Najveći kruzer na svijetu

6.360 putnika, 2.384 članova posade, 362,12 m duljine, 66 metara širine, 72 metra visine, približno 1,5 milijardi troškova izgradnje – brodska kompanija “Harmony of the Seas” Kraljevski Karibi donosi impresivne brojke. No, to je previše razumljivo, jer je ona ipak najveći kruzer na svijetu. Zamijenila je svoja dva sestrinska broda, Oasis of the Seas i Allure of the Seas, koji su nešto manji od najnovijeg člana klase Oasis..

Klizni raj na otvorenom moru

No nisu samo gole figure impresivne, već i ponuda zabave na brodu, koja nije oskudna u superlativima. Želite li neke primjere? Putnici na Harmony of the Seas mogu koristiti deset paluba najviši tobogan na moru pod nazivom “Ultimate Abyss”, uronite tri najduža tobogana na brodu – “Supercell”, “Typhoon” i “Cyclone” zvani “Savršena oluja” – u najdubljem bazenu na jednom, koji se može spustiti do 6,40 metara Plivajte oko broda, a zatim, nakon svih radnji, večerajte u jednom od gotovo dva tuceta restorana.

krstarenje-1236642_1920

Sportski, sportski: ostanite fit na brodu Harmony of the Seas

 1. Bilo sport ili opuštanje u toplicama – na “Harmony of the Seas” sa svojih 66.000 m² površine nema gotovo ničega što ne postoji. Evo samo malog popisa različitih sportskih ponuda:
 2. Košarka, nogomet ili drugi sportovi s loptom na sportskom terenu
 3. Klizanje na klizalištu
 4. Trčanje na vlastitoj stazi za trčanje
 5. Igrajte mini golf na pravom igralištu za mini golf
 6. Penjanje na dva velika penjačka zida visoka 13 m
 7. Tečajevi plesa
 8. Fitness u modernom fitness centru s raznim tečajevima kao što su joga, tai chi i co.
 9. Plivajte u jednom od četiri bazena
 10. Surfajte na jednom od dva simulatora surfanja FlowRider®
 11. Plivajte 25 metara na visini devete palube na zipline zip liniji

Čisto opuštanje za sladokusce

No, opuštanje je također osigurano. 10 whirlpoola, od kojih dva vire s bočne strane broda, masiraju one koji sjede u njima, razne masaže i tretmani dostupni su u Vitality℠Spa. Ako želite, možete se prošetati “Central Parkom”, u kojem raste 12.000 biljaka, pa čak i pravo drveće. No postoje i drugi načini opuštanja na Harmoniji mora. Posebno je kulinarska ponuda zadivljujuće velika. Možete birati između više od 20 restorana i barova i miješati ukusne koktele. Potonji zadatak obavlja ili pravi profesionalni barmen ili, u “Bionic Baru”, jedan ili dva ultramoderna robota za miješanje.

Broadway na Karibima

Najveći svjetski brod za krstarenje trenutno krstari Mediteranom, no bit će stacioniran na Karibima u nadolazećoj sezoni zima / proljeće 2017. godine. Iz Fort Lauderdalea putnici mogu otkriti i uživati ​​u St. Maartenu, ekskluzivnom odmaralištu Labadee, Jamajci, Bahamima i još mnogo toga. Uzbudljivi izleti na obalu po karipskim otocima su zajamčeni. Želite li navečer još neki program, trebali biste otići u glazbeno kazalište na brodu – od brodvejskog glazbenog klasika “Grease” do posebno razvijenog “Columbusa – mjuzikla”, najbolja zabava je zajamčena.

Ako želite učiniti svoje prijatelje koji su ostali kod kuće pomalo ljubomornima, to možete učiniti ultra brzo putem bilo koje društvene mreže. To jamče satelitski i najbrži internet na moru pod nazivom Voom – Još jedna vrhunska ili najbolja izvedba koja opravdava nositelja titule „Najveći kruzer na svijetu“.

Izvor slike:

www.pixabay.com © MustangJoe (CC0 1.0)