Lisabonski savjeti – uživajte u tradicionalnoj kuhinji na najvišoj razini!

Lisabonski savjeti gradska panorama šetalište uz more

Lisabonski savjeti: najbolji restorani

Davanje savjeta za putovanje u Lisabon, kao i sve što je povezano s ovim gradom, jednostavno je zabavno! Ovdje ima toliko toga – kultura, sport, znamenitosti, sjajne stare četvrti i brojni restorani. Cijela stvar čini tako lijepu sliku! Kao i u bilo kojoj drugoj europskoj prijestolnici, u Lisabonu postoje i mnogi veliki povijesni spomenici!

Sve samo čeka da ih turisti ponovno otkriju!

No, danas smo koncentrirani na jedan aspekt, a to je gastronomija. Budući da je kulinarska umjetnost ovdje jako dobro razvijena i nudi toliko toga da ne možete probati nigdje drugdje u svijetu. Držite se toga da biste saznali koji su naši savjeti za restorane u Lisabonu!

Noćna romantika osvaja grad

Lisabonski savjeti noćna prijestolnica romantična

Restoran Panorama

Lisabonski savjeti restoran panorama sheraton

Restoran Panorama nalazi se na najvišoj točki u Lisabonu.

Odatle imate prekrasan pogled na rijeku Tagus

Lisabonski vrhovi panorama rijeke tejo

Gostinjska soba je moderna, elegantna i super tiha. Gurmanska kuhinja koja se ovdje nudi crpi inspiraciju iz tipične portugalske tradicije u gastronomiji. No cijela je stvar dobila i urbani karakter.

Restoran Belcanto

Lisabonski savjeti restoran belcanto José Avillez

Prijeđimo na naše lisabonske savjete s najbližim fenomenalnim restoranom. To je Belcanto. Nalazi se u srcu Chiada. U neposrednoj blizini nalazi se kuća u kojoj je rođen Fernando Pessoa. Prvi put je restoran otvoren 1958. godine. Sljedeći je put bio 2012. Drugi put je José Avillez uzeo sve u svoje ruke – jedan od najboljih kuhara u zemlji.

Ambijent je vrhunski, a jela jedinstvena, svoje vrste, s puno kritika i visokim kriterijima za vlastiti rad.

Restoran Feitoria

Savjeti iz Lisabona Interijer restorana feitoria

Feitoria kombinira vinski bar i restoran u jednom. Ovdje se nudi najbolja portugalska nacionalna kuhinja i originalni recepti iz cijelog svijeta. Ovaj gurmanski restoran dobio je Michelinovu zvjezdicu 2014. godine.

Jedanaest restorana

Lisabon tips restoran jedanaest

Lisabonski davatelji savjeta za gastronomiju ne bi trebali zaboraviti ni ovaj restoran. Imate super prekrasan pogled na Lisabon, rijeku Tejo i prekrasan prirodni krajolik Serra da Arrábida. Osim toga, okruženi ste parkom prirode Parque Eduardo VII.

Unutra ćete doživjeti miran, opušten i vrlo modernistički ambijent. Luksuz i sklonost međunarodnom štihu također se mogu osjetiti ovdje. Ovdje možete uživati ​​u kuhinji glavnog kuhara Joachima Koerpera – također dobitnika Michelinove nagrade.

Restoran Lapa

Lisabonski savjeti restoran lapa

Lapa se nalazi u palači Olissippo Lapa. Ovdje ćete pronaći izvrsnu uslugu i klasičan luksuzni ambijent. Kuhinja je inspirirana mediteranskim okusom. Priprema ga kuhar Helder Santos.

Restoran džokej

Lisabonski savjeti restoran džokej

Ovdje imamo nešto zaista originalno! Riječ je o kuhinji na koju utječe hipi kultura. Iznad svega, portugalska verzija ovoga ovdje je predstavljena na mnogo različitih načina. Također možete uživati ​​u kuhinji pod utjecajem portugalske tradicije.

Restoran Valle Flôr

Lisabonski restorani Valle Flôr

Sljedeća stavka u našim lisabonskim savjetima je Valle Flôr. To je šarmantan i sofisticiran ambijent. Nalazi se u hotelu Pestana Palace. Velika klasična arhitektura također je ovdje izuzetna. To je zadovoljstvo samo po sebi.

Restoran Lisboa à noite

Lisabonski savjeti restoran Lisboa à noite

Naš sljedeći savjet zove se Lisboa à noite. Šarm modernističkog doba ovdje je spojen s glamurom i super vrhunskim karakterom. Kuhinja također pokazuje najbolje od portugalske tradicije.

Restoran Solar dos Presuntos

Lisabonski restorani Solar dos Presuntos

Restoran Solar dos Presuntos otvoren je 1974. godine. Ovdje sve ima ugodan, čak i domaći karakter. Ovdje se može pronaći i mnogo fotografije i grafike. I ovdje ćete pronaći vrhunsku kuhinju temeljenu na portugalskoj tradiciji.

Restoran Tavares

Lisabonski savjeti restoran tavares

Zaključimo naše lisabonske savjete za restorane s još jednim vrlo glamuroznim ambijentom! Prikazuje barokni klasik i nije čudo, jer se radi o zgradi koja je podignuta 1784. godine. To je jedno od najimblematičnijih mjesta u glavnom gradu Portugala.

Želimo vam ugodan boravak u Lisabonu! Upoznajte portugalsku kuhinju u raznim tamošnjim restoranima! U svakom slučaju vrijedi!

Tako da možete započeti dan zadovoljni

  Lisabonski savjeti romantičan izlazak sunca