MDF -paneelit: vaihtoehdot sisäkäyttöön ja mitä etsiä ostaessa?

Puumainen seinäkoriste modernin olohuoneen sisustuksessa

Puumainen seinäkoriste modernin olohuoneen sisustuksessa

Nykyään markkinoilla olevien rakennusmateriaalien valikoima on niin suuri, että usein on vaikea ymmärtää ja valita oikea. Yksi niistä on MDF -paneelit. Katsotaanpa tarkemmin, mitä se on ja missä sitä käytetään..

Terrakotta -seinäpaneelit

Terrakotta -seinäpaneelit

3D -paneelit näyttävät erittäin tyylikkäiltä

Tyylikkäät 3D -paneelit

Pieni olohuone tiukissa väreissä

Pieni olohuone tiukissa väreissä

Paneelit, joissa on luonnonpuun jäljitelmä makuuhuoneen sisätiloissa

Luonnonpuun jäljitelmä makuuhuoneen sisätiloissa

MDF on eräänlainen lastulevy. Koko nimi on puun hienojakoinen osa. Yleensä sitä käytetään huonekalujen kokoamiseen. Se eroaa rakenteeltaan ja valmistusmenetelmältään merkittävästi analogeista, joihin kuuluvat lastulevy ja kuitulevy.

Tuotantoteknologia

Nykyaikaisen tekniikan avulla voit välittää puun rakenteen tarkasti

Nykyaikaisen tekniikan avulla voit välittää puun rakenteen tarkasti

Puupaneelien luominen muistuttaa toisiaan, mutta puun hienojakoisella jakeella on omat ominaisuutensa, minkä ansiosta sillä on paljon etuja. Valmistusprosessi koostuu useista vaiheista:

 1. Valmisteleva – säädetään raaka -aineiden valmistuksesta, joista levy valmistetaan myöhemmin. Tätä varten käytetään tukkeja, jotka puhdistetaan kuorista koneella ja erikoiskoneilla ne murskataan siruiksi. Sitten ne lajitellaan, puhdistetaan roskista ja liasta ja lämmitetään sitten höyryllä.
 2. Kuitujen muodostuminen, valmisteltiin ensimmäisessä vaiheessa. Raaka -aine lähetetään erikoiskoneeseen – jauhimeen, jossa se jauhetaan mahdollisimman paljon. Kun raaka -aineita kuumennetaan, vapautuu erilaisia ​​hartseja, joista yksi on ligniini. Hartsit toimivat sideaineena massalle, joka myöhemmin kuivuu, minkä vuoksi työkappale muuttuu homogeeniseksi, jolloin se ei saa ylimääräistä kosteutta ja ilmaa..

  MDF -paneelien valmistus

  Valmistusprosessi

 3. Laattojen muodostus – massa lähetetään erikoiskoneeseen, jossa saadaan arkki. Rullien ansiosta se tasoitetaan ja esipuristetaan, mikä poistaa ylimääräisen ilman.
 4. Painamalla – tässä vaiheessa levy saa lopullisen muodonsa, kulkee puristimen läpi, erottuu sahalla ja jäähdyttää 20-25 minuuttia.

Tilava modernistinen keittiö

Tilava modernistinen keittiö

Kaunis muotoilu yksityisen talon eteisestä

Kaunis muotoilu yksityisen talon eteisestä

Yhtä tärkeä vaihe on hionta, jolloin pinta on sileä ja tasainen..

Näkymät

Nykyään valmistettu MDF on jaettu useisiin tyyppeihin. Tärkein kriteeri erottamiseen on koristeellinen käsittelymenetelmä, vaikka viimeinen vaihe on jauhaminen. Tässä tilassa puun hienojakoista jaetta käytetään erittäin harvoin. Siitä tulee toiminnallisempi pinnoitteen jälkeen..

neljätoista

Laminointi on PVC -kalvon levittäminen etupuolelle puristamalla. Tämän elementin ansiosta voit saada luonnonkiven tai muiden elementtien jäljitelmän. Kalvo voi olla matta tai kiiltävä. Laminoinnin ansiosta se kestää ulkoisia tekijöitä – kuten valoa, kosteutta ja muita. Se mahdollistaa myös käyttöominaisuuksien ja esteettisyyden parantamisen..

Koristeelliset paneelit keinonahkaa

Koristeelliset paneelit keinonahkaa

Viiluttaminen on prosessi, jossa levitetään ohut kerros hienoa puuta. Viilu on kiinnitetty gluteenilla. Asiantuntijat käyttävät tässä tapauksessa myös termiä “viilutus”. Tämän prosessin ansiosta saavutetaan korroosion- ja roiskeenkestävyys sekä kosteudenkestävyys..

Olohuoneen suunnittelussa mustat nahkaverhoillut huonekalut

Olohuoneen suunnittelussa mustat nahkaverhoillut huonekalut

Viilutus antaa paneeleille realistisen ilmeen

Viilutus antaa paneeleille realistisen ilmeen

Tilava olohuone, jossa on korkeat katot ja moderni klassinen tyyli

Tilava olohuone, jossa on korkeat katot modernin klassikon tyyliin

Maalaus on tunnettu prosessi, johon kuuluu maalikerroksen levittäminen. Se voidaan suorittaa sekä manuaalisesti että automaattisesti. Emali tai muu joustava maali sopii tähän prosessiin. Tämä menetelmä suojaa ulkoisten tekijöiden vaikutuksilta, mutta samalla se on vähemmän vakaa kuin yllä olevilla vaihtoehdoilla.

Maalaus on yleisin tapa värjätä materiaali.

Maalaus on yleisin tapa värjätä materiaali.

Edut

MDF eroaa merkittävästi vastaavista. Kuten edellä mainittiin, puu murskataan minimikokoon, mikä antaa valmiille levylle ainutlaatuisen rakenteen. Ero on myös luonnollisen gluteenin käyttö. Tämän ansiosta hienojakoinen puuosa sai seuraavat edut:

 • kestää sieniä ja korroosiota;
 • turvallisuus ja ympäristöystävällisyys;

neljätoista

 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • kyky saada erilaisia ​​helpotuksia työskennellessään jyrsinkoneella;
 • helppo koota;

Seinien ja kattojen sisustus MDF -paneeleilla

Seinien ja kattojen koristelu paneeleilla

 • tarvittaessa voit irrottaa ja vaihtaa elementin helposti.

Käyttöalueet

Korkean teknologian mustavalkoinen keittiö

Korkean teknologian mustavalkoinen keittiö

MDF on erittäin suosittu Euroopassa. Sen ensimmäiset näytteet valmistettiin Amerikassa vuonna 1966. IVY -maissa sen julkaisu alkoi vasta vuonna 1997. Useimmiten MDF ostetaan huonekalujen valmistukseen. Koska synteettisiä liimapohjia ei ole, materiaali on myrkytöntä, turvallista ihmisten terveydelle, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää sekä olohuoneessa että keittiössä. Suosituin lastenhuoneen huonekalujen kokoamisessa.

Yleensä yleisin tähän tarkoitukseen käytetty tyyppi on kiiltävä. Vaikutus saavutetaan käyttämällä polyesteriä tai pohjamaalia, mikä pidentää käyttöaikaa. Samaan aikaan pohjamaali suojaa naarmuilta ja muilta mekaanisilta vaurioilta. Yleensä ensimmäinen vaihtoehto on tarkoitettu sivuille ja toinen sen houkuttelevuuden vuoksi julkisivuille..

Pieniin tiloihin on parempi valita kiiltävä pinta.

Pieniin tiloihin on parempi valita kiiltävä pinta.

Puu sisätiloissa missä tahansa muodossa on loistava tapa muuttaa mikä tahansa huone.

Puu sisätiloissa on loistava tapa muuttaa mikä tahansa huone.

Nämä levyt ovat yhtä suosittuja rakennusteollisuudessa, nimittäin sisustuksessa. Käyttöperiaatteen mukaan ne on jaettu useisiin ryhmiin..

Seinäpaneelit – yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista. Esikäsittelyn ansiosta seinäverhouselementeissä on kulku ja kiinnike vastakkaisilla puolilla, minkä seurauksena ne on liitetty tiukasti ja luotettavasti toisiinsa. Tämän seurauksena jopa ei-ammattilainen voi selviytyä tästä tehtävästä. Paremman vakauden varmistamiseksi nauhat voidaan kiinnittää liimalla, mutta tämä vaikeuttaa purkamista, mikä voi olla tarpeen, jos jokin osista vaurioituu..

Seinäpaneelit ovat saaneet paljon suosiota modernissa suunnittelussa

Seinäpaneelit ovat saaneet paljon suosiota modernissa suunnittelussa

Runsaan värimaailman ansiosta voit luoda ainutlaatuisen sisustuksen. Seinä näyttää erittäin mukavalta ja samalla sillä on parempi lämmön- ja äänieristys. Niitä voidaan käyttää myös katon koristeluun.

Merkinnän tyyppi on valittava huoneesta riippuen, jossa paneeleja käytetään. Keittiössä ja erityisesti kylpyhuoneessa ja wc: ssä on suositeltavaa käyttää helposti pestäviä kosteutta kestäviä paneeleja.

Kaarevien rakenteiden tai alkuperäisen muotoisten sisustuselementtien luomiseksi kannattaa valita tyyppi, jolla on korkea joustavuus. Tämä ominaisuus on mainittava tuotteen dokumentaatiossa. Sen joustavuuden antaa erityinen valmistustekniikka. Levyillä on sileä pinta ja ne soveltuvat mihin tahansa koristeluun.

Joustavat paneelit kaareville seinille

Joustavat paneelit kaareville seinille

MDF -huonekalut sopivat täydellisesti kylpyhuoneeseen

MDF -huonekalut sopivat täydellisesti kylpyhuoneeseen

Se on jaettu kahteen tyyppiin:

 • yksikerroksinen;
 • kaksikerroksinen.

Ne erottuvat myös kiinnitystavasta. Ensimmäisessä tapauksessa kiinnitys suoritetaan liimalla, ja toisessa valmistaja huolehtii liitäntäjärjestelmän läsnäolosta.

Hieno puurake voidaan myös käyttää pohjana laminaatille, parketille ja muille lattioille. Tässä tapauksessa MDF levitetään pinnoittamattomana tai maalauksen jälkeen..

Musta väri maalaistalon sisustuksessa

Musta väri maalaistalon sisustuksessa

Upea skandinaavinen keittiö

Upea skandinaavinen keittiö

Lisäksi sitä voidaan käyttää itsenäisenä lattiapäällysteenä. Tässä tapauksessa kannattaa valita kronospan, jolla on suurempi tiheys ja kestävyys. Lisäksi siitä valmistetaan kaapin julkisivut, työtasot ja muut elementit..

Mitä etsiä ostaessa?

Seinäkoriste paneeleilla - ihanteellinen ekotyyliin

Seinäkoriste paneeleilla – ihanteellinen ekotyyliin

Ostettaessa on tärkeää tarkistaa aina huolellisesti mukana olevat asiakirjat. On parasta ostaa MDF-levyjä luotetuilta toimittajilta, joilla on asianmukaiset sertifikaatit, koska sen käyttöä suositellaan vain, jos se on korkealaatuista materiaalia.

On huomattava, että hinta riippuu ensisijaisesti pinnoitusmenetelmästä. Viilutettu on kallein ja maalattu on edullisin.