Spakirajte svoj kovčeg: 6 savjeta koji će vam pomoći da ništa ne zaboravite!

Uvijek je isto: ili imaš previše ili premalo u koferu! U oba slučaja najvažnije stvari obično ostaju kod kuće. No to nije uvjet koji se ne može promijeniti. Za vas smo pripremili 6 koraka kojima ćete spakirati kofer, na način da sa sobom ponesete sve što vam je potrebno. Ništa manje i ništa više. To je stvarno moguće: pročitajte naše članke i uvjerite se sami!

Pakiranje kofera također može biti zabavno!

Pravilno spakirajte svoj žuti kovčeg

Planirajte točno kako ćete spakirati kovčeg!

Ovo nikako nije izgubljeno vrijeme! Ako pravilno planirate pakiranje kofera, ostatak putovanja bit će puno lakši. Nikad nije prerano za početak. Ali može biti prekasno: spakirate li kovčeg u zadnji trenutak, nešto biste zaboravili.

Pretvorite to u razgovor! Popijte čašu vina, možda ukusnu hranu. Jer za sljedeće korake, koje ćemo vam otkriti, trebat će vam vremena. No ispunjenje ovoga jamčilo bi vam puno mira i tišine tijekom putovanja!

Prije svega, napravite popis!

Spakirajte kovčeg - učinite sve kako treba

Napravite popis, ispravite ga!

Trebali biste početi pripremati kovčeg s popisom. Ne biste trebali ulaziti u sve detalje! Morate znati da su vam potrebne bluze i cipele. No možete točno odrediti kojih i koliko u sljedećem koraku. Popis bi trebao biti napisan tako da se nešto lako može precrtati. Uzmite list papira i po mogućnosti olovku kako biste u hitnim slučajevima mogli lako istrljati nešto. Alternativno, možete zapisati nešto na svoj telefon ili tablet! Sada već imate osnovu i možete je dodati sljedećim točkama i preciznije odrediti pojedinosti. Također možete stvoriti zaseban popis za “male stvari”!

Ako putujete s više ljudi, odjeću biste trebali pravilno rasporediti!

Spakirajte kovčeg - učinite sve kako treba

Što se tiče sitnica, postoje neke važne skupine.

Poveži prvo usredotočite se na kozmetiku i sve za osobnu higijenu. Nadalje, ne smijete dodavati ništa u vezi s vremenom, poput suncobrana ili suncobrana. Pribor za našu odjeću također je važan. Druga važna skupina su papiri, kao što su svi putni dokumenti, osobni dokumenti, karte, potvrde rezervacija i plaćanja. Uostalom, trebali biste pomislite i na odjevni pribor i nakit.

Način slaganja odjeće vrlo je važan!

Pakiranje kofera - sređivanje odjeće

Poštujte posebnosti sezone!

Velika je razlika kakvo će vrijeme biti tijekom vašeg putovanja. U koje godišnje doba putujete? Ako postoji opasnost od prevrućeg ili prevrućeg vremena, potrebna vam je odgovarajuća odjeća. Najbolje je sa sobom ponijeti jedan ili dva odjevna predmeta za svaku od predvidljivih vremenskih postaja. Tako možete često mijenjati svoju odjeću i biti dobro pripremljeni na promjenjive temperature.

Spakirajte kofer za odmor

Ono što je uzbudljivo na destinacijama?

Trebali biste istražiti kakve su mogućnosti rekreacijske zabave dostupne na različitim destinacijama. Možda možete propustiti nešto, a ne shvatiti da plivate ili negdje drugo može pješačiti? To bi bila šteta, pogotovo ako ste ljubitelj ovih hobija! Stoga biste radije trebali saznati koje su opcije dostupne kako ne biste požalili!

Uzmite samo ono što vam zaista treba!

Spakirajte u kofer savjete o zdravom životu

Planirajte svoju odjeću iz dana u dan dok pakirate torbe!

Napravite plan aktivnosti koje ćete poduzeti. To također uvelike olakšava odabir prave odjeće. S potonjim biste se trebali osloniti na multifunkcionalnost, osobito zimi. Ako nešto možete staviti nekoliko puta, uštedjet ćete prostor u kovčegu. Ekstravagantni odjevni predmeti, koje je malo teže kombinirati, radije bi trebali ostati kod kuće. Ljeti biste si mogli priuštiti da svaki dan nosite nešto drugačije! Isto pravilo vrijedi i za cipele! Za ovo bismo vam također preporučili da stavite one koji zauzimaju najviše prostora, a ostale spakirajte u kovčeg. Vizualizirajte i isprobajte ako je potrebno! Kako izgledate i kako se osjećate u odgovarajućoj odjeći? Na putovanjima su ljudi nervozni i odjeća bi im trebala biti posebno udobna.

Lijepo se spakiraj - dobro spakiraj kovčeg - spakiraj svoj kovčeg

Pravilno spakirajte ručnu prtljagu!

U ručnoj prtljazi idealno bi bilo da uzmete po jedan komad iz svake od navedenih važnih “skupina”. To bi bilo na primjer majica, bluza, par čarapa, hlače, možda šešir, par rukavica ili kišobran. Malo je teže s dodacima i cipelama. Možda sa sobom možete ponijeti sportske cipele jer vam ne zauzimaju toliko prostora u koferu. Trebate biti oprezni pri letenju s priborom i tekućinama poput šampona jer postoje određena ograničenja. Još jednom razmislite o popisu i hrabro prekrižite nešto! Nakon što ste ovo obavili sa svim detaljima, trebali biste početi oslikavati nepotrebno! Nekima je to prilično bolno, ali pronaći ćete hrabrosti za to. Imajte na umu sljedeće: Sve što je jednostavno suvišno morate nositi sa sobom! To bi vam bio nepotreban teret! Tada gubite i vrijeme s poretkom stvari i traženjem određenih stvari. Osim toga, ima još mjesta u slučaju da nešto zaboravite.