Kako možete pripremiti vruću čokoladu na štapiću – recept i savjeti za pripremu

Što se tiče vruće čokolade na štapiću, mogućnosti su doslovno beskrajne. Sjetite se svih kombinacija okusa ili preljeva koje biste mogli napraviti! I to nije sve. I dalje možete napraviti njegove veganske verzije i bez glutena, a da se čak ni ne znojite. Iskreno, ovi štapići s vrućom čokoladom izvrsna su ideja za dar za mlade i stare. Ako želite saznati više, samo čitajte dalje. U nastavku ćete pronaći i jednostavan recept za toplu čokoladu na štapiću i neke praktične savjete za njegovu izradu.

Kako možete napraviti vruću čokoladu na štapiću?

Priprema vruće čokolade na štapiću Recept i savjeti za pripremu

Domaći čokoladni štapići kao šik ideja za poklon

Priprema vruće čokolade na štapiću Savjeti za pripremu

Kakvu čokoladu možete koristiti za vruću čokoladu na štapiću?

Za izradu ovih vrućih čokoladnih štapića možete koristiti bilo koju čokoladu. Ovisno o vašem ukusu, možete koristiti samo jednu vrstu čokolade ili kombinaciju čokolada. Ipak, preporučujemo korištenje najdragocjenije čokolade koju si možete priuštiti. Stoga uzmite svoju omiljenu marku čokolade i uživajte u okusu čokolade!

Koji vam je omiljeni okus?

topla čokolada na štapiću recept s domaćim čokoladnim štapićima

Koliko vruća čokolada može stajati na štapiću??

Čokoladni štapići mogu se čuvati 2 – 3 tjedna u pakiranju. A ako ne koristite sljez, zadržat će se još dulje! Sljez će se vremenom stvrdnuti čim se izvadi iz pakiranja. Stoga, ako želite zaista dug rok trajanja, držite se sastojaka poput komadića karamele ili čokoladnog čipsa.

U svojim domaćim čokoladnim štapićima možete dugo uživati

topla čokolada na štapiću recept domaći čokoladni štapići na dar

Koliko čokolade trebate za 1 vruću čokoladu na štapiću?

Potrebno vam je oko 50 g čokolade po štapiću (dakle, samo za jednu vruću čokoladu na štapiću), plus ono što želite staviti na nju (preljev). Sada možete izračunati koliko će vam čokolade ukupno trebati. Na primjer, za desetak vrućih čokoladnih štapića potrebno vam je oko 600 grama čokolade.

Čokoladni štapić sastoji se od približno 50 g čokolade

topla čokolada na štapiću recept domaći štapići od čokolade

Što možete koristiti kao oblik?

Naravno, možete koristiti sve vrste silikonskih kalupa i kalupa za led. Ali ne morate ih kupiti zasebno. Na primjer, možete koristiti šalice za jogurt, čaše za sačmu itd. Prije upotrebe samo provjerite jesu li dobro oprane.

Možete koristiti različite oblike i šalice

vruća čokolada na štapiću kalupi za sladoled domaći štapići od čokolade

Možete li pripremiti vegansku i / ili toplu čokoladu bez glutena na štapiću?

Definitivno! Također je puno lakše nego što mislite. Sada postoji mnogo veganskih čokolada bez glutena i nisu sve super skupe. Mnogi markovi tamne čokolade koji posjeduju supermarkete također su vegani. Ali uvijek obratite pažnju na bonton, pogotovo ako želite pripremiti vruće čokoladne štapiće za alergike.

Veganska zavodljivost

Pripremite vruću čokoladu na štapiću

Kako možete sami pripremiti vruću čokoladu na štapiću??

Odaberite svoju omiljenu čokoladu i otopite je u parnom kotlu (ili u mikrovalnoj pećnici). Kad se čokolada potpuno otopi, ulijte je u plastične čaše / čaše za jogurt / kalupe za sladoled itd. I u sredinu zalijepite štapić sladoleda. Dodajte bilo koji preljev po svom izboru, npr. B. sljez, zdrobljene paprene metvice, karamel bomboni itd.

Pustite da se čokolada stvrdne u hladnjaku prije nego što je izvadite iz čaša. Nakon što se potpuno stvrdne, izvadite je i čuvajte čokoladne štapiće u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.

Uživajte u domaćoj vrućoj čokoladi na štapiću

vruća čokolada na štapiću čokoladni štapići

Savjeti za pripremu vruće čokolade na štapiću

Ako posude s jogurtom koristite kao kalup za čokoladne štapiće, ne zaboravite ih prije punjenja otopljenom čokoladom lagano nauljiti! Ako to ne učinite, doista ćete se mučiti da ih izvučete.

Za izvrstan okus upotrijebite najkvalitetniju čokoladu koju si možete priuštiti. Zato uzmite svoju omiljenu marku čokolade.

Sigurno kod kuće imate kalup za led, zar ne??

Vruću čokoladu na štapiću pripremite sami Led oblikuje čokoladne štapiće

Zapamtite da je bijela čokolada vrlo slatka, mliječna čokolada manje, ali ipak prilično slatka, a tamna čokolada ima pomalo gorak okus.

Pripremite čokoladu do 2 tjedna unaprijed za slatke božićne ili valentinovske darove.

Uključite djecu i zamolite ih da napišu naljepnice. Time se stvaraju lijepi, domaći darovi za obitelj.

Spakirajte ga i gotovi ste! Sada imate ukusan poklon koji ste sami napravili

Priprema vruće čokolade na štapiću - recept i savjeti za pripremu

Jednostavan recept za toplu čokoladu na štapiću

Za izradu desetak čokoladnih štapića potrebni su vam sljedeći sastojci:

 • Ulje bez aromata (npr. Suncokretovo ili biljno ulje), za podmazivanje
 • 300 g bijele čokolade
 • 300 g mliječne čokolade
 • Mini sljezovi
 • Komadići mini kolačića

Za pripremu vruće čokolade na štapiću potrebno vam je samo nekoliko sastojaka

topla čokolada na štapiću recept čokoladni štapići

Potrebni pribor:

 • 12 šalica jogurta / čaša itd..
 • 2 zdjele za mikrovalnu pećnicu
 • 2 vrećice za jednokratnu upotrebu
 • 12 drvenih štapića za sladoled ili štapića za lizalicu
 • 12 darovnih oznaka (izborno)
 • Prozirni celofanski film (izborno)
 • Traka za uvijanje (opcionalno)

U nekoliko koraka vaši čokoladni štapići bit će spremni

Vruću čokoladu na štapiću pripremite sami čokoladne štapiće

Priprema:

Prvo posudu za jogurt namažite s malo ulja i ostavite sa strane dok vam ne zatreba.

Sada mljejte bijelu čokoladu (300 g) u zdjelu pogodnu za mikrovalnu pećnicu, a mliječnu čokoladu (300 g) ulijte u drugu zdjelu za mikrovalnu pećnicu. Zagrijte bijelu čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 10 sekundi. Povremeno dobro promiješajte. Kad se dvije trećine otopi, miješajte dok se potpuno ne otopi i ne postane glatko. Ponovite postupak za mliječnu čokoladu.

Svaku podmazanu čašu jogurta napunite otprilike dvije trećine otopljenom bijelom ili mliječnom čokoladom. Za to možete upotrijebiti dvije vrećice za cijevi za jednokratnu upotrebu.

Pravo uživanje u čokoladi!

Pripremite vruću čokoladu na štapiću

Kad se šalice napune čokoladom, nježno utisnite drvenu štapić za sladoled ili štapić za lizalicu u središte svake šalice. Čokolada bi ih trebala držati na mjestu.

Neke čokoladne štapiće prelijte mini sljezom, a druge mini komadima kolača. Pokušajte ih ugurati koliko god možete, ali nemojte ih gurati u čokoladu. Samo ih ostavite na vrhu.

Po potrebi drvene štapiće / štapiće za lizalicu ponovno centrirajte tako da budu ravni i u sredini. Zatim ih stavite u hladnjak da se potpuno stvrdne oko 3-4 sata (ili cijelu noć).

Kad su potpuno postavljene, pažljivo ih izvucite iz posuda za jogurt. Sada ih možete zamotati u darove!

Voila!

Vruću čokoladu na štapiću pripremite sami

Vruću čokoladu na štapiću pripremite sami Pepermint bijela čokolada Vruću čokoladu na štapiću pripremite sami, bijela čokolada Vruću čokoladu na štapiću pripremite sami Savjeti za pripremu Vruću čokoladu na štapiću pripremite sami topla čokolada na štapiću domaći štapići od čokolade Pripremite vruću čokoladu na štapiću - recepti i ideje za poklone Pripremite vruću čokoladu na štapiću - ideje za recept Pripremite vruću čokoladu na štapiću čokoladne deserte Domaći čokoladni štapići pripremaju vruću čokoladu na štapiću Pripremite vruću čokoladu na štapiću i poklonite jeVruću čokoladu na štapiću pripremite sami