Hedelmien topiary: mestarikurssi herkullisen mestariteoksen luomiseksi omin käsin

Makea koriste marjoista ja suklaasta mihin tahansa juhlapöytään

Makea koriste marjoista ja suklaasta mihin tahansa juhlapöytään

Monien maiden kulttuurissa löytyy usein puun symboliikkaa. Keinotekoinen tai elävä bonsai ja ikebana on pitkään käytetty onnen ja onnen merkkinä. On toinen mielenkiintoinen valikoima epätavallisia kasveja, joita sisustajat rakastavat – tämä on hedelmistä tehty topiary..

Kaunis DIY sitrushedelmien sisustus

Kaunis DIY sitrushedelmien sisustus

Joulukuusen pöydän koristelu tuoreilla mansikoilla

Tuore mansikan joulukuusi koristelu

Topiary auttaa monipuolistamaan sisustusta

Tällainen sisustus lisää sisustusta.

Joulupöydän koristelu appelsiinista ja neilikasta

Joulupöydän koristelu appelsiineista ja neilikoista

Vähän historiaa

Topiaari on pohjimmiltaan veistos, joka on valmistettu pensaasta tai puusta ja joka on seurausta kiharasta leikkauksesta. Tämä suunta kuuluu puistojen taiteeseen, ja saksilla “loihtivat” mestarit ovat oppineet tämän vuosien ajan. Termi on englanti, mutta sanan todellinen alkuperä on kreikka, alun perin käännetty “paikka” ja se tarkoittaa outoja maisemakuvia.

Koristeellinen veistos koiran muodossa

Koiran muotoinen veistos

Pyöreät pensaat maisemasuunnittelussa

Pyöreät pensaat maisemasuunnittelussa

Ensimmäistä kertaa Kreikassa esiintynyt taideliike on levinnyt muihin maihin. Moderni eurooppalainen topiary tuli Roomasta; renessanssin aikana Euroopassa muoti puutarhoista, joissa oli hedelmäpuita, joissa oli kruunuja pallojen, pyramidien ja kuutioiden muodossa. Ensimmäinen, joka esitteli nämä elävät mestariteokset maailmalle, oli upea Versailles, sitten Hollanti otti idean vastaan, ja sitten naapurimaat, jopa Englanti, eivät voineet vastustaa vihreiden veistosten viehätystä.

Aluksi eläviä kasveja ja lankakehystä käytettiin luomaan outoja muotoja, sitten uusia menetelmiä ja keinotekoisia elementtejä alkoi ilmestyä. Moderni hedelmätoppi – keinotekoinen puumalli hedelmämalleista.

Kuinka kasvattaa onnen puu tunnissa?

Erittäin yksinkertainen. Kokotaan yksi kasvi useista ainesosista.

neljätoista

Komponentit:

 1. Maljakko – perusta, josta onnen symbolimme “kasvaa”. Sen on oltava vakaa, koko määräytyy itse puun parametrien mukaan. Muoto ja väri voivat olla mitä tahansa, koska ne ovat edelleen täysin suljettuja ja koristeltu eri tavalla. Se voi olla purkki, kuppi, kattila jne., Tärkeintä on, että säiliössä on tarpeeksi leveä kaula.
 2. Tynnyri – suora ja ohut puupalikka tai kisko, paksu lanka, vahvikepala tai kaunis kuivattu haara. Tärkeimmät kriteerit ovat lujuus ja maksimaalinen suoja vaurioita vastaan.

  Tyylikkäät Halloween -koristeet

  Tyylikkäät Halloween -koristeet

 3. Crohn – perusta koriste -elementtien kiinnittämiselle, eräänlainen mannekiini, jolle hedelmän “peruukki” asetetaan. Klassinen muotoilu on pallo, mutta voit tehdä kuutioita, suorakulmioita, sydämiä ja monimutkaisempia muotoja.
 4. “Hedelmien ylellisyys”  mini-nuket, matkamuistot, lasten lelut, jopa tuoreet hedelmät. Jos sinulla ei ole mitään käsillä, voit tehdä sen itse: veistää muovailusta, taikinasta, kipsistä ja maalista jne..
 5. Lisäsisustus – kruunu ja rungon ympärillä oleva paikka voidaan koristaa bugleilla, helmillä, helmillä, kankaanlehdillä, nauhoilla jne..

Valmistele työkalut.

Tarvittavat työkalut topiaarin luomiseen

Tarvittava työkalusarja

Tarvitsemme:

 • sakset;
 • liima;
 • paperi veitsi;
 • nauha;
 • kipsi;
 • köysi, valjaat tai naru;
 • hammastikkuja;
 • Skotlantilainen.

Oranssi neilikalla auttaa luomaan ainutlaatuisen tunnelman kotiisi

Oranssi neilikalla auttaa luomaan ainutlaatuisen ilmapiirin taloon

Sinun on työskenneltävä leveällä pinnalla, joka on parempi peittää sellofaanilla tai kalvolla.

Asennusvaiheet

Tuki

Kannatetun hedelmän painon tukemiseksi pohjan on oltava riittävän painava ja vahvistettu. Laitamme maljakon pohjalle metalliesineitä – nauloja, muttereita ja kaikkia metalliesineitä. Näin varmistetaan kestävyys. Sitten täytämme kipsi Pariisissa. Jos ei, voit käyttää kittiä. Työnnämme tynnyrin liuokseen kiertämällä pari ruuvia sen pohjaan, – tämä estää sen rullaamisen tai vahingossa ponnahtamisen ulos sen jälkeen. Kiinnitämme työkappaleen tiukasti keskelle, kunnes massa täysin kiinteytyy..

13

kruunu

Kun runko, jossa on runko, on täysin kovettunut maljakossa, muodostamme kruunun. Se voidaan valmistaa polystyreenistä, esimerkiksi liimata kaksi pallonpuoliskoa palloksi, rypistää kangas PVA -liimalla kyllästetyistä sanomalehdistä jne..

Styrofoam -pallo

Styrofoam -pallo

Luo merkintä

Luo merkintä

Neuvoja! Jos päädyit sanomalehtiversioon, tuotteen tulee kuivua vähintään 10 tuntia. Vasta sen jälkeen se saa tarvittavan voiman..

Perustan vahvistaminen

Huolimatta rungon ilmeisestä lujuudesta, joka on takattu kipsillä, pohja on vahvistettava. Tätä varten kostutamme köyden tai narun epoksiliimalla ja kääritään se rungon ympärille liimalla se kipsiin. Täytämme siis kaulan spiraalilla reunoihin. Odotamme päivän, kunnes kaikki on kuivaa.

Pyramidikoristeet tuoreista hedelmistä ja marjoista

Pyramidikoristeet tuoreista hedelmistä ja marjoista

Kruunun parantaminen

Jotta vaahto tai sanomalehdet eivät näy hedelmien välillä, sinun on ensin luotava tausta. Tätä varten upotamme kruunun mallin liimaan ja pyöritämme jauhettua kahvia tai pieniä teelehtiä. Tasaisen väritehosteen lisäksi saat myös miellyttävän tuoksun. Kuivaamme sen ja asetamme sen runkoon. Tätä varten tarvitsemme reiän alhaalta, täytä se liimalla ja aseta se langan kärkeen, tankoon, haaraan (riippuen siitä, mikä materiaali valitaan runkoon). Odotamme kuivumista.

Kruunun valmistelu

Kruunun valmistelu

Kruunun ja varren liitos

Kruunun ja varren liitos

“Kasvavat” hedelmät

Ruoanlaitto nuket, hammastikkuja, liimaa ja teippiä.

Topiary pääsiäistyyliin

Idea pääsiäisen tyyliin

Työn vaiheet:

 1. Laitamme jokainen minimalli hammastikulle ja voitele pohja liimalla.
 2. Kiinnitämme kruunuun niin, että hedelmän pohja tarttuu kruunun aihioon.
 3. Joskus ylimääräisen lujuuden saavuttamiseksi käytetään lisäksi teippiä huolellisesti. Tällöin aukot piilotetaan pienten esineiden – pähkinöiden, makeisten, marjojen tai kukkien – alle..

Kuuma liima auttaa kiinnittämään korut turvallisesti

Kuuma liima auttaa kiinnittämään korut turvallisesti

Kruunun koristamiseen voidaan käyttää erilaisia ​​kukkia ja hedelmiä.

Kruunun koristamiseen voidaan käyttää erilaisia ​​kukkia ja hedelmiä.

Kiinnike kulkee ylhäältä alas pystysuoraan tai spiraalisesti.

Lopullinen sisustus

Upea marjakoostumus

Upea marjakoostumus

Leikataan runko – voit maalata sen kauniilla akryylimaalilla tai kääriä teipillä, narulla tai levittää sen liimalla ja levittää glitteriä tai hopealankaa.

Älä käytä paperia tai rakennusteippiä, ne huononevat nopeasti.

Aseta yksi materiaaleista maljakon päälle:

 • neulonta lanka;
 • meren pikkukivet;
 • simpukat;
 • keinotekoinen sammal;
 • hieno graniitti sirut;
 • lasi kappaletta;
 • jne..

DIY -sisustus vääriä hedelmiä

DIY -sisustus vääriä hedelmiä

Kahvipavuista valmistetut sisustukset täyttävät huoneen miellyttävällä tuoksulla

Kahvipavuista valmistetut koristeet täyttävät huoneen miellyttävällä tuoksulla

Säiliö liimataan kankaalla tai maalataan maaleilla, sidotaan nauhoilla jne..

Todellisia hedelmävaihtoehtoja

Juhla mansikkapuu

Juhla mansikkapuu

Missä tahansa ruuassa ei ole vain maku, vaan myös sen esitys. Jos olet hienostunut esteetti, voit tarjoilla hedelmiä vieraillesi epätavallisella tavalla..

Elävälle topiaarille sopivat pienet mandariinit, minibanaanit ja kaikki pienet “merentakaiset” eksoottiset tuotteet: litit, thaimaalaiset “lohikäärmesilmät”, feijoa jne..

Mansikat ovat yleisin marja juhlapöydän koristeluun.

Mansikka  yleisin marja juhlapöydän koristeluun

Kesä on hyvää aikaa käsitöille marjoista ja hedelmistä

Kesä – loistava aika käsitöille marjoista ja hedelmistä

Mansikka ruusut koristamaan koristepuun kruunua

Mansikka ruusut koristamaan koristepuun kruunua

Toimintaperiaate on sama, mutta koska luonnontuotteiden paino on monta kertaa suurempi kuin nuket, sinun on otettava painava kattila pohjalle, valittava tehokkaampi runko ja tiheä kruunu. Tarvitset enemmän metalliesineitä, jotta pohja olisi raskaampi ja kipsi kaatamista varten. Hammastikkujen sijasta sinun on käytettävä lankakappaleita, jotka olet aiemmin pessyt ja desinfioinut perusteellisesti.

Elävistä tai keinotekoisista hedelmistä valmistettu topiaari on loistava idea sisustuksen sisustamiseen tai alkuperäinen lahja ystäville ja perheelle. Vaikka olisitkin tiukka skeptikko ja epäilet, että tämä söpö puu kykenee houkuttelemaan onnea, se tuo paljon iloa ja antaa hyvän tunnelman vieraillesi, jotka huomasivat vahingossa ikkunan topiaarin. Usko tai älä, mutta maailmankaikkeuden laki sanoo: mitä tuot tähän maailmaan, se vastaa sinulle luontoissuorituksina. Työskentelyprosessissa olet investoinut paljon positiivista energiaa, joka myöhemmin kerrotaan harkitsevien positiivisilla tunteilla ja antaa siten kumulatiivisen vaikutuksen. Onnellisuuden tunne perustuu tähän periaatteeseen.!