Retkeilykylpy: muotoilun valinta, käytön hienovaraisuus ja miten tehdä se itse

Paras kokoinen versio mobiilisaunasta

Paras kokoinen versio mobiilisaunasta

Uintimenettelyjen hyödyt ovat olleet tiedossa muinaisen Venäjän ajoista lähtien. He eivät menetä suosioaan tänään, koska ne parantavat verenkiertoa, sävyttävät kehoa ja antavat voimaa. Tällainen energian lisäys on erityisen hyödyllinen ihmisille, jotka kokevat suurta liikuntaa. Mutta entä jos löydät itsesi kentältä? Tässä tapauksessa voit rakentaa retkeilykylvyn. Tämä vaihtoehto on suosittu matkailijoiden, huolitsijoiden ja väliaikaiseen asumiseen sijoitettujen työntekijöiden keskuudessa. Tämän rakennuksen avulla voit päästä eroon ylimääräisestä liasta ja sävyttää kehoa. Yhdessä sen kanssa voit myös huolehtia leirintäsuihkusta..

Höyrysauna, valmistettu käsin improvisoiduilla tavoilla

Höyrysauna, valmistettu käsin improvisoiduilla tavoilla

15 Mobiilisauna vaellusretkiä varten

Mobiilisauna vaellusretkiä varten

Kylpylaite

Tällainen rakenne tai sen osat voidaan ostaa, mutta samalla ei ole vaikeaa rakentaa sitä itse. Se koostuu seuraavista osista:

 1. runko;
 2. teltta;
 3. paikka kivien lämmitykseen.

Tärkeä! On välttämätöntä valita oikeat materiaalit, jotta rakenne olisi käytännöllinen ja samalla turvallinen.!

Telttaleirin oikea sijainti takaa mukavan oleskelun

Telttaleirin oikea sijainti takaa mukavan oleskelun

Runko kenttä kylpy

Runko kenttä kylpy

Liikkuvan kylvyn kokoaminen suoritetaan samalla periaatteella kuin tavallinen matkailuteltta.

Liikkuvan kylvyn kokoaminen suoritetaan samalla periaatteella kuin tavallinen matkailuteltta.

DIY -valmistusvaiheet

Ensinnäkin sinun on löydettävä paikka tulevan rakenteen sijoittamiseen. On parasta laittaa se lammen lähelle, koska höyrysaunassa vierailun jälkeen kaikilla on halu jäähtyä ja pestä pois hiki. Oikean paikan valinta säästää aikaa ja vaivaa rakentamatta ylimääräisiä suihkulaitteita.

Neuvoja! Ihmisille, joilla on heikko sydän- ja verisuonijärjestelmä, ei suositella äkillisiä lämpötilan muutoksia. Siksi, jos ympäristön lämpötila, mukaan lukien vesi, on riittävän alhainen, et voi suorittaa vesitoimenpiteitä heti höyrysaunassa käymisen jälkeen..

Liikkuva höyrysauna asennettu veden lähelle

Liikkuva höyrysauna asennettu veden lähelle

Neuvoja! Ensinnäkin, kiinnitä huomiota maaperän tiheyteen. Pehmeä ja vapaasti virtaava ei mahdollista rungon pitämistä, varsinkin jos se ajaa maahan.

Jatkamme suoraan rakentamiseen, aloitamme uunista. Se on minkä tahansa kylvyn pääominaisuus. Koko höyrysaunan käyttöprosessi riippuu sen laadusta..

Kirjanmerkki koostuu useista vaiheista. Toisin kuin pitkäaikaiset rakenteet, tämä ei vaadi paljon vaivaa:

 1. ylempi maaperä poistetaan, mikä tekee liesistä vakaamman;
 2. mukulakivet asetetaan, niiden valintaa on lähestyttävä erittäin huolellisesti (tästä lisää myöhemmin);
 3. polttopuun asettaminen, joka voidaan vaihtaa kivikerrosten kanssa tai rakentaa rakenne, jonka korkeus ja halkaisija ovat kukin 70 cm.

Lapsia ei suositella käymään höyrysaunoissa korkeissa lämpötiloissa.

Lapsia ei suositella käymään höyrysaunassa korkeissa lämpötiloissa.

Huomautuksella! Jos mahdollista, rautalevy voidaan asettaa maahan tulen ja mukulakivien alle. Näin voit pysyä lämpimänä ja vahingoittaa myös vähemmän luontoa, koska maaperän hedelmällisyys menetetään korkeista lämpötiloista. Mitä korkeampi tuli maasta, sitä turvallisempi se on hänelle..

Seuraavaksi jatkamme pohjan rakentamista. Valitsemme muodon – se voi olla kuutio tai suuntaissärmiö, joka ympäröi tulisijaa. Voit myös rakentaa suorakulmaisen puolisuunnikkaan, jonka terävään kulmaan uuni sijoitetaan..

Tästä riippuen panokset lyödään sisään ja poikkipalkit asetetaan. Ne on kiinnitettävä siten, että rakennus on vakaa, minkä vuoksi poikkipalkit on sijoitettava ylhäältä, sitomalla vaarnat ristiin.

Takka kenttäsaunalle, jossa on metallirunko varusteista

Takka kenttäsaunalle, jossa on metallirunko varusteista

Yksinkertaisin ratkaisu retkeilysaunan rakentamiseen on öljykangas, joka on venytetty vasaran tukkien päälle

Yksinkertaisin ratkaisu retkeilysaunan rakentamiseen on öljykangas, joka on venytetty vasaran tukkien päälle

Neuvoja! Yleensä liesi kuumenee jopa 4 tuntia, joten heti tulisijan asettamisen jälkeen voit sytyttää tulen ja aloittaa sitten pohjan rakentamisen.

Valmis pohja on peitetty materiaalilla, josta seinät tehdään. Luotettavuuden vuoksi se voidaan kiinnittää alhaalta kivillä tai kaivaa maahan..

Improvisoitujen keinojen valinta

Materiaalivalintaa on lähestyttävä erityisen huolellisesti. Se on valmisteltava ennen rakentamisen aloittamista. Jokaisella elementillä on omat ominaisuutensa. Tärkeimmät periaatteet, joita on noudatettava, ovat käytännöllisyys ja turvallisuus..

Tulisina käytetään polttopuita ja mukulakiviä. Molemmat, jos ne on valittu väärin, voivat aiheuttaa vammoja. Näiden materiaalien on oltava luonnollisia.

Tärkeä! Älä missään tapauksessa käytä tiiliä, tuhkapaloja jne. Niitä ei saa kerrostaa, ja tämä on erittäin tärkeää, koska tällainen materiaali voi räjähtää kuumennettaessa ja vahingoittaa muita sirpaleita.

13

Huomautus! Kivien tyypistä riippuen niiden on oltava valkoisia tai punaisia. Tämä osoittaa, että voit aloittaa uimisen suoraan.

Höyrysaunan valmistelu kivitasolla ja lattialla

Höyrysaunan valmistelu kivitasolla ja lattialla

 • Polttopuun valinta on myös parasta lähestyä huolellisesti. Metsässä tai muussa luonnollisessa ympäristössä käytetään tietysti käsittelemätöntä puuta. Se on turvallista ja jopa tervettä..

Tärkeä! Jos höyrysaunasi sijaitsee työlaitoksen alueella, voidaan virheellisesti käyttää improvisoituja keinoja, esimerkiksi rakennuspuun tai kreoliinilla kyllästettyjen ratapintojen leikkaamista. Sitä ei voida hyväksyä! Tällaiset aineet ovat vaarallisia keholle myrkyllisyydellään ja voivat haihduttaessaan aiheuttaa myrkytyksen..

Vahvistettu verkko voidaan valmistaa

Vahvistettua verkkoa voidaan käyttää astian valmistamiseen kiville, jotka tuottavat lämpöä

 • Pohjan valinta riippuu kyvyistäsi – se voi olla puu- tai metallipylväitä. Tärkein edellytys heille on vahvuus. Lisäksi ne on kiinnitettävä tukevasti yhteen..
 • Seinien valinta on yhtä tärkeä, ja sitä olisi käsiteltävä vastuullisemmin. Ne voivat olla sekä tiheitä, joten voit pitää lämpimänä että kevyinä, jotta pohjaan ei kohdistu erityistä kuormitusta ja samalla hapen pääsy rakenteen sisälle. Usein tähän tarkoitukseen käytetyt materiaalit ovat polyeteeniä tai pressua..

Kotitekoiset polttopuut auttavat säilyttämään luonnon

Kotitekoiset polttopuut auttavat säilyttämään luonnon

Turvallisuus

Turvallisuussäännöt ovat niin yksinkertaisia, että jopa lasten pitäisi tuntea ne. Mutta kuten käytäntö osoittaa, useimpien ihmisten liiallinen itseluottamus johtaa huomiotta ja lisää onnettomuusriskiä. Muista joitakin yllä mainituista säännöistä, joita on tärkeää noudattaa. Kannattaa kiinnittää huomiota myös seuraavaan.

 1. Prosessin organisointiin kuuluu työskentely tulen kanssa. On tärkeää, että se ei mene uunin ulkopuolelle, koska se voi aiheuttaa tulipalon ympäristössä ja muita vakavia seurauksia. Tässä suhteessa älä jätä tulta ilman valvontaa..
 2. Kun käytät kehystä ja telttaa, jos käytät tulenarkoja materiaaleja, aseta ne turvalliselle etäisyydelle tulesta. Samaan aikaan puolisuunnikkaan muotoinen rakennus on kannattavin, koska sen avulla voit peittää liesi viimeisessä käännöksessä, kun pääkehys on valmis ja tulisija tulipalossa on sammunut ja liesi on lämmennyt..

Vanhalla metalliastialla voidaan luoda nuotio

Vanhalla metalliastialla voidaan luoda nuotio

Mukavuuden järjestely

Täydellisen mukavuuden varmistamiseksi kannattaa eristää lattia. Voit tehdä tämän käyttämällä käytettävissä olevia vaahterat, rätit, pyyhkeet. Mutta se voidaan tehdä paljon helpommin. Oksat on parasta laittaa lattialle.

Neuvoja! Kuusen neulat sopivat parhaiten. Siinä on pienet pehmeät neulat, jotka eivät pistä lainkaan tuoreena. Jos lehtipuilla on edelleen maisemointi, voit käyttää niitä myös. Tässä tapauksessa olisi hienoa valita koivu tai tammi..

Myös höyrysaunaan voidaan sijoittaa tukkeja teltan liitoksia pitkin maata, sulkemalla niiden halkeamat. Ne voivat vuorostaan ​​toimia väliaikaisina lepotuoleina, joihin voit istua. Älä tee rakenteesta liian suurta, joten se pitää paremmin lämpimänä. Mutta samaan aikaan sinun pitäisi tuntea olosi mukavaksi siinä..

Havupuun oksat luovat rentouttavan ilmapiirin ja ainutlaatuisen aromin

Havupuun oksat luovat rentouttavan ilmapiirin ja ainutlaatuisen aromin

Matkailukylpy usein matkoille luontoon

Matkailukylpy usein matkoille luontoon

Käyttöehdot

Väliaikainen höyrysauna eroaa tavallisesta paitsi suunnittelussaan myös toimintasäännöissään. Tarkastellaan niitä tarkemmin:

 1. jos seinät on jo asennettu ja tuli on edelleen päällä, on ehdottomasti jätettävä toinen puoli auki savun poistumiseksi;
 2. asenna astia vedellä kuumalle liesille – sitä käytetään kivien kasteluun ja höyryn tuottamiseen;
 3. vaaditun lämmityslämpötilan saavuttamisen jälkeen lämpö poistetaan, koska veden tunkeutuminen siihen voi johtaa savun muodostumiseen teltassa;
 4. lämmön poistamisen jälkeen kaikki on tiiviisti suljettu lämmönhukan välttämiseksi;
 5. jos kaikkia sääntöjä noudatetaan, huone jäähtyy puolitoista – kaksi tuntia.

Retkeilyhella, jota voi ostaa kaupoista, sekä käsityöläiset voivat tehdä omin käsin

Retkeilykeitin saatavilla kaupoista. Käsityöläiset voivat tehdä sellaisen omin käsin.

Neuvoja! Jotta kylpyprosessit olisivat miellyttävämpiä ja hyödyllisempiä, voit lisätä tuoksuvia yrttejä – minttua, sitruunamelissaa, lehmää ja muita sekä neulojen, koivun tai tammen oksia veteen, josta muodostuu höyryä.

Metsäkasveista valmistetut kylpyharjat auttavat sinua rentoutumaan ja parantamaan terveyttäsi

Metsäkasveista valmistetut kylpyharjat auttavat sinua rentoutumaan ja parantamaan terveyttäsi

Lähtö

Nyt tiedät kuinka rakentaa retkeilykylpy itse. Jos sinulla on taloudelliset mahdollisuudet, voit vaellukselle ostaa valmiita rakenteita. Jos ei, käytä neuvojamme. Kuten ymmärrät, menetelmien ja keinojen valinta sekä järjestelyvaihtoehdot riippuvat vain mieltymyksistäsi. Mutta samaan aikaan älä unohda turvallisuutta ja kaikkien artikkelissa mainittujen suositusten noudattamista..