Suunnitteluprojektista valikoimaan lisävarusteita: luomme makuuhuoneen, jonka pinta -ala on 14 neliömetriä. m

Valoisa moderni sisustus

Valoisa moderni sisustus

Makuuhuoneen päätehtävänä on viihtyisä ilmapiiri, joka edistää mukavaa lepoa ja hyvää unta. Jokainen suunnittelija, joka kehittää projektia, luottaa ensisijaisesti huoneen tarkoitukseen. Jotta makuuhuoneen sisustus olisi täydellinen ilman asiantuntijan kuulemista, sinun on noudatettava tätä sääntöä. Miten voit luoda mielenkiintoisen ratkaisun tyhjästä itse? Analysoimme vaiheittain kaikki tärkeimmät kohdat.

Minimalistinen sisustus harmailla sävyillä

Minimalistinen sisustus harmailla sävyillä

Osaava ulkoasu

Suunnitteluprojektin ensimmäisessä vaiheessa määritetään makuuhuoneen toimivuus. Jos huonetta käytetään vain nukkumiseen ja lepoon, 14 neliömetriä m riittää tilavan huoneen luomiseen. Mutta useammin tapahtuu, että makuuhuoneeseen on sijoitettava pukuhuone tai työhuone. Tässä tapauksessa sinun on rajattava suunnittelua suunniteltaessa koko tila vyöhykkeiksi..

Tämä huone sopii teini -ikäiselle.

Tämä huone sopii teini -ikäiselle.

Kontrastivärinen musta vaatekaappi vaaleanpunaisilla sävyillä eklektisessä sisustuksessa

Kontrastivärinen musta vaatekaappi vaaleanpunaisilla sävyillä eklektisessä sisustuksessa

Nukkumapaikka, jossa on sänky ja sivupöydät, on makuutila, jonka koko riippuu lähinnä sängyn koosta. Jos huone on tarkoitettu kahdelle, tarvitset parivuoteen, jonka pinta -ala on noin 2 x 2 m.

Neuvoja! On myös tilavampia king-size-vuoteita, mutta pienissä makuuhuoneissa on parempi luopua suurista huonekaluista..

Hyvä asetteluvaihtoehto nuorelle perheelle

Hyvä asetteluvaihtoehto nuorelle perheelle

Mukava ulkoasu sängyllä ikkunan vieressä

Mukava ulkoasu sängyllä ikkunan vieressä

Makuuhuoneen vaatekaappia edustaa yleensä lipasto tai vaatekaappi. Voit rajoittaa sisäänrakennettuihin hyllyihin, jos haluat enemmän vapaata tilaa. Mutta modernit vaatekaapit näyttävät hyvältä makuuhuoneessa eivätkä vie paljon tilaa. Yleensä ne sijoitetaan ikkunaa vastapäätä koko seinää pitkin. Mielenkiintoinen ja toimiva ratkaisu on kulmakaappi.

Tärkeä! Ikkunan vasemmalla puolella tulisi olla toimisto, jossa on pukeutumispöytä ja pussi, tai tietokonepöytä, jossa on nojatuoli, jotta päivänvalo valaisee työalueen oikein. Huonekalut on järjestettävä siten, että ne eivät häiritse vapaata liikkumista.

16

Neuvoja! Jätä katon korkeus mahdollisimman korkealle. Useiden tasojen kipsilevylaatikot on suunniteltu enemmän tilaviin huoneisiin. On parempi käyttää selkeitä viivoja ja yksinkertaisia ​​muotoja – tämä laajentaa tilaa visuaalisesti..

Viimeistelyominaisuudet

Venetsialainen kipsi sopii erinomaisesti makuuhuoneen seinien koristeluun. Voit myös maalata seinät, mutta sinun on valittava matta maali, koska kiiltävä riistää huoneen mukavuuden. Lattian viimeistelyyn paras ratkaisu olisi parketti tai laminaatti. Ja pienen makuuhuoneen katon tulisi olla riittävän yksinkertainen kalkitusmuodossa, jotta tila ei ylikuormitu. Jos korkeus sallii, käytä alakattoja tai joustokattoja.

Sänkyä pidetään perustellusti makuuhuoneen keskeisenä hahmona, ja sen seinäkoriste on hyvin yleinen ratkaisu, jota voidaan käyttää.

Neuvoja! Jos seinäkoristeeksi on valittu tapetti, sängyn vieressä oleva seinä voidaan liittää valokuva- tai 3D -taustakuvaksi.

Myös suosittu tapa on käyttää tapettia, jonka kuvio vastaa muiden seinien tavallisen taustakuvan väriä. Jos suunnitellaan tyylikäs sisustus, valinta nahasta tai sametista valmistettujen seinäpaneelien hyväksi yllättää kauneudellaan ja ylellisyydellään..

Taustakuva sängyn päässä

Taustakuva sängyn päässä

Painatuksen käytön makuuhuoneen sisustuksessa tulisi olla erittäin pätevää. Niiden salakavalaisuus johtuu siitä, että suuret piirustukset voivat pienentää pinta -alaa, tehdä suunnittelusta kömpelön tai riistää huoneesta täysin rauhallisen ilmapiirin. Siksi sinun on valittava tulosteita huolellisesti, jotta voit luoda alkuperäisen sisustuksen, jossa on huomaamaton kuvio..

Neuvoja! Kiinnitä huomiota luonnonmateriaaleihin. Tietenkin muovi houkuttelee houkuttelevilla hinnoilla, ja sen ylläpito on vähäistä. Puu, pellava ja kivi luovat kuitenkin sen kodikkuuden, josta haluat nauttia joka päivä..

16

Värit ja tyyli

Värin valinta huoneen sisustuksessa on aina omistajan henkilökohtainen päätös. Ei ole väliä kuinka arvokkaita suositukset pysyä tietyllä sävyllä, jos tämä väri ei ole miellyttävä, korjaus ei miellytä. Siksi voimme tarjota vain useita sääntöjä yhteensopivuudesta ja eri äänien käytöstä..

Makuuhuone 14 neliömetriä m: ää pidetään keskikokoisena, joten värimaailma voi olla vaalea, kirkas ja jopa tumma. Jos haluat laajentaa tilaa tekemällä rajoitetuista metreistä vapaampia, pastellivärien käyttö on pakollista.

Neuvoja! Rakastamalla suuresti tummia värejä voit tarjota sisustaa yhden seinän tummalla sävyllä tai lattialla ja jättää kaiken muun vaaleaksi.

Maalaismainen sisustus

Maalaismainen sisustus

Tumma klassinen tyyli

Tumma klassinen tyyli

  • Kun valitset värimaailman, on parempi luottaa kolmen värin sääntöön: pääsävyn, neutraalin ja vaalean (valkoinen, beige, harmaa) tulisi olla noin 60% koko huoneen sisustuksesta.
  • Lisääänen, kirkkaamman, annetaan noin 30% kokonaispinta -alasta. Se on sopusoinnussa tärkeimmän kanssa ja miellyttää huoneen omistajan silmää (sininen, liila, vaaleanpunainen, vaaleanvihreä).
  • Loput 10% on aksentti, joka tarvitaan antamaan huoneelle “kuori”. Pääsääntöisesti se on pimeä ja kontrastinen suhteessa pääosaan.

Tyylin luomiseen makuuhuoneessa ei ole rajoituksia, koska jopa “kylmimmät” suunnat, kuten huipputekniikka tai parvi, löytävät faninsa. Ystävällisempiä ja sopivampia tyylejä ovat:

  1. provence;
  2. klassikko;
  3. maa;
  4. Japanilainen;
  5. itämainen.

Epätavallinen ratkaisu, jossa kattokruunu ei ole katon keskellä

Epätavallinen ratkaisu, jossa kattokruunu ei ole katon keskellä

Riippuva sänky skandinaaviseen sisustukseen

Riippuva sänky skandinaaviseen sisustukseen

Neuvoja! Kokeile yhdistää eri tyylejä käyttämällä kolmen värin sääntöä. Aloittelevan suunnittelijan on parempi olla käyttämättä radikaalisti erilaisia ​​vaihtoehtoja väärin, mutta sinulla on varaa kokeilla samanlaisia ​​ohjeita toteutuksessa..

16

Huonekalujen valinta

Mikään makuuhuone ei ole täydellinen ilman sänkyä, joten kaikki muut huonekalut täydentävät vain “ensimmäistä viulua”. Ensinnäkin nukkumapaikan tulisi olla mukava, mukava levätä, ja kun valitset patjaa, sinun on tarkistettava tämä kriteeri epäröimättä. Useimmiten sängyn pää on seinän vieressä ja ikkuna sijaitsee vasemmalla tai oikealla asettelusta riippuen.

Sängyn vieressä, molemmin puolin, pitäisi olla yöpöydät. On kätevää laittaa lamppu niiden päälle ja tarvittaessa laittaa pientä.

Neuvoja! Erinomainen ratkaisu olisi ostaa makuuhuone, jossa on sänky, kaapit ja lipasto tai vaatekaappi. Kaikki tuotteet on valmistettu samassa mallissa, eikä yhteensopivuuskysymys yksinkertaisesti esiinny.

Kaunis massiivinen puinen sänky

Kaunis massiivinen puinen sänky

Nukkumis- ja työskentelytila ​​yhdessä huoneessa

Nukkumis- ja työskentelytila ​​yhdessä huoneessa

Jos sinun on valittava vain vaatekaappi, paras vaihtoehto 14 neliömetrin makuuhuoneelle. m tulee olemaan vaatekaappi. Se vie vähemmän tilaa, näyttää erittäin tyylikkäältä ja sillä on hyvä tallennuskapasiteetti. Muut huonekalut järjestetään tarpeen mukaan. Mutta on parempi olla sekoittamatta jo pientä huonetta, jossa on paljon tarpeettomia esineitä..

Neuvoja! Harkitse tavaroiden tallentamista: jos aiot sijoittaa pukuhuoneen makuuhuoneeseen, varmista, että valittu vaatekaappi sisältää kaiken mitä tarvitset. “Tarpeettomien” esineiden puuttuminen lisää tilan puhtauden tunnetta.

Valaistus ja tarvikkeet

Yleisimmän valaistuksen katsotaan olevan kaksivaiheinen – ylä- ja paikallisvalaistus. Tämä riittää usein kaikkiin tehtäviin. Oikean ratkaisun löytämiseksi sinun on otettava huomioon huoneen toimivuus..

Tärkeä! Jos makuuhuoneeseen on suunniteltu työskentelyalue, seuraavaksi on toivottavaa parantaa valoa lampun tai pöytävalaisimen avulla.

Ala- ja alakatot mahdollistavat halogeenilamppujen sijoittamisen vaadittuihin paikkoihin. Yksinkertaisin vaihtoehto on sängyn vieressä oleva katto, joka voidaan sammuttaa kätevästi. Kaikkien valaisimien tulee olla viimeistelyn kaltaisia, jotta ne eivät häiritse harmoniaa..

Älä unohda sisustaa makuuhuoneesi sisäkukilla, koska vehreys ei vain sovi mihinkään tyyliin, vaan myös kyllästää ilman hapella. Voit ripustaa kiharavartisen istutuslaitteen seinälle tai sijoittaa kukkaruukun vapaaseen kulmaan aivan lattialle.

Kattovalaisimet sängyn päässä

Kattovalaisimet sängyn päässä

Kevyt klassikko keskusvalaistuksella

Kevyt klassikko keskusvalaistuksella

  • Maalaukset makuuhuoneessa ovat täydellinen lisävaruste, joka ei vie paljon tilaa. Kuvion valinta riippuu täysin makuasetuksista, mutta on parempi olla poikkeamatta liikaa värimaailmasta ja yleisestä konseptista. Kuva voidaan ripustaa seinälle sängyn päähän tai sitä vastapäätä – joten se on aina näkyvissä.
  • Peili näyttää hyvältä makuuhuoneessa: naisten ilmeisen mukavuuden lisäksi se edistää tilan mittojen visuaalista laajentumista ja antaa keveyttä ja ilmavuutta heijastuksen avulla. Usein peili on jo sisäänrakennettu vaatekaappiin, ja voit valita nimenomaan tällaisen mallin, säästät itsesi ostamasta lisäelementtiä.

Alakatot LED -valaistuksella

Alakatot LED -valaistuksella

Yöpöytälamppu ja pöytävalaisin riittävät

Yöpöytälamppu ja pöytälamppu riittävät

Neuvoja! Valaistus on otettava huomioon ennen korjausten aloittamista. Älä asenna värillistä LED -taustavaloa, vaan käytä himmentimiä. Kytkin ja pistorasia sängyn vieressä eivät ole vain käteviä, vaan joskus elintärkeitä.