Odmor u rujnu – kamo idete u rujnu?

Mnogi ljudi radije odlaze na godišnji odmor u rujnu i odlaze na kratke gradske stanke. Neki samo žele otputovati na dugi vikend i raspitati se o novim mjestima. Neposredno prije dolaska jeseni, vrijeme u južnoj Europi još je ugodno toplo, dani su bez kiše, a sunce vas mami da se zadržite vani na svježem zraku. Tražite li i vi mir i opuštanje na rujanskom odmoru? Želite li za promjenu ići na duge obilaske grada na mjestima koja nisu posebno prepuna ljudi? Sigurno želite tijekom odmora naučiti nešto novo te otkriti i posjetiti vrlo zanimljive znamenitosti? Došli ste na pravo mjesto jer ćemo vam u dva uzastopna članka pokazati zanimljiva odredišta za gradska putovanja u južnoj Europi. Čeka vas puno kulture, prekrasne prirode i odlične zabave! Već smo izvještavali o prekrasnim turističkim destinacijama u sjevernoj Europi. Sada nas toplo rujansko sunce mami i krećemo prema jugozapadu! Želiš li nam se pridružiti?

 Zar još ne poznajete portugalski glavni grad? Onda vaš rujanski godišnji odmor tek ide tamo!

Lisabonski trg trgovačke znamenitosti

  • Odmor u rujnu u Lisabonu, Portugal

Lisabon je dugo godina bio u sjeni najpopularnijih turističkih odredišta Barcelone i Madrida. Sada počinje novo zlatno vrijeme za ovu portugalsku prijestolnicu i ponovno je u fokusu turističkog interesa. Lisabon je nesumnjivo metropola koju morate vidjeti i koja spaja karizmu i živahnu svakodnevicu.

Bogato povijesno naslijeđe tek čeka da ga otkriju brojni gosti grada. Tu se čuvaju i razvijaju nacionalne tradicije. U središtu grada možete vidjeti povijesne tramvajske linije koje prolaze uskim, romantičnim ulicama. Ponte 25 de Abril (most 25. travnja) može se vidjeti izdaleka jer je to prepoznatljiva znamenitost portugalske prijestolnice. Odmah do ovog mosta, na obali rijeke Tagus, nalazi se impozantan spomenik – kip Christo Rei. Izrađen je po uzoru na slavni kip Krista u Rio de Janeiru i definitivno je najveća atrakcija u Lisabonu.

 

Toranj Belem morate vidjeti

Odmor u rujnu Lisabon

Mnogi turisti dolaze u Lisabon jer imaju poseban interes za povijest zemlje i čitavog starog kontinenta. Dobit ćete svoj novac na tvrđavi Castelo de São Jorge iz 11. stoljeća. Ovdje na površini od 6000 četvornih metara postoji toliko povijesti i kulture da morate planirati dovoljno vremena za posjet ruševinama dvorca, stražarnicama i drugim iskopinama. Živu atmosferu Lisabona možete osjetiti u starim gradskim četvrtima i na šetalištu uz rivu te satima uživati ​​u toplom suncu i ukusnim portugalskim desertima u ugodnim uličnim kafićima. Prvoklasni hoteli i restorani ovdje čekaju svoje goste i imaju im što ponuditi. U Lisabonu se možete u potpunosti osloniti na lijepo vrijeme, jer sunce ovdje sija oko 270 dana u godini!

Divite se autentičnoj atmosferi portugalske prijestolnice s malim ulicama i starim tramvajima

Odmor u rujnu Lisabon

  • Rujanski odmor u Sevilli, Španjolska

Sada idemo u Španjolsku i želimo posjetiti glavni grad Andaluzije Seville. Posebno u rujnu osjećate se u Sevilli kao usred ljeta u Njemačkoj. Ovdje ćete pronaći idilično blagdansko vrijeme, sunce uvijek sja, a temperature su također prekrasne za kupanje. Osim puno sunca, topline, svjetla i radosti, Sevilla svojim turistima nudi i mnogo toga. Goste očekuje mnogo europske povijesti, kulture, folklora i šarenih festivala. U središtu grada svaki posjetitelj Seville zadivljen je veličanstvenom arhitekturom gotičke katedrale (12. stoljeće) s tornjem Giralda. Palača Alcazar, La Tore de Oro (Zlatni toranj) i mnogi drugi srednjovjekovni spomenici bili su povod za odluku UNESCO -a da ih 1987. proglasi svjetskom baštinom.

Impozantna arhitektura katedrale u centru grada može zadiviti svakog gosta

Praznici u rujnu Seviljska katedrala

U Sevilli je danonoćno vreva. Grad se smatra rodnim mjestom flamenka i nudi vam mnoge mogućnosti da doživite ovaj strastveni ples na zanimljivim mjestima. Tijekom odmora u Sevilli također možete kušati španjolsku kuhinju i naučiti je voljeti zauvijek!

Tijekom rujanskog odmora u Sevilli možete saznati više o gradu i zabaviti se pri tome

Žene u plesu flamenka

Priuštite si rujanski odmor u Sevilli i tamo otkrijte jedinstveni okus španjolske kuhinje

Španjolska kuhinja

  • Rujanski odmor u Bologni u Italiji

Za vaš godišnji odmor u rujnu odabrali smo talijanski sveučilišni grad Bolognu kao treću turističku destinaciju u južnoj Europi. Vrlo romantično smješteno u podnožju Apenina, između rijeka Reno i Savena, Europska je prijestolnica kulture 2000., Bologna. Jedna od najvažnijih povijesnih i kulturnih znamenitosti grada je najstarije sveučilište u Europi, skraćeno La Grassa. Njegovih 80.000 učenika i danas oblikuje gradski pejzaž i unosi mladenački štih u srednjovjekovnu gradsku arhitekturu.

Sveučilište u Bologni i pripadajuća knjižnica smatraju se najstarijim obrazovnim ustanovama u Europi

Najstarija sveučilišna knjižnica u Bologni u Europi

Piazza del Nettuno (Neptunova fontana) danas se nalazi u središtu Bologne, ali nastala je 1563-66.

Bolonjska fontana u centru Neptuna

Drugi kulturni spomenici koji bi se trebali naći na vašem popisu vrlo posebnih znamenitosti u Bologni su veličanstvene palače na Piazzi Maggiore, bazilika San Petronio, čija je izgradnja započela 1390. godine, a koja je i danas nedovršena. Toplo vam preporučujemo da posjetite Neptunovu fontanu na Piazzi del Nettuno i Palazzo Re Enzo iz 13. stoljeća. Popis srednjovjekovnih građevina u Bologni prilično je dugačak pa morate dobro isplanirati svoje vrijeme kako biste mogli vidjeti što više ovog jedinstvenog grada.

 Piazza Maggiore nalazi se u starom dijelu Bologne

Bologna Piazza Maggiore stari dio

Dok ste na odmoru u Bologni, svakako morate kušati domaću kuhinju i naučiti je voljeti

Tortellini s punjenjem od ricotte i špinata

Tijekom vašeg rujanskog odmora u Italiji svakako morate probati specijalitete domaće kuhinje. Tortellini s punjenjem od ricotte i špinata imaju najbolji okus u Bologni. Ne propustite priliku i posjetite trattoriju u kojoj možete u potpunosti uživati ​​u neformalnoj i neformalnoj atmosferi Bologne. Da, što se tiče kulture i kuhinje, u ovom gradu osjećate se u dobrim rukama!

Pa, već ste odlučili gdje ćete najbolje provesti rujanski godišnji odmor?

Lisabon i njegove znamenitosti noću

Rujanski godišnji odmor Lisabon

Tijekom rujanskog odmora možete si priuštiti nešto ukusno za desert

Lisabon

Mali restorani u Lisabonu vrlo su ugodni i nude najbolje od portugalske kuhinje

Lisabonska kuhinja

Simbol Španjolske je Plaza de Espana u Sevilli

Znamenitosti Španjolske - piazza Espana u Sevilli, Andaluzija

Plaza de Espana Seville

Plaza de Espana Seville

Panoramski pogled na glavni grad Andaluzije Seville

Panoramski pogled na glavni grad Andaluzije Sevillu

Dobro došli u Bolognu!

San Donato Porta Bologna

Ulični kafići pozivaju vas na duži boravak na otvorenom!

Kafić Bologna odmor u rujnu