Uklonite mrlje od kave – kućni lijekovi kod kuće i u pokretu!

Mrlja od kave je neugodna, ružna i može pokvariti važne sastanke, naše raspoloženje, pa čak i savršenu sliku. Svatko prolije svoje omiljeno piće. To vam se može dogoditi na poslu, prije važnog sastanka ili kad ujutro izađete van. Čak i kod kuće, prekrasan tepih ili moderna sofa ne izgledaju tako sjajno nakon što ste po njemu prolili kavu. No, svježu mrlju od kave možete ukloniti vrlo jednostavnim kućnim lijekovima. Čak i nakon što se osuši, postoje dobra rješenja. Zato nemojte paničariti! Evo naših jednostavnih savjeta i ideja s lako dostupnim resursima. Nadamo se da ćemo vam uštedjeti nepotreban stres i neugodne situacije. Držite se toga?

Mrlje od svježe kave obično se mogu vrlo lako ukloniti

Trendovi čišćenja bluza mrlje od kave

Tekući sapun ili deterdžent s mlakom vodom

Ako kavu prolijete po sebi u pokretu, na poslu ili u restoranu, to postaje kritično. U tom slučaju morate ukloniti mrlju od kave sredstvima koja se mogu pronaći posvuda. Bez obzira gdje se nalazite, obično se u blizini nalazi toalet s tekućim sapunom! Možda u uredu postoji kuhinjski kutak s tekućinom za pranje posuđa.

Pitajte o tome u kafiću ili restoranu! Na mrlju nanesite malo tekućine za pranje ili tekućeg sapuna i navlažite područje. Voda koja se koristi idealno bi trebala biti mlaka. Isperite i osušite sušilicom za ruke. Alternativno, područje možete obrisati suhom krpom ili salvetom.

Uživajte u kavi! Mrlje se lako uklanjaju!

Domaći trikovi mrljaju kavu

Ostali učinkoviti kućni lijekovi za mrlje od kave

Ponekad prolijete kavu neposredno prije izlaska iz stana. Imate vremena za brzu promjenu, ali ne i odmah ukloniti mrlju. Navečer se već osuši i čišćenje je otežano. Sljedeći kućni lijekovi također će pomoći kod mrlja na tepisima i kaučima.

Uvijek se iznova događa da kavu prolijete po sebi!

Bluza od mrlja kave čista bluza

ocat

Naravno da jesi Ocat neutralne boje, kako biste uklonili mrlju od kave. Količina upotrijebljenog octa povezana je s veličinom mrlje. U svakom slučaju, zahvaćeno područje treba obilno pokriti. Ostavite preko noći i ujutro nježno isperite. Idealno bi bilo da ga osušite sušilom za kosu.

 Mrlje od kave sa tepiha možete ukloniti i jednostavnim sredstvima

Čisti tepih od mrlja kave

pivo

Ulijte pivo na mrlju, a zatim isčetkajte područje. Nakon nekoliko minuta područje bi trebalo izblijediti ili čak nestati. Ako je potrebno, možete ponoviti nekoliko puta. Na kraju ponovno isperite mlakom vodom i osušite.

Čak se i starije mrlje od kave mogu ukloniti kućnim lijekovima!

Uklonite mrlje od kave Savjeti za kućanstvo

sol

Pospite sol mrljom od kave i ostavite oko pola sata. Navlažite područje i očetkajte. Ostavite da se osuši i usisajte usisavačem.

Prašak za pecivo ili soda bikarbona za osjetljive tkanine

Kod nekih sofa i tepiha postoji opasnost od izblijedjenja ili mehaničkih oštećenja vlakana. Upotrijebite prašak za pecivo ili sodu bikarbonu kako biste svoje omiljene interijere održali u optimalnom stanju. Raštrkajte zahvaćeno područje i polijte ga mlakom vodom. Na kraju biste mogli očistiti prljavo područje. U idealnom slučaju, trebali biste koristiti četku s mekim čekinjama. Nakon što se soda bikarbona ili prašak za pecivo osuše, ostatke možete ukloniti usisavačem.

Nemojte kvariti užitak kave zbog straha od mrlja

Ukusna kava Uklonite mrlje od kave

Soda

Ako mrlja nije prevelika i nemate ništa drugo sa sobom, možete kupiti gaziranu vodu. Prolijte malo ovoga na mrlju i obrišite čistom krpom ili salvetom. Ponovite nekoliko puta ako je potrebno. Pokušajte ne povećati mrlju od kave.

Svježe mrlje od kave mogu se ukloniti s malo tekućine za pranje posuđa ili tekućeg sapuna!

Uživanje u kavi Čišćenje mrlja od kave Savjeti

Vlažne maramice

Ovaj bi lijek mogao biti od velike pomoći, osobito za manje mrlje. Mrlju od kave možete ukloniti vlažnom krpom. Trebate ga izbrisati kako se ne bi širilo. Na kraju, možete se isprati mineralnom ili jednostavno mlakom vodom.

Ponekad se mrlje od kave mogu ukloniti samo gaziranom vodom

Uklonite mrlje od kave pametnim trikovima