Peililaatat sisätiloissa (yli 105 kuvaa): kiiltävän aksentin käyttö ja yleiskatsaus parhaista yhdistelmistä

Peililaattoja on viime aikoina käytetty yhä enemmän sisustukseen.

Peililaattoja on viime aikoina käytetty yhä enemmän sisustukseen.

Kuinka tyylikkäät, raikkaat ja tyylikkäät peililaatat näyttävät sisätiloilta! Valokuvat ja ideat voivat inspiroida muuttamaan sekä huoneen että koko huoneiston muotoilua. Peilien läsnäolo voi muuttaa radikaalisti minkä tahansa huoneen ulkoasua, lisätä siihen valoa, äänenvoimakkuutta, dynaamisuutta ja syvyyttä.

Ja peililaattoja pidetään ainutlaatuisena viimeistelymateriaalina, jonka avulla voit muuttaa visuaalisesti tilaa, voittaa monimutkaisten tai epäsäännöllisten muotojen alueita, monimutkaista sisustusta, tehdä siitä huomaavaisemman ja hienostuneemman. Tällainen sisustus sopii yhtä hyvin olohuoneisiin, kylpyhuoneisiin, keittiöihin, eteisiin, ja monien toteutusmuotojen ja vaihtoehtojen joukosta on helppo valita halutun muotoiset tuotteet, jotka täydentävät ihanteellisesti eri tyylejä.

Omakotitalon olohuone, sisustettu moderniin klassiseen tyyliin

Omakotitalon olohuone, sisustettu moderniin klassiseen tyyliin

Peililaatat auttavat laajentamaan tilaa visuaalisesti

Peililaatat auttavat laajentamaan tilaa visuaalisesti

Peililaattojen käyttö käytävän sisätiloissa

Peililaattojen käyttö käytävän sisätiloissa

Takkakoristelu peililaatoilla

Takkakoristelu peililaatoilla

Peililaattojen tyypit

Nykyaikaisilla peililaatoilla voi olla monenlaisia ​​muotoja, eivät rajoitu tavallisiin suorakulmioihin. Nämä voivat olla suuria tai mosaiikkisia ruutuja, rombeja, kolmioita, puolikuuta, tiiliä, lankkuja.

Käytä sen valmistukseen:

 • lasi;
 • kiillotettu metalli;
 • korkealaatuista muovia, kuten polystyreeniä.

Peilipintainen sisustus näyttää paitsi kauniilta myös kevyemmältä

Peilipintainen sisustus näyttää paitsi kauniilta myös kevyemmältä

Kaunis yhdistelmä peililevyjä ja marmoritasoja

Kaunis yhdistelmä peililevyjä ja marmoritasoja

Muotoilumenetelmä vaihtelee materiaalista riippuen. Mutta useimmissa tapauksissa asennus suoritetaan erityiselle liimalle tai tavallisille nestemäisille nauloille. On myös vaihtoehtoja, joissa on itseliimautuva kerros..

Perustyypit

Jopa samasta materiaalista valmistetut laatat voivat poiketa toisistaan ​​merkittävästi. Suosituimmista suoritusvaihtoehdoista erottuvat:

 1. Sileät peililaatat ilman helpotusta. Kun asetat sen, liitokset ovat lähes näkymättömiä, mikä mahdollistaa kiinteän peilipinnan luomisen, jota ei rajoita vakiopeilin muoto. Tämä viimeistely sopii täydellisesti nykyaikaisiin sisustustyyleihin (huipputekniikka, minimalismi).

  Peililaatoista on tullut erinomainen ostos sisustussuunnittelijoille

  Peililaatoista on tullut erinomainen ostos sisustussuunnittelijoille

 2. Viisteellä. Tällaisen peililaatan reunojen (viisteiden) pieni viiste helpottaa huomattavasti asennusta, mutta ennen kaikkea tätä tyyppiä arvostetaan kyvystä luoda monimutkainen pinta, joka paljastaa koko sisätilojen potentiaalin. Viistetyt peililaatat näyttävät kalliilta, tyylikkäiltä sisätiloissa, antavat jokaiselle huoneelle jaloa ja ylellistä ulkonäköä, ja reunojen taittuminen aiheuttaa paljon häikäisyä. Ihannetapauksessa samanlainen sisustus täydentää klassisia sisätiloja, erityisesti palatsi- tai barokkityyliin, sekä uusklassista ja eklektistä

  Viistetyt peililaatat näyttävät erittäin mielenkiintoisilta

  Viistetyt peililaatat näyttävät erittäin mielenkiintoisilta

 3. Metallipinnan jäljitelmä. Kiillotettu pronssi, kupari, hopea, kulta, kromi sopivat täydellisesti sekä moderniin että klassiseen sisustukseen. Pinnalla voi olla patinaa tai muita “ajan jälkiä”.
 4. Sävytetyt peililaatat, joissa lasin tai amalgaamin väri voi olla mikä tahansa sävy – savunharmaasta tai beigestä syvän vaaleanpunaiseen tai mustaan.
 5. Piirustuksen kanssa. Kaikenlaiset koristeet, piirustukset ja kuviot tällaisella laatalla saadaan hiekkapuhalluksella tai laserilla. Tämä vaihtoehto antaa sisustukselle yksilöllisyyttä, ilmeikkyyttä..
 6. Kuvioitu pinta. Tilavuuspiirustukset, voimakas rakenne tai epätavallinen helpotus toimivat ihanteellisena sisustuksena erilaisiin sisätiloihin.

Neuvoja! Älä käytä väärin peilipintojen määrää talossa, tämä voi vaikuttaa masentavasti psyykeen, aiheuttaa ärsytystä, ahdistusta. Huone, jossa on paljon heijastuksia, on epämiellyttävä.

Tekniikat peililaattojen käyttämiseksi sisätiloissa

Peililaatat selviytyvät tehokkaasti tehtävistä, kun sinun on muutettava sisustus mahdollisimman paljon, tehtävä siitä mukavampi ja harkittu. Seinillä sijaitseva se auttaa laajentamaan visuaalisesti tilaa luoden illuusion huoneen jatkumisesta, mikä on erityisen tärkeää pienen tai liian kapean huoneen huoneissa.

Siksi kannattaa järjestää pitkä seinä ja korjata siten huoneen väärät mittasuhteet. Se voi myös olla vain osa seinää, esimerkiksi ikkunaa vastapäätä, päästämään enemmän valoa sisälle..

Neuvoja! Samaan aikaan yhden seinän verhoaminen peililaatoilla, jotka on asetettu romboilla tai vinottain, auttaa tekemään huoneesta korkeamman ja leveämmän.

Peiliseinä kylpyhuoneen sisätiloissa

Peiliseinä kylpyhuoneen sisätiloissa

Vastakkaisilla seinillä on parempi olla sijoittamatta peilikattoisia alueita suoraan vastakkain, jotta vältetään “loputtomat käytävät”.

Katossa olevien peililaattojen avulla voit tehdä huoneesta korkeamman, mutta on parempi olla käyttämättä koko pintaa sen kanssa, vaan rajoittua kehälle tai keskelle täydentäen kaikkea piste- tai äärivalaistuksella. Tärkeintä on, että “käänteisen tilan” vaikutus ei ilmene huoneeseen tultaessa. Sinun on myös kiinnitettävä erityistä huomiota tilanteeseen, joka näkyy katossa..

Neuvoja! Liian suurelle huoneelle ei suositella peililaattoja sisältävää kattoa, koska se voi luoda tyhjyyden ja kylmyyden vaikutuksen.

Sommittelun perusteet

Jotta sisustus näyttäisi harmoniselta peililaattojen avulla, on parempi keskittyä johonkin seiniin tai kattoon, pylvääseen tai seinään. Tässä tapauksessa heijastavat elementit voivat vallata sekä koko alueen että yksittäiset alueet..

Peililaatat ovat kestäviä, kemikaaleja kestäviä ja vedenpitäviä

Peililaatat ovat kestäviä, kemikaaleja kestäviä ja vedenpitäviä

Kylpyhuoneen seinäkoriste peililaatoilla pieninä palasina

Kylpyhuoneen seinäkoriste peililaatoilla pieninä palasina

Peililaattojen huolto on helppoa ja yksinkertaista

Peililaattojen huolto on helppoa ja yksinkertaista

Neuvoja! Jotta peililaatta houkuttaisi ja heijastaisi valoa, se tulisi sijoittaa vastapäätä ikkunoita, lamppuja ja täydentää valaistuksella.

Mielenkiintoinen vaikutus voidaan saavuttaa paljastamalla vierekkäiset pinnat peililaatoilla, esimerkiksi seinä ja katto tai kaksi vierekkäistä seinää. Mutta tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää erityyppisiä tuotteita (viiste- ja kontrastisävyjä tai sileitä ja kuviollisia).

Viimeistely peililaattojen avulla on suoritettava ottaen huomioon, että vähintään esineitä heijastuu, muuten se ei onnistu laajentamaan visuaalisesti tilaa, mikä antaa sille keveyttä, päinvastoin – tulee sotkua.

Kaunis keittiö klassiseen tyyliin

Kaunis keittiö klassiseen tyyliin

Jotta et liioittele sitä peililaattojen kanssa, on suositeltavaa yhdistää se muihin materiaaleihin. Esimerkiksi seinien koristelu voidaan tehdä ruutulaudan tai hunajakennon muodossa, jossa peilit vuorottelevat puun, keramiikan, korkin, metallin, kiven kanssa.

Peililaatat talon sisätiloissa

Voit käyttää peililaattoja sisätiloissa aivan missä tahansa huoneessa sen tarkoituksesta riippumatta. Tämä voi olla olohuone tai ruokasali, makuuhuone tai lastentarha, keittiö tai kylpyhuone, eteinen tai toimisto. Mutta kaikessa, mitä sinun pitäisi tietää, milloin lopettaa, harkitse huolellisesti missä, miten ja kuinka paljon heijastava pinta sijaitsee..

Kaunis olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin

Kaunis olohuoneen sisustus klassiseen tyyliin

Olohuone

Olohuoneen sisätilojen peililaatat auttavat asettamaan tilan oikein:

 • Voit suunnitella monitasoisen katon koristamalla sen yksittäiset osat laattalaatoilla. Tämä nostaa hieman huoneen korkeutta ja lisää siihen äänenvoimakkuutta..
 • Yhden seinän päällyste korostaa tilanteen hienostuneisuutta, laajentaa tilaa ja lisää syvyyttä. Tällainen seinä näyttää parhaiten ikkunan edestä tai sivulta..

 • Jos olohuoneessa on mielenkiintoisia huonekaluja tai sisustusesineitä, kukkia, voit “kaksinkertaistaa” ne ja järjestää ne siten, että ne heijastuvat laatoista. Tällaiset peilielementit voivat sijaita kirjahyllyjen sisällä, seinissä, kapeissa.
 • Takka tai sohva -alue voidaan myös korostaa viimeistelemällä niiden yläpuolella oleva tila eri muotoisilla ja värisillä laattoilla..

Keittiö ja ruokailutila

Peililaatat keittiön sisätiloissa näyttävät yhtä hyviltä sekä työalueella että ruokasalissa. Työalue koristetaan ja sitä täydentää käytännöllinen esiliina, joka on valmistettu eri elementeistä. Se voi olla pieniä mosaiikkeja, tiiliä tai suuria timantteja – kaikki riippuu keittiön koosta ja halutusta vaikutuksesta. Tällaisella esiliinapinnoitteella tarvitaan hyvä huppu, jotta koristeelliset pinnat eivät peity rasvakerroksella..

Monet suunnittelijat käyttävät usein peililaattoja koristamaan keittiön backsplash.

Monet suunnittelijat käyttävät usein peililaattoja koristamaan keittiön backsplash.

Keittiön seinien koristelu peililevyillä, joissa on viiste

Keittiön seinien koristelu peililevyillä, joissa on viiste

Neuvoja! Peililaatat sopivat hyvin keraamisen ja jopa tekokiven kanssa, joten esiliina ja koko työalueen seinä voidaan viimeistellä kahdella materiaalilla kerralla, valitsemalla ne koon mukaan.

Ruokailutilassa peililevyt voidaan sijoittaa seiniin tai kattoon. Seinien pisteviiva järjestely, jota täydentävät lamput tai minivalot, lisää kodin viihtyisyyttä. Tällainen ruokasalin sisustus näyttää tyylikkäältä ja hienostuneelta, varsinkin jos sitä käytetään korostamaan yksittäisiä yksityiskohtia. Esimerkiksi, kun kaunis senkki, jossa on astioita, huonekaluja, kattokruunu, kasvit heijastuvat.

Myös mielenkiintoinen vaikutus saavutetaan, jos ruokasalin seinille tehdään 2-3 pystysuoraa raitaa tai suuria suorakulmioita peililaattoja, jotka jäljittelevät joidenkin ravintoloiden tai kahvilan ikkunoita..

Makuuhuone

Peililaatat makuuhuoneen sisätiloissa tulisi sijoittaa siten, että sänky ja nukkuvat ihmiset eivät heijastu siihen. Siksi ei ole suositeltavaa peittää koko kattoa ja seiniä sillä..

Makuuhuoneen sisätiloissa on parempi käyttää peililaattoja päätylevyn seinän koristeluun.

Makuuhuoneen sisätiloissa on parempi käyttää peililaattoja päätylevyn seinän koristeluun.

On parasta käyttää sitä seinän koristeluun sängynpäässä tai laiturien lähellä ikkunan, etuoven sekä seinän kapeita alueita, vaatekaapin vieressä, peilipöytä.

Makuuhuoneeseen sekä sileät laatat että viiste tai koriste sopivat yhtä hyvin – kaikki riippuu sisustuksen tyylistä.

Neuvoja! Ennen kuin teet valinnan makuuhuoneen sisustukseen tarkoitettujen peililaattojen hyväksi, kannattaa kiinnittää peili haluttuihin alueisiin. Tämä auttaa välttämään epämukavuutta tulevaisuudessa, koska tämä sisustus ei sovi kaikille..

Kylpyhuone ja wc

Peililaatat kylpyhuoneen sisätiloissa ovat hyödyllisiä. Peili tässä huoneessa on jo välttämätön, ja laattojen avulla voit tehdä tilanteesta mielenkiintoisemman. Hän voi laittaa yhden seinistä (kylpyhuoneen tai pesualtaan yläpuolelle), kun taas muualla voit käyttää tavallista keramiikkaa. Se näyttää upealta:

 • Suuret ja keskikokoiset neliölaatat, jotka on asetettu vinottain koko seinäpinnalle.
 • Suorakulmainen, pitkänomainen muoto, joka on asetettu välimatkalla saman parametrin keraamisen kera.

Peililaattojen ja tavallisen keramiikan yhdistelmä näyttää erittäin kauniilta.

Peililaattojen ja tavallisen keramiikan yhdistelmä näyttää erittäin kauniilta.

Peililaatat rombien muotoisina kylpyhuoneen seinän koristeluun

Peililaatat rombien muotoisina kylpyhuoneen seinän koristeluun

 • Peilimosaiikki monivärisen tai tavallisen mosaiikkikeramiikan vieressä.
 • Yksittäiset peililaatat, satunnaisesti tai järjestyksessä tavallisten keraamisten laattojen välillä koko kylpyhuoneen seinän poikki.
 • Täydellinen seinäkoriste minimaalisilla lisäosilla muista materiaaleista.

WC: ssä on parempi käyttää peililaattoja koristeellisena aksenttina asettamalla sen kanssa koristeita tai yksinkertaisia ​​hahmoja seinille. Sävytettyä tai patinoitua voidaan myös käyttää, jotta tässä huoneessa oleva henkilö tuntee olonsa mukavaksi..

Neuvoja! Kylpyhuoneissa peililaatat, joissa on ikääntynyt vaikutus, näyttävät upeilta, ja ne täydentävät vintage -tyylistä putkistoa, hanoja ja muita tarvikkeita..

Sisääntulo ja kulkualueet

Peililaatat käytävän sisätiloissa eivät ole vain kauniita ja tyylikkäitä, vaan myös erittäin käteviä, varsinkin jos huone itsessään ei ole kovin suuri eikä vakiopeiliä voi asentaa. Tällaista viimeistelyä tulisi käyttää käytävän seinillä, jotta henkilö näkee heijastuksensa kokonaan, eikä sitä tarvitse rajoittaa vakiomuotoihin. Voit esimerkiksi koristaa yhden seinistä kokonaan peililaatoilla täydentämällä sitä sopivalla valaistuksella tai asettaa pystysuoria, kaltevia tai monimutkaisia ​​muotoja..

Käytävällä peililaatat voidaan yhdistää koristekipsiin, puuhun, kiveen, posliinikivitavaraan jne..

Neuvoja! Kun sisustat käytävää, muista, että heijastavia pintoja ei saa sijoittaa sisäänkäyntiä vastapäätä. Feng shui -filosofian mukaan tämä vaikuttaa haitallisesti energiavirtoihin. Lisäksi sisään astuva henkilö voi pelätä heijastuksiaan..

On myös suositeltavaa käyttää peililaattoja koristettaessa kulkualueita, esimerkiksi pitkiä käytäviä, portaita, siirtymiä huoneesta toiseen. Tällaiset alueet ovat pääsääntöisesti huonosti valaistuja, ja heijastavat pinnat, joissa on pätevä valaistus, lisäävät kodikkuutta, tekevät tilasta mukavan ja vähemmän suljetun..

Neuvoja! Peililaattojen avulla voit koristaa portaiden nousuputket, kapean käytävän sokeat seinärakenteet. Tällainen muotoiluliike antaa tilalle ilmavuutta, keveyttä ja tekee siitä avoimen.. 

Monet suunnittelijat käyttävät sisätilojen peililaattoja, ja sen avulla on helppo leikkiä huoneen ominaisuuksilla, lisätä syvyyttä, valoa ja laajentaa tilaa visuaalisesti. Auringonvalo tai keinotekoinen valo heijastavat monia piirteitä lisäämällä sisustukseen hienostuneisuutta, ilmavuutta ja kiiltoa ja yleisesti ottaen tehden siitä tyylikkäämmän, raikkaamman ja modernimman..