Itävaltalaiset verhot (55 kuvaa): edustavuus ja romantiikka yhdessä ratkaisussa

Itävaltalaiset verhot - kaunis ja tyylikäs

Itävaltalaiset verhot – kaunis ja tyylikäs

Siitä lähtien, kun itävaltalaiset verhot ilmestyivät ensimmäisen kerran itävaltalaisen eliitin kartanoihin ja palatseihin 1700 -luvulla, ja tähän päivään asti kiinnostus niitä kohtaan ei ole hiipunut. Ja jos aiemmin vain herttuoilla ja kreiveillä oli varaa saada tällaista ylellisyyttä kotona, niin ajan myötä tilanne on muuttunut, ja nykyään niitä löytyy melkein mistä tahansa huoneesta. Lisäksi itävaltalaisten verhojen ompelu ei ole niin vaikeaa, ja voit selviytyä tästä tehtävästä jopa yksin..

Itävaltalaiset verhot - eräänlainen sekoitus roomalaisia ​​ja ranskalaisia ​​verhoja

Itävaltalaiset verhot – eräänlainen sekoitus roomalaisia ​​ja ranskalaisia ​​verhoja

Itävaltalaisia ​​verhoja kutsutaan myös

Itävaltalaisia ​​verhoja kutsutaan myös “kampasiksi” verhoiksi

Vähän historiaa

Tämäntyyppinen ikkunoiden koristelu ilmestyi kahden tuolloin suosittujen verhojen – ranskalaisen ja roomalaisen – yhdistymisen seurauksena. Ensimmäisiltä “itävaltalaisilta” perittiin rehevät taitokset kankaan alaosassa, toisesta – nostomekanismi. Siten itävaltalaiset verhot eivät näyttäneet niin pompoilta kuin 1700 -luvulla muodikkaat markiisit, mutta samalla ne olivat riittävän havaittavia ja edustavia, jotta ne voisivat koristaa Wienin aristokraattien talojen ikkunat. Alun perin tämäntyyppistä verhoa kutsuttiin kampasiksi, koska nostamisen aikana muodostui kampasimpukoita..

Erityiset piirteet

Itävaltalainen verho on suorakulmainen kangas, jonka saumapuolelle on ommeltu erikoisrenkaat. Ne on kiinnitetty kankaaseen pystysuoria viivoja pitkin, joiden välinen etäisyys valitaan ikkunan koon mukaan. Sitten renkaisiin johdetaan erityisiä vahvoja ja ohuita naruja, jotka nostavat verhon..

Nostettaessa narut vetävät kankaan yhteen, jolloin kangas kerääntyy taitoksiksi. Yleensä verho muuttuu täysin litteäksi avattuna..

Neuvoja! Jos haluat, että itävaltalaisessa verhossa on pienet kampasimpukat jopa suoristetussa versiossa, huomaa, että kankaan pituuden tulisi olla pienempi kuin ikkunalauta tai lattia (jos esimerkiksi suunnittelet uloskäyntiä parvekkeelle).

Viihtyisä makuuhuone, joka on sisustettu lämpimin värein

Viihtyisä makuuhuone, joka on sisustettu lämpimin värein

Kiinnityksen osalta se voi olla joko moderni karniisi, jossa on pyörivä ketjumekanismi, tai tavallinen reunalista tai kisko. Ensimmäisessä tapauksessa verho voi liikkua vain pystysuunnassa, toisessa – myös vaakasuunnassa (vaikka yleensä sitä ei tarvita).

Itävaltalaiset verhot: kuinka sisällyttää ne sisustukseen?

Ennen kuin ompelet itävaltalaisia ​​verhoja, kysy itseltäsi, sopivatko ne kotiisi. Huolimatta siitä, että ne näyttävät hyviltä melkein missä tahansa tyylissä, on poikkeuksia – parvi, hi -tech, konstruktivismi, brutalismi ja muut, painokkaasti modernit, suunnat.

Koska alkuperäiset “itävaltalaiset” olivat koriste aristokraattisissa kammioissa, ne näyttävät parhaalta vain klassisessa kehyksessä. Se voi olla imperiumi, viktoriaaninen ja georgialainen tyyli, barokki ja rokokoo. Myös itävaltalaiset verhot näyttävät erittäin lempeiltä ja tyylikkäiltä sisätiloissa, jotka on sisustettu Provencen ja vintage -hengen hengessä. No, jos käytät luonnonmateriaaleja, kuten kotitekoista puuvillaa ja pellavaa, joissa on tyypillinen “maaseudun” painatus, tämäntyyppisistä ikkunatekstiileistä tulee tervetullut vieras maalaisissa sisätiloissa..

“Itävaltalaisia” tietyissä huoneissa

Hyvä asia tällaisessa ikkunakoristeessa on, että se sopii hyvin lähes mihin tahansa huoneeseen – olohuoneesta kylpyhuoneeseen..

Tyylikäs itävaltalainen verho kylpyhuoneessa

Tyylikäs itävaltalainen verho kylpyhuoneessa

Itävaltalaiset keittiöverhot ovat erityisen suosittuja. Koska tämä on huone, jossa on suhteellisen aggressiivinen ympäristö (vain roiskeet ja tahrat ovat jotain arvoisia!), Harvat ihmiset päättävät koristella sen upeilla verhoilla lattiaan. Siksi itävaltalaisten verhojen pituudet, jotka harvoin putoavat ikkunalaudan viivan alapuolelle, osoittautuvat juuri sellaisiksi, etteivät ne likaannu ja näyttävät tyylikkäiltä..

Olohuoneessa, eteisessä ja toimistossa “itävaltalaiset” ovat yhtä sopivia kuin keittiössä. Ja jos ensimmäisessä tapauksessa ne ommellaan pääasiassa yksinkertaisista materiaaleista (esimerkiksi puuvillasta), niin tällä kertaa ei ole syntiä valita edustavampia kankaita – kammio, tafti, organza, moire.

Idea! Jos sinusta tuntuu, että kammottavat verhot yksin olohuoneessa tai työhuoneessa eivät riitä, täydennä niitä lambrequinilla. On syytä luopua monimutkaisista rakenteista, joissa on swagit, “siteet” ja perekidami, jotta ikkunan koristelu ei rasitu tarpeettomilla taitoksilla. On paljon parempi kääntyä jäykkään lambrequiniin, jonka pohja on tasainen tai kihara.

Mitä tulee makuuhuoneeseen, tässä huoneessa olevat itävaltalaiset verhot antavat sille kevyen, naisellisen kosketuksen. Koska “itävaltalaiset” ovat lähes täysin ilman suoria viivoja ja kulmia, niiden pyöristetyt taitokset ja pehmeät reunat näyttävät oudolta poikamieshuoneistossa, mutta harmonisesti – avioparin tai naimattoman tytön makuuhuoneessa.

Tällaiset lastentarhojen ikkunoiden “vaatteet” näyttävät erittäin viileiltä. Jos koristelet verhon alareunaa lisäkoristeilla (esimerkiksi röyhelöillä, jousilla ja nauhoilla), tämä lisää huoneen hellyyttä.

Voit käyttää “itävaltalaisia” ja kylpyhuoneissa. Jos kylpyhuone on niin tilava, että siinä on upea muotoilu vaativa ikkuna, tämäntyyppiset ikkunatekstiilit ovat hyödyllisiä..

Materiaalien valinta

Jos haet ammattimaista ompelijaa tai verhoilutyöntekijää, sinun ei tarvitse huolehtia oikeasta kangasvalinnasta: mestari kertoo kokemuksensa perusteella, mistä materiaalista valmis tuote näyttää parhaalta. Mutta jos aiot tehdä itävaltalaisia ​​verhoja omin käsin, tutki tietyntyyppisten kankaiden ominaisuuksia etukäteen..

Lakoniset itävaltalaiset verhot makuuhuoneessa

Lakoniset itävaltalaiset verhot makuuhuoneessa

Itävaltalaiset “kuivista” kankaista valmistetut verhot näyttävät erityisen mielenkiintoisilta. Tafti, silkki, organza – kaikki, jotka kokoontuvat vaakasuoriin taittoihin, antavat sinun voittaa verhojen tekstuurin.

Luonnonmateriaalit, kuten pellava, chintz, villa ja puuvilla, ovat hyviä materiaaleja itävaltalaisille, kun koko huone on sisustettu sopivalla tyylillä. Joten maa-, provence- ja skandinaaviset sisätilat tulevat hyvin toimeen luonnonkudoksista valmistetuilla verhoilla, kun taas upeassa klassisessa sisustuksessa ne voivat jonkin verran alentaa huoneen vaikutelman hintaa.

Mitä tulee läpinäkyvyyteen, tämä on makuasia: itävaltalaiset verhot on ommeltu sekä tiheistä raskaista kankaista (esimerkiksi sametista) että kevyistä tyllikankaista (organza on erityisen kunnia).

Neuvoja! Harkitse huolellisesti kankaan kuvioiden ja tekstuurien valintaa. Koska itävaltalaiset verhot kerääntyvät taitoksiksi, tämän alueen kuvio häviää, joten on parempi panostaa kankaan tekstuuriin ja on mielenkiintoista voittaa se..

Kuinka käsitellä sisustusta?

Huolimatta siitä, että itävaltalaiset verhot ovat jo huomattava elementti sisätiloissa, ne toimitetaan usein lisäkoristeilla. Kun kuitenkin valitset koruja, yritä olla liioittelematta sitä..

Jotta verhot näyttävät mielenkiintoisilta, mutta eivät liian pompoilta, voit käyttää helmiä, helmiä ja bugleja, jotka on yleensä ommeltu alareunaa pitkin. Voit käyttää myös koristeita, röyhelöitä, röyhelöitä, nauhoja tai hapsuja. Alareunan käsittelyn lisäksi voit voittaa myös itse verhon. Tätä varten kontrastikankaan raidat ja ohuiden nauhojen jouset säädetään kankaan päälle ohjausköysien linjaa pitkin..

Tehdään yhteenveto

Joten itävaltalaiset verhot ovat hyvä lisä huoneeseen, jos valitset viisaasti materiaalin niille, suunnittelet sisustuksen ja löydät ratkaisun, joka sopii harmonisesti sisustuksesi tyyliin..