Gotu Kola – azijska čudesna biljka i njena ljekovita svojstva

Ljudi su oduvijek željeli želju, naime uvijek biti mladi i živjeti što je dulje moguće. Nema ništa bolje od toga! No, bi li bilo moguće ostati mlad i vitalan do starosti, živjeti bez boli i imati dobro pamćenje? Dok medicina neprestano traži nove metode liječenja i uvijek nastoji produljiti ljudski vijek, priroda nam nudi jedinstveni lijek zvan gotu kola koji stvara čuda. Iako još nije dobro poznata, azijska ljekovita biljka ima intenzivno ljekovito djelovanje, može regenerirati, oživjeti i pomladiti ljudsko tijelo. Ako još niste upoznati s ovim čudotvornim lijekom za vječno mladi život, više o njemu možete saznati ovdje. U sljedećim redovima izvješćujemo o distribuciji, ljekovitim učincima i preporučenom obliku doziranja Gotu Kole. Ostanite uz nas!

 Gotu Kola ili azijska tigrova trava koja čini čuda!

Gotu Kola azijska trava tigra čini čuda za učinkovit lijek

  • Što je gotu kola i gdje je uobičajena?

Gotu Kola ljekovita je biljka koja pozitivno djeluje na sve bolesti. Njegova ljekovita moć poznata je i cijenjena u Aziji već tisućljećima, a postala je popularna u Europi tijekom posljednjeg desetljeća. U ovoj zemlji Gotu Kola se naziva indijski pennywort ili nosi imena poput Centella asiatica, biljka tigra ili tigrova trava.

Zeljasta biljka izvorno potječe iz Indije. Ljekovita biljka također je rasprostranjena u Japanu, Kini i tropskim područjima Afrike. Odnosno, neprestano raste i jako se dobro snalazi u tropskim i suptropskim klimama. Zauzvrat, ljekovito bilje stvara okruženje bogato hranjivim tvarima, humusom i močvarno područje. Zato se uglavnom nalazi na obalama rijeka i u rižinim poljima, ukratko, na vlažnim mjestima na nadmorskim visinama između 200 m i 2000 m.

Biljka je odmah uočljiva zbog svojih kružnih ili bubrežnih zelenih listova.

Gotu Kolas azijsko ljekovito bilje zeleno kružno ili bubrežno lišće

Gotu Kola je višegodišnja ljekovita biljka koja doseže maksimalnu visinu od 30 cm. Na tankoj stabljici rastu kružni ili bubrežni zeleni listovi. Tijekom razdoblja cvatnje od lipnja do rujna nastaju mali cvjetovi, ali oni se obično ne uzdižu iznad lišća. Za sve dijelove biljke kaže se da imaju ljekovita svojstva. U azijskoj kuhinji, na primjer, okrugli listovi i mladi izdanci koriste se konzumiranjem kao salata. Listovi se još uvijek mogu osušiti i koristiti kao čaj ili u prahu.

 Što možete izliječiti gotu kolom?

Gotu Kola azijska ljekovita biljka iz ljekovitog bilja iz prirode

  • Koja ljekovita svojstva ima azijska čudotvorna biljka gotu kola??

Azijski pennywort alternativni praktičari nazivaju “hranom za mozak”. Gotu Kola ima regenerativni učinak na živčani sustav, snažno ga smiruje i potiče inteligenciju i funkciju pamćenja. Indijska ljekovita biljka pripisuje se ljekovitom djelovanju na živčane bolesti, uključujući depresivna stanja, mentalne poremećaje, epilepsiju, hipohondrije. Za Gotu Kolu se kaže da zaustavlja prerano starenje i otklanja zaborav. Jednostavno je nenadmašan za regeneraciju i pomlađivanje mozga i živčanih stanica. To je zbog važnih sastojaka. Vitamin A, B, C, E, kalcij, željezo, magnezij, selen, arginin i drugi mogu se pronaći u lišću i mladim izdancima ljekovite biljke.

Azijska ljekovita biljka Gotu Kola naziva se i “hrana za mozak”.

Gotu Kola azijska tigrova trava Hrana za mozak

Nadalje, sadržane tvari povećavaju stvaranje kolagena u kostima i hrskavici. Zato Gotu Kola pomaže kod bolesti mišićno -koštanog sustava. Također poboljšava perifernu cirkulaciju krvi tako da više nemate hladne noge i ruke. Tigrova trava također se koristi za liječenje proširenih vena i limfedema. Prema novim rezultatima istraživanja, ljekovita se biljka preporučuje kao dobro preventivno sredstvo zbog straha od letenja prije dugih prekomorskih letova.

 Azijski grinjač koristi se u ajuverdičnoj medicini dva tisućljeća.

Gotu Kola azijska tigrasta trava naširoko se koristi u Auyverdi i tradicionalnoj kineskoj medicini

Ljekovita biljka koristi se u ajuverdskoj medicini oko 2000 godina. U Aziji se gotu kola naziva i “duhovna biljka” i koristi se za motivaciju i vitalizaciju. Vjeruje se da promiče energetski centar na vrhu glave. Osim toga, kaže se da biljka ima detoksikacijski, protuupalni i snižavajući temperaturu. Biljka tigar isušuje tijelo i ima antioksidativno i antimiotičko djelovanje. Zato se koristi u Ayuverdi i tradicionalnoj kineskoj medicini za širok raspon tegoba i bolesti. Iz tog razloga, Gotu Kola smatra se prirodnim čudesnim lijekom koji liječi i pomlađuje ljudsko tijelo.

 Lijek prirodnog čuda koji liječi i vitalizira ljudsko tijelo.

Gotu Kola azijska tigrasta trava prirodno čudo lijek liječi i vitalizira tijelo

  • Kako koristiti lijek?

Kod nas gotu kola možete pronaći u trgovinama zdrave hrane, trgovinama zdrave hrane i ljekarnama. Dostupni su različiti proizvodi koji sadrže ekstrakte ljekovite biljke i koriste se interno ili eksterno. Takvi su na primjer kapsule, tablete, čaj, prah, tinktura, masti i kreme. Ipak je najbolje da se prije kupnje posavjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom i da saznate kako točno trebate uzimati ove lijekove.

 Azijska ljekovita biljka dostupna je kod nas u obliku čaja, masti, praha ili dodatka prehrani.

Azijska tigrasta trava Gotu Kola dostupna je kao čaj u trgovinama zdrave hrane ili trgovinama zdrave hrane

Možemo samo dodati sljedeće: u ovoj zemlji možete pronaći azijsku ljekovitu biljku u obliku dodataka prehrani (u obliku tableta, kapsula, praha). Ljekoviti sastojci azijske tigrove trave također su dobro očuvani u tinkturama, mastima i kozmetičkim kremama. Čaj od gotu kola možete sami skuhati. Na primjer, osušeno lišće ljekovite biljke kuha se 10 minuta na 100 stupnjeva C kako bi se optimalno razvila antioksidativna svojstva ljekovite biljke. Također možete kupiti tinkture od gotu kola ili ih sami pripremiti te ih dodavati kap po kap u sok ili vodu. Prašak se umiješa u jogurt, voćni sok ili smoothie kako bi uživao u njegovim ljekovitim svojstvima. Mast se koristi za liječenje rana i ožiljaka. U posljednje vrijeme velike su potražnje kozmetičke kreme s ekstraktima gotu-kole, koje se koriste u wellness i anti-age svrhe te imaju učinak pomlađivanja. Navodno zatežu kožu i zaglađuju bore, što godi mnogim ženama određene dobi.

Azijsko bilje čudo koristi se i u kozmetičkoj industriji zbog svog učinka protiv starenja.

Gotu Kola azijska tigrova trava Učinak protiv starenja Primjena u kozmetičkoj industriji

Dodatni savjet:  Međutim, pripazite na nuspojave ove ljekovite biljke! Strogo se pridržavajte preporučenog unosa! Ipak, upozorite, visoke doze mogu u nekim slučajevima dovesti do mučnine, vrtoglavice, glavobolje i želučanih tegoba. Trudnicama i dojiljama zabranjeno je konzumiranje bilo kakvih proizvoda koji sadrže gotu kola. To se odnosi i na osobe kojima je dijagnosticirano oštećenje jetre, ali i na one koji su pred operacijom.

Dakle, umjereno uživajte u azijskoj čudotvornoj biljci gotu kola i ostanite zdravi, mladi i vitalni!

Prije upotrebe Gotu Kola proizvoda posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Dodajte Gotu Kola tinkturu azijskog ljekovitog bilja kap po kap u vodu

 Ovaj ljekoviti prah može se pomiješati s jogurtom.

Gotu Kola ljekoviti prah azijske tigrove trave

 Izvucite vitalnost izravno iz ljekovite moći prirode!

Gotu Kola Azijska tigrova trava ljekovita moć iz prirode