Sportska putovanja – najljepši europski gradovi i njihovi nogometni stadioni

Biste li htjeli putovati i doživjeti međunarodni nogomet uživo? Ovo je korisno u mnogim europskim gradovima. Oni ne samo da mogu iskusiti vrhunski nogomet na stadionu, već i upoznati inozemnu navijačku kulturu i posebna mjesta bogata tradicijom. Najljepši gradovi u Europi imaju i neke od najljepših stadiona u Europi.

Porto – povijesno središte grada

Porto je, nakon Lisabona, druga najveća metropola u Portugalu. Nalazi se na sjeveru izravno na portugalskoj atlantskoj obali. Grad lučkog vina ima dugu i bogatu povijest i jedan je od najstarijih europskih gradova. Zbog svog položaja na Atlantskom oceanu, Porto nema previše vruća ljeta i relativno blage zime, pa je stoga pogodan kao odredište za putovanja tijekom cijele godine. Mnoge barokne crkve i uske, krivudave ulice pozivaju vas da se zadržite. Porto je osobito popularan kod kratkih odmora. Osim starog grada, postoje i mnogi muzeji i izložbe koje vrijedi posjetiti. Gužva u uličicama i na trgovima daje gradu izvanredan štih. Također se preporučuje posjet Estádio do Dragão, domaćem terenu FC Porta. Ovdje možete, u Za razliku od nekih drugih europskih gradova, relativno jeftino, redovito prate vrhunski europski nogomet.

sportska putovanja porto portugal estadio do dragao studuim nogomet

sportsko putovanje porto portugal historijski centar grada stari grad

Amsterdam – grad kanala

Amsterdam je glavni i ujedno najveći aglomeracijski prostor u Nizozemskoj. Nebrojeni kanali s najrazličitijim mostovima koji ih protežu čine posebnu čar grada. U gradu vlada jedinstvena atmosfera. Uske ulice, s vrlo malim prometom za europsku prijestolnicu, stvaraju ugodnu atmosferu. Većina muzeja i drugih znamenitosti nalazi se na pješačkoj udaljenosti. Noćni život i to poznata četvrt crvenih svjetala jedinstveni su i doprinose posebnoj atmosferi u gradu. Posjet Amsterdam Areni također se preporučuje za gledanje nogometne utakmice Ajax Amsterdam. Cijene ulaznica su iznad europskog prosjeka, ali Ajax je klub s dugom tradicijom i redovito igra u UEFA -inoj Ligi prvaka.

sportska putovanja amsterdam arena staduim

sport putovanje amsterdam kanali kanali povijesno središte most

Rim – vječni grad

Jedan od najljepših i najposjećenijih gradova u Europi je Rim. Stare građevine Rimljana i neovisna država Vatikan, koja se nalazi unutar grada, glavne su atrakcije grada. No, i povoljan položaj na Sredozemnom moru čini grad privlačnim za turiste. Mediteranska klima osigurava da tisuće ljudi posjećuju grad tijekom cijele godine. Najvažnije građevine su Panteon, fontana Trevi i Koloseum. Međutim, postoje i mnogi parkovi koji vas pozivaju da se zadržite nakon stresnog razgledavanja. No, talijanski mentalitet, kultura i kuhinja također čine posjet gradu toliko privlačnim. Taj se mentalitet najbolje može doživjeti posjećivanjem nogometne utakmice na Olimpijskom stadionu, koju dijele i glavni gradovi Lazio i AS. Talijanski navijači, Tifosi, osiguravaju neusporedivu atmosferu u staroj, časnoj areni.

sportska putovanja rim olimpia stadion nogomet

sportsko putovanje u Rim vječni grad historijski centar grada putovanje

Bez obzira na to kamo putovanje vodi: za ljubitelje sporta, uvijek je preporučljivo prije puta saznati o stadionima dotičnih gradova i, ako ima vremena, i u njima doživjeti igru.