Damp til glæde: hvordan man vælger de rigtige trædøre til din sauna?

Træbad som en separat verden af ​​afslapning og rekreation

Træbad som en separat verden af ​​afslapning og rekreation

Hvis du begynder at bygge et badehus, skal du i sidste fase installere en dør. Det er nødvendigt at nærme sig sit valg meget omhyggeligt, især når det kommer til indgangsstrukturen til dampbadet. Under drift vil den blive udsat for forskellige belastninger forbundet med en skarp temperaturændring i og uden for rummet samt fugtighed, fordi et højt dampkoncentration er en konstant ledsager til badprocessen. Det er nødvendigt, at døren isolerer damprummet tæt for at bevare varmen, mens det skal understrege badets indretning og stil. En kompetent installeret struktur kan skabe en atmosfære, understrege atmosfæren i dette rum, som matcher dine smagspræferencer.

Naturligt træ fremkalder de mest positive følelser, mens du besøger badehuset

Naturligt træ fremkalder de mest positive følelser, mens du besøger badehuset

Valget af designet af en trædør til et bad

Træ er et pålideligt materiale, der kan bruges praktisk talt selv under store belastninger. Vi råder dig til at købe alt sammen med dørkarmen – dette vil garantere, at bladet helt vil klæbe til døråbningen, og derved opnå fuldstændig varmeisolering. Ellers kan der opstå store varmetab, hvilket vil påvirke brugen af ​​badet negativt..

Vigtig! For at opnå den maksimale varmebesparende effekt er indgangsstrukturen til dampbadet gjort lille..

Hvis det ønskes, kan en trædør let forklædes til ethvert interiør

Hvis det ønskes, kan en trædør let forklædes til ethvert interiør

Oftest findes en højde på ikke mere end 1,5 meter, og en høj tærskel bruges også til at forhindre træk. Døren i badet åbner udad, og denne løsning har til formål at bevare varmen og forhindre tab.

Råd! Brug ikke trelåger med dobbelt blad, da det kan føre til yderligere tab af termisk energi..

15

Designelementer ved dørbladet

I udseende kan det design, der bruges til badet, afvige lidt fra den almindelige indvendige dør, som vi er vant til, men ikke desto mindre er der en forskel. Dette er ikke kun de materialer, der bruges til fremstillingen, men også lærredets designfunktioner..

Egenskaber ved en trædør til et bad:

Udførelse af dørkarme Den mest optimale løsning er at lave den af ​​hårdttræ. Det kan være asp, eg osv. "torner" udføres på en møbelmåde ved hjælp af speciel trælim (giftfri) samt en dyvel.
Fuldstændig fravær af hulrum Ramme celler, der er i indvendige døre, skal fyldes med bikagematerialer. Det kan være pap eller fiberplade. Det anbefales at fylde strukturerne direkte til badet med basaltuld, som ikke har toksiske egenskaber og ikke brænder.
Ramme beklædning Til beklædning af rammen foretrækkes det at bruge træsorter, der har en gavnlig effekt på det menneskelige åndedrætssystem, frigiver nåletræsharpiks i moderate mængder. Det kan være lind, asp osv. Da beklædningen slides under drift, kan den udskiftes, hvorunder rammen ikke vil blive brudt, og der ikke er behov for at fjerne døren fra hængslerne.
 Dampspærre En særlig film er strakt under kappen. Formålet med brugen er ikke at slippe varm damp igennem og beskytte dørbladet og isoleringen mod fugt samt høje temperaturer..
Varmebestandige glasindsatser At udstyre gardinet med indsatser i forskellige størrelser bidrager til sikkerheden og gør også hele strukturen let.

15

Fremstillingsmateriale

Det mest populære materiale, der bruges til fremstilling af saunadøre, er lind. På grund af dets egenskaber kan driften af ​​en sådan struktur finde sted i en temmelig lang periode. En sådan dør tillader ikke varme at passere fra dampbadet, egner sig ikke til deformation fra udsættelse for høje temperaturer og forskellige fugtighedsniveauer.

På en note! Linden udsættes ikke for høj varme, hævelse og udsender praktisk talt ikke tjære.

Mulighed for indretning af badet - en trædør med en glasindsats lavet af varmebestandigt glas

Mulighed for indretning af saunaen – en trædør med en glasindsats lavet af varmebestandigt glas

I praksis bruges andre materialer også (men sjældnere) til at lave døre, for eksempel canadisk cedertræ eller aske. Disse materialer har en længere levetid, de er modstandsdygtige over for processer med henfald, deformation, og deres vigtigste forskel er deres temmelig høje omkostninger i forhold til lind..

En original kombination af lys aske med metalbeslag

En original kombination af let ask med metalbeslag

På en note! I dag bruger mange mennesker eg. Dette materiale bevarer perfekt varmen, og på grund af dets styrkeegenskaber er det blevet brugt i ret lang tid. Den største ulempe er meget vægt.

Den optimale kombination af en trædør til en sauna og glas til et tyrkisk bad

Den optimale kombination af en trædør til en sauna og glas til et tyrkisk bad

Tips til valg af dør fra profferne

For at vælge den rigtige dør til badet, skal du først beslutte dig for dine ønsker og økonomiske muligheder..

Råd! Det mest optimale og økonomiske vil være et produkt fremstillet af massiv lind.

Udseende, farve, stil er naturligvis også vigtigt, og sådanne øjeblikke forhandles med producenten individuelt. Du kan købe en færdiglavet struktur, der er til salg, eller du kan ansøge om individuel produktion i overensstemmelse med dine behov og ønsker. Når du er specialfremstillet, modtager du et produkt, der passer perfekt ind i åbningen, og du behøver ikke at udføre yderligere arbejde med forseglingen (selvom et sådant behov muligvis ikke opstår, når du køber en færdiglavet dør).

15

Husk sikkerhed!

  1. Det er nødvendigt at vælge det rigtige tilbehør, da dørhåndtaget varmes op under badets drift. Hvis det er lavet af et varmemateriale, risikerer du at blive forbrændt, så brug af et håndtag til en dør til et bad af metal eller sten er strengt forbudt..
  2. Det er vigtigt, at konstruktionen er så brandsikker som muligt. Du kan behandle det med specielle forbindelser, der ud over at forlænge levetiden bidrager til en forøgelse af dets modstandsdygtighed over for høje temperaturer og brand.Dette kriterium er måske det vigtigste, fordi det er en garanti for sikkerheden ved ophold i lokaler for både ejeren og hans gæster..

Valget af en trædør til et bad afhænger naturligvis af ejerens smag, ønsker, behov og økonomiske muligheder, men det vigtigste skal huskes – produktets vigtigste egenskab er modstandsdygtighed over for høje temperaturer samt høj luftfugtighed. Foretag det rigtige valg, og din hvile i saunaen vil være så behagelig som muligt!

15