Potpuno novi školski namještaj utjelovljuje aktualna didaktička načela na Didacti 2017

Održivi i sofisticirani školski namještaj može se vidjeti na Didacti 2017

Škola više neće biti mjesto na koje ne želite biti. To je barem namjera mnogih stručnjaka izlagača i učitelja koji zajedno rade na novim konceptima soba i škola te će ih i ove godine predstaviti na jednom od najvećih obrazovnih sajmova u Njemačkoj – Didacti.

Željeli bismo promijeniti i poboljšati cjelokupnu percepciju procesa učenja i zastarjelih školskih struktura. U tu se svrhu aktivno rješavaju trenutne potrebe učenika i nastavnika i stavlja se vrijednost na dobrobit u školi i učionicama. Zašto optimizaciju učionica i zajedničkih prostorija smatramo relevantnima i kakav utjecaj takva promjena može imati na sposobnost učenika za učenje?

didaktički principi školskog namještaja6

Kao student, ali i kao učitelj, većinu svog vremena provodite u školi, gdje ne učite i ne predajete. Posebno bi se u cjelodnevnim školama željeli ponuditi optimalni uvjeti za fleksibilno i samodostatno učenje. To uključuje mnoge rekvizite i materijale, kao što su sklopivi namještaj, ploče s kliznim modulima, stolni sustavi podesivi po visini, oprema za administrativne prostore i prostore za igru, kao i namještaj u hodniku koji bi trebao ukloniti svaki potencijalni rizik od ozljeda.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, želite tolerirati održivu izgradnju namještaja i skrenuti pozornost na podrijetlo materijala. Za uspravan položaj tijela i zdrava leđa traže se posebno izrađene stolice i stolovi i traže se iskusni proizvođači.

didaktički principi školskog namještaja 1

Gotovo 75 godina iskustva i isto toliko duga tradicija na tom području Školski namještaj u vlasništvu je gornjofrankovske tvrtke Ass Einrichtungssysteme GmbH na njegovu priču. Filozofija tvrtke uključuje dizajn i proizvodnju školskog namještaja te opremanje kompletnih specijalističkih i višenamjenskih soba. Složeni koncepti dizajna razvijaju se iz tradicionalne konstrukcije namještaja, koja ne samo da usrećuje korporativne klijente, već zapravo doprinosi vidljivom poboljšanju školskog okruženja.

didaktički principi školskog namještaja2

Čista funkcionalnost povezana je s velikom potražnjom za estetikom i održivošću. Pažljivo odabrani materijali trebali bi se lako brinuti i čuvarima uštedjeti puno posla. Postoji odgovarajuća shema boja prema dobnoj skupini i okruženju za učenje.

Ali nemojte misliti da sve što je staro više ne igra ulogu i zamijenjeno je novim. Prema motu „Bez prošlosti ne može biti budućnosti“, tvrtka bira najbolje i najvrjednije iz proteklih godina i daje joj moderan pečat.

Tvrtka se smatra pružateljem obuke u Njemačkoj i daje veliku vrijednost visokokvalitetnim materijalima, stručnoj osposobljenosti i provjerenoj kvaliteti. To je i razlog zašto cijela proizvodnja uspješno radi u Njemačkoj već oko 75 ponosnih godina.

didaktički principi školskog namještaja2

didaktički principi školskog namještaja 5

didaktički principi školskog namještaja 4

didaktički principi školskog namještaja 7