Säkkikangas sisätiloissa: 100+ ideaa maalais-, provence- ja boho -tunnelman luomiseksi

Viime aikoina säkkikangas on tullut yhä enemmän sisustukseen.

Viime aikoina säkkikangas on tullut yhä enemmän sisustukseen.

Monet suunnittelijat rakastavat sisätilojen säkkikangasta, sitä löytyy yhä enemmän paitsi kylätaloista, myös ylellisistä huoneistoista, ravintoloista, juhlasaleista. Karkea, kuvaamaton ulkonäkö ja kova kosketuskangas yhdistetään perinteisesti maaseudun elämäntapaan ja taloudelliseen toimintaan eikä modernin kodin tyylikkäisiin kalusteisiin, mutta tästä huolimatta suunnittelijat käyttävät sitä mielellään projekteissaan.

Mikä on tällaisen suosion salaisuus? Kyse on säkkikankaan hämmästyttävästä monipuolisuudesta ja rajattomasta luovuudesta, jonka ansiosta tämän materiaalin epäselvä sävy ja karkea rakenne tuovat armon, raikkauden, harmonian, kodin mukavuuden ja hienostuneen estetiikan, joka on rakennettu vastakkain sisätiloihin. Säkittämistä kannattaa tarkastella uudella tavalla, jos haluat muuttaa kotisi ja elvyttää tylsän ympäristön..

Säkkikangaskalusteiden verhoilu yksiön sisustuksessa

Säkkikangaskalusteiden verhoilu yksiön sisustuksessa

Päädyn verhoilu säkkikankaalla lisää erityistä viehätystä sisustukseesi

Päädyn verhoilu säkkikankaalla lisää erityistä viehätystä sisustukseesi

Olohuone yhdistettynä keittiöön klassiseen tyyliin

Olohuone yhdistettynä keittiöön klassiseen tyyliin

Viihtyisä ruokasali sisustettu maalaistyyliin

Viihtyisä ruokasali sisustettu maalaistyyliin

Matkusta pölyisestä varastosta kodikkaaseen kotiin

Säkkikangasta on pitkään käytetty yksinomaan talousalalla. Säkkejä, työvaatteita ja ostoskasseja ommeltiin tästä karkeasta mutta kestävästä materiaalista. Sisätilojen sisustamiseen säkkikangasta käytettiin vain kylätaloissa, joissa hienostuneisuus ja hienostuneisuus olivat kaukana ykköspaikasta, mutta käytännöllisyys, kestävyys, kestävyys yhdistettynä helppoon huoltoon arvostettiin ennen kaikkea..

Kuitujen selvästi näkyvä kudonta säkissä näytti liian yksinkertaiselta ja mutkattomalta, ja kangas itsessään oli riittävän jäykkä, ilmeetön käytettäväksi kaupunkiasuntojen sisustuksessa. Mutta se oli ennen. Nykyään yksinkertaisuutta ja luonnollisuutta arvostetaan suuresti, teeskentelevät ja ankarat sisätilat eivät anna rauhan tunnetta, eivät anna sinun rentoutua kovan päivän jälkeen, ja tällaisen “kodin” ja “maalaismaisen” materiaalin käyttö, kuten säkkikangas, täyttää talon rauhaa, harmoniaa, joka puuttuu megakaupunkien asukkaista.

Neuvoja! Säkkikankaan avulla on helppo luoda mukava ilmapiiri taloon, joka liittyy kodin lämpöön, perheen idylliin, kodikkuuteen, hiljaisuuteen.

Säkkikangas on valmistettu pellavan, juutin, puuvillan sitkeistä runkokuiduista käyttäen yksinkertaisinta kutomista. Tämä materiaalin rakenne tarjoaa korkean lujuuden ja kulutuksenkestävyyden, kun taas kustannukset ovat erittäin alhaiset. Juuri nämä tekijät yhdessä monipuolisuuden kanssa tekevät säkkikangasta yhdestä menestyksekkäimmistä materiaaleista, joita käytetään eri tilojen sisätilojen järjestelyissä..

Tällaisten tekstiilien avulla on helppo antaa ilmapiirille ikääntynyt ilme “historialla”. Yhdessä karkeasti käsitellyn puun, massiivisten huonekalujen, antiikkikalusteiden (rinta, penkki) kanssa tämä materiaali auttaa luomaan ainutlaatuisen sisustuksen, käytännöllisen, luonnollisen.

Säkkisohvan kannet auttavat korostamaan maalaistyyliä

Säkkisohvan kannet auttavat korostamaan maalaistyyliä

Säkkikankaan edut

Säkkikangas sisätiloissa, valokuvat osoittavat selvästi tämän, se näyttää erittäin rohkealta, mutta harmoniselta eikä rajoita suunnittelijan mielikuvitusta ollenkaan. Tämän materiaalin ilmeisiä etuja ovat:

 1. Korkea lujuus ja kulutuskestävyys, mikä mahdollistaa kankaan käytön verhoiluna.
 2. Luonnollisuus, kyky “hengittää”.
 3. Neutraali väripaletti, jossa on lämpimiä, luonnollisia sävyjä beigestä tummanruskeaan. Tällaiset värit sopivat helposti melkein mihin tahansa ympäristöön ja yhdistyvät harmonisesti moniin sävyihin sekä neutraalilla sävyllä (mustavalkoinen, beige) että pastelliväreillä (turkoosi, karmiininpunainen, violetti) ja jopa kyllästetyillä (oranssi, sininen, ruohoinen). Onnistuneiden väriyhdistelmien lisäksi säkkikankaan ruskealla alueella on myönteinen vaikutus hermostoon, rauhoittaa ja auttaa palauttamaan voimaa..
 4. Pellavan karkea ja selkeä rakenne yhdistyy täydellisesti erilaisiin kankaisiin silkistä ja pitsistä raskaaseen pellavaan ja puuvillaan. Taktilinen kosketus säkkikankaan kanssa vaikuttaa myös hyvinvointiin, vahvistaa ja rauhoittaa.

  Säkkikangas sopii täydellisesti etniseen tyyliin

  Säkkikangas sopii täydellisesti etno -tyyliseen sisustukseen

 5. Säkkikangas on sopusoinnussa puun, metallin, lasin, keramiikan kanssa. Se lisää lämpöä liian kylmään sisustukseen, pehmentää kiillotettujen pintojen tiukkoja viivoja ja kiiltoa..
 6. Monipuolisuuden avulla voit käyttää materiaalia eri tyylien sisätiloissa (eko, maa, etninen, vintage, parvi, boho, eklektinen, skandinaavinen, shabby chic jne.).
 7. Helppo hoitaa. Kangas on helppo pestä, se ei käytännössä kutistu.
 8. Edulliseen hintaan.

Sen lujuuden ja kestävyyden vuoksi säkkikangas sopii täydellisesti verhoiluun

Lujuutensa ja kestävyytensä ansiosta säkkikangas sopii täydellisesti verhoiluun

Ihana valkoinen makuuhuone

Ihana valkoinen makuuhuone

Neuvoja! Voit luoda yksinkertaisia ​​tuotteita säkkikankaasta omin käsin: tyynyt, lautasliinat, verhot ja kaikenlaiset koristeelliset aksentit tästä materiaalista näyttävät kauniilta sisätiloissa.

Säkkikangas sisätiloissa: sovellus ja sisustus

Säkkikankaan käyttö sisätiloissa voi olla:

 • Laajamittainen, jos käytetään maalaismaista, etnistä, ekologista tyyliä. Taustakuva säkkikankaan alla tai siitä, verhoiltu huonekalu, verhot, tästä materiaalista valmistetut pöytäliinat, jotka on onnistuneesti yhdistetty toisiinsa, sopivat tällaiseen sisustukseen. Muista miettiä muuta ympäristöä, jossa puun (lattiat, huonekalut, seinäpaneelit), keramiikan ja muiden luonnonmateriaalien (pellava, puuvilla, kotipunottu pitsi) tulisi olla läsnä.

 • Aksenttien muodossa. Koristetyynyt, lautasliinat tai astiastoalustat, kukkaruukkujen päällykset, huonekalut tai ruokailuvälineet, lampunvarjostimet. Tällaiset yksityiskohdat näyttävät söpöiltä ja elävöittävät jopa karkeita sisätiloja..

Neuvoja! Säkkikangas eroaa merkittävästi tiheydeltään. Paksumpi ja karkeampi kangas sopii verhojen, pöytäliinojen, huonekalujen päällysteiden ompelemiseen ja ohut kangas – koristeisiin.

Huonekalujen verhoilu

Säkkikangas on melko karkea, mutta tämä ei estä sitä käyttämästä verhoiltuja huonekaluja. Sohvat, nojatuolit, tuolit, jakkarat ja juhlat, pussit, pääty – kaikki tämä voidaan peittää säkkikankaalla ja lisäksi koristella.

Säkkikangasverhoilu palvelee sinua hyvin pitkään

Säkkikangasverhoilu palvelee sinua hyvin pitkään

Seuraavia voidaan käyttää lisä- tai toiminnallisena sisustuksena:

 • Ompeleminen tai ompeleminen romboilla, joka lisää hienostuneisuutta ja näyttää tyylikkäältä. Suuret napit, koristeelliset napit, suuret strassit ja jopa kynnet voivat toimia solmion solmiona, kaikki riippuu tyylistä.

Tyylikäs sohva

Ylellinen Chesterfield -sohva verhoiltu säkkikankaalla

 • Tulostaa – Erilaiset piirustukset, merkinnät, postimerkit, tiivisteet näyttävät hyviltä säkissä. Nämä voivat olla tehdasmerkkejä, vintage -logoja, jopa kukkaseinän jäljitelmä.
 • Koristeellinen johto – yksinkertainen lanka, juutti tai kultainen köysi täydentää yhtä hyvin säkkikangasverhoilua ja toimii sen reunana.

Säkkiverhoilu voi olla sekä moderneissa huonekaluissa että vanhojen restauroinnissa. Barokkityyliset sohvat tai nojatuolit, wieniläiset tuolit, pehmeät jakkarat, joissa on kaarevat jalat, joissa klassinen kuvakudos, sametti tai jacquard -verhoilu korvataan säkkikankaalla, näyttävät erittäin vaikuttavilta.

Säkkikankaalla peitetyt huonekalut koristavat olohuoneen, lisäävät kodikkuutta ja perheen lämpöä keittiöön, ruokasaliin ja täyttävät makuuhuoneen rauhallisuuden ilmapiirillä. Eteistä täydentää jakkara, penkki tai penkki, jossa on säkkikangas, tällainen elementti kestää pitkään ja ilahduttaa tyylikkäällä, epätavallisella ulkonäöllä.

Neuvoja! Säkkikangas voidaan värjätä itsenäisesti millä tahansa värillä, kun taas sävy mykistetään säilyttäen neutraalin sävyn.

Huonekalut ja pöytäliinat

Pöytäliinat, tuolinpäälliset tai säkkituolit näyttävät upeilta. Leikattuina ne voivat olla:

 • Yksinkertainen, korostaen pöytien, tuolien ja nojatuolien geometriaa, joka täydentää täydellisesti modernien kalusteiden kalusteita, esimerkiksi skandinaavisia tai parvella.
 • Rypyt, röyhelöt, upeat siteet. Tällaiset tekstiilit voivat yhdistää säkkikangasta ja muita “herkempiä” kankaita, joiden väri tai rakenne ovat vastakkaisia. Esimerkiksi maitopuuvillaa tai valkoista pellavaa.

Neuvoja! Säkkikangas pöytäliina koristaa paitsi keittiön pöydän, myös ruokapöydän ruokasalissa tai jopa juhlan aikana, jos valitset sopivan sisustuksen lautasliinojen, juoksijoiden muodossa ja järjestät myös lasit, maljakot ja muut elementtejä käyttäen samaa materiaalia.

Verhot

Yksinkertaiset, mutta tyylikkäät, erittäin raikkaat, tyylikkäästi näyttävät säkkiverhot sisätiloissa. Ne lisäävät rauhallisuutta ja järjestystä ilmapiiriin pehmeiden viivojensa, mykistettyjen väriensä ansiosta. Se voi olla:

 • Klassiset verhot, lattiapituinen, sopii erinomaisesti karkeisiin ja tyylikkäisiin sisätiloihin. Niiden leikkaus ei saa olla liian monimutkainen, lambrequins tai rehevät kokoonpanot näyttävät naurettavilta. On parempi rajoittaa itsesi yksinkertaiseen suorakulmaiseen muotoon, kerätä tällaiset verhot lakonisiin taitoksiin käyttämällä koristeellista johtoa tai koukkuja, jotka on koristeltu samasta säkkikangasta. Lumivalkoisen sävyn toinen rivi täydentää koostumusta.

Säkkiverhot makuuhuoneen sisätiloissa

Säkkiverhot makuuhuoneen sisätiloissa

 • Kihara tai kerroksellinen rajatut verhot röyhelöillä ovat ihanteellisia keittiöön tai makuuhuoneeseen Provencessa, vintage, maalaistyyliin. Itse kangas voidaan ommella eri sävyjen säkkikangasta sekä yhdistää toiseen kankaaseen, esimerkiksi chintz, väriltään kontrastinen, koristeltu pitsiä, kirjontaa, nauhoja. Samankaltaista ikkunamallia täydentää harmonisesti samanlainen huonekalujen verhoilu, lautasliinat tai muut säkkielementit.

 • Pitkät suorakaiteen muotoiset verhot, vaakasuorasta tai pystysuorasta säkkikankaasta ommeltu, sopii orgaanisesti moderniin sisustukseen. Säkkiverhot yhdessä tyllin tai toisen organzarivin kanssa, silkkiverhot näyttävät myös kauniilta.
 • Roomalaiset verhot säkkikankaan avulla voit koristella ytimekkäästi ikkunan aukon. Se voi olla sekä klassisia roomalaisia ​​kaihtimia, jotka on koottu upeisiin taitoksiin, että rullakankaita, jotka peittävät vain lasitetun osan jättäen ikkunalaudan auki.

Tee-se-itse säkkikangas roomalaiset kaihtimet

Tee-se-itse säkkikangas roomalaiset kaihtimet

Säkkiverhot paitsi näyttävät tyylikkäiltä ja lisäävät kodikkuutta, ne myös suojaavat huonetta luotettavasti ulkopuolisilta katseilta, himmentävät valoa, mutta eivät estä sitä pääsemästä huoneeseen, mikä tekee sen ilmapiiristä vielä lämpimämmän ja kodikkaan.

Neuvoja! Säkkikangasverhoja täydentävät pitsi -insertit, koristeellinen teippi, hapsut, kirjonta, kontrastikankaan lisäosat, pienet tucks tai kiristysnauhat, jotka luovat ilmavan vaikutelman.

Säkkikankaan sisustus näyttää kauniilta ja erittäin tyylikkäältä

Säkkikankaan sisustus näyttää kauniilta ja erittäin tyylikkäältä

Koristeelliset yksityiskohdat

Erilaiset pienet asiat ja säkkikangasta valmistetut koristeelliset yksityiskohdat auttavat täyttämään talon ilmapiirin hengellisellä lämmöllä ja mukavuudella häiritsemättä jo luodun ympäristön harmoniaa. Tällaisia ​​tuotteita ovat:

 • Lampunvarjostimet lampuissa, riippuvalaisimissa tai lampuissa. Karkea säkki hajottaa täydellisesti valoa, kiinnittää huomion itseensä, mutta huomaamattomasti.
 • Lautasliinat – ruokasalit tai koristeelliset. Ne voidaan koristaa pitsiä reunojen ympärillä, kirjontaa, temaattisia tulosteita.

 • Uunikintaat.
 • Koristeelliset tyynyt. Ne voidaan koristaa kirjonnalla, paljeteilla tai tekojalokivillä, nauhoilla, pitsiä, painikkeilla.
 • Kannet tai kehykset kukkaruukkuille, purkit mausteita. Samankaltaista sisustusta täydentävät insertit, joissa on selventäviä merkintöjä, säkkikangas, lanka, nauhat.
 • Ruokailuvälineiden sisustus – laukut, lasinaluset, kannet jne..
 • Paaret valokuvaukseen, maalaamiseen, kollaasiin, paneeleihin.
 • Näytöt, vääriä osioita, peitetty säkkikankaalla ja koristeltu eri tavoin.

Neuvoja! Kukkakirjonta tai säkkikangaspainatus lisää kesän värejä sisustukseen, elvyttää sen ja täyttää sen juuri leikatun heinän ja kuivattujen kukkien aromilla.

Osoittautuu, että tämä on niin monipuolinen säkkikangas sisätiloissa – omilla käsilläsi voit helposti luoda sekä yksinkertaisia ​​lisävarusteita että suurempia tuotteita, jotka muuttavat kotisi täysin niiden avulla, vapauttavat jokapäiväisen elämän sisustuksen ja tuhoavat kasvoton ympäristön. Ja materiaalin hinnan vuoksi voit kokeilla loputtomasti.