Sportske radne cipele i zaštitna odjeća – sve je relevantno

Sportske radne cipele i njihova razina sigurnosti

Jeste li se ikada zapitali odakle potječu norme i propisi za zaštitnu odjeću? Zaista postoje brojni poslovi u kojima cijeli dan sjedite ispred monitora i klikćete mišem, ali ima i mnogo poslova u kojima muškarci i žene zarađuju svoj novac sa znojem na čelu (u pravom smislu riječi). U mnogim obrazovnim zanimanjima postoji čak i određeni rizik i opasnost po zdravlje. Za povećanu zaštitu tijela i veću udobnost pri radu s punim radnim vremenom kao zavarivač, lakirač, slikar, vodoinstalater, vrtlar, poljoprivrednik, krovopokrivač ili mesar, odgovarajuće strukovne udruge osigurale su odgovarajuću radnu i zaštitnu odjeću. Najugroženija područja na ljudskom tijelu su ekstremiteti, zbog čega ćemo se danas pozabaviti temom sigurnih i obveznih radnih cipela, a također ćemo razgovarati o nečemu.

Važna zaštitna odjeća za radne cipele2

Obuća mora biti čvrsta, udobna i primjerena radnim uvjetima. Iz tog razloga bismo tvrdili da su sportske radne cipele najprikladnije za siguran i istodobno udoban radni proces. Sigurno ste pregledali mnoge kataloge radne odjeće, pa čak i neke modele smatrate simpatičnim, ali ne možete učiniti ništa sa svim tim čudnim skraćenicama?

Ne brinite, objašnjenje je jednostavno i napravljeno je samo za najbolje vaše noge .

Bitna zaštitna odjeća za radne cipele5

Trendovi u zaštitnim cipelama ima i njih, ali ne radi se nužno o ljepoti, već o sigurnosti. Važno je znati za koje doba godine trebate cipele i jesu li prikladne za vaš posao. Slovo “S” u svim kraticama odnosi se na razinu sigurnosti para cipela i sadrži važne podatke za zaštitu vaših stopala. Osnovne cipele označene su S1 i svaka dodatna razina otkriva više o specifičnostima zaštite. Ako radite na poslu koji predstavlja opasnost od strujnog udara, potražite cipele sa skraćenicom ESD. Ove cipele su dizajnirane za elektrostatičku zaštitu i ne smiju se miješati s antistatičkim.

Bitna zaštitna odjeća za radne cipele6

Ako ne podnosite posebne materijale ili su vam stopala malo preširoka ili prevelika, bilo bi potrebno voditi računa o posebnom paru radnih cipela. Ne podcjenjujte posao koji vaša stopala obavljaju tijekom dana i razmislite zaslužuju li vaša stopala posebnu proizvodnju za određenu stvar.

Važna zaštitna odjeća za radne cipele 7

Važna zaštitna odjeća za radne cipele 3

Bitna zaštitna odjeća za radne cipele 4

Važna zaštitna odjeća za radne cipele 7