoehtoja, joiden leveys on 71, 72, 78 cm, sekä 90 ja jopa 120 cm (vaikka se voi jo puolitoista). Jos haluat tilata sängyn yksitellen, yhden hengen sängyn leveys määritetään seuraavasti: sinun on maattava selälläsi, yhdistettävä kämmenet vatsallesi ja asetettava kyynärpääsi kohtisuoraan sivulle. Sängyn reunasta kyynärpäähän tulee olla vähintään 10 cm ja parempi – kaikki 15.

Tässä on syytä mainita standardit, eurooppalaiset valmistajat käyttävät patjaa, jonka pituus on 200-210 cm ja leveys noin 90-100, yhden hengen sängyn standardin perustana (tästä syystä yleisin “eurooppalainen” yhden hengen vuode- 90×200 cm). Amerikkalaisilla on hieman erilainen lähestymistapa-heidän standardi “yhden hengen vuoteensa”, jonka mitat ovat 99×190 cm, sopivat paremmin nuorille, mutta aikuisille sinun on etsittävä Twin X-Long -vuode (kutsutaan myös Extra Long Single), jonka mitat ovat koko 99 x 203,2 cm..

Sänky on paikka, jossa ihminen viettää suuren osan elämästään.

Sänky on paikka, jossa ihminen viettää suuren osan elämästään.

Eurooppalaiset ja amerikkalaiset standardit ovat hyvin erilaisia

Eurooppalaiset ja amerikkalaiset standardit ovat hyvin erilaisia

Yhden hengen sängyn korkeus vaihtelee 40-70 cm. Korkein on vetolaatikoilla varustettu yhden hengen vuode – makuutila, joka on integroitu säilytysjärjestelmään. Tällaiseen laatikkoon ei mahdu vain yhden hengen vuodevaatteet, vaan myös tilaa omistajan henkilökohtaisille tavaroille..

Lasten yhden hengen puinen sänky (lapsille on parempi valita luonnonmateriaaleja) valitaan koon (pituus, leveys) mukaan lapsen iän mukaan.

Yhden hengen vuode: suunnittelun ominaisuudet

Joillakin yksinkertaisuuksilla voimme sanoa, että laiturikoostumus on runko ja pohja, jolle patja asetetaan. Rakenteellisesti kehyksiä on kahta tyyppiä:

  • 2 tuen selkänojaa ja 2 sivupaneelia (laatikot)
  • neljä laatikkoa, joita täydentää yksi (pääty) tai kaksi saranoitua selkänojaa. Tässä tapauksessa tarvitset tuet – useimmiten – jalat, mutta voi olla vaihtoehtoja korokkeen muodossa, jossa on sisäänrakennetut laatikot, pyörät jne..

Periaatteessa ei ole suurta eroa sängyn tarkalleen ottaen – jaloissa tai selässä on tärkeää, mistä runko on tehty.

Luotettavimmat ja ympäristöystävällisimmät ovat massiivipuusta tai metallista valmistetut yhden hengen vuoteet. Yksi puinen sänky on melko monipuolinen vaihtoehto, ja se sopii melkein mihin tahansa huoneen sisustukseen. Se voi olla yksinkertaisia ​​ja selkeitä ääriviivoja, jotka ovat luontaisia ​​nykyaikaisille tyyleille, tai runsaasti sisustettuja, ja niissä on runsaasti kaiverruksia ja kultauksia, sänky imperiumin tai klassismin tyyliin. Vaikka sänky ostettaisiin erikseen, on tärkeää, että kaikki huonekalut antavat vaikutelman yhdestä setistä:

  • Platform-sänky näyttää orgaanisesti japanilaiseen tyyliin sisustetussa makuuhuoneessa sekä hi-tech-tekniikassa ja minimalismissa

Sisäänrakennettu yhden hengen vuode

Sisäänrakennettu yhden hengen vuode

Upea oleskelualue lastenhuoneen sisustuksessa

Upea oleskelualue lastenhuoneen sisustuksessa

  • nahkainen sängynpäätyinen sänky on varsin monipuolinen – se sopii sekä minimalistiseen tyyliin että moderniin ja klassiseen makuuhuoneeseen. Lisäksi iho on erittäin miellyttävä – se on kesällä viileä ja talvella lämmin.
  • yksi metallivuode (taottu) on hyvä Provencen, retro-, maalaistyylisiin sisätiloihin. Samalla älä unohda suuria tyynyjä – selällesi nojaaminen, vaikkakin hyvin kauniille, taotulle selälle, ei ole kovin miellyttävää

  • sänky, jossa on puinen selkänoja, koristeltu upotuksella, päällysteillä, kaiverruksilla – pakollinen ominaisuus barokkityyliseen, antiikki-, romaaniseen ja klassiseen makuuhuoneeseen
  • ekologiseen, trooppiseen tai etniseen tyyliin rakennettuun makuuhuoneeseen sopii täydellisesti bamburungosta ja pajuista tehty sänky, bambusta valmistettu pääty.

Lastulevystä (MDF) valmistetut sängyt ovat edullisempia ja yleensä melko luotettavia. Heikkous on selkänojien ja paneelien kiinnitys- / liitoskohdat, ajan myötä ne löystyvät ja menettävät voimaa. Näitä vuoteita ei saa siirtää usein tai purkaa / koota uudelleen siirrettäessä..

Lastulevystä (MDF) valmistetut sängyt ovat edullisempia

Lastulevystä (MDF) valmistetut sängyt ovat edullisempia

Erittäin mielenkiintoinen sänky, jossa on korkea pääty

Erittäin mielenkiintoinen sänky, jossa on korkea pääty

Tasoinen sänky, jossa säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille

Tasoinen sänky, jossa säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille

Päätyllä ei ole erityisen tärkeää käytännön arvoa, varsinkin jos sänky on lähellä seinää. Pään selän päätehtävä on rentoutuminen, sen päälle on mukava nojata lukea tai katsella televisiota. Selkänoja on erittäin tärkeä koristeellisesti – nykyään yhden hengen vuoteet, joissa on taottu tai puinen pääty, ovat erittäin suosittuja. Kuitenkin päätypään päätehtävä on ehkä psykologinen – sillä on eräänlainen seinä, jonka takana henkilö piiloutuu päätään ja tuntee olonsa turvalliseksi.

Sängyssä (ikea, yksittäinen mallimalli käyttää tätä aktiivisesti) voi olla ulosvedettävä osa tai hylly sängyn päällä, johon voit laittaa puhelimesi, laittaa lampun tai laittaa kupin.

Pohja on ristikko tai runko, joka on kiinnitetty runkoon ja toimii patjan tukena. Runko voi olla puusta, lastulevystä tai metallista, sille asetetaan lamelleja. Sängyt, joissa on metalliset (pehmeät tai kovat) ritilät ja jouset, on parasta jättää menneisyyteen, moderni vaihtoehto on yhden hengen vuoteet, joissa on puusta (paras vaihtoehto) tai muovista (budjettivaihtoehto) valmistetut ortopediset säleet. Vierekkäisten säleiden välinen etäisyys ei saa ylittää yhden liuskan leveyttä, joten yhden sängyn osalta säleiden vähimmäismäärän tulisi olla 15, mutta mitä enemmän säleitä on, sitä luotettavampi ja kestävämpi pohja on.

Neuvoja! Ei ole välttämätöntä, että lamellit ovat lähellä toisiaan – patjan tuulettamiseksi on oltava tilaa.

Yhden hengen sängyssä, jossa on nostomekanismi, on laatikon pohja, jota käytetään vuodevaatteiden säilyttämiseen. Tämä on erittäin käytännöllinen ratkaisu pienille makuuhuoneille, mutta sillä on yksi merkittävä haitta – patja ei käytännössä ole tuuletettu..

Viihtyisä makuuhuone, jossa on maalaistyylisiä elementtejä

Viihtyisä makuuhuone, jossa on maalaistyylisiä elementtejä

Kaunis yhden hengen vuode nostomekanismilla

Kaunis yhden hengen vuode nostomekanismilla

Kontrastinen klassinen makuuhuoneen sisustus

Kontrastinen klassinen makuuhuoneen sisustus

Silti tärkein tekijä, joka määrittää unen laadun ja mukavuuden, on patja. Sillä ei ole väliä, ostetaanko patjalla varustettu yhden hengen vuode sarjana vai erikseen, tärkeintä on saavuttaa tarkin kokovastaavuus, jotta patja ei “heiluta” pohjaa pitkin.

Puhallettava yhden hengen vuode: vieraat eivät tule yllätyksenä

Puhallettava yhden hengen vuode on hyvä tilaisuus järjestää nopeasti melko mukava nukkuva “vieras” -paikka. Toisin kuin sama kokoontaitettava sänky, tällainen sänky on paljon pienempi ja kevyempi – taitettuna puhallettava vuode on “tiili”, jonka mitat ovat 25x30x40 cm. nykyaikaisten puhallettavien vuoteiden valmistuksessa käytetään samaa tekniikkaa kuin ortopedisissa patjoissa.

Puhallettava yhden hengen vuode on hyvä tilaisuus järjestää nopeasti melko mukava vuode

Puhallettava yhden hengen vuode on hyvä tilaisuus järjestää nopeasti melko mukava vuode

Taitettuna puhallettava sänky vie hyvin vähän tilaa

Taitettuna puhallettava sänky vie hyvin vähän tilaa

Ensinnäkin on syytä erottaa sänky ilmapatjasta (vaikka sitä voidaan käyttää myös nukkumapaikkana, mutta vähemmän mukavuutta) – ilmapatjan paksuus alkaa 46 cm: stä, kun taas vakiopatja on 20 -23 cm paksu..

Kun ostat, sinun on otettava huomioon, että suurin osa puhallettavista sängyistä kuuluu American Twin -standardiin (koko 99 x 190 cm) – johtuen pääasiassa siitä, että Intex on kiistaton markkinajohtaja tällä segmentillä, amerikkalainen yritys, “Eurostandard” “on paljon vähemmän edustettuna. Yhden puhallettavan sängyn suurin kuormitus on 120 kg. Pumppaamiseen voit käyttää vain matalapainepumppuja: käsi-, jalka-, sähkö-, mutta ei missään tapauksessa – kompressoria tai hiustenkuivaajaa.

Käytä pumppaamiseen vain matalapainepumppuja.

Käytä pumppaamiseen vain matalapainepumppuja.

Neuvoja! On hyvä, jos puhallettavassa sängyssä on parvenpäällinen – se ei anna vuodevaatteiden liukua pois, ja irrotettavan puhallettavan selkänojan avulla voit rentoutua mukavasti makuuasennossa.