Povijesne uklete kuće – 8 ukletih zgrada u New Orleansu

uklete kuće monteleone u kolonijalnom stilu

Povijesne uklete kuće sa jezivom prošlošću i sablasnim štihom

Ako volite zastrašujuće priče i duhove, ovih 8 ukletih kuća i hotela u New Orleansu zasigurno će vas impresionirati. Big Easy poznat je kao grad s najviše priča o duhovima u Sjedinjenim Državama, pa ne čudi što gore ima toliko duhova.

Prva ukleta kuća iz naše kolekcije je veličanstveni hotel Monteleone, izgrađen u Beaux Arts stilu. Poznat je po rotirajućoj klavirskoj traci koju progone bivši vlasnici, osoblje i gosti. Posvuda je ukleto. Neki tvrde da duh jazz pjevača glasno pjeva u sobama u ponoć. Drugi uvjeravaju da možete čuti vriskove djece koja su ovdje umrla od žute groznice prije mnogo godina.

Poput hotela Monteleone, Hermann-Grima Haus nalazi se u Francuskoj četvrti i poznat je po svojim prijateljskim, južnjačkim duhovima. Često raspršuju mirise ruža i lavande i pale vatru u kaminu. Kuća je izgrađena 1831. godine, a sada je muzej i vrlo važan povijesni spomenik.

Kuća Hermann-Grima

uklete kuće povijesna zgrada u novom orleansu

Kuća Beauregard-Keyes

uklete kuće sablasne i mistične

Iznad možete vidjeti kuću Beauregard-Keyes. Ovdje je bivši vlasnik General Konfederacije P.G.T. Beauregard je ukleta. Često bi njegovi vojnici trebali glasno pjevati i marširati. Ponekad ste vidjeli vojnike s teškim ranama i punom opremom, kao i usamljenog svirača violine koji noću stvara glazbu.

Hotel Provincial

uklete kuće bivša bolnica

Hotel Provincial nekoć je bio federalna bolnica. Osoblje hotela tvrdi da je više puta čulo vrisak ranjenih vojnika. Ponekad ste čak vidjeli mrlje krvi na plahtama za koje se činilo da dolaze niotkuda, a zatim odjednom nestaju.

Hotel Le Pavilion

uklete kuće u starom stilu

Le Pavilion Hotel jedna je od najstrašnijih kuća ukletih u New Orleansu. Najpoznatiji duh ovdje je od mlade djevojke po imenu Ada. Živjela je 1840 -ih. Nažalost, pregazila ju je kočija neposredno prije nego što se s obitelji trebala ukrcati na brod. Često je viđaju kako u predvorju radi nestašluke i govori gostima hotela da je izgubljena i da ne zna gdje je.

Stara kuća apsinta

uklete kuće s šankom na uglu

Stara kuća Absinthe poznata je po svom baru na uglu. Bar je naravno očaran, kao i pića i kokteli koji se tu miješaju. Kuću često opsjedaju njeni najpoznatiji stalni kupci – Voodoo Queen Marie Laveau, Andrew Jackson i Jean Lafitte.

Hotel Columns

uklete kuće bivši dom trgovca duhanom hernsheima

Bivši vlasnik hotela bio je Simon Hernsheim – bogati trgovac duhanom. Poznato je da ovamo hara žena u bijeloj haljini, kao i djevojka koju često viđaju na balkonu i muškarac koji pazi na goste.

Lafitte gostinjska kuća

ukleta gostinjska kuća s dječjim duhom

Lafitte Guesthouse posljednja je od 8 ukletih kuća koje smo za vas odabrali. Kućni duhovi ovdje su beba koja je ovdje umrla i djevojka s majkom koja je imala žutu groznicu. Gosti često čuju plač od majke i djece koja su boravila u pansionu Lafitte.

Povijesne uklete kuće – tajanstvene i šarmantne u isto vrijeme

uklete kuće hoteli i pansioni

Jeste li se naježili? Radimo. Sada znate koje jezivo uklete kuće posjetiti u New Orleansu.