Pomoć pri putovanju za putnike iz SAD -a: Najvažniji savjeti za vaš ulazak!

Dobro došli u Sjedinjene Američke Države! Ako namjeravate uskoro doživjeti ovu vrlo autentičnu dobrodošlicu na licu mjesta, onda ste na pravom mjestu. Zato što smo za vas sastavili mali turistički vodič. Sada saznajte na što biste trebali paziti pri pripremi za ulazak u SAD kako vam ništa ne bi spriječilo boravak u zemlji mogućnosti. Bez obzira putujete li kao turistički ili poslovni putnik, postoji nekoliko stvari na koje biste trebali biti spremni. Putovnica, Visa, ESTA & Co su među najvažnijim zahtjevima za prijavu koje ćemo vam objasniti u sljedećih nekoliko redaka.

las vegas savjeti pomoć pri putovanju usa

Sve ovisi o pravilnoj pripremi za ulazak

  • Putovnica je obavezna

Kao pridošlica iz SAD -a, trebali biste od početka znati da ulazak u Sjedinjene Države NIJE moguć s osobnom iskaznicom. Svakako vam je potrebna putovnica, i to ona koja se može čitati strojno. Sve su to putovnice koje su u Njemačkoj izdane nakon 2005. godine. Nema potrebe imati jednu od potpuno novih putovnica koje se izdaju od ožujka 2017. Naravno, vaša bi putovnica tada trebala vrijediti cijelo vrijeme vašeg boravka, uključujući datum polaska. U slučaju privremenih putovnica, svakako biste trebali imati i američku vizu.

ideje za pomoć pri putovanju u New Yorku

  • Pošaljite ESTA aplikaciju

Srećom, njemački državljani obično mogu putovati u SAD bez vize ako žele ostati tamo najviše 3 mjeseca. To je moguće zahvaljujući Visa Waiver programu (VWP), ali trebate se prijaviti za elektroničku dozvolu za ulazak putem ESTA -e (elektronički sustav odobrenja putovanja) najmanje 72 sata prije samog putovanja. Ovu dodatnu sigurnosnu mjeru uvelo je američko Ministarstvo unutarnje sigurnosti 2009. godine. Dopuštena dozvola za ulazak tada vrijedi dvije godine. To će vam omogućiti da više puta posjetite Sjedinjene Američke Države. Američka ESTA trenutno iznosi 14 USD, uključujući granične kontrole i naknade za obradu. U pravilu ćete elektroničku dozvolu za ulazak dobiti radnim danima unutar sljedeća 24 sata nakon podnošenja zahtjeva ESTA. Ali ponekad može potrajati duže. Stoga ne biste trebali čekati posljednjih nekoliko dana da podnesete svoju prijavu, već je podnesite što je prije moguće.

pomoć pri putovanju new york city

Ovaj postupak elektroničkog ulaska nije raketna znanost, već nešto potpuno novo za početnike u SAD -u. Stoga bi jednostavno trebali odvojiti malo više vremena za podnošenje zahtjeva na početku. Ako ste sa svojim Prijava za US ESTA Ako vam je potrebna i iskusna pomoć, možete je dobiti na web stranici www.estaregistrierung.org. Ne samo da ispunjavate internetski obrazac, već uživate u pogodnostima besplatne telefonske linije za telefonski govor koji govori njemački.

pomoć pri putovanju usa grand canyon

Za iskusne putnike iz SAD -a ili jednostavno ako želite samostalno podnijeti zahtjev za ESTA -u, preporučuje se službena web stranica https://esta.cbp.dhs.gov.

Dodatni savjet: Kako biste imali koristi od programa Visa Waiver Program, svakako biste trebali rezervirati povratni let prije nego što se prijavite za ESTA.

  • Alternativni ulaz: podnesite zahtjev za vizu

Nažalost, može se dogoditi i da vaša ESTA prijava bude odbijena iz bilo kojeg razloga. Pa što? Ne paničarite! Ako imate dovoljno vremena, možete zakazati termin u američkom veleposlanstvu i pojasniti razloge odbijanja. U mnogim slučajevima, međutim, moglo bi imati smisla unaprijed podnijeti zahtjev za vizu za SAD. Ovisno o vrsti, košta između 160-200 USD. Viza se podnosi online na web stranici GCI Federal. Jednostavno ispunite obrasce i zakažite termin za osobni razgovor u američkom veleposlanstvu u Frankfurtu, Berlinu ili Münchenu. U slučaju da ne poznajete dovoljno engleski, bilo bi poželjno osloniti se na pomoć agencije za izdavanje viza ili prevoditelja koji će vam pomoći pri popunjavanju dokumenata.

pomoć pri putovanju usa new orleans

Daljnje mjere opreza pri ulasku u SAD

Od listopada 2017. uvjeti za ulazak u SAD znatno su pooštreni. Kad rezervirate let, zračni prijevoznici će vam poslati takozvani APIS obrazac (Advance Passenger Information Service). To možete ispuniti na mreži i poslati izravno ili predočiti u tiskanom obliku prilikom prijave. Kao rezultat toga, važni podaci bit će preneseni od vas američkim vlastima, što bi trebalo poslužiti u svrhu suprotstavljanja terorizmu i kriminalu.

Bivši "Zabrana laptopa" već je otkazan. U tu svrhu, međutim, elektronički uređaji provjeravaju se mnogo detaljnije. Uvedena su nova ograničenja ulaska do potpune zabrane ulaska u neke zemlje. Oboljeli su sljedeći građani: Iran, Libija, Sirija, Jemen, Somalija, Venezuela, Čad i Sjeverna Koreja.

Dodatno ispitivanje sigurnosti od strane zračnih prijevoznika i još strože kontrole u zračnoj luci postale su norma posvuda na letovima za SAD. Ovdje se unaprijed programiraju povećana vremena čekanja. Najbolje je biti u zračnoj luci najmanje 3 sata prije polaska, pogotovo ako vidite SSS na ukrcajnoj propusnici. Budući da SSS (odabir sekundarnog sigurnosnog pregleda) znači da se vi i vaša prtljaga provjeravate još temeljitije.

Nadamo se da su vam naši imigracijski podaci i savjeti u SAD -u dali više jasnoće. Držimo vam palčeve za ulazak u Sjedinjene Države i želimo vam ugodan let! Lako prijeđite "velika lokva" i doživjeti svoj vrlo poseban američki san!

 pomoć pri putovanju usa san diego kalifornija