Kuinka voin valita hyvän sisustussuunnittelijan? – Asiantuntijan tehtävistä, vastuista ja työn vaiheista

Jokainen, joka aloittaa remontin tai suunnittelee – muutamia vinkkejä sisustussuunnittelijan valintaan. Kerromme sinulle asiantuntijan kanssa työskentelyn eduista ja mitä sinun on kiinnitettävä huomiota löytääksesi arvokkaan asiantuntijan. Toivomme, että suosituksemme auttavat sinua säästämään rahaa ja aikaa ja välttämään yleisiä virheitä..

Miksi kutsua suunnittelija?

Miksi tarvitset suunnittelijaa ollenkaan? Näyttää siltä, ​​että jos tiedät jo, miltä haluat nähdä asuntosi, miksi käyttää lisävaroja toiselle asiantuntijalle? Tähän on useita syitä.

  1. Kaikilla ja aina ei ole tarkkaa käsitystä siitä, minkä tuloksen he haluavat lopulta saada. Suunnittelija auttaa sinua valitsemaan tyylin ja luomaan 3D -visualisoinnin sisätiloista, joiden avulla voit kuvitella, miltä asuntosi näyttää remontin jälkeen. Jos keskustelujen aikana haluat tehdä joitain muutoksia projektiin, ne voidaan visualisoida myös 3D -mallilla, jotta voidaan ymmärtää, miltä ne näyttävät asunnon lopullisessa kuvassa..
  1. Asiantuntija tietää tarkalleen, kuinka välttää yleisiä virheitä, joita kohtaavat kaikki, jotka eivät harjoita korjausta ja suunnittelua ammattitasolla. Voit olla varma, että jokaisessa huoneessa on riittävästi pistorasioita ja kytkimiä, kaikki huonekalut sijaitsevat kätevästi ja kunnostus suoritetaan pätevästi ja laillisesti.
  2. Hyvin kirjoitettu suunnitteluprojekti voi säästää paljon rahaa. Työn ensimmäisissä vaiheissa suunnittelija laatii projektin ja laskee arvion, joka sisältää kaikki palvelut ja materiaalit, joita työn aikana tarvitaan. Joten voit jo ennen korjauksen aloittamista ymmärtää, mikä budjetti on laadittava kullekin sen vaiheelle, etkä ylitä tätä summaa..
  3. Suunnittelijan kanssa työskentely säästää paljon henkilökohtaista aikaa. Sinun ei tarvitse ostaa rakennusmateriaaleja kaupoista monta kertaa, yritä löytää tarvitsemasi tavarat, koska kokenut suunnittelija tietää jo mistä ostaa mitä. Selkeä suunnitteluprojekti helpottaa rakentajien työtä ja säästää sinua pitkiltä hyväksynniltä.

Mikä määrittää suunnittelijan valinnan?

Kun etsit suunnittelijaa, sinun on ensin keskityttävä hänen portfolioonsa. Sen pitäisi sisältää todellisia valokuvia esineistä, joita tämä asiantuntija työskenteli, eikä vain 3D -esityksiä tai luonnoksia.

Valokuva Art Deco -tyylisestä olohuoneesta, jonka ovat perustaneet yritysryhmän “Fundament” suunnittelijat. Katso koko duplex -asunnon projekti verkkosivusto GK

On syytä olla varovainen, jos suunnittelija ei pysty tarjoamaan todellisia valokuvia – tämä voi viitata siihen, että hän otti esimerkkejä “salkustaan” Internetissä.

Suunnittelijan ei tarvitse vain hahmotella asunnon ulkonäköä sinulle, vaan myös huolellisesti selvittää kaikki sen “sisäosat” – viestintä, johdot, valaistus, pistorasiat jne. Toisin sanoen hänen ei tarvitse olla vain “taiteilija”, vaan myös hyvä suunnittelija, joka osaa rakentaa rakentajille ymmärrettäviä teknisiä piirustuksia.

Suunnittelijan pitäisi pystyä puhumaan toiminnastaan, suorittamistaan ​​projekteista ja siitä, miten työ edistyi. Osaavan suunnittelijan on myös oltava hyvin perehtynyt rakennusmateriaalien ja -palvelujen markkinoihin, osallistuttava erikoisnäyttelyihin ja tunnettava uusimmat sisustussuunnitelmat. Vain tällainen henkilö voi tarjota sinulle nykyaikaisen ja tyylikkään ratkaisun..

Kuva suunnittelijoiden suunnittelusta art deco -tyylisestä makuuhuoneesta GC “Fundament”

Sisustussuunnittelija on henkilö, jonka kanssa vietät paljon aikaa ja joka oppii paljon henkilökohtaisia ​​tietoja sinusta. Loppujen lopuksi voidakseen varustaa huoneen sinulle hänen on ymmärrettävä, miten asut, miten työskentelet, missä vietät henkilökohtaista aikaa ja mitä teet kotona. Siksi on tärkeää, että henkilön persoonallisuus ei aiheuta hylkäämistä sinussa ja että tunnet olosi mukavaksi kommunikoida hänen kanssaan. Ja mikä tärkeintä, suunnittelijan on taattava henkilökohtaisten tietojen täydellinen luottamuksellisuus. Tämä on määritettävä sopimuksessa..

Työn vaiheet

  1. Ensimmäinen askel on valita oikea asiantuntija. Sinun on sovitettava makusi sen kanssa, muuten yhteistyö ja muutoksista sopiminen ei ole niin helppoa. Ensimmäisessä kokouksessa voit tuoda kuvia sisätiloista, joista pidät erityisesti, jotta sinun on helpompi selittää, minkä tuloksen aiot saavuttaa. Täällä sinun on keskusteltava tulevan sisustuksen konseptista, valittava tyyli ja hahmoteltava, minkä pitäisi olla tulos. Jos näkemyksesi tulevaisuuden suunnittelusta osuu yhteen, voit tehdä sopimuksen suunnittelijan itsensä tai hänen edustamansa yrityksen kanssa ja tehdä etukäteen.
  2. Toinen vaihe on tilojen mittaukset ja suunnittelijan tehtävien kehittäminen. Täällä keskustelet kaikista projektin yksityiskohdista mahdollisimman yksityiskohtaisesti – esimerkiksi väreistä, viimeistelymateriaalien valinnasta, huonekaluista, valaistuksesta. Vasta sen jälkeen asiantuntija alkaa luoda luonnoksia tulevista tiloista, valmistella piirustuksia ja 3D -mallia. Hyvä suunnittelija tekee sinulle useita luonnoksia ja vasta lopullisen sopimuksen jälkeen luovutat ne rakennustiimille toteutettavaksi.
  3. Kolmannessa vaiheessa laaditaan yksityiskohtainen arvio, jossa määrätään kaikki todennäköiset materiaali- ja korjaustyökustannukset ja määritetään korjauksen tarkka ajoitus. Sen jälkeen voit alkaa ostaa rakennusmateriaaleja ja aloittaa työt sivustolla..

Lisäksi rakennustiimi on jo mukana, mutta suunnittelijan työ ei pääty tähän. Hyvä suunnittelija seuraa sinua kaikissa remontin vaiheissa, ratkaisee rakentajien kysymykset ja neuvoo sinua mahdollisissa muutoksissa projektiin. Tarvittaessa hän valvoo projektin oikeaa toteutusta tiimissä sekä oikeita piirustuksia ja luonnoksia, jotta tulos sopii sinulle täydellisesti.