Huonekalujen melamiinipinnoite: mikä se on? Hyödyt ja haitat, melamiinin ominaisuudet

Huonekalujen melamiinipinnoite takaa hyvän suojan vaurioita vastaan

Huonekalujen melamiinipinnoite takaa hyvän suojan vaurioita vastaan

Tämä koristeellinen pinnoite kestää kosteutta ja mekaanista rasitusta. Tämä keinotekoinen materiaali on muovia, jolla on suuri lujuus ja joka pystyy jäljittelemään puuviilua, mutta se on useita kertoja halvempaa..

3D -painettu sohvapöytä

3D -painettu sohvapöytä

Huomautuksella! Useimmiten verhous suoritetaan lastulevylevyille peittämällä ne paperilla, joka on kyllästetty melamiinihartsilla..

Melamiinipinnoite: melamiinin ominaisuudet

Materiaalilla on seuraavat ominaisuudet:

 1. sietää mekaanista rasitusta (naarmuja ja iskuja) hyvin;
 2. ei romahda kosketuksessa veden kanssa;
 3. sietää kotitalouskemikaaleja;
 4. on hyvä vastine rahalle;
 5. muistuttaa luonnollista viilua;
 6. vaatimaton hoidossa;
 7. ei haalistu ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta.

Melamiinipinta on täydellinen kylpyhuonehuonekaluille

Melamiinipinta on täydellinen kylpyhuonehuonekaluille

Kaunis keittiö, joka on sisustettu minimalistiseen tyyliin

Kaunis keittiö, joka on sisustettu minimalistiseen tyyliin

Luonnonpuun näköinen melamiinikalvo

Luonnonpuun näköinen melamiinikalvo

Kun melamiinia levitetään MDF- tai lastulevylle, saadaan laminoitu levy. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään huonekalujen valmistukseen – julkisivut, korin osat ja työtasot..

Melamiinipinnoitettujen levyjen edut ja haitat

Materiaalilla on useita etuja, joihin kuuluvat seuraavat:

 1. Alhainen hinta.
 2. Houkutteleva ulkonäkö.
 3. Helppo käsitellä.
 4. Erilaisia ​​värejä ja tekstuureja.

neljätoista

Laminoidut levyt eivät ole vain visuaalisesti houkuttelevia, vaan ne ovat myös turvallisia verrattuna perinteiseen lastulevyyn. Kalvo, joka tarttuu tiukasti pintaan, estää myrkyllisten höyryjen leviämisen ulkopuolelle. Se suojaa myös levyä turpoamiselta, kun kosteutta pääsee sisään.

Huomautuksella! Useimmiten suojan luomiseksi levitetään kalvo, jonka paksuus on 0,2 – 0,4 mm, mutta on tapauksia, joissa pinnoitetaan 2 mm: n kerroksella.

Koska se kestää hyvin auringonvaloa, tästä materiaalista valmistetut huonekalut kestävät pitkään eivätkä haalistu.

Kylpyhuone skandinaaviseen tyyliin

Kylpyhuone skandinaaviseen tyyliin

Neuvoja! Tämä pinnoite antaa lastulevypaneeleille tietyn sävyn ja tekstuurin. Kuluttajille tarjotaan mattapintaisia ​​tai kiiltäviä pintoja lähes kaikissa sävyissä, mikä antaa suunnittelijoille vapauden suunnitella minkä tahansa tyylin ja väriyhdistelmän huonekaluja.

Keittiön pöytä yhdistettynä työtasoon

Keittiön pöytä yhdistettynä työtasoon

Hyödyn lisäksi on myös haittoja, jotka ovat seuraavat:
 1. Turistiluokassa valmistetut huonekalut erottuvat ohuesta suojapinnoitteesta, joten ne ovat houkuttelevia hoidossaan. Pinnoite vaurioituu helposti, kun käytetään työkaluja ja materiaaleja, joilla on hankaavia ominaisuuksia, tai jos käytetään huolimattomasti metallisia kotitalousesineitä. Et voi myöskään käyttää happoja sisältäviä nesteitä, koska se johtaa siihen, että pinta tummuu..
 2. Sitä ei saa sijoittaa lämpövyöhykkeiden lähelle, koska melamiini altistuu korkeille lämpötiloille. Kun käytät tällaisia ​​huonekaluja keittoalueella, kannattaa tilata alumiinipäällysteet, jotka suojaavat muodonmuutoksia, mutta tämä nostaa kuulokkeiden hintaa..
 3. Lastulevyn haittana on sen löysä rakenne. Tämä johtaa kiinnitysreikien tuhoutumiseen ja julkisivu voi romahtaa ajan myötä. Tämä pätee erityisesti paksuihin laattoihin, jotka ovat raskaita..

Löysä rakenne - lastulevyn suurin haitta

Löysä rakenne – lastulevyn suurin haitta

Laminaattilevykalusteet

Kaappihuonekalujen valmistuksessa käytetään 2-4 cm: n paneelia, huonekalujen lujuuden lisäämiseksi kannattaa lisätä tiheyttä puristusmateriaalia puristettaessa.

Tärkeä! Lastulevyä 16 mm käytetään julkisivujen valmistukseen. Tämä koko tarjoaa ihanteelliset kuormat ja helpottaa kalusteiden ja varusteiden asentamista..

neljätoista

Laminoidun lastulevyn valmistustekniikka vaikuttaa julkisivujen kestävyyteen. Reunaa pidetään heikko piste. Jos sen pinnoite on vaurioitunut, huonekalusarja ei kestä kauan. Lastulevyn päiden käsittelyyn on useita vaihtoehtoja niiden suojaamiseksi:

 • PVC- tai akryylireuna. Yksinkertainen mutta lyhytaikainen vaihtoehto. Plussaa on, että voit päivittää sen itse. Saatavana erikokoisina myymälöissä ja liimattu pintaan silitysraudalla.
 • Innovatiivinen tekniikka – jälkimuovaus. Siinä oletetaan, että arkki peittyy kokonaan muovilla joka puolelta ilman saumoja. Tämä ratkaisee kosteuden pääsyn reunan alle. Tätä vaihtoehtoa käytetään ikkunalaudan laminointiin.

neljätoista

 • Alumiinivuoraukset mahdollistavat ohuen melamiinikalvon käytön ja suojaavat levyn luotettavasti kosteudelta, pidentävät huonekalujen käyttöikää.

Huomautuksella! Myös etuosat liimataan eri tavoin. Paras vaihtoehto on levittää kalvo suurella paineella puristettuun materiaaliin. On edullinen vaihtoehto, kun liimaus suoritetaan monikerroksisella paperilla, joka on kyllästetty hartsilla.

Lämpö-tyhjiöpuristin

Terminen tyhjiöpuristin “Armatek”

Vaakasuorat osat (ikkunalaudat ja pöytälevyt melamiinipinnoitteella)

Melamiinikalvon avulla voit tehdä huonekalujen rungon tai julkisivun lisäksi myös työtasot ja ikkunalaudat. Tätä varten otetaan noin 40 mm paksu levy, mikä auttaa pitämään lujan ja jäykkyyden, mikä tarkoittaa, että se voidaan altistaa turvallisesti..

neljätoista

Neuvoja! Tämän materiaalin etuna on kyky leikata mikä tahansa muoto (vain ei kovin pieniä elementtejä tai hienoja yksityiskohtia). Tämä mahdollistaa ikkunapöydän pöytälevyn luomisen, mikä säästää tilaa..

 • Tämä työtaso sopii myös työskentelyalueelle, vain reunat on suljettava alumiinikulmalla pesualtaasta ja keittotasosta. Ilman tällaista suojaa reuna vaurioituu, mikä johtaa lastulevyn nopeaan tuhoutumiseen..
 • Valitse korkealaatuiset laatat luodaksesi ikkunalaudat ja työtasot. Tällaiset tuotteet on peitetty hyvällä melamiinikerroksella, se kestää kosteutta, lämpötilan vaihteluita ja altistumista kotitalouksien kemikaaleille..
 • Tällaisesta materiaalista valmistetut huonekalut kestävät pitkään ja kestävät jopa 90 ° C: n lämpötiloja. Ikkunalaudalla on edustava ulkonäkö, se ei haalistu auringossa eikä altistu pakkaselle.

Tummat huonekalut kylpyhuoneessa

Tummat huonekalut kylpyhuoneessa